Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin - 27 mars 2013 06:21

Usch vilken natt jag har haft... Värken har varit olidlig om jag legat på rygg och på vänster sida kan jag inte ligga då det är där skadan sitter så bara höger sida kvar, jag som aldrig brukar ligga på höger sida. Fortsätter det så här kommer jag till veckan boka in en tid så att de får ta en närmare titt på axeln/armen. Oooooolidligt just om nätterna.


Idag är det besök på Arbetsförmedlingen, möte med min arbetsförmedlare och hon som handhar oss med arbetsskador. De är bra båda två att spåna med vad man kan tänka sig för jobb, har inte alls hört något om jobbet där de var intresserade av mig om hon nu inte haft kontakt med min arbetsförmedlare så det ska bli kul att höra om det hänt något på den fronten.


Senare idag ska jag även ta och fixa till lite gelénaglar, var några år sedan jag fixade naglar på mig själv så det lär väl ta ett tag    Så i morgon bitti ska jag till min frisör, snagga mig och färga, känns på tiden då jag inte klippt mig ordentligt sedan före jul ha ha ha... Snacka om att se ut som ett åkerspöke nu i håret    Färga håret har jag inte gjort på länge utan varit rätt nöjd med mitt eget "råttblonda" hår men nu tror jag att det ska få bli superblont igen, vi går ju mot ljusare tider och sommar.


Klaffar bara naglarna så kommer jag att liksom ha gått igenom en tusenmilaservice och vara tipp topp för utgång i morgon kväll. Ska ut med vänner på Hela Huset Gungar, Martinez bjuder upp till dans på övre plan och på nedre plan röjer No Hablas och känner jag mig själv kommer jag nog att hänga på nedre plan då jag aldrig varit mycket för styrdans men man vet aldrig... Kanske att någon kan omvända mig ha ha ha... Under kan ju trots allt ske.


Igår funderade jag en del på detta med åldersskillnader i förhållanden, har ju en del manliga, och kvinnliga för den delen, bekanta... Ser framfarten i deras kärleksliv    Åldersskillnad ja... Hur kommer det sig att män ofta ska ha småflickor som är hälften så gamla som de själv? Det roliga är att om män har det så är de riktiga karlakarlar men om vi kvinnor skaffar en man som är hälften så gammal är vi bara patetiska. Männens värld eller?

Detsamma om det gäller övervikt, är en man överviktig så har han pondus medan en dam bara är fet... Man kan faktiskt se ut väldigt fräsch även om man är dam och överviktig. Bara för att man är överviktig behöver man inte gömma sig bakom bylsiga kläder, man kan i stället visa upp sina former och vara sjuhelvetes sexig. Jag beundrar verkligen de som helt struntar i om valkarna syns utan går rakryggade och visar upp sig. Visst, jag kan också klä upp mig men har inte självförtroende på det viset och är just nu inte direkt bekväm i min kropp. Så nu när vi ska ut satsar jag på att vara snygg i håret, ha snygga långa naglar och en urringning så kanske folk inte tänker på hur fet jag är.

Hoppas att min plan går i lås   


Annars händer det inte så mycket i mitt liv tycker jag egentligen... Vaknade i morse och såg att det kommit lite snö i natt, våren är härlig men jag gillar inte slaskande, känslan dock av att ha asfalt under skorna när man går ut är ju underbar då jag just nu är livrädd för att halka och slita upp skadorna igen.


Nej, nu ska denna damen ta sig lite frukost och smått börja göra mig i ordning.


Tjillevippen


 

Dags att ta tag i naglarna


Av Malin - 25 mars 2013 06:47

Måndag morgon, kommer bli ännu en vacker och varm dag, solen skiner från en klarblå himmel och det är endast -4. Har varit ut på morgonprommisen med Wilma och tänkte dela med mig lite av mina tankar till er kära läsare    Underbart roligt att någon i alla fall vill läsa vad som surrar i min skalle och händer runt mig, toppenkul.


Har i natt haft en oooolidligt lång natt, vaknat flertalet gånger av armen som värkt som bara den och sedan en huvudvärk som hette duga. Alltså, vakna av huvudvärk är inte kul och inte släpper den heller så lätt trots att jag tog 2 treo. Så från ca kl 3 har jag inte sovit mycket så det får bli ett "ligg" här mitt på dagen i stället. Nåja, denna värk är mitt eget fel faktiskt. Var ner i förrådet igår och grävde i kartonger, lyfte osv och jag som senast förra veckan fick strikta order om att inte belasta armen överhuvudtaget. Min sjukgymnast skulle inte varit glad om han såg det   


Hundar som sitter på bord (ej matbord)... Ja ja, jag veeeet att det är små, pluttig hundar som får göra det men det är dock en hund som inte bär skor, trampar runt i skit när man är ut så enligt mig är det väldigt ohygieniskt om man nu inte tvättar av tassarna ordentligt efter varje promenad vilket jag starkt betvivlar att någon lägger ner tid på. Enligt mig så ska man absolut inte ha hundar på bord/skrivbord osv oavsett storlek men nu börjar jag ju förstå varför alla bortskämda småhundar blir som de blir.

När jag är ute och går och möter dessa gläfsande, nafsande saker säger större delen av ägarna aldrig till sin hund utan den får hållas för den är ju så liten... Hmmm... Det är dock en hund och dess nafsande är lika allvarligt som en större hunds så vilken är farligast... Min staffe som backar vid en attack eller det lilla monstret som attackerar gång efter gång? Svaret är rätt enkelt anser jag. Nu gäller detta givetvis inte alla hundar och dess ägare utan det finns de som låter hunden vara hund och sätter gränser, inte ens barn får ju hoppa runt på bord så varför ska hundar få göra det. Ville bara få detta klargjort så att ingen tror att jag hoppar på alla ägare av små raser   


I förra veckan var jag hastigt förbi min tatuerare, han fick bild på vad jag önskar och skulle rita upp och bara någon dag efter hör han av sig om en lucka han fått i slutet av maj, snacka om att jag blev glad. Har ju tänkt fortsätta bygga på min rygg tills den är fylld. Jag har lite ideér men sedan ska han få fria händer, han vet ju vem jag är, vad jag står för och vad jag gillar så jag tror att det blir bäst så :)


I helget satte jag ut mina halvädelstenar till försäljning, en kvinna hörde snabbt av sig och ville ha alla. När hon på kvällen kom förbi hände något så otroligt härligt, så starkt som jag kände energierna har jag inte gjort sedan jag flyttade hem för snart 6 år sedan. Det visade sig att vi hade det mediala gemensamt och att hon dessutom jobbar lite som medium och även ger healing. Vi satt och pratade, kändes så roligt att det faktiskt här på min ort finns sådana här underbara människor. Jag har trott att medialitet inte är så stort här men de är tydligen fler än jag trott. Hon ska snart börja hålla meditationer och det ska jag hoppa på för att jobba upp mig lite innan jag börjar lägga tarot och själv gå vidare efter mitt uppehåll. Ser så otroligt fram emot att få meditera i grupp igen, energierna som flödar är helt enkelt otroliga när man är fler. Innan hon kom var jag trött pga smärtan men efter besöket hade jag så mycket ny energi och kände mig så otroligt pigg. Nu är jag äntligen på G, helt j-a fucking underbart   


Nej, nu ska jag lyfta på rumpan och fixa frukost.


Tjillevippen


Olika halvädelstenar till smycken  

Av Malin - 16 mars 2013 10:52

PMS en gång i månaden... Då blir man en jäkla bitterfitta ska man veta, inte alltid men har jag inga tabletter hemma mot smärtan så... Sötsugen något enormt blir jag så i kväll när min väninna kommer över blir det chokladmoussé, grädde och maränger. Smärtan ska visst lätta efter första barnet har någon sagt men om man inte kan få barn?

När jag var i tonåren hade jag riktiga besvär, kräktes och frossbrytningar. När vi var på semester till fjälls så svimmade jag av och fick hjärnskakning, not fun at all.


Tycker att allt liksom går i slow motion just nu, kan ju bero på axeln/armen... Gör lite, tar en paus, gör lite mer, tar en paus och gör ännu lite till men blir aldrig 100% klar. Har i alla fall i morse vart på långprommis och fått undan disken så att köket ser ut bra och ska vällan snart ta en dans med dammsugaren och dammtorka lite så att det blir representativt till man får besök i kväll.


Tycker inte det har hänt så mycket i veckan, går liksom på sparlåga just nu och vad jag då sparar mig för har jag inte en aning om men det lär väl visa sig. Känner mig rastlös och det är väl resetarmen som visar sig, är ju så van att ha en resa att se fram emot den här tiden men icke. Jag vill ligga på en strand eller vid en pol och lapa sol, jodå bitterfittor gillar också det men inte med en massa barnfamiljer bredvid   


Guuuuuudars vad livet är tråkigt... Skulle vilja dra söderöver i sommar, träffa kompisar och alla nya bekanta från FB. En kille anordnar en kryssning men det är med min gamla arbetsgivare så då skippar jag den men skulle vara kanonkul att åka ner och ha kul i alla fall för man kan ju ha det på många andra vis   

Under mitt äktenskap levde ju jag liksom i dvala och har ju äntligen hittat tillbaka till mig själv så nu vill jag ha kul och ta vara på livet, det är för kort för att slösas bort helt enkelt. Och till er som sitter med villa, man/hustru, barn, vovve och volvo... Livet är så mycket mer och kom ihåg att bara för att man har allt detta så är man inte bättre än oss singlar som inga barn har. Har ju dessvärre märkt att många som har allt det tittar ner på oss som är modell äldre, singlar och utan barn men vem vet... Kanske är avundsjukan på vår frihet som skiner igenom   


Nå, nu ska jag i alla fall göra något som man inte kommer undan med eller utan allt "det"... Dammsuga yohoooo....


Tjillevippen


 

Bitterfittans ego-gaddning... "Me Myself & I"




Av Malin - 13 mars 2013 08:45

Ja, är det kanske så att Polisen börjar bli skitstövlar... Efter jakten på de 2 bensintjuvarna där man pressar det hela tills de 2 omkommer och man gått emot en massa regler. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de trycks till ordentligt för kan en sketen tank bensin vara värt två liv??? Fy f-n säger jag bara och det är bara ett av alla fall där Polisen går över gränsen. Visst gör de även bra saker men det får inte rättfärdiga att de själva går över gränsen. NO WAY!!!


Och den stackars tjejen som såg självmord som enda utvägen efter att ha mobbats på internet, jag lider verkligen med hennes familj som blivit kvar och för henne som såg det som enda utvägen då skolan inte agerade tidigare. Ska det verkligen behöva gå så här långt för att man ska få upp ögonen för nätmobbningen? En massa människor med dålig självkänsla som lyfter sig själv genom att trycka ner andra, det är f-n inte rätt.

Men vems är ansvaret då? Ligger det verkligen på skolan eller börjar det kanske i det egna hemmet? Ser föräldrar till vad ungarna håller på med när de sitter vid datorn, förmodligen inte utan "mitt barn gör aldrig något sådant"... Enligt mig så ligger hela ansvaret på föräldrarna för det är i slutändan de som fört över sina värderingar på barnen och uppfostrat dem. Visst kan man hamna i fel kompisgäng men än en gång, ansvaret ligger även då på föräldrarna att ta tag i det hela innan det går överstyr. Kan man då inte hantera det som förälder bör man svälja sin stolthet och söka hjälp för att få barnet på rätt väg igen.


Nätmobbing förresten, det finns absolut inte endbart bland de unga i samhället utan existerar i allra högsta grad bland de äldre. Man behöver bara gå in på Farmens sida på Facebook... Jisses, vilka saker folk kan vräka ur sig, saker som kan verka oförargeliga men som i slutändan sårar någon enormt.

Hur kommer det sig att vissa människor anser sig ha rätt att bestämma hur en människa ska vara? Hur kommer det sig att en människa ser sig ha rätten att bestämma om andra människor ska vara tjocka eller smala, långa eller korta, vad man ska ha för kläder osv... Är det inte det som är charmen med våran värld, att vi faktiskt har den förmånen att få se ut hur vi vill? I vårt fria samhälle i alla fall, sedan finns det ju länder där man inte får det men det är en annan femma.


Ja ja, nu har jag fått göra av med liiite av min frustration så över till annat   


Helgen som var hade jag besök av en kompis från Älvkarleby, han var upp till Luleå för att jobba och då passade vi på att träffas. Lördagen spenderade vi dock dagen hos mina föräldrar där vi firade pappa med smörgåstårta, vanlig tårta och trevligt sällskap. På kvällen unnade vi oss mat från pizzerian och sedan surrade vi och såg melodifestivalen med ett halvt öga. Robins låt... OK men jag hade sett att herr Gyllenhammar gått vidare och det är väl rockern i mig     På söndagen intog vi frulle och sedan begav vi oss ut på promenad på isen, var riktigt soligt och skönt.

Är glad att det varit kallt de sista dagarna så jag har kunnat ha mössa, känner mig inte alls som någon stjärna i håret så har bokat tid hos "min" frissa till slutet av månaden så kanske jag efter det kan lägga undan mössan.


Var i måndags till Arbetsförmedlingen och pratade igenom vad jag kan tänka mig pga mina skador och min förmedlare ringde kommunen och talade med en dam som nu är intresserad av att träffa mig. Säger inte vad det gäller än ifall det går i stöpet men jag hoppas av hela mitt hjärta att det fungerar.


Nej nu ska jag sätta lite fart, ska duscha, göra en lammgryta och sedan traska och hälsa på mina föräldrar.


Tjillevippen


Bitterfittan sjunger ut ;)  

Av Malin - 8 mars 2013 08:53

Så var det 8:e mars, internationella kvinnodagen och den dagen jag gifte mig för 11 år sedan nere i Adana/Turkiet. Tänk vad tiden gått fort och vad man gått igenom under dessa 11 år.

Giftermålet, flytt ner till Hofors, inseminationer, provrörsbefruktningar, skiljsmässa, flytt hem till Kalix, 2 nya jobb, blivit arbetslös, skaffat hund, rest, rest, rest och hittat många nya vänner på vägen    Alla dessa vänner som verkligen berikar ens liv, synd bara att man inte ses så ofta men hänger ju med i varandras liv via FB.


Det var snart 1 vecka sedan jag uppdaterade här, har helt enkelt inte kommit för mig och när jag väl gjorde det en kväll hängde sig datornhelvetet och så var allt borta grrrr.... Gick och lade mig i stället.


Var igår till sjukgymnasten som bad mig ta det lite lugnare med axeln/armen, just nu är det bara rörelseträning betonade han som gäller och ingen belastning... Har ju fått mer värk sista dagarna och det kan nog vara mitt eget fel eftersom jag är van att ha smärta och leva med det i och med min whiplash och mitt diskbråck i nacken. Men här ska jag lyssna på smärtan och direkt det gör ont sluta med det jag gör. Ja ja, det helar väl tids nog.


I måndags inhandlade jag en kombinerad scanner/skrivare/kopiator och det var det bästa jag gjort. Kan jag scanna in alla gamla bilder sedan man var ung (och vacker) och det är så otroligt kul att se dem igen. Skrattar gott åt modet genom åren, jisses kan inte fatta att man tagit på sig en del kläder men är det modernt så är det    Numera struntar jag dock i modet, är väl för att man faktiskt vuxit till sig och fullkomligt struntar i att försöka passa in i den stöpta formen utan går sin egen väg. Inte nu så att jag ser ut som ett träsktroll i klädseln men jag gillar jeans, urringat, boots och träningsskor till vardags. Älskar svart och nitar, är väl rockern i mig. Det där gulligulliga med spets och rysch pysch är absolut inte min grej, jag är låååångt ifrån gulligullig utan mer taggig och jävlig men på ett snällt sätt. Behandlar andra som jag själv vill bli behandlat tills de bevisar att de inte är värda min respekt.


Idag är det tårtbak på schemat och städning, min far har just varit och monterat ner min sänggavel då jag ska få en ny säng, blir lite smalare så nu får nog allt Wilma börja att sova i sin egen säng igen. Mer plats i sovrummet är dessutom välkommet så man inte slår tårna i vart och vartannat hörn.


I morgon ska tårtorna ätas då vi ska fira min far och samtidigt kommer en kompis och hälsar på då han nu är och jobbar i Luleå i 2 veckor. Ska bli kul att surra och umgås då man inte träffas ofta pga avståndet.

Så det ser ut att bli en trevlig helg och dessutom skiner solen och det gör ju allt så mycket ljusare och lättare.


Avslutar med en bild av mig som brud, inte för 11 år sedan utan mycket tidigare när jag och min kusin gifte oss som små, vi var väl 6-7 år   


Nu väntar tårtorna, tjillevippen


 

Av Malin - 2 mars 2013 12:01

Så var lördagen åter här, tidigare i veckan hade vi nästan +10 och strålande sol, nu är det -10 och grått... Vilket tror ni att jag föredrar, tusan man skulle fixa ett pass åt Wilma och vinterhalvåren åka till varmare breddgrader. Drömma och fantisera kan man alltid göra och det kostar absolut ingenting.


Man känner att man börjar leva upp lite nu när våren snart är här på allvar, det är ljusare och det gör ju att man blir piggare. Samtidigt känner jag att det lockande att gå ut på krogen och ha lite roligt men det får vänta till slutet av månaden när det anordnas dans på Folkets Hus, blir det lite mer blandad publik och det är roligare.


Samtidigt så vill man fräscha upp sig själv när våren kommer, har just bokat tid för klipp och färg i slutet av månaden... Jag vill dra till solariet och få lite frun fräsch hud, inhandla färggladare kläder... Oj vad man vill mycket   

Frissan fick bli i slutet av månaden då hon är på semester med familjen men jag väntar gärna då jag vet att jag alltid blir nöjd hos henne.


Ingen utlandsresa att se fram emot just nu, har ju de sista åren alltid åkt till Turkiet med min väninna i maj men nu är det en tunnare plånbok så jag får anpassa mig. Däremot har jag funderat på att åka ner till Stockholm i sommar och då blir det garanterat en kryssning med Viking Line eller Birka... Hade tänkt åka ner och förhoppningsvis träffa lite bekanta som man knappt ser i verkliga livet utan bara följer via Facebook och även min moster som blir pensionär i vår från sin tjänst som vice riksbankschef. Hon är den av mina släktingar jag har bäst kontakt med och kan prata om allt med, tror att vi alla behöver någon äldre att surra med. När jag var ung och bodde hemma var det skönt att ha henne sådana gånger när det handlade om sådant jag inte kunde ta upp med mina föräldrar. Tack moster för att du alltid funnits att prata med   


Nej nu ska jag hoppa in i duschen, fräscha till mig och fara ut för att handla.


Tjillevippen


Turkiet/Antalya  



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards