Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under januari 2020

Av Malin - 31 januari 2020 23:24

Ja så var det åter fredag, så underbart härligt med lite ledigt eller... Ledigt... Jag har ju tagit hem en del texter och tester som ska rättas men det är inte mer än rätt då jag idag på förmiddagen var till tatueraren och njöt ;) Har ju inte tatuerat mig sedan -13, var inställd på att det garanterat gör sketaont när det var bakom örat men sååååå fel jag hade. Ljudet av maskinen och att jag låg så skönt gjorde att jag var på väg att somna, jag ska inte ljuga och säga att det inte alls kändes men det gjorde absolut inte ont eller var obehagligt så nu fick jag mersmak ;) Sa ju att jag skulle fundera på om jag vill ha lite inuti örat också men jag har redan bestämt mig så det blir till att boka in så att han får pilla på där med :) Jag är i alla fall otroligt nöjd med resultatet och bemötandet av honom också, var första gången jag gaddade mig hos honom och det var en positiv erfarenhet så nu vet jag vem som framöver får låta nålen arbeta i mitt skinn.


 


Har nu i någon vecka suttit och sökt en ny BH, ena bågen på min favorit BH från Elomi gick av :( När jag bodde säderut så fanns det på butiken att köpa nya bågar att byta till men det går omöjligt att hitta nu. Jag har sökt på sidor där det finns delar till de som sitter och syr BH:s men de är alltid för små så om någon vet av en sida där de säljer bågar till i-kupa så blir jag evigt tacksam om ni vill tipsa mig :) Jag hittade i alla fall den andra jag har från Elomi och gillar, de hade fått in den i en ny färg, denim, så den är nu i alla fall beställd och jag hoppas att den nu har samma mått. Har märkt att de ibland kan variera även om det är samma modell. Skulle först köpa en svart eftersom jag mestadels har svarta kläder men när jag såg denna tyckte jag att det kunde vara roligt med någon annan färg som ändå inte var vit eller beige och blir solkig efter ett tag. Så nu är denna beställd och jag hoppas ha den till veckan men som sagt, om ni vet av en sida där de säljer lösa bågar så är jag evigt tacksam för tips :)


 


Har även just suttit och skrivit ner vilka mediciner jag måste hämta ut i morgon, blev 4 stycken plus att jag måste köpa vätske ersättning. Jag har varit lite slarvig med att dricka vatten de sista dagarna och det fick jag ångra natten mot torsdagen då jag kl 2 på natten vaknade med kramp i ena lårmuskeln. Jäklar vad ont det kan göra och det tar ett tag innan det släpper så när man även är kissnödig så är det en verklig plåga ha ha ha... Nä, det vill jag inte vakna av igen så nu för jag börja sköta mig med att dricka vatten och när jag vet med mig att jag inte druckit nog ta en vätske ersättning. 


Hemma så har jag annars börjat att få lite struktur efter alla år då jag kappt orkade göra något pga depressionen. Tex så diskar jag varje morgon efter jag har ätit frukost så att jag ska slippa börja med det när jag kommer hem efter jobbet. Jag försöker också att hela tiden plocka bort efter mig allt eftersom så att inte saker lagras på vardagsrumsbordet och köksbordet, för nog är det bra tråkigt när man ska städa och får börja med att plocka bort saker lite här och där. 

I sovrummet har jag också fått ordning och det är skönt MEN det känns som att jag aldrig blir riktigt nöjd med det rummet. Så har det varit i varenda lägenhet som jag bott i, jag är aldrig riktigt nöjd med sovrummet och jag vet egentligen inte heller vad det är som saknas eller ska rättas till för att jag ska vara nöjd. Tavlorna är rätt, sängen är jag nöjd med, byrån, gardinerna, mattorna.... Jag kan verkligen inte sätta fingret på vad som är fel. Ja ja, det löser sig nog så småningom hoppas jag :) 


Nu är det bara 5 minuter kvar av denna dag så jag ska ta och gå ut med Wilma i blåsten så att hon får kissa av sig innan vi lägger oss för natten. Hoppas få sova riktigt skönt.


Sussa så gott ni med :)


Natti natti, tjillevippen ;)



Av Malin - 26 januari 2020 15:59

Ja så var det ju förr i alla fall att söndagar då skulle man inte göra mycket utan vila, nå jag har då mest vilat, bara varit ner i tvättstugan och tvättat 2 maskiner... Eller jag har inte tvättat maskinerna utan 2 maskiner med tvätt ;)

Så nu när jag kom in efter att ha varit ut med Wilma i kylan så tänkte jag att jag kanske kan plita ner några rader här i fall att någon tycker att det jag svamlar runt med är intressant :) 

Kylan ja, den kom i går eftermiddag och det har varit ca -17, nu är det lite varmare men har då i stället börjat att blåsa och det är ju ännu värre bbbrrrrrr.... Går genom märg och ben så det är skönt att få sitta inne i värmen med lite tända ljus... 

Här är ett fotot tagen just i detta nu här jag sitter vid köksbordet :) Ser på den stora orkidén på bordet och suckar, den var ju så vacker när pappa kom med den på julafton och nu... Var kan alla vackra blommor ha tagit vägen? Jo, det ska jag berätta. Det står nämligen på skötselråden som följde med att den skulle få stå och dra 5-7 dagar i veckan i ca 15 minuter. Jag skötte det bra till en morgon när jag kom på att jag kan göra det medan jag diskar... Jo tjena, kom hem efter jobbet och där stod stackarn ännu i vattnet :( Så efter någon dag började blommorna falla av en efter en. Ja ja, den är i alla fall grön än och nog tusan ska jag få den att blomma om igen, har jag lyckats med de andra orkideérna så ska jag väl även lyckas med denna :)) Positivt tänkande ni vet ;)


 


Förra veckan var lugn och skön, torsdagen tog jag ut min sista betalda semesterdag och fredag jobbade jag hemma med ett bildspel i pp som jag ska ha på onsdag för att visa hur en presentation av ett land kan se ut. 

På torsdagen fick jag även ett sms av C, ni som hängt med vet att det är han som jag dejtade i slutet av sommaren och början av hösten men där ett och annat skedde så att vi gled isär. Han var ledsen om han gjort mig ledsen och ville inte att vi skulle vara ovänner så nu har jag låtit honom komma in i mitt liv igen. I går, lördag, kom han över på fika och surr. Vi hade det riktigt trevligt och det var så skönt att få krama honom igen då vi inte setts sedan september. Jag har verkligen saknat honom och som jag sa åt honom så har jag ju tvingat mig att radera allt som haft med honom att göra, alla foton osv för att jag skulle kunna gå vidare men det fingerade ju inte. Samma dag som han skickade sms så tänkte jag på honom när jag gjorde mig i ordning på morgonen. Undrade hur han hade det och om vi någonsin skulle ses igen. Det går upp och ner mellan oss och den som lever får se hur det slutar men jag hoppas verkligen att vi kommer längre denna gång och att inte en massa missförstånd ska ställa till det igen utan att vi kan köra med öppen kommunikation.


 


I morgon är det måndag och löningsdag, den är välkommen då man fick den förra innan julen men några kronor finns väl kvar på kontot, dock så är det väl i ärlighetens namn bara tvåsiffrigt ha ha ha... Kommer i håg när jag fick mitt första jobb och även då min första lgh, en etta på 24 kvm :) Hyran var på 700:- i månaden och jag hade en lön på ca 7 000:-. Varje månad när lönen kom så hade jag kvar pengar trotts att jag sprang ute på krogen onsdag, fredag och lördag, köpte kläder och mat. På den tiden åt man ju även ofta hos föräldrarna och hemma lagade jag inte mat ofta utan köpte mestadels från någon korvmojje eller pizzeria och tog hem för att äta. Nu är det  mer storkok som gäller, så portionerar jag det och fryser in. Det blir givetvis billigare men nackdelen är att man alltid är sugen på annat än det man har i frysen ha ha ha... Så i morgon när lönen kommer så ska jag köa ingredienser för att göra currykött med äpple och gröna ärtor yummy... Korvstroganoff, köttfärssoppa, köttfärssås och ärtsoppa skulle jag också behöva göra. Då ska jag vällan klara mig ett tag :) Sedan brukar jag köpa något kött, typ fläskytterfilé att steka klart och frysa in med sky. Till det gillar jag att äta wokgrönsaker, lite besviken är jag dock att alla butiker jag varit in på slutat att sälja mina favvo som var med chili och vitlök :( Ja ja, det går nog bra med vanliga också.

Har väl inte mycket annat jag behöver inhandla denna månad  men lite kommer ju att gå till tatueringen jag ska göra på fredag bakom örat och frissan innan jag skall till tatueraren. Jag måste ju ändå toppa håret så tänkte att då kan de lika raka den sidan av huvudet där han ska tatuera så att det blir snyggt eftersom han bara skulle raka där han jobbar. Har ju sidecut så inget större problem om det renrakas hela sidan :) Åh vad jag längtar, ska bli så roligt med en ny tatuering då jag inte legat under nålen sedan hösten -13. 


Nä, nu ska tanten här ta tag i pp presentationen igen, kom ju lite på avvägar när jag kikade in hit men det var ett välkommet avbrott så att hjärnan fick vila lite :) Så länge sedan jag använt pp så det har ju ändrats en hel del så jag får sitta och söka efter alla funktioner :) 

Önskar er alla en fortsatt fin söndag eftermiddag/kväll och avslutar med att dela med mig av ett recept från tidningen Buffé. Tyckte det lät så gott så i morgon ska jag införskaffa ingredienserna :)


Tjillevippen 


 

Av Malin - 18 januari 2020 10:56

Ja idag snöar det äntligen lite och jag hoppas att det kommer att få fortsätta hela dagen så att vi äntligen kan få vinter. Och det skulle ju vara så underbart om det fick ligga så att denna ishalka vi haft försvinner men får se hur länge man får vara glad eftersom de har lovat varmt till veckan igen. Väder väder väder…. Är väl det vi svenskar är kända att mest tala om ha ha ha… Så jag slutar här ;)

 

 

 


Har idag i alla fall vart ut med Wilma och även varit till Apoteket för att hämta ut lite astmamedicin. Var nämligen till astmasköterskan igår och hon tror att min ska gå att få ännu bättre även om den blivit något bättre med de andra medicinerna. Jag måste säga att det är en jäkla skillnad att gå till henne än till sjukgymnasten som checkade mig tidigare. Där var jag klar på 30 min och varenda gång fick jag samma besked ”det är som tidigare”. Nu när man går till astmasköterskan så tar besöket ca 1,5-2 timmar och hon kan bestämma medicinering osv. Hon sa att det såg ut bättre än sist men att hon vill ha mig ännu bättre så hon skrev ut en medicin som egentligen är för kol patienter men som även används på oss astmatiker, Spiriva Respimat heter den. Skulle enligt henne på Apoteket vara såååå svår att ladda så jag skulle gå in på en hemsida för att se hur man laddade den. Svår vet jag inte så efter instruktionsfilmen var det bara att ladda och ta de 2 dagliga puffarna. Hoppas nu verkligen att den hjälper bra så att jag kan få bättre andning och därmed också mer ork. Hon tog även tillfället i akt och bikade in ett läkarbesök för mina stora sömnproblem. Har 2 ggr den sista veckan inte alls kunnat sova på natten så hoppas nu få hjälp av insomningstabletter. Jaja, det var allt om sjukdomar och medicinering ;)  När man väl är pensionär får man sitta på HC och surra sjukdomar så det räcker med de andra pensionärerna ha ha ha…

 

   

 


De två sista nätterna har jag fått sova rätt ok så idag är jag ganska pigg, därför ska jag ta och småstäda givetvis men även laga renskavsgratäng och portionera så jag har. Är så länge sedan jag ätit det så det kommer att bli riktigt gott må ni tro. Sedan i eftermiddag kommer Mari över på lite kaffe och skvaller, var ju ett tag sedan vi sågs… Innan jul tror jag bestämt. Någon måste ju äta upp alla biskvier som jag bakat så nu ska hon få fika ordentligt av dem och av kakor. Sedan blir det vällan något parti yatzy som vanligt medan vi surrar om allt mellan himmel och jord.

 

 

Min renskavsgratäng :) Yummy...

 

Som en del av er kanske förstått så är jag med i stort sett i alla tävlingar jag kan hitta på facebook och instagram, nå inte alla men väldigt många och ibland så ger det utdelning. Butiken Fritz Olsson som finns dels här i Kalix hade en adventskalender och där hade jag tur och vann ett presentkort på 500 :-, detta har jag nu hämtat ut men det får ligga tills jag hittar ett till silverarmband som matchar de 4 jag redan har på handleden. Och för två dagar sedan så vann jag en utlottning som Evas Underkläder hade. Vann en babydoll med riktiga kupor och som dessutom fanns i min storlek, är ju jättesvårt att hitta snygga (sexiga) underkläder när man har stor byst vilket jag absolut inte är ensam om att ha. Så en riktigt rolig vinst eller roliga vinster båda två.

 

   

 


Och ni som säger att ni aldrig vinner, börja delta i alla tävlingar/utlottningar som ni kan hitta, är det något ni inte vill ha så kan man ju faktiskt ge bort det eller själv lotta ut det bland sina vänner på facebook som jag har gjort någon gång. En gång vann jag 3 dubbelrum på hotell i Stockholm, Pluras julbord för samtliga och inträde med drink på Ice Bar. Dit skickade jag 6 tjejer som jag har lärt känna på facebook så fick även de nya vänner och de hade dessutom haft superroligt. Tycker att det är så otroligt roligt att kunna glädja andra. Dessvärre avled Jessica som var en av de tjejerna ca 1,5 år efter, en helt underbar människa med ett hjärta av guld. Dessvärre hann vi inte träffas som planerat, vi pratade nämligen om att stråla samman med de andra tjejerna på en kryssning men detta hann vi inte innan hon hastigt gick bort i sömnen :( 

 

 

Vila i frid Jessica   

 

Med detta vill jag avsluta denna lördagen, hade även en liten dam som var och checkade till mig och jag tror att det var för att det börjar vara matdags för henne ;) 

Önskar er alla en fortsatt fin lördag och kom ihåg att ta vara på livet för det har så mycket att erbjuda bara vi inte själv sätter käppar i hjulen vilket säkert fler än mig är bra på ;) Och ta vara på tiden med nära och kära för man vet aldrig när de försvinner och då är det för sent.

 

Sköt om er alla.

 

Tjillevippen

 

 

 

 

 

 

 

Av Malin - 12 januari 2020 15:50

Så var söndagen här igen, veckorna springer verkligen iväg och just nu känns det väl som att det inte gör speciellt mycket då jag längtar till våren och sommaren. Helgerna skulle dock få vara lite längre och det är väl mest för att jag har så otroligt svårt att sova. Natten mot lördag var ett kapitel för sig, jag somnade först efter kl 6 på lördagmorgon. Tur att jag har en helt underbar pappa, han kom och hämtade Wilma så att jag skulle få sova så jag knoppade in till lunchtid då jag också kom på att medicinen skulle varit tagen sedan några timmar tillbaka. Sedan fortsatte jag att sova till och från under dagen och hade inte heller några som hellst problem att sova under natten till idag heller. 

Ett tag verkade jag vara på väg att få ordning på sömnen och sov rätt bra om nätterna men det behövs så lite för att det ska tjorva igen. Jag har tidigare blivit erbjuden sömntabletter men tackat nej men när det är så att man aldrig är riktigt pigg, när man inte orkar något när man kommer hem från jobbet... Ja då går tankarna mot om jag kanske skulle ta och tacka ja till dem. Jag har ju provat insomningstabletter men de gjorde plus minus noll. 

Jag har uppmärksammat att fler och fler verkar ha rejäla sömnproblem liksom mig, hur hanterar de det, tar de tabletter eller.... Är du en av dem? Skriv gärna hur du har blivit hjälpt.


 


Sedan detta med kärlek eller vad man ska kalla det, börjar bli så att jag kopplar ihop kärlek med hjärtesorg och svek. Ska man fortsätta vara singel eller vågar man tro att det finns någon för alla som det sägs eller är det bara lögner.

Efter 12 år som singel vågade jag äntligen öppna hjärtat förra året för att efter några månader upptäcka att den otroligt kärleksfulle och snälla mannen inte alls var så omtänktsam. Allt skulle vara på hans sätt eller inget sätt alls, han kritiserade många, drog in sin advokat i det ena än det andra men jäklar om man då som mig sa vad man tyckte om hans beteénde... Ja då var det finitio. Jag kritiserade inte ens utan ville veta vad som pågick när han plötsligt ändrades och inte svarade på meddelanden eller samtal. Då hette det att jag tjatade... Tjatade???? Självklart vill jag veta vad som pågår, om han anser att jag gjort något osv. Jag är en person som vill reda ut saker och gå vidare oavsett om det blir tillsammans eller som singel vilket tydligen inte alls existerade i hans lilla fjuttiga värld där man hellre teg ihjäl saker och trodde att de försvinner av sig själv. När de inte gjorde det så tog man den enkla vägen som tonåringarna och blockerade mig totalt. Antar att man gör så för att man inte kan hantera sanningen om sig själv och gärna vill sitta kvar på de höga hästarna där man är störst, bäst och vackrast.

Det sjuka är ändå att jag vissa dagar kan sakna honom något enormt, för när vi sågs så hade vi det jättemysigt tillsammans och det är den känslan som jag vill hitta tillbaka till med någon annan man. Någon som kommit bra mycket längre i sin personliga utveckling än han hade gjort.


Jag är klar med min personliga utveckling men ni andra kan gott hålla på lite till.

 


Så hur ska man gå vidare? Jag är ju liksom över 50 år, har just börjat att hitta glädjen i livet igen efter depressionen och har en del roligt att se fram emot att göra med väninnan min. 

Singel känns inte som ett alternativ ändå och inte heller att bli sambo men att ha någon ändå, särbo låter väldigt bra i mina öron men inga "öppna förhållanden". Eller ska man bara ha en "vän" som man enbart träffar för "mys", en så kallad kk. Verkar vara många som har det med och varför inte, kanske också kan fungera.

Nja, jag vill nog ändå ha en fast man som man gör saker med, lagar mat med, myser med osv... Gäller bara att hitta honom som vill ha förhållandet på samma sätt som mig. Ja ja, han kanske dyker upp på någon dans kan man hoppas.


Internet ser jag i alla fall inte som ett alternativ till att hitta en seriös man, det har blivit mer och mer oseriöst och jag tror att över 50% av alla människor på dejtingsidorna redan är upptagna men vill ha något på sidan om. 

Vet inte hur många olyckliga män som börjat surra med mig, de har inte haft sex på x antal år osv och söker något på sidan om för att det inte vill såra partnern med en separation... Gaaaaahhhhhhhhh...... Så partnern blir inte sårad då om de får reda på att de legat med andra??? Hur i h-ete tänker de??? Eller förresten, de tänker inte alls eller med bihanget mellan benen. Internet gör allt så tillgängligt och när det tom finns speciella siter för dem som vill vara otrogna då tycker jag verkligen att det har gått för långt. 

Ja jisses, man kan nog skriva hur mycket som hellst om detta ämne ha ha ha... Hur som så är jag i alla fall fri som fågeln just nu och kan göra vad jag vill, hur jag vill och när jag vill utan att någon ifrågasätter ;) Rätt skönt så kanske att man skulle fortsätta vara singel ;) Återstår att se.


Nu ska denna tanten ta och fixa sig lite middag, tror att det får bli prinskorv och pommes i ugn :) Ha en fortsatt fin söndag och njut av livet för det har så mycket att erbjuda.


Tjillevippen


 

 

Av Malin - 8 januari 2020 12:09

Ja så var vi några dagar in på det nya året, inga drastiska saker har hänt och lika skönt är ju det ;) Jag har i alla fall bett en speciell herre att kliva ner från sina höga hästar och gjort ett avslut. Att försöka vinna tillbaka någon som är så otroligt självisk är svårt och jag är verkligen värd någon bättre. Att sedan när man blir ifrågasatt bara blockera och tiga ihjäl saker är hans sätt att hantera saker, oooootroligt vuxet. Han är bra på att kritisera människor och att dra in advokaten för det ena än det andra men att ta emot kritik och granska sig själv har han rakt inte lärt sig. Det som förvänar mig mest är hur en människa kan ändras från snäll och omtänksam till egoist. Ja ja, inget att analysera över mera utan det är bättre att jag går vidare och jag får tänka som så att jag har inte gjort något fel, jag ville bara att han skulle ha kurage nog att säga saker rätt i mitt ansikte men det var för mycket begärt.


 


Väldigt kloka ord och nedan ser vi hur vi hanterade det när vi var unga och man inte kunde blockera någon   


 


Som sagt, 2019 är över och 2020 är här. 2019 var ändå, C till trots, ett bra år. Jag slutade ju med mina antidepressiva vilket gjorde att jag genast mådde mycket bättre. Jag började jobba på SFI för att hjälpa läraren och det trivs jag superbra med och det har nog också varit en del av mitt tillfrisknande och att jag åter börjar hitta tillbaka till den sociala Malin. Har ju fått förlängt fram till sista juni och det var ju roligt besked när det kom :) 

Jag och Mari har ju hunnit med någon hotell weekend och sedan hade vi ju Sommarfesten med många bra artister och trevligt sällskap. Sköna kvällar på Maris balkong innan vi strosade ner till festområdet.

Givetvis har det hänt annat bra men inget jag kommer på direkt men i det stora hela så var 2019 ett bra år.


 


2020 hoppas jag också ska bli ett bra år eller kanske till och med ännu bättre :) Vi har ju redan bokat in dansgalan i Piteå med Vikingarna och Lasse Stefanz och sedan har vi sett lite på Smokey när de kommer till Lycksele i september. Givetvis har vi ju sommarfesten även detta år och just nu går man och väntar på att de ska släppa några artister. 

Jag tror att när man mår dåligt men även annars så är det viktigt att man har saker att se fram emot. Därför försöker jag att planera lite för året redan nu så känns det bättre. 

Jag har även bokat tid för den nya tatueringen och i slutet av månaden ska den bli gjord, har ju inte tatuerat mig på snart 7 år så det känns lite som att det är dags nu :)) Har innan jag ska till honom bokat in frissan också så får de raka den sidan ordentligt samtidigt som de toppar mig, slipper tatueraren börja raka och jag tror även att det blir finare rakning när frissan gör det ;) Oooohhhh, ser så fram emot det.


I måndags hade jag en liten tvätt och matlagningsdag, lagade etli kuru fasulye, en karréstek och stekte lite fläskytterfilé. Sååååå gott med etli kuru fasulye och jag passade även på att inviga min skål som jag fick i julklapp av min moster.

Måste nu försöka komma igång igen med  storkoken så att jag har färdiga portioner i frysen och inte slarvar med maten. Som idag tex så åt jag frukost kl 7 och nästa måltid blev när jag kom hem vid kl 15. Jag vet att det inte är bra och måste försöka få ordning på detta nu.


 


Blev ett litet glapp i mitt bloggande idag eftersom jag tänkte hinna det på lunchen men tiden räckte inte till när man börjar prata om vad eleverna ska göra med läraren i klassen. Nåja nu  är jag här för att avsluta inlägget på rätt sätt (enligt mig) ;)

Så nu är klockan 23.45, Wilma har precis varit ut och kissat så på ett tag ska jag hitta sängen. Hoppas verkligen att sova bättre än natten som var, somnade först vid 4.30 då det stormade på natten och det smällde på balkongerna när saker föll omkring. Natten innan sov jag inte heller bra då jag antagligen fick feber, vaknade supersvettig för att efter en stund frysa och så fortsatte det under natten. Och så drömmer jag ju när jag har feber så även denna gång... Jag gick någon kurs som var lagt till varuintaget på Gallerian här i Kalix. Jag var den enda svensken och mitt x från Grekland var också med. Jag var förvirrad och visste inte vad jag skulle göra då jag satt där i endast träningsskor och ett stort badlakan :)) Måste ha varit då jag var som varmast och svettades ha ha ha... Ja ja, någon som är duktig på att tolka drömmar? Varsågod och tolka ;)


Nå nu ska jag i alla fall hitta till sängen, hoppas att ni alla får sova gott och vaknar utvilade.


Tjillevippen Natti Natti



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards