Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 26 januari 2020

Söndag = vilodag

Av Malin - 26 januari 2020 15:59

Ja så var det ju förr i alla fall att söndagar då skulle man inte göra mycket utan vila, nå jag har då mest vilat, bara varit ner i tvättstugan och tvättat 2 maskiner... Eller jag har inte tvättat maskinerna utan 2 maskiner med tvätt ;)

Så nu när jag kom in efter att ha varit ut med Wilma i kylan så tänkte jag att jag kanske kan plita ner några rader här i fall att någon tycker att det jag svamlar runt med är intressant :) 

Kylan ja, den kom i går eftermiddag och det har varit ca -17, nu är det lite varmare men har då i stället börjat att blåsa och det är ju ännu värre bbbrrrrrr.... Går genom märg och ben så det är skönt att få sitta inne i värmen med lite tända ljus... 

Här är ett fotot tagen just i detta nu här jag sitter vid köksbordet :) Ser på den stora orkidén på bordet och suckar, den var ju så vacker när pappa kom med den på julafton och nu... Var kan alla vackra blommor ha tagit vägen? Jo, det ska jag berätta. Det står nämligen på skötselråden som följde med att den skulle få stå och dra 5-7 dagar i veckan i ca 15 minuter. Jag skötte det bra till en morgon när jag kom på att jag kan göra det medan jag diskar... Jo tjena, kom hem efter jobbet och där stod stackarn ännu i vattnet :( Så efter någon dag började blommorna falla av en efter en. Ja ja, den är i alla fall grön än och nog tusan ska jag få den att blomma om igen, har jag lyckats med de andra orkideérna så ska jag väl även lyckas med denna :)) Positivt tänkande ni vet ;)


 


Förra veckan var lugn och skön, torsdagen tog jag ut min sista betalda semesterdag och fredag jobbade jag hemma med ett bildspel i pp som jag ska ha på onsdag för att visa hur en presentation av ett land kan se ut. 

På torsdagen fick jag även ett sms av C, ni som hängt med vet att det är han som jag dejtade i slutet av sommaren och början av hösten men där ett och annat skedde så att vi gled isär. Han var ledsen om han gjort mig ledsen och ville inte att vi skulle vara ovänner så nu har jag låtit honom komma in i mitt liv igen. I går, lördag, kom han över på fika och surr. Vi hade det riktigt trevligt och det var så skönt att få krama honom igen då vi inte setts sedan september. Jag har verkligen saknat honom och som jag sa åt honom så har jag ju tvingat mig att radera allt som haft med honom att göra, alla foton osv för att jag skulle kunna gå vidare men det fingerade ju inte. Samma dag som han skickade sms så tänkte jag på honom när jag gjorde mig i ordning på morgonen. Undrade hur han hade det och om vi någonsin skulle ses igen. Det går upp och ner mellan oss och den som lever får se hur det slutar men jag hoppas verkligen att vi kommer längre denna gång och att inte en massa missförstånd ska ställa till det igen utan att vi kan köra med öppen kommunikation.


 


I morgon är det måndag och löningsdag, den är välkommen då man fick den förra innan julen men några kronor finns väl kvar på kontot, dock så är det väl i ärlighetens namn bara tvåsiffrigt ha ha ha... Kommer i håg när jag fick mitt första jobb och även då min första lgh, en etta på 24 kvm :) Hyran var på 700:- i månaden och jag hade en lön på ca 7 000:-. Varje månad när lönen kom så hade jag kvar pengar trotts att jag sprang ute på krogen onsdag, fredag och lördag, köpte kläder och mat. På den tiden åt man ju även ofta hos föräldrarna och hemma lagade jag inte mat ofta utan köpte mestadels från någon korvmojje eller pizzeria och tog hem för att äta. Nu är det  mer storkok som gäller, så portionerar jag det och fryser in. Det blir givetvis billigare men nackdelen är att man alltid är sugen på annat än det man har i frysen ha ha ha... Så i morgon när lönen kommer så ska jag köa ingredienser för att göra currykött med äpple och gröna ärtor yummy... Korvstroganoff, köttfärssoppa, köttfärssås och ärtsoppa skulle jag också behöva göra. Då ska jag vällan klara mig ett tag :) Sedan brukar jag köpa något kött, typ fläskytterfilé att steka klart och frysa in med sky. Till det gillar jag att äta wokgrönsaker, lite besviken är jag dock att alla butiker jag varit in på slutat att sälja mina favvo som var med chili och vitlök :( Ja ja, det går nog bra med vanliga också.

Har väl inte mycket annat jag behöver inhandla denna månad  men lite kommer ju att gå till tatueringen jag ska göra på fredag bakom örat och frissan innan jag skall till tatueraren. Jag måste ju ändå toppa håret så tänkte att då kan de lika raka den sidan av huvudet där han ska tatuera så att det blir snyggt eftersom han bara skulle raka där han jobbar. Har ju sidecut så inget större problem om det renrakas hela sidan :) Åh vad jag längtar, ska bli så roligt med en ny tatuering då jag inte legat under nålen sedan hösten -13. 


Nä, nu ska tanten här ta tag i pp presentationen igen, kom ju lite på avvägar när jag kikade in hit men det var ett välkommet avbrott så att hjärnan fick vila lite :) Så länge sedan jag använt pp så det har ju ändrats en hel del så jag får sitta och söka efter alla funktioner :) 

Önskar er alla en fortsatt fin söndag eftermiddag/kväll och avslutar med att dela med mig av ett recept från tidningen Buffé. Tyckte det lät så gott så i morgon ska jag införskaffa ingredienserna :)


Tjillevippen 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Lördag 23 mars 07:24

Ja så är det, vet inte hur många gånger jag försökt skriva här men jag har helt enkelt inte orkat. Själv har jag tänkt att det är vårtrötthet som de äldre brukar tala om men arbetsförmedlaren och min kontakt på försäkringskassan tror att det är för a...

Av Malin - Lördag 9 mars 12:33

Snart är sportlovet över och det känns ärligt väldigt bra eftersom direkt som jag är hemma några dagar så börjar de mörka tankarna komma igen :( Tankar om min existens, att jag bara är "a pain in the butt" för alla, att ingen vill umgås med mig och s...

Av Malin - Tisdag 5 mars 08:53

Sportlovsveckan har börjat lugnt då jag i helgen som var bestämde mig för att tillaga all mat som jag skulle göra så att redan i söndagskväll var frysen påfylld med portioner :) Igår gjorde jag inte mycket mer än var ut med Wilma, bokade tvättstuga t...

Av Malin - Fredag 1 mars 07:06

Ja, när jag arbetstränar så har jag ju samma ledighet som lärarna så igår vid lunch tog jag sportlov :) Startade med ett besök hos frissan för att få bort mitt 2 cm långa hår på sidorna så nu är det en perfekt mohawk igen :) Blev extra glad när jag j...

Av Malin - Onsdag 21 feb 18:47

Tiden går fort och jag blev lite chockad faktiskt när jag såg hur länge sedan jag varit in här och skrivit. Har varit rätt trött och har svårt för att sitta en längre tid pga smärtor i ländryggen/stjärten och höften men nu ska jag försöka ta mig i kr...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards