Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under augusti 2014

Av Malin - 23 augusti 2014 12:13

Ja fy skäms på mig vad jag har varit dålig på att uppdatera här men ärligt... Jag har varit helt slut i skallen var kväll efter praktiken, har oftast somnat tidigt & knappt orkat starta upp datorn utan surfat lite via mobilen. Ska verkligen försöka ta mig i kragen & bli bättre, känner att jag har mer energi nu när det blivit svalare ute, välkommen kära höst med sval luft, mörker & tända ljus på kvällarna.



 Praktiken ja, vilket roligt jobb & det är så otroligt givande att jobba med ungdommar. Tycker att dagarna bara rinner iväg när man är där. I torsdags skulle pappa som är "dagpappa" åt Wilma när jag jobbar till Sunderbyn för att de skulle ordna hans gråstarr som inte lyckats helt. Nu tog de med laser & det verkar ha blivit bättre.

När han skulle dit så fick Wilma följa med på jobbet, hon tyckte det var roligt med alla människor men det blev mycket intryck när man var i snickeriet & måleriet, just när det användes spikpistol & ljudet blev lite högre men efter ett tag vande hon sig. Fick hon strosa runt lös & utforska allt men oj vad hon var trötter på kvällen, hon somnade på soffandär hon bäddade in sig i min filt & snarkade hela kvällen lång. Lilla gumman.


     


Så är det lördag & helg, har just sett reprisen av Sommar Med Ernst då jag somnade ifrån det i torsdags, var nog lika trött som Wilma.

Säga vad man säga vill om Ernst, vet att många retar sig på honom, men han är verkligen duktig & har många bra ideér när han rustar upp hus så att de blir som nya. Bra tips på mat får man dessutom, längtar nu till hans julprogram.



Inredning ja... Då man inte har mycket pengar så har det ju blivit väldigt inne med att återvinna & jisses vilka fina saker man kan göra.  Jag skulle vilja fixa till en snygg sänggavel till sovrummet, ska ta & titta vad jag kan hitta. Har även funnit en del fina möbler jag skulle vilja göra, hellst det lilla bordet som man fixar till med glaskulor som man kastar kula med, tycker att det var riktigt fint. Skulle även vilja fixa till bänken av de två stolarna, ska få två riktigt gamla stolar av min far som min farmor & farfar haft. Samtidigt som jag vill göra om dem undrar jag om det är dumt, får helt enkelt fundera på det. Har ni återvunnit något & vad i sådana fall?

Här är några bilder på återvunnet material som jag fastnat för.


     


Nu från trevliga saker till något lite allvarligare som jag uppmärksammat sista tiden på ansiktsboken... Hatet mot folk på grund av deras hudfärg eller tro. Det är vansinnigt vilket hat det finns & att människor tror på all skit de hittar på internet, speciellt när de läser dessa internet sidor som bara har ett enda mål, att svartmåla & skapa ett hat mot invandrarna. Det är helt j-a sjukt att man kan bli så otroligt trångsynt & det roliga, eller tragiska, är att de som sitter och sprider detta oftast är personer som själv råkat ut för förtal på grund av en del val i livet.

Hur kan man anse det som sitt uppdrag att sprida sådan skit vidare & dessutom spä på detta hat, ska man inte i stället för att sitta på internet gå ut & delta politiskt i verkliga livet & se till att vi får en bättre invandrarpolitik i vårat land. Så länge vår regering tillåter det så kommer invandringen öka, skulle jag själv bo i ett land med krig & svält så skulle nog även jag försöka komma dit livet är bättre. Det är inte invandrarnas fel att de får högre bidrag/månad än många svenskar, det är inte de som skapat lagarna utan ifrågasätt vad de som bestämmer i vårt land håller på med i stället.



Från det ena till det andra så ska jag äntligen & klippa mig på måndag, känner min som en piasavakvast i huvudet eller rättare sagt som ett "platt fall". När mitt hår blir för långt så blir det platt platt platt då jag har så fina, mjuka hårstrån. Har en gratisklippning så den kommer väl till pass nu när jag inte klippt mig sedan över två månader.

Kom även idag på att jag inte har någon direkt övergångs jacka, får ju inte vara för varm så nu passar det med en hoodie, har hittat den perfekta som jag nu ska beställa & samtidigt stödja klubben.


   


Nä, nu ska jag ta tag i livet, börja med att diska & fixa mat åt Wilma som idag får mald lever & pasta. Sedan ska det städas, nu orkar man ju när det är svalt ute så lgh:en kommer vara mycket trevligare framöver.

Tar tillfället i akt & önskar er alla en fortsatt trevlig helg, njut i fulla drag.


Tjillevippen 


Av Malin - 16 augusti 2014 13:44

Ja det frågar jag mig då en hund på orten fick avlivas på grund av skadorna från att ha blivit glömd i bilen 5 timmar. Glömma... Hur kan man glömma en hund i bilen & varför lämnar man den överhuvudtaget i bilen när det är sommar???? Visar att man inte har mycket att tänka med mellan öronen, skulle ha satt sig själv i bilen i 5 timmar.

Det som sedan gör mig förbannad är att vänner till de som hade hunden sitter & försvarar handlandet med att "en olycka händer så lätt"... Va??? Skulle man diskuterat likadant om de glömt ett barn? Enligt hennes vän ja... Då undrar man ju hur i h-ete de tänker & funderar samtidigt om de är lämpliga som föräldrar när de ser så lätt på sådant.

Nä, de är ju anmälda & jag hoppas att de får ta sitt straff enligt svenska lagen vilket jag förstått är upp till 2 års fängelse. Dessutom tycker jag att domstolarna ska börja se allvarligare på djurplågeri än vad man gör just nu.

Och pratar man om att "en olycka händer så lätt"... Ja men då kanske vi bör släppa fria många som sitter livstid & handlade av reflex eller som det numera heter "en olycka händer så lätt".

Jag hoppas att Sparky, som hunden hette, har det bra nu på andra sidan & att karma hinner ifatt ägarna.

Här är länken till uppfödarens blogg så ni kan se vad de skriver: http://kennelruffwood.wordpress.com/2014/08/10/somewhere-over-the-rainbow/#comment-23


Sparky


Från det ena till det andra, var ju ett tag sedan jag skrev & nu har jag varit 1 vecka på min praktik. Vilken underbar personal & ungdommarna också, jag hoppas att jag kommer bli kvar. Jag har ju tystnadsplikt men jag kan säga så mycket som att jag är med ungdommar som lider av psykiska & neuropsykiska sjukdommar. De ska få hjälp till att komma vidare ut i sysselsättning. Jag kan även säga att de här umgdommarna kommer att lära mig så otroligt mycket & utveckla mig som person också för jisses vilka kunskaper de besitter. Ser fram emot vad som komma skall där.


Praktikant Malin


Annars tycker jag inte det händer så mycket i mitt tråkiga liv, en dag i taget så att säga men jag önskar att jag skulle bli bättre på att planera så att jag var dag slipper springa iväg med andan i halsen även om jag vaknat i god tid. Men det är väl sviterna efter att ha gått hemma i 1 år, ska i alla fall i morgon handla & göra en turkisk gryta för att portionera upp så att jag har lunchen klar för hela kommande arbetsvecka. Måste börja storhandla & laga färdigt mat som man bara kan ta fram ur frysen, blir ju så otroligt mycket enklare då.



I förra veckan fick jag äntligen förstoringen som jag beställde av min brorson, den sista familjebilden innan mamma gick bort. Den fixades det ram till & sedan fick min pappa den. Fotot togs på min yngsta brors 50:årsdag av just min brorson Patrik, jättefint foto som nu ska pryda hallväggen hos min far. Det är, tycker jag, lite tråkigt att det tas så lite familjefoton när "barnen" blivit vuxna men här är i alla fall vårt familjefoto.



Lördag idag... Hade egentligen tvättstugan kl 11 men var på morgonen förbi & bokade om till i morgon i stället, tänkte att det kunde vara skönt med en ledigdag i alla fall där jag inte gör något eller... Jo, jag diskar, plockar & småstädar mellan varven i alla fall. Mari kommer förbi i kväll & vill ju inte att hon ska få dammloppor i halsen ha ha ha... Nåja, så stökigt är det inte men min planering har som sagt inte varit den bästa i veckan sådet ligger lite saker här & där som måste plockas bort.

I går efter jobbet var jag förbi Buketten & köpte den underbara mangojuicen som de säljer, den är så god att den är beroendeframkallande & nu klarar jag mig inte utan den här hemma ha ha ha... Så har ni vägarna förbi Buketten kila in & köp lite juice, finns även andra smaker men jag har fastnat för mango. Deras frystorkade ingefärste är också kanon & sedan jag började dricka det i våras har jag inte varit förkyld en enda gång.



 Nä, nu ska jag ta mig en prommis med Wilma & sedan ska hon få sig lite mat. Kanske även jag skulle ta mig då jag inte ätit sedan frukosten. Hoppas att ni alla som orkat läsa får en fortsatt fin helg.


Tjillevippen 





Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards