Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 6 juni 2013

Av Malin - 6 juni 2013 10:25

Det blev som jag trodde, extra jobb så tisdag/onsdag har jag vart ut och får även jobba i morgon. Sjukt roligt nu när studenten och avslutningar närmar sig, mycket folk i svängen och jag älskar ju att sälja så det är kanon. Men att slå in dessa små, pillriga paket... Jag är ju van att slå in skor, slalomskidor osv så det känns smått nu med smycken   


Idag är det vårt BlåGula lands nationaldag och jag är ledig men inte känns den så speciell... Vi firar ju inte vår nationaldag direkt storslaget som i tex Norge, nä här tänker man mer på mat och sprit som på vilken helg som helst. Men å andra sidan, numera ska man ju nästan skämmas över att vara Svensk och dämpa sig, vi ska anpassa oss efter alla nysvenskar som jag anser ska anpassa sig efter oss eftersom de valt att komma hit. Jag är absolut inte rasist men vi respekterar ju deras högtider och traditioner när vi reser så varför ska inte de göra detsamma??? Nationalsången ska inte sjungas på skolavslutningar osv... Vi ska bryta våra gamla traditioner pga nysvenskarna??? Vi ska helt enkelt inte kunna vara stolta svenskar som tidigare när vi hade blågula träningsoveraller, tre kronor på kläder, träskor med svenska flaggan och texten "heja sverige"... Kom för f-n igen nu, mår man så illa av att vi är svenskar i vårt eget land då kan man packa och dra hem i stället. That's it.


I morgon är är det ett arrangemang här som heter Kulturnatta, samtidigt anordnas Sveriges nordligaste tatueringsmässa här och Rickfors ska stå på scen... Jag ska köpa vingar för pengarna..... Snacka nostalgi för oss 40+.

Jag och 2 väninnor ska ut i natten så det kommer säkert att bli kanonkul, hade bjudit in flera till men som vanligt så handlade det om ytlig vänlighet när de i månader pratat om att vi måste ses och ta en fest så att vi fick surra. Bjöd in dem för länge sedan men inte en jävel kommer så de kan bara glömma att jag ids ta tag i det hela en gång till.

Nåja, vi ska då ha trevlig utan deras sällskap, no problem...


Har funderat på det att vara singel och barnlös i min ålder... Min väninna är detsamma och det är som att man har pest när man är singel och barnlös... Inte blir man bjuden till någon fest för de som är i förhållanden bjuder bara par, vet inte om vi på något sätt skulle vara ett hot... Är ju faktiskt inte så att man går runt och är kåt på varenda j-a karl heller och jag skulle absolut inte stöta eller satsa på någon som är upptagen.

När man är i min situation har man liksom inte samma värde som de som lever Svenssonlivet med villa, man, barn, hund och husvagn... Nä vi är inte värda ett skit helt enkelt i deras ögon eller kan det vara så att de är avundsjuka på vår frihet att göra vad vi vill, när vi vill och hur vi vill utan att ha någon att ta hänsyn till.

En kille i min ålder som är i samma läge är mer accepterad och ett glatt tillskott på festerna men inte en kvinna... Det visar ju ganska klart och tydligt hur damerna i förhållandena tänker.


Anyway, nu är det sveriges nationaldag och det hade jag tänkt fira med att sola på balkongen    Har just intagit en lite sen frukost, var ut på prommis redan kl 5 med Wilma och somnade sedan om. Innan frukosten hann vi ut en andra gång och nu relaxar hon framför ac:n och njuter i fulla drag.

Så nu ska jag lyfta på rumpan och diska innan balkongen kallar, ha en riktigt fin dag alla där ute.


Tjillevippen



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards