Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 13 december 2013

Fredagsmys på Bitterfittans vis ;)

Av Malin - 13 december 2013 20:16

Bitterfittan vaknade redan innan kl 5, ut med vovven & just efter 5 åkte en karréstek in i ugnen. Kunde jag slappa i någon timme, hann till & med sova, tills den var klar. Sedan bakades det mazariner, blev just över 50 stycken som levererades till min pappa. Sedan lite shopping med pappa, tofflor åt de minsta barnbarnsbarnen (inte mina) ha haha

Köpte även lax som jag gnidit in med en blandning av salt/socker & strött dill på, dessa bitar ligger nu tätt slutna i kylskåpet för att gravas.


Igår så var vi också i shoppingtagen, åkte till Haparanda då vi var 100% på att DÄR lär man hitta tofflor åt alla 5 barnen men icke. De 3 största var det inga problem med men de yngsta. På Barnens Land fattade inte ens biträdet vad tofflor var... Jäkligt konstigt sa jag att de i annonserna kräver att biträdena vid gränsen ska tala finska men finns det inga krav på att de ska kunna svenska då de ju faktiskt jobbar i SVERIGE!!!! Stolpskott... Kom sedan in på Skopunkten, där visade man sandaler (typ birkenstock) när jag frågade efter tofflor, hur j-a inkompetenta är människorna som jobbar i butikerna? Jaja, det är så det blir när man tänker på att betala så lite som möjligt i lön & tar in folk utan erfarenhet. Visst, alla är vi nybörjare men att inte fatta vad tofflor är!!!!!!!

Vi köpte även ramar på Ikea, några som vi barn ska ha med ett kort av mamma vid ljuslyktan vi fick av begravningsbyrån & en större ram där kortet på mamma ska vara i kyrkan & under minnesstunden. Är man på Ikea är det ju dessutom nästan ett måste att inhandla värmeljus i olika storlekar så nu har jag för ett tag i alla fall.

Var även in på Jala i Happis, så otroligt tråkigt att den butiken ska upphöra, där fanns ju allt vad gäller kosmetika, parfym, barn & babysaker. En affär som man alltid gått omkring i länge när man väl kom dit. Alla större kedjor konkurerar ut de små genuina butikerna där man verkligen känner sig välkommen & får proffesionell service.


I kväll blir det en lugn hemmakväll med "sticksömmen", håller på att sticka mig en mössa i neongarn där jag blandat in lite reflexgarn så att jag ska synas när jag går ut på kvällen. Just nu har jag bara reflex på Wilmas koppel & det räcker kanske inte alla gånger, bra att även jag syns.

I morgon blir det upp tidigt & iväg på ica för att inhandla köttfärs, ska fixas köttbullar till julen. Får väl se i vilken storlek de blir, alla vill ju ha små köttbullar & de brukar ju bli det i början för att sedan bli större & större då man börjar ledsna. Ska göra mitt allra yttersta för att få alla lika små & fina.


Var idag in på blomsterhandlen, hade tänkt köpa mig en juldekoration men blev aningen snäl när jag såg priserna, de jag tyckte bäst om låg mellan 4-500:- & det kändes bra mycket så jag struntade i att köpa en.

Tur var det för när jag satt & åt middag ringde blomsterbudet, fick jag en jättefin dekoration av min moster, så roligt att hon tänkte på mig, man är ju inte direkt bortskämd med att få blommor när man är singel men nu har jag en jättefin dekoration på köksbordet. Måste bara hitta fram min broderade julduk & det blir nog inte det lättaste.


Nej, nu ska jag fortsätta sticka så att mössan blir klar i helgen. Ha en fortsatt fin fredag ni som orkar tragla igenom min blogg där jag hoppar från det ena till det andra.


Tjillevippen


Blommor från moster "B"  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Onsdag 24 april 16:07

Ja dessa telefonmöten med AF, FK och rektorn gör så att min skalle flippar ut... Tur att jag idag bara suttit vakt på nationella prov så jag slapp tänka för övrigt. Jag gjorde i alla fall anteckningar gällande nästa telefonmöte med AF och det efter m...

Av Malin - Söndag 21 april 09:00

Nå, för all del, veckodagarna går ju också lika fort men man må ju få fråga i alla fall ;) Helgen har varit och är väldigt lugn, blev 4 dagar ledig för mig då jag i torsdags hade slut medicin att ta för ryggen men fredag morgon kom den med Early Bird...

Av Malin - Söndag 14 april 16:20

Ja, första veckan efter påsklovet gjord och så även helgen, hela veckan bara swishade iväg i en herrans fart. Kanske är så det blir när man trivs där man arbetstränar. Blev mycket Hooja i torsdags och eleverna var helt slut efter dansandet :)    ...

Av Malin - Torsdag 4 april 07:46

Ja så är det, i morse när jag var ut med Wilma vid 6.30 så blev morgontoaletten snabbt gjord då graderna visade -18. Länge sedan vi nu haft så kallt så man är inte van och till helgen verkar de även lovas lite snö men så brukar det ju vara om vårvint...

Av Malin - Söndag 31 mars 17:08

En dag kvar men en vecka ledigt för mig :) Hoppas att få lite mer ork så att jag kan göra en del här hemma, skulle vara så skönt.  I morse trodde jag att jg legat och blåst lite längre än vanligt, till jag blev påmind om att vi faktiskt har ställt ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards