Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 25 januari 2016

Så var helgen över

Av Malin - 25 januari 2016 12:02

Ja så var helgen över, den har gått i treons tecken då jag för sent märkte att jag hade slut blodtrycksmedicin på recept, får direkt huvudvärk då jag inte tar den. Men nu är den beställd så i eftermiddag kan jag hämta ut mer, blir lite för mycket treo i stället & det är ju inte bra alls men vad gör man.



I morse var jag ut med Wilma på strandpromenaden, är ca -8 så det känns ju som blida om man jämför med sista tidens kyla. Varmare ute men kallare inne så det eldas mer värmeljus om kvällarna.

Var riktigt fint ute & det är så vackert med rimfrosten i träd & buskar, men ärligt... Nog längtar jag till sommaren.


   


Jag har funderat på allt hat som sprids över världen, visst har det alltid funnits men sista tiden har det verkligen exploderat & speciellt på facebook, och internet överhuvudtaget, ser man allt hat. Jag försvarar inte de terrorister som orsakat smärta & sorg på flertalet ställen men man kan ju inte låta alla muslimer ta skiten för det. Det är sådan okunskap som föder detta hat & alla bilder som sprids med texter. Texter som någon skrivit dit & som inte alls är sanna men de som är lättledda tror & sprider bilderna vidare.

Det är mycket som är fel i våran värld & denna flyktingström kunde med facit i hand ha omhändertagits på ett bättre sätt men nu är det som det är & inget blir bättre för att man bränner ner flyktingförläggningar eller moskeér.

Vill man verkligen göra skillnad så får man väl gå ut & engagera sig politiskt i verkliga livet & inte sitta & fantisera på internet. Sedan bör man nog veta vad man talar om & inte komma med lösa rykten där man minsann har "hört" av någon vad som pågår.

Det roliga är att samma människor som sprider detta j-a hat samtidigt reser till muslimska länder på semester, snacka om dubbelmoral. Hassan är bra så länge han servar mig när jag ska fröjda mig på semestern, då visar jag bilder hemma på mig & Hassan stolt... Vilken bra bartender & jag fick gratis drinkar ibland men... Fan ta Hassan om han skulle komma hit som flyktning, då är han minsan inte bra.

För att inte tala om alla män som ska ta hit sina thailändska flickvänner eller kvinnorna som importerar sina turkiska pojkvänner.... Vad är det som säger att de har mer rätt att komma in i vårat land??? Har man mer rätt till det om det gäller kärlek än om man kommer från ett krigsdrabbat land?

Sedan gillar jag inte heller all kvinnoförnedring & våldtäckter,det är oacceptabelt oavsett vilket land eller kultur man kommer från & där måste det läggas ner mer resurser så att kvinnor kan gå ut utan att behöva vara rädda.


Men summa sumarum, hat föds man inte till, det är något som skapas av rädsla/okunskap & alla invandrare är faktiskt inte våldtäcksmän.



Det var allt från mig idag... Lite tankar i alla fall.... Ha en fortsatt fin dag.


Tjillevippen 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Söndag 14 april 16:20

Ja, första veckan efter påsklovet gjord och så även helgen, hela veckan bara swishade iväg i en herrans fart. Kanske är så det blir när man trivs där man arbetstränar. Blev mycket Hooja i torsdags och eleverna var helt slut efter dansandet :)    ...

Av Malin - Torsdag 4 april 07:46

Ja så är det, i morse när jag var ut med Wilma vid 6.30 så blev morgontoaletten snabbt gjord då graderna visade -18. Länge sedan vi nu haft så kallt så man är inte van och till helgen verkar de även lovas lite snö men så brukar det ju vara om vårvint...

Av Malin - Söndag 31 mars 17:08

En dag kvar men en vecka ledigt för mig :) Hoppas att få lite mer ork så att jag kan göra en del här hemma, skulle vara så skönt.  I morse trodde jag att jg legat och blåst lite längre än vanligt, till jag blev påmind om att vi faktiskt har ställt ...

Av Malin - Lördag 30 mars 07:25

Rubriken gäller givetvis inte alla men nog är det många liksom mig som sitter ensam när högtiderna ska firas. Tidigare blev jag ledsen när jag tänkte på det men numera orkar jag inte knappt bry mig. Jag har inte påskpyntat förutom att min godisskål...

Av Malin - Lördag 23 mars 07:24

Ja så är det, vet inte hur många gånger jag försökt skriva här men jag har helt enkelt inte orkat. Själv har jag tänkt att det är vårtrötthet som de äldre brukar tala om men arbetsförmedlaren och min kontakt på försäkringskassan tror att det är för a...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards