Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under november 2013

Av Malin - 8 november 2013 20:04

Dagen började rätt skönt med en morgonprommis i snöfall, underbart härligt var det & Wilma njöt i vanlig ordning av att springa runt i snön & jaga snöbollar. Mötte 2 vita lurviga hanhundar men Wilma kunde vara lös utan att springa till dem för jag var ju så mycket roligare än dem idag.


Efter det försökte jag komma fram till både kirurgavdelningen där mamma legat & kirurg mottagningen för att få tag på läkaren som vi träffade förra veckan. Slutade som vanligt med att man får lämna sitt nummer & bli uppringd, visade sig dock att han var ledig & återkommer först på måndag. Jag vill verkligen checka att de gör ALLT här på orten för mitt förtroende har de tappat för flera år sedan.

Idag när jag kom till mamma var hon väldigt svag, en sköterska skulle sätta ny kanyl så att hon kunde få näring, hon försvann & kom aldrig tillbaka men efter ca 1,5 tim kom en ny sköterska. Mammas blodkärl är nu väldigt tunna & spricker lätt så vi kom överens om att hon skulle ta & låta dem sätta in en slang i halsen där de kan föra in näring, smärtlindring & även ta prover från så att hon slipper stickas.

Åkte hem & väntade att hon skulle ringa att hon var uppe på avdelningen & visst gjorde hon det men utan någon slang... Det hade gjort så ofantligt ont så hon orkade inte, så lokalbedövningen hon lovades måste ha uteblivit. En j-a massa klåpare, min moster ringde till henne & nu har mamma lovat att i morgon prata med läkaren om att de får köra henne till Sunderbyn för att få detta insatt då de inte klarar av det här. Kanske inte konstigt att de lagt ner operation här.


Nu ska jag ta en treogrogg mot huvudvärken & en varm dusch för att få kroppen att slappna av.

Önskar er alla en riktigt fin kväll.


Tjillevippen


Från mammas sal  

ANNONS
Av Malin - 7 november 2013 18:33

Så härligt att vakna & ta en morgonprommis när det är -7, snö på marken & friskt i luften. Wilma stortrivs, springer på ängarna & vill att jag ska kasta snöbollar eller som idag små snöklimpar då det ej var kramsnö. Vintern är bra fin & det kan gärna få hålla sig så här mellan minus 5-10 grader.


Väcktes kl 7 av att min pappa ringde, han hade ju sovit över på lasarettet med mamma för att se hur en natt kan vara & just nu så hade den varit väldigt lugn.

När jag var förbi igår eftermiddag var mamma riktigt pigg men idag var det tvärtom, inte så konstigt då de kopplat en påse till sonden så att all soppa & dryck bara åker rätt igenom ner i påsen.

Äntligen fick jag träffa läkaren som råkades vara där just när jag kom, jag frågade om de med säkerhet kan vara säker på att stoppet i tarmen är kvar men det kunde de givetvis inte. Nä men kanske att man då ska försöka stänga sonden & se om hon kan få behålla maten & det lät som att de ska försöka med det. Fan inte konstigt att hon blir svag när hon inte får behålla näringen, sedan sitter han där & säger åt henne att du kommer bli svagare & svagare.

Så sent som för 1 v sedan var vi till kirurgen i Sunderbyn & fick träffa läkaren som gjort ingreppet & han tyckte mamma var otroligt pigg. Och det har hon varit till hon i helgen åt för tung mat & inte soppa som hon var ordinerad, så pigg som hon varit de 2 sista veckorna har hon inte varit på månader & så planerar de att låta denna j-a påse sitta kvar. Då kommer hon ju garanterat att tyna bort men en sak ska de ha klart för sig, jag ger INTE upp & i morgon kommer jag att ringa till Sunderbyn.

Att en läkare säger att han talar klarspråk till henne & att han säger att hon kommer bli sämre & sämre gör ju givetvis att mamma ger upp men inte jag. ALDRIG.


Har nu just varit ut med Wilma & hon har kurat ner sin bädd, ska själv ta en sen middag, diska & invänta Halv Åtta Hos Mig. Så kul att de har deltagare från Kiruna & inte enbart från landets södra delar, finns ju så mycket här i norr med.

Har idag inbjudit min chat/telefonkompis från Göteborg att hälsa på så i vinter eller till våren kommer han, han som skrev att han har "norrlands abstinens" då han gillar denna del av Sverige & dess natur & lugnet. Så roligt med nya vänner som man har mycket gemensamt med & där samtalet aldrig ebbar ut.


Nä, nu ska denna damen ta itu med maten så kommer de här 45 minutrarna att springa iväg.

Önskar er alla en riktigt fin kväll & kom i håg att aldrig ta någon förgiven, ett samtal betyder så mycket.


Tjillevippen


Wilma på prommis i snön  ANNONS
Av Malin - 6 november 2013 09:59

Så var det dags igen, igår började mamma kräkas igen. De hade försökt öppna sonden & släppa ut från magsäcken men ingenting kom, stopp någonstans i tarmen igen så hon fick kräkas. Pappa ringde sköterskan som kom & tog beslutet att ringa ambulans så nu ligger hon inne igen. Får se när hon kan komma hem denna gången. Så oroligt att inte veta vad som händer eller vad läkaren säger, skulle ringa honom men kom till det förbannade call centret som agerar filter, de har tfn.tid Tfn.tid på en avdelning där folk ligger inlagda? Ska man inte ens kunna nå en sköterska som kan be läkaren ringa upp? Nej fy för dessa j-a call center som sitter & agerar filter för en massa företag men nu är det sjukvård vi snackar om & jag kommer inte fram till avdelningen där min mamma ligger i cancer & kräks. Är det verkligen så här det ska vara??????


Var i alla fall skönt att på kvällen få surra med en ny bekantskap som jag träffat på internet, dessvärre bor han i Göteborg så jag får nöja mig med telefon. VI surrade i alla fall i över 3 timmar, så roligt att prata med någon lättsam där samtalet bara flyter på. Vi har så otroligt mycket att prata om & hinner ventilera allt mellan himmel & jord, 3 tim bara flög iväg & efter somnade jag gott.

Det finns guldkorn på internet men de är inte lätta att finna dessvärre, jag har haft lyckan att stöta på 2 den sista tiden & båda bor i Göteborg, kanske dags att flytta ha ha ha...


Har i morse vart ut med Wilma på vår vanliga morgonpromenad & hon tycker att det är så kul att springa runt i snön på ängarna & jaga snöbollar som jag kastar.

Har intagit frukost & sett reprisen av Montazamis med vänner, faktiskt rätt underhållande serie. Skall nu ta tag i disken & kanske att jag sedan tar ett "ligg" på soffan då jag har lite huvudvärk. För er som nu funderar på om jag ska ha sex, nej jag ska vila på soffan men tycker om att få folk att fundera.


Ha en riktigt fin dag & vem vet, kanske att jag får några fler funderingar framåt dagen & kikar in igen.


Tjillevippen  

Av Malin - 4 november 2013 16:28

Ledsen men när jag ser mina vänner lägga in bilder där de "spökat" ut sina hundar så kan jag inte klicka på gillaknappen utan tycker att de i stället skulle gått på Toys R Us & köpt en leksakshund. Vuxna kvinnor som behandlar hundarna som så barbies, om man nu använder täcke/overall när det är vinter eller regn av praktiska skäl är en sak men att spöka ut dem i diverse kläder för sitt eget höga nöjes skull... Nej tack, där går min gräns. Att inomhus sätta på en stickad tröja på en hund med tjock päls... Hmmm... Hur i h-ete tänker man då?

Sedan hade en kompis med en liten leksakshund den sittande på bordet... PÅ BORDET????? Oavsett om hunden är liten eller stor trampar den i skit när den är ute & att sedan låta den sitta på bordet är för mig otroligt ohygieniskt, vi ställer ju inte ytterskorna på bordet eller...

Det är för tusan en hund man köper, hundar ska få arbeta mentalt/kroppsligt för att må bra oavsett storlek. Här på orten finns det de som har chihuahuas som de spårar med, ja chihuahuas kan faktiskt spåra & inte bara åka runt i en väska med blingbling.

Hur ofta ser men dessa små på en valpkurs? Nä, det behövs väl inte, den är ju så liten & lätt att hålla eller ta upp under armen om den är besvärlig.

Finns en tax nära oss, den skäller & gör utfall medan ägaren bara tittar kärleksfullt & viskar "så får du inte göra" utan att säga till ordentligt. Har sagt åt henne att skulle min hund låta som hennes skulle vi vara anmälda för länge sedan.

Vilken är farligast, det lilla monstret som anfaller gång efter gång eller min staffe som backar vid en attack? Svaret är ganska lätt tycker jag, en attack är en attack oavsett storlek på hunden och oacceptabelt i mina ögon.


Det var vad jag hade i min osorterade hjärna i dag, hoppas att nï får en fortsatt fin dag.


Tjillevipen från Bitterfittan Fyrtio Plus


Bjuder er VM i lättfotad sällskapshund

Av Malin - 3 november 2013 09:19

Tror att baksmällan kom redan i natt när jag kom hem då jag började nyktra till, låg i sängen med skallebang men orkade inte gå upp då & ta en treo eller två.

Det var en kanontrevlig kväll med tjejerna men... Hela Huset Gungar med styrdans var inte riktigt min grej, jag är ju inte den dansanta typen utan föredrar puben eller helt enkelt ett rockband där man står & röjer framför scen.

Men vi hade ju så otroligt trevligt hemma innan så jag tror allt att jag någon helg bara ska bjuda dem hem på middag i stället så att vi får äta gott, dricka & surra för det är vi duktiga på.


Vaknade vid 8 & då tog jag treo så nu börjar skallen bli normal igen om den nu någonsin är det... Har en bit lamm i ugnen så att jag får en god lunch, måste nog ut en sväng & handla men annars lär det bli en väldigt lugn dag.

Wilma har sovit hos mina föräldrar, ringde på morgonen & då hade hon i ren protest över att jag lämnat henne där lagt en hög på deras vardagsrumsgolv. Ja ja, hon får snart komma hem.


Igår lagade jag lunch med dessert hos mina föräldrar när min bror med fru från Luleå kom på besök, var uppskattat & jag tror att min bror blev lite överraskad över min kokkonst, han hade tydligen inte trott att lillasyster kan laga mat. Nåja, man vet inte mycket om varandra när man aldrig hälsar på så att säga.

Idag kommer två mostrar från Luleå men då fixar pappa maten, var & inhandlade ingredienserna med honom igår så det blir kassler i ugn med ostsås & mandelpotatis.

Min kära moster som varit på besök tyckte att jag inte ska stressa & laga mat åt alla när de kommer på besök men ibland så... Är ju mest åt de som kommer långväga, de andra får hålla tillgodo med fikat jag bakat.

Jag förstår hur hon tänker men det är svårt att bara sitta hemma & inte fixa något, mina föräldrar har ju alltid ställt upp på mig så nu är det liksom min tur, känns som naturligt.


Tillbaka till gårdagkvällen & det trevliga sällskapet, har inte skrattat så här på länge & det var välbehövligt. Vi hann även med att prata män, rakning, längd & grovlek... Funderade på att ta med måttband för att chocka men icke blev det så.... Min drömman ska i alla fall ha rakad skalle, skägg & en massa gaddningar (fler än mig), han ska vara lojal, ärlig & ögonen ska lysa av kärlek när han ser på mig. Han ska även vara rakad "down there" eftersom jag kan flossa tänderna själv ha ha ha... Ja ja, nu vet ni ungefär hur våra diskussioner gick igår.


Nu ska jag dyka ner i diskvattnet så att diskhon blir tom, ha en fin dag alla underbara men även mindre underbara.


Tjillevippen


En video som alltid får mig att småle :)

Av Malin - 1 november 2013 21:30

Jopps, jag har fredagsmys i köket jag då jag lovat fixa lunchen med dessert när min bror med fru kommer & hälsar på mina föräldrar i morgon. Lite turkisk "Etli Kuru Fasulye" & till efterrätt en vit+mörk chokladmousse med grädde & hallonsås. Hoppas att det kommer att gillas.


Dagen började, mindre, bra, var som vanligt ner på strandängarna där Wilma får springa av sig. Idag kom hon inte när jag ropade, hon hade hittat en intressant fläck bestående av något skit, luktade som gammal fiskrens... Denna låg hon och rullade runt i gossigt så hela vägen hem luktade det som att jag var ut & gick med en soppåse. In direkt i duschen för tvätt när vi kom hem, vilket inte var uppskattat från hennes sida men hon luktade bra bättre efteråt.


Annars har det varit en väldigt lugn dag, inte gjort många knop vill jag lova. Var och handlade med min far på eftermiddagen & även till kyrkogården får att tända ljus på farmor & farfars grav.

Surrade med min moster i kväll, saknar henne efter hon åkte härifrån, hon var ett vitaminpiller som vi alla behövde. Skrattade gott åt det som hände när hon var här... Hon fick en väldigt fin stickad tröja i gråa & vita toner av min mamma, till det bad jag henne ta på en pälsmössa av modell större som såg ut typ en rysk stor pälsmössa. Denna mms:ade jag till hennes särbo efter att hon gett mig numret & skrev "en hälsning från babushka". När han fick detta var han på jobbet, sprang in till sin kollega & sa att nu hade han minsan fått ett sex-sms från en ryska, han underade hur det tagit reda på hans nummer. BIlden vågade han inte ens öppna då han trodde att det kunde vara ett virus ha ha ha... Vi skrattade gott när han berättade om sitt "sex sms".


I morgon är det lördag, blir det utgång med Mari & Nina, vi ska ta oss en liten fest & sedan dra vidare till Folkets Hus på Hela Huset Gungar. Blir säkert kanoners, har aldrig varit på fest på FH men hört att det är bra.

Då mari varit på semester i 2 veckor så blir det kul att ses & att få surra, ta en fest & ha roligt. Behöver jag.


Nu ska jag & Wilma ta en kvällspromenad, passera kyrkogården som nu är vackert upplyst av alla ljus på gravarna.


Ha en fortsatt fin kväll alla underbara.


Tjillevippen


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Blogkeen
Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se