Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under mars 2020

Av Malin - 18 mars 2020 11:59

Ja inte trodde jag att vi skulle behöva stänga skolan men nu är det gjort from i dag. Så jag får jobba hemifrån med att hjälpa läraren, vi kommer att i alla fall träffas 1 gång i veckan för att planera och stämma av, det är ju en himla tur att det finns internet för eleverna så att de kan fortsätta att studera och skicka in arbeten.



Ops.... Störs, återkommer med uppdatering på ett tag ha ha ha...


Tillbaka :) Blev lite längre än väntat då jag hamnade i telefon i 1 tim med en kompis och sedan skurade jag gallren längst ner på kyl & frys så att de är rena plus "gaspedalen" till dem :)) Nå nu är de rena och fina. 

Blev en del prat om corona när vi satt i telefon, visst ska vi ta det på allvar men för min del räcker det med rapporteringarna från myndigheterna. Jag tillhör dessutom riskgruppen men orkar inte oroa mig, kommer det så kommer det och då får jag deala med det då. Och detta toapapperssamlande, till vilken nytta? Jag har fortfarande inte förstått det, trodde att det satte sig mest på lungorna och inte att man ska bli dålig i magen och sitta på skithuset men jag kanske har missat något. Ja ja, vill man samla på toapapper så varsågod. 


 


Min bror och hans fru har ju lgh i Spanien, han blev stoppad av polisen när han var och joggade första dagen de insatte karantän. De får bara vistas ute när de ska handla, till apoteket, läkaren eller jobba. Har även en kompis som sitter i karantän på ett hotellrum i Spanien men hon hoppas att de ska bli hemflugna på torsdag vilket jag hoppas att de blir.

Hon delade detta foto av informationen de fått och det är verkligen inga små böter det handlar om när/om man bryter mot reglerna som är insatta.


 


För min egen del är jag mest oroad över att dansgalan i maj blir inställd :(( Så som jag har sett fram emot den och jag hoppas verkligen att detta är över till i juli när det arrangeras sommarfesten här, kommer ju så bra artister som jag vill se. Ja ja, nog om detta :))


Söndagen som var hade jag C på besök men innan hann jag baka ett lass mazariner :) Var ett tag sedan sist jag baka dem, ska gå igenom alla recept och se om det är något jag är sugen på att baka i helgen också.

Så C kom, vi hade det riktigt mysigt, låg över 2 tim på sängen och pratade om allt möjligt, från bilar till förhållanden och uppbrott. Jag hade tänt ljuslyktorna på sänggaveln så det blev extra mysigt, skulle bra gärna få vara så vareviga dag eller åtminstone någon gång i veckan men när man har ett avstånd på 8 mil och han har barnen varannan vecka så får vi anpassa oss efter det. Innan han åkte hem mumsade vi på lite chips med löjrom så helgen slutade toppen för mig i alla fall :) När jag sedan lade mig för natten lös fortfarande ljuslyktorna och hans kudde doftade av honom så jag somnade riktigt gott. 


     


Vi hade lite planer på att han ska komma i morgon och stanna över natten så jag håller tummarna för det så vi får lite mer tid innan det blir hans vecka :) 


Nu ska jag ta och strosa ut i solen med Wilma och sedan skura lite mer innan jag sätter ner min rumpa för dagen. Hoppas att ni alla får vara friska och inte påverkas alltför mycket av det som sker just nu.


Tjillevippen



Av Malin - 8 mars 2020 11:11

Firar ni den och i sådana fall hur? För 18 år sedan gifte jag mig på denna dag i Adana/Turkiet, inget som jag direkt ångrar för det ska man ju inte göra utan i stället lära sig något av det ;) Själv så firar jag med att springa i tvättstugan ha ha ha... Får fira med renbäddat och Allers korsord när jag är klar :)) Vill i alla fall passa på innan jag går vidare att önska er alla kvinnor en riktgt fin dag, unna er något ni verkligen velat ha länge eller som får er att må bra, kan vara allt från en kopp kaffe till en väska som ni länge haft ett gott öga till men inte velat unna er. Fira att ni är kvinnor :)


 


Jag har nu på morgonen varit och handlat, tänkte göra i ordning matlådor så jag har middag var dag efter jobbet och inte behöver ställa mig vid spisen. Hittade lite recept på olika filégrytor och ska försöka få till något som kommer att bli en blandning av alla recepten ha ha ha :)) Kommer väl att bli rätt enformigt att äta samma varje middag men det är ju i alla fall mat och jag håller på att försöka få mig att se på mat som bensin och inte överäta. Om man inte vill överäta så är ju färdiga portioner det absolut bästa. Var till diabetessköterskan i fredags och nu hade jag på ett år gått upp 7 kg eftersom jag tagit in kolhydrater i maten igen :( Så nu kommer det att bli mer grönsaker framöver som får ersätta potatis, pasta, ris, bröd osv... Om man nu äter det någon gång må väl vara men inte var dag. Tänk vad lite kolhydrater kan göra... I veckan gjorde jag även köttfärsbiffar och stuvade makaroner till, var sjuuuuukt gott då det var länge sedan jag åt det. En frukost blev det fruktkuse med philadelfiaost kryddad med grillkrydda och gravad lax, så otroligt gott... Får minnas hur gott det var när jag nu ska försöka sluta med det ha ha ha... Passade även på att baka ett lass hallongrottor åt min pappa, hans favoritkakor.


     


Från det ena till det andra, hår... Ja just precis hår :) Antar att det är fler än mig som har detta mjuka  nordiska hår som man kan bli galen på när man ska få till. Speciellt min nya mohawk behöver mycket stadga så jag beställde Lanzas saltvatten spray, sprayar i och kramar, kramar, kramar för att få till en busig lockig stil och det fungerade superbra :)) Skrattade för mig själv när jag såg min hylla i badrummet, rätt genomskinligt vilket märke jag fullkomligt älskar ;) Lanza Lanza Lanza, bakom tror jag att det hamnat en Loreal men den har inte använts på bra länge. 


 


Igår skulle C ha kommit men han hade kommit hem från jobbet först efter 4 på morgonen och sedan hade hans brors flickvän ringt och väckt honom 7.30 så han var bra mör och skulle ju jobba kväll/natt igen. Gjorde inte så mycket då även jag hade en "sån" natt, trots insomningstabletter somnade jag först efter kl 5 på morgonen så gårdagen blev det mycket sova för mig. Det är så sjukt irriterande att inte kunna sova på natten, när det är helg och man kan sova dagen efter gör det ju inte mycket men när man ska till jobbet är det inte alls roligt. Sedan efter några timmar sitter jag och gäspar och orkar knappt hålla ögonen öppna, hoppas nu att jag kan få sova i natt i alla fall. I morgon är ju läraren jag hjälper tillbaka och alla elever som haft hemma studier veckan som var. 


Rätt skönt att vara inomhus idag, blåser rejält ute och jag hör hur det nästan tar tag i balkongen och husknuten. Perfekt söndag för tvätt och korsordslösande :) Mitt sätt att fira Internationella Kvinno Dagen ;)


Hoppas att ni alla har en fin söndag och får vara friska från influensor och magsjuka.


Tjillevippen

Av Malin - 3 mars 2020 10:29

Ja idag känns det som att det är måndag, kanske för att jag igår var hemma då jag gjort klart jobbet i helgen :) Igår morse kl 6 stod jag vid spisen och hackade lök och skar korv för att göra korvstroganoff, kl 7.15 var den klar och portionerad, redo för att frysas in när det svalnat :) Skönt när man ibland är lite pigg och får saker gjorde, på lördag köpte jag även lax, gravade största delen och stjärten frös jag in för att tillaga i ugn en annan gång. Nu har jag rätt bra med mat i frysen så jag lär klara mig ett tag, även Wilma har fått sina portioner av rensad kyckling som är redo i frysen. Hon måste ju också få sitt så att säga :) Jag ger ju inte enbart foder som många utan jag blandar fodret med lite kött, har gjort så sedan hon flyttade in hos mig och det fungerar bäst för henne :) Hon är fin i hullet, mår bra och är sällan och aldrig dålig i magen, superskönt att hon är så bra. Så helgen bestod mest av matlagning för mig :) Sedan går ju allt lättare när man har lite bra musik på och det hittar man på nätet :)


     


Idag däremot skulle jag inte ha orkat laga mat kl 6, när klockan ringde då hade jag bra gärna legat kvar i sängen ett tag till men det var bara att stiga upp då jag skulle vara på labb kl 7.30 för provtagning. När jag satt på toan och precis mådde så där bra som man gör när man är jättekissnödig så läste jag brevet, håll kisset ca 4 tim innan ha ha ha... Hur tusan skulle jag ha lyckats med det konststycket??? Hade ju inte kissat sedan ca 22.30 igår och höll på att kissa på mig på vägen till toaletten... Nä, de fick hålla tillgodo med de små dropparna som jag kunde klämma ur. Sedan fick jag varken äta eller ta medicin så tur att jag hade gjort klart en smörgås till jobbet, den åt jag direkt jag kom till jobbet och tryckte även i mig all medicin. Önskar bara att jag hade haft någon typ av upp piggande för jisses vad jag är trött idag, på rasten fick jag kila ner till fiken och köpa mig en Japp & en Dajm för att få i mig lite socker som jag hoppas kan göra att jag piggnar till lite. Nå, jag får ta en kort nap efter jobbet när jag  kommer hem. 


   


Nu ska jag göra lite nytta här, eleverna läser på bra själva, kommer bara och ber om hjälp när de behöver. Men jag ska ändå gå runt lite så att jag håller mig vaken ;) Ha nu en fortsatt fin dag alla där ute.


Tjillevippen

Av Malin - 1 mars 2020 09:38

Ja det fick jag igår, en ny favoritsnacks, rätt dyr blir den så får bara bli vid speciella tillfällen framöver :) Vad detta är? Jo creme fraiche, finhackad rödlök och Kalix löjrom på Pringles Original chips. Satan i gatan vad gott det var, det landade bra i magen på mig och Mari vill jag lova, enda nackdelen är väl att man bara vill ha mer :) Ska ju försöka lägga bort allt socker så gårdagens snacks bestod av de chips jag nämnde, jordgubbar, chips, sockerfria Verters & lakrits, morötter och en dipp på philadelfia ost och grillkrydda. Till det isvatten, var på väg att skriva ostvatten ha ha ha... Undrar hur det skulle smaka och vilken konsistens det skulle ha :)) Här nedan är 2 foton på vårt snacks :)


   


I fredags var jag äntligen till frissan för att få fixat mitt hår, ääääääntligen... Men jag höll på att missa tiden, blandade ihop den med tiden när jag ska till lasarettet så jag var inställd på att jag skulle dit kl 14. Var och handlade, kom hem, bytte om till myskläder och packade upp allt i godan ro när mobilen ringde kl 10.30 Var min frissa Sara som undrade om jag mådde bra, jodå sa jag, bara jag får komma och piff till mig... Trodde nämligen att hon fått förhinder ha ha ha... Visade sig att jag hade tid 10.15 och inte alls klockan 14 så det vara bara att hoppa i kläderna igen och snabba sig dit, vilken otrolig tur att hon ringde :) Hon blev glad när jag meddelade att hon skulle få klippa bort min långa sidecut till en mohawk :) Och dessutom få blondera men då jag haft lila så går det inte att blondera allt på en gång för då kommer väl håret att falla av så jag ska dit igen. I stället satte gjorde hon en inpackning med lite färg så att det inte skulle se ut alltför hemskt, ser fram emot att få det blont men samtidigt så var inte detta alltför hemskt så jag får fundera de här veckorna hur jag vill göra :) Så fotot nedan visar hur det blev, sjukt nöjd är jag i alla fall :))


 


Det har veckan som varit vart riktigt fint väder, kalla nätter med lite varmare dagar och med solsken, hoppas verkligen att det vädret kommer åter till veckan när det är sportlov för just nu är det grått och det faller lite snö. Någon grad varmare får det fock vara om dagarna så att man kan sitta ute, Wilma njuter när solen har kommit men då det ännu är lite kyligt vill hon ändå in och bädda in sig i sin filt på soffan :) Och vem kan klandra henne, förstår henne till fullo för nog är det mysigare inne när kylan ännu dröjer sig :) Nåja, nu är vi i mars och tiden lär gå fort så det dröjer väl bara någon vecka innan det är plusgrader dagtid. Och sedan är det inte länge till maj då hennes kusin Zam kommer hem från Spanien :) Nedan foton på min Wilma och ett foto på Zam som kom med mail igår :)


   


Åh just ja, fredagen började ju även bra innan jag fick fixa till kalufsen :) På morgonen kom ett mail att jag var en av 3 vinnare när Shopping4net tillsammans med Mavala hade en utlottning av nagelprodukter :)) Så roligt när man vinner med jämna mellanrum, babydollen jag vann tidigare skulle ta flera veckor till innan de fick in så jag fick byta till något annat och valde ett nattlinne. Superfint men.... 3XL motsvarar 46.... 46????? Så det får jag nu sälja vidare men säljer det för halva priset och hoppas att någon ska få njuta av det för det var dels snyggt men hade också en väldigt skön kvalité. 


   


Sportlov till veckan var det ja... Men jag är ju inte lärare så helt ledig är jag inte :) Tisdag och onsdag har jag några elever som bara kan komma en dag i veckan då de jobbar, nåja bara roligt då jag gillar mitt jobb :) Då det bara var 2 dgr ska jag hjälpa en kollega med att sätta i ordning kuvert som ska skickas ut till företagen/föreningarna som ska ta emot sommarjobbare. Detta gjorde jag dock igår eftersom jag kunde göra det hemma så ger mig lite mer ledigtid under lovet :)) Huvudsaken att man gör det man ska, ibland får man vara lite smart hi hi hi... Kanske att jag får C hit då de snart har kommit i ordning i den nya lgh, får se hur det blir. Hur som så önskar jag mig en strålande sol som värmer gott om man sitter där det är lä, i sådana fall ska jag bädda ner mig ute och bara njuta. Men med min tur så kommer det väl att vara snöstorm eller snålblåst ha ha ha... Nedan jobb hemma och min lunch i torsdags, vet inte varför jag kom på att köpa en muffins ha ha ha... När jag stod i kassan och såg den så såg den ut så jäkla god och det var den MEN jag orkade den inte efter mackan så den fick ätas när jag kom hem efter jobbet i stället.


   


Nu rackans börjar det att lukta gott här, har en karréstek i ugnen så att Wilma får lite gottis med fodret :) Åt mig själv ska jag fixa filé, potatisgratäng, pepparsås och grönsallad :) Det är ju ändå söndag ;)

Hoppas nu att ni alla har en skön helg och att solen skiner hos er när den inte är här hos oss.


Tjillevippen



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards