Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 18 januari 2020

Av Malin - 18 januari 2020 10:56

Ja idag snöar det äntligen lite och jag hoppas att det kommer att få fortsätta hela dagen så att vi äntligen kan få vinter. Och det skulle ju vara så underbart om det fick ligga så att denna ishalka vi haft försvinner men får se hur länge man får vara glad eftersom de har lovat varmt till veckan igen. Väder väder väder…. Är väl det vi svenskar är kända att mest tala om ha ha ha… Så jag slutar här ;)

 

 

 


Har idag i alla fall vart ut med Wilma och även varit till Apoteket för att hämta ut lite astmamedicin. Var nämligen till astmasköterskan igår och hon tror att min ska gå att få ännu bättre även om den blivit något bättre med de andra medicinerna. Jag måste säga att det är en jäkla skillnad att gå till henne än till sjukgymnasten som checkade mig tidigare. Där var jag klar på 30 min och varenda gång fick jag samma besked ”det är som tidigare”. Nu när man går till astmasköterskan så tar besöket ca 1,5-2 timmar och hon kan bestämma medicinering osv. Hon sa att det såg ut bättre än sist men att hon vill ha mig ännu bättre så hon skrev ut en medicin som egentligen är för kol patienter men som även används på oss astmatiker, Spiriva Respimat heter den. Skulle enligt henne på Apoteket vara såååå svår att ladda så jag skulle gå in på en hemsida för att se hur man laddade den. Svår vet jag inte så efter instruktionsfilmen var det bara att ladda och ta de 2 dagliga puffarna. Hoppas nu verkligen att den hjälper bra så att jag kan få bättre andning och därmed också mer ork. Hon tog även tillfället i akt och bikade in ett läkarbesök för mina stora sömnproblem. Har 2 ggr den sista veckan inte alls kunnat sova på natten så hoppas nu få hjälp av insomningstabletter. Jaja, det var allt om sjukdomar och medicinering ;)  När man väl är pensionär får man sitta på HC och surra sjukdomar så det räcker med de andra pensionärerna ha ha ha…

 

   

 


De två sista nätterna har jag fått sova rätt ok så idag är jag ganska pigg, därför ska jag ta och småstäda givetvis men även laga renskavsgratäng och portionera så jag har. Är så länge sedan jag ätit det så det kommer att bli riktigt gott må ni tro. Sedan i eftermiddag kommer Mari över på lite kaffe och skvaller, var ju ett tag sedan vi sågs… Innan jul tror jag bestämt. Någon måste ju äta upp alla biskvier som jag bakat så nu ska hon få fika ordentligt av dem och av kakor. Sedan blir det vällan något parti yatzy som vanligt medan vi surrar om allt mellan himmel och jord.

 

 

Min renskavsgratäng :) Yummy...

 

Som en del av er kanske förstått så är jag med i stort sett i alla tävlingar jag kan hitta på facebook och instagram, nå inte alla men väldigt många och ibland så ger det utdelning. Butiken Fritz Olsson som finns dels här i Kalix hade en adventskalender och där hade jag tur och vann ett presentkort på 500 :-, detta har jag nu hämtat ut men det får ligga tills jag hittar ett till silverarmband som matchar de 4 jag redan har på handleden. Och för två dagar sedan så vann jag en utlottning som Evas Underkläder hade. Vann en babydoll med riktiga kupor och som dessutom fanns i min storlek, är ju jättesvårt att hitta snygga (sexiga) underkläder när man har stor byst vilket jag absolut inte är ensam om att ha. Så en riktigt rolig vinst eller roliga vinster båda två.

 

   

 


Och ni som säger att ni aldrig vinner, börja delta i alla tävlingar/utlottningar som ni kan hitta, är det något ni inte vill ha så kan man ju faktiskt ge bort det eller själv lotta ut det bland sina vänner på facebook som jag har gjort någon gång. En gång vann jag 3 dubbelrum på hotell i Stockholm, Pluras julbord för samtliga och inträde med drink på Ice Bar. Dit skickade jag 6 tjejer som jag har lärt känna på facebook så fick även de nya vänner och de hade dessutom haft superroligt. Tycker att det är så otroligt roligt att kunna glädja andra. Dessvärre avled Jessica som var en av de tjejerna ca 1,5 år efter, en helt underbar människa med ett hjärta av guld. Dessvärre hann vi inte träffas som planerat, vi pratade nämligen om att stråla samman med de andra tjejerna på en kryssning men detta hann vi inte innan hon hastigt gick bort i sömnen :( 

 

 

Vila i frid Jessica   

 

Med detta vill jag avsluta denna lördagen, hade även en liten dam som var och checkade till mig och jag tror att det var för att det börjar vara matdags för henne ;) 

Önskar er alla en fortsatt fin lördag och kom ihåg att ta vara på livet för det har så mycket att erbjuda bara vi inte själv sätter käppar i hjulen vilket säkert fler än mig är bra på ;) Och ta vara på tiden med nära och kära för man vet aldrig när de försvinner och då är det för sent.

 

Sköt om er alla.

 

Tjillevippen

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards