Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2021

Sista veckan :(

Av Malin - 25 augusti 2021 14:42

Varför ska tiden gå så otroligt snabbt när man har semester eller överhuvudtaget när man är ledig??? Någon som kan svara på det? Redan onsdag på min sista semestervecka av de 3 jag tagit ut, har jag kvar lite dagar till mellandagarna i jul. 

Inte har jag fått gjort något mycket heller och egentligen är det väl inte det semestern är till för heller men av någon konstig anledning känner man sig inte duktig om man inte gör en himla massa. Nå, jag har i alla fall fått rensat garderoberna och jag vill lova att det var en rejäl hög som hamnade i en stor svart sopsäck. Samtidigt hittade jag tex ett par svarta jeans som jag inte visste att jag hade så skönt det, slipper jag slösa pengar på det. Anledningen till att jag började röja där var att min kompis ringde och hörde om jag hade några kläder som jag inte använder, vi har nämligen samma storlek och hon vet att jag brukar ha en massa & då köper hon dem av mig. Vi är som sagt rätt lika i kroppen men hon är kortare och har hälften så stora tuttisar som mig så de tröjor som jag tycker är för korta framtill blir perfekta på henne. Hon var hit i måndags och det blev en rejäl hög med kläder som följde med henne hem.

Vad jag också hittade var en av mina trotjänare på alla resot jag gjort, en svart t-shirt från resetidningen Vagabond, inte är den bara snygg utan budskapet på ryggen är ju så sant som det kan bli.


   


Ja just, jag har ju faktist bakat lite också, fyller ju år på 1 månad och tänkte att det kan vara bra att ha lite framförhållning så att jag slipper stressa med bakandet samtidigt som jag jobbar. Än så länge har det blivit en äppelkaka, rabarberrutor och kolasnittar, både vanliga och med smak av lakrits. Till äppelkakan använde jag äpplen som jag hade fryst ner, visste faktiskt inte att man kunde frysa ner äpplen men det gick ypperligt. Man tar bara ut kärnhuset, delar äpplet och skivar, vänder i socker och lägger i burk. När man tar ut dem kan de vara lite blöta men när man ändå bakar så gör det inget, kakan blev jättegod. Ska nog även ta och göra mina omtyckta mazariner och chokladbiskvier i helgen, sedan får det vara nog eftersom det även blir tårta. Blir ju inte många som kommer men de som jag vet kommer ska inte bara ha en sort att välja på och sedan blir det ju även lite fika åt pappa ;)


      


Jag har under semestern även försökt ta tag i min hälsa, kost och röra mig. När jag var deprimerad så for ju min kondition så djupt ner som den kunde och jag har inte orkat gå så mycket och ryggen har värkt men nu har jag fått en början. Tagit prommisar med Wilma och i min egen takt, inget marcherande utan sakta, sakta känner jag att det blir bättre. I början hamnade jag alltid på kyrkogården på vägen hem, där satte jag mig att filosofera och fann lugnet. Nå, promenaderna blir pö om pö längre och min motion bättre och bättre. Vad gäller maten så har jag än en gång minskat ordentligt på kolhydrater och socker, övervägande äter jag utan kolhydrater & det är inget som hellst problem då man kan äta mycket gott utan att ha potatis, ris, pasta eller bröd till. Något som jag älskar är ju kycklingsallad med mangoraja till yummy... Det tror jag att jag skulle kunna äta varje dag ha ha ha. Om nu har något bra recept på en maträtt utan kolhydrater så tar jag tacksamt emot det :)


 


På fredag ska jag och Mari ta en liten roadtrip till Happis för att handla, de hade en del på ICA Maxi och så blir det väl en sväng till Rusta och Dollar. Rusta köper jag alltid servetter på, billiga och med fina motiv. Sist köpte jag med jordgubbar, blåbär och citroner, som jag är så kan jag ju då inte bara öppna en förpackning och lägga i servetthållaren... Nääää, jag ska ha alla 3 och lägga dem i ett system, 3 jordgubbar, 2 blåbär och 2 citroner och så fortsätter jag och varva :) Har man inte något att göra så skapar man sig ha ha ha. På ett tidigare jobb fick jag av en ungdom frågan om jag har ocd, tvångssyndrom, men nej svarade jag, jag är bara noggrann ;) 

Likadan är jag när det gäller porslin och glas, de ska stå i en rad och där glasen är olikfärgade så får aldrig samma färger stå tillsammans. Är det någon mer som har sådana  här töntiga saker för sig utan att ha ocd? :) 


 


Nu ska jag ta och diska bort det lilla som blev i diskhon efter lunchen men innan måste jag bara tipsa om ett helt underbart gäng som kallar sig Småstadsliv och min nya idol Agneta Patrull :) Vill ni skratta ska ni kika in deras filmer på youtube, önskar att jag var mer som Agneta för så  mycket roligare livet skulle vara ha ha ha... Lägger in ett klipp neders med Agnetas träningstips.


Ha det ju bäst och njut av höstens intåg även om sommaren hade fått vara liiiiite längre.


Tjillevippen




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Lördag 23 mars 07:24

Ja så är det, vet inte hur många gånger jag försökt skriva här men jag har helt enkelt inte orkat. Själv har jag tänkt att det är vårtrötthet som de äldre brukar tala om men arbetsförmedlaren och min kontakt på försäkringskassan tror att det är för a...

Av Malin - Lördag 9 mars 12:33

Snart är sportlovet över och det känns ärligt väldigt bra eftersom direkt som jag är hemma några dagar så börjar de mörka tankarna komma igen :( Tankar om min existens, att jag bara är "a pain in the butt" för alla, att ingen vill umgås med mig och s...

Av Malin - Tisdag 5 mars 08:53

Sportlovsveckan har börjat lugnt då jag i helgen som var bestämde mig för att tillaga all mat som jag skulle göra så att redan i söndagskväll var frysen påfylld med portioner :) Igår gjorde jag inte mycket mer än var ut med Wilma, bokade tvättstuga t...

Av Malin - Fredag 1 mars 07:06

Ja, när jag arbetstränar så har jag ju samma ledighet som lärarna så igår vid lunch tog jag sportlov :) Startade med ett besök hos frissan för att få bort mitt 2 cm långa hår på sidorna så nu är det en perfekt mohawk igen :) Blev extra glad när jag j...

Av Malin - Onsdag 21 feb 18:47

Tiden går fort och jag blev lite chockad faktiskt när jag såg hur länge sedan jag varit in här och skrivit. Har varit rätt trött och har svårt för att sitta en längre tid pga smärtor i ländryggen/stjärten och höften men nu ska jag försöka ta mig i kr...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards