Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 19 november 2013

Blandad kompott

Av Malin - 19 november 2013 22:43

Så var det tisdag, rackans vad veckorna springer iväg, man hinner inte med & snart är det första advent. Var idag & hämtade ett blomsterarrangemang i tygblommor som jag lovade min mosters särbo att ordna åt mamma.

Mamma har alltid gillat julen & allt som hör därtill, pynt & att baka pepparkakor & lussebullar till julmusik på hög volym. Mycket kan hon inte göra men vi kan i alla fall göra det julfint åt henne på lasarettet. Hon ska, om hon orkar, få komma hem på permission över en dag med en sköterska som hjälp så att hon får hjälpa lite med pyntet hemma.

I söndags trodde vi att hon skulle lämna oss, pappa ringde redan kl 8 på morgonen & hade då även ringt min äldsta bror. När han kom dit körde pappa för att hämta mig. Mamma hade varit väldigt dålig på morgonen, fått lugnande spruta & syrgas då hon hade svårt med andningen. Hux flux när min pappa kom med kaffe & smörgåsar så piggnade hon till av lukten, tänk vad tråkigt det måste vara att känna lukten, veta hur gott det är & sedan bara få inta flytande.

Idag var jag & Wilma åter på besök då mammas läkare ville träffa min lilltjej, både han & en sköterska kom in på rummet & busade lite med henne. Mamma kliade henne & Wilma slickade henne kärleksfullt, när sedan mamma somnade låg Wilma & höll ett vakande öga på henne.

Blir besök var dag på lasarettet & råkas jag som i torsdags förra veckan inte hinna dit så fick jag otroligt dåligt samvete, jag vill ta vara på all tid med mamma nu den tid vi har kvar.


Annars händer det inte mycket i livet just nu, var dag är den andra lik tycker jag... Rätt tråkigt liv ha ha ha... Men men, skulle allt vara roligt skulle vi inte veta att uppskatta de små glädjeämnena i livet.


Funderar på om jag i morgon ska ringa vårdcentralen & boka tid så att de för checka min högra axel/arm/armbåge som jag har otroligt ont i. Kan inte lyfta med den armen & när jag handlar kan jag inte bära korgen utan smärta.

Man börjar bli gammal & skröplig ha ha ha... Nå för tusan, är ju bara 40+ & någon klok lär ha sagt att man är inte äldre än man gör sig vilket stämmer i allra högsta grad.


Funderar på hur min vän mår idag då han inte hört av sig, vet att han pga sin sjukdom ibland mår så dåligt att han slår av allt. Han har jobbat ganska hårt på gården se sista dagarna så värken har säkert förvärrats, frustrerande att vara så långt bort att man inte kan hjälpa en sådan go vän.

Han är som ett vitaminpiller för mig, han kan överraska mig med att ringa, får jag först ventilera lite & sedan surrar vi om allt mellan himmel & jord så att när vi lagt på lägger jag mig med ett leende om kvällen.

Tänk vilken tur att jag skrev till honom på internet, skulle annars ha missat en kanonkille till kompis, det finns guldkorn i denna cybervärld där de flesta bara verkar svamla runt & inte har ett ärligt ben i sin kropp.


Kom just på att jag måste maila min tatuerare, har en tid nästa vecka för att slutföra mina "tre kronor" på ryggen, måste höra om han vill att jag ska komma in eller om han har allt klart för sig... Tror på det sistnämnda jag.

Ska bli roligt att få klart den tatueringen, sedan ska jag fortsätta med mitt namn i hieroglyfer, vet inte om det kommer bli på min underarm eller om hela ryggen ska fyllas ut med Egyptiskt. Får se hur det blir.


Nä, nu ska jag ta fram lite lamm som ska tillagas i morgon & sedan ska jag glida ner i sängen & se Scrubs till jag somnar.


Nattis Nattis


Wilma håller ett vakande öga på mamma  

 
 
luvcatz

luvcatz

20 november 2013 00:05

Ja tiden springer ifrån en allt fortare ;)

Hoppas ni får en fin advent även om den firas på sjukan me din mor.

Tack för titten//kram

http://www.luvcatz.bloggplatsen.se

Malin

20 november 2013 18:29

Ja, att den gör. Tidigare ville man att tiden skulle gå fort men nu vill man att den ska stå stilla för att man ska få så mycket tid som möjligt med varandra.
Önskar även dig & de dina en riktigt fin första advent.

Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Söndag 14 april 16:20

Ja, första veckan efter påsklovet gjord och så även helgen, hela veckan bara swishade iväg i en herrans fart. Kanske är så det blir när man trivs där man arbetstränar. Blev mycket Hooja i torsdags och eleverna var helt slut efter dansandet :)    ...

Av Malin - Torsdag 4 april 07:46

Ja så är det, i morse när jag var ut med Wilma vid 6.30 så blev morgontoaletten snabbt gjord då graderna visade -18. Länge sedan vi nu haft så kallt så man är inte van och till helgen verkar de även lovas lite snö men så brukar det ju vara om vårvint...

Av Malin - Söndag 31 mars 17:08

En dag kvar men en vecka ledigt för mig :) Hoppas att få lite mer ork så att jag kan göra en del här hemma, skulle vara så skönt.  I morse trodde jag att jg legat och blåst lite längre än vanligt, till jag blev påmind om att vi faktiskt har ställt ...

Av Malin - Lördag 30 mars 07:25

Rubriken gäller givetvis inte alla men nog är det många liksom mig som sitter ensam när högtiderna ska firas. Tidigare blev jag ledsen när jag tänkte på det men numera orkar jag inte knappt bry mig. Jag har inte påskpyntat förutom att min godisskål...

Av Malin - Lördag 23 mars 07:24

Ja så är det, vet inte hur många gånger jag försökt skriva här men jag har helt enkelt inte orkat. Själv har jag tänkt att det är vårtrötthet som de äldre brukar tala om men arbetsförmedlaren och min kontakt på försäkringskassan tror att det är för a...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards