Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under februari 2021

Av Malin - 26 februari 2021 10:37

Så känns det i mitt huvud idag, mycket som löper amok där men det kanske är för att jag äntligen fått sova och då inte bara några timmar utan hela 10 timmar :) Visst jag har varit upp på toaletten någon gång men somnat om direkt efter. Känns som att jag idag har mer energi än jag har haft de senaste 7 åren. 


Pratat med pappa nyligen, han blev åter inlagd igår då han inte orkade någonting. De hade nu satt in vätskedrivande med nål, inte tabletter, och tagit en del prover plus kollar upp hjärtat. 

Det som gör mig förbannad är att han var så här för ca 3v sedan och då mailade jag hans läkare om tillståndet och bad henne att kontakta honom då jag trodde att den vätskedrivande medicinen behövde justeras. Hörde hon av sig? Nej.

Ca 3 dgr efter jag mailat henne så fick han plötsligt kissa massor och då kom orken tillbaka så mina tankar var inte fel. Nu hoppas jag att de får ordning på detta så att han snart är hemme igen men orolig blir man ju.


V10 är det dags för sportlov här i norr, eleverna hos oss har dock inte lov men hemstudier så jag har tagit ut semester de 5 dagarna, hade 10 betalda semesterdagar kvar så bara att utnyttja dem och de sista 5 tar jag ut under påsken. 

Det är skönt att ha dagar att ta ut så slipper jag jobba hemma då utan kan njuta av solen precis som alla andra som är lediga då. 


 


Idag kom lönen så äntligen kunde jag unna mig att beställa en ny hårför, jag vill lova att när man har en mohawk frisyr så är det inte lätt att få till utan hårfön :) Jag har fått stiga upp tigigare för att få till den och med lite saltvattenspray och vanlig spray så har det gått, efter det självtorkat har jag kunnat fixa det sista och spraya på. Men äntligen är den nya fönen på väg så nu ska det vällan gå lättare att fixa till håret framöver.


 


Idag är det helt underbart väder, precis som igår, solen skiner från en klarblå himmel och nog värmer den redan. Var så härligt igår med takdropp, då vet man att våren snart är här. Det är roligt hur snabbt det vänder, i förrgår hade vi -12 och dagen efter +4 :) Jag håller fortfarande på att försöka få upp min balkongdörr, har nu tagit min pyttespade som pappa hade lånat och försöker få bort snön som ligger bakom dörren. Jag skulle bra gärna komma ut så jag får släckt julslingan som ännu lyser vackert på kvällarna :) Kommer jag bara ut får jag gå ner och låna spaden som tillhör huset och skotta bort all snön också. Skulle behöva avfrosta frysen och då är det ju perfekt att göra nu medan det ändå är kallare ute. 


Nu ska jag ta och ge lilla damen lite mat innan jag fortsätter jobba, hon mår bra men har en liten sträckning i ena frambenet. Hon såg en hund på TV hos pappa, skuttade upp, halkade på parkettgolvet och föll :( Nu stödjer hon bra på benet och haltar knappt så det är på väg att bli bra. Man blir ju som orolig när de små liven har ont   


Hoppas att ni alla får en fortsatt fin fredag och även helg, ta vara på det fina vädret som nu visar sig men kom ändå ihåg att hålla avstånd för vi är låååångt ifrån mål när det gäller Covid19.


Tjillevippen


 

Av Malin - 19 februari 2021 10:01

Porrtroll kan vi börja med, skrev ju tidigare att jag skulle ge en ny man en chans men nu vet jag varför jag inte haft kontakt på länge med honom och det beror inte bara på att jag var i ett förhållande. Nej, varje och jag menar verkligen varje gång vi skriver till varandra så ska han börja prata sex    Ja, jag gillar sex men med en person jag älskar och det är ingenting som jag pratar om med vem som hellst. Jag har flertalet gånger sagt till honom att jag INTE vill prata sex med honom men det är något som han verkligen inte respekterar så nu har han förbrukat sina chanser. Jag fattar inte vad det är med vissa karlar och då kan jag säga att det gäller en stor del av dem, de ska alltid prata sex. Vi kan sitta och prata som vanligt när en fråga kommer "när låg du senast? Alltså med en man"... För det första så har jag inte någon som hellst plikt att redogöra för mitt sexliv och för det andra så är jag HETERO. Inget fel i att vara homosexuell eller bi men JAG är inte det. Jag avslutar samtalet då han VET vad jag anser. Nästa gång vi skriver så pratar vi om jobb och hans dag på skoter, så kommer nästa medd "Haft någon skön orgasm då"? Vad fan är det för fel med människan??? Detta är bara två av alla tillfällen men jag har nu verkligen fått nog och kommer inte svara på något mer meddelande eller samtal från honom. När jag sist tog upp det svarade han "Bara blommor och bin, helt oskyldigt"... Stolpskott.

Nä, jag saknar verkligen C och det vi hade när vi hade det bra men inte när det gick utför. Med honom kunde man ju prata vanligt i alla fall. 

Är man in på en helt vanlig dejtingsite så är det samma där, jag skulle uppskatta att ca 75-85% av männen där antingen bara vill ha sex eller redan är i ett förhållande och vill fula sig på sidan om. 

Sex är härligt, sex är skönt men skönast är det när man har det med hjärta och hjärna, enligt mig i alla fall.

Nu under tiden jag skrivit här så har han åter igen skickat medd på messenger, meddelade bara honom och nu är han blockad ÖVERALLT och mobilnumret likaså. Ingen annans fel än hans eget.


 


Men nu skiter jag i denna snuskiga man och till något trevligare som redan gjort nytta, min nya diabets medicin   När jag var till diabetessköterskan i höstas så tog jag upp detta med medicineringen eftersom en manlig bekant och jag började prata om detta och han hade fått en ny medicin. Förra veckan ringde då läkaren och sa att hon skulle skriva ut den åt mig. Jag tar nu en sådan tablett på morgonen och metformin på kvällen. Inga biverkningar än i alla fall men när jag i veckan råkade på en tidigare elev så sa hon att jag blivit smalare, neeeeej svarade jag. Men dagen efter när jag var på väg in på jobbet och såg min spegelbild i glasdörren så såg jag vad hon menade, mina knän och ben. Jag har ju alltid samlat vätska men slutade med vätskedrivande då det var så jobbigt när man arbetade att springa på toan hela tiden. Denna medicin gör också att man får kissa lite oftare så det gör ju även under för mitt påsamlande av vätska. Samtidigt ska den även främja att man inte får hjärtproblem och att man faktiskt går ner i vikt så  nu hoppas jag även att jag kan tappa en del vikt men inte för fort så att huden inte hinner med    Jardiance, som medicinen heter, verkar genom att blockera proteinet SGLT2 i njurarna. Detta leder till att blodsocker (glukos) avlägsnas via urinen så därför får jag kissa oftare. Jardiance sänker därmed mängden socker i blodet plus att det kan hjälpa till att förebygga hjärtsjukdom.

Jag kunde ju sluta med insulinet efter 3 månader då jag ändrade kosten och slutade med kolhydrater och socker så detta känns som nästa steg   


 


Förra veckan var jag till frissan eller redan 2v innan, då tyckte min frisör att det skulle vara dags att göra en massa slingor igen i håret för att få lite mer stabilitet i det så det blir lättare att styla. Ja, tyckte även jag men jag sa att just nu får jag lägga pengarna på annat, det är ju inte direkt gratis ha ha ha... Nå, hon vet att jag alltid brukar ställa upp så att de som är under utbildning och på praktik får öva så i förra veckan blev det gjort och då betalade jag bara för färgen, 250:-, vilket är överenskomligt    Blev en massa blonda slingor och sedan efter det tvättats ut sattes det i en lite lila ton i det. Blev riktigt bra så nu känner jag mig som en ny människa, i håret i alla fall.


I söndags kan ju ingen ha missat att det var dags för Alla Hjärtans Dag, bläääähhhh gillar inte alls den dagen. En dag som gjord för köpmännen och inte för kärleken. Kärleken kräver inte en massa gåvor, kärleken kräver bara att man ger varandra något så viktigt som ens tid och uppmärksamhet. Jag och C skickade i alla fall en liten bild till varandra, önskar ju även alla som betyder något för mig att de ska få en fin dag då. Jag bloggade ju inte just denna dagen men en liten försenad hälsning till er som läser kan ju inte vara fel och en stor virituell kram.


 


Nu ska jag ta tag i livet utanför datorn, lite jobb, hämta medicin, handla grädde & sambal oelek till maten och slutligen baka ett lass mazariner åt min far. Önskar er alla en riktigt fin fredag och helg också för den delen.


Tjillevippen


 





Av Malin - 7 februari 2021 14:47

Så var helgen snart över för denna gången, veckorna springer verkligen och idag har man haft vårkänslor, -7 och strålande sol. Jag har dock bara vart ut med Wilma då jag sedan i fredags inte legat på topp pga astman men ändå, bara att solens strålar söker sig in i lgh gör ju att man mår bättre.

Har just suttit och rättat en del tester och texter så att det är klart till i morgon så nu kan jag bara chilla till jag har tvättstugan kl 19. Fattar inte hur jag tänkte när jag bokade så sent en söndagkväll så tur att det bara är en maskin som jag sedan kan hänga på tork i badrummet så är det torrt till i morgon bitti.

I morgon bitti ja, blir till att stiga upp lite tidigare så att jag hinner få klart håret, min fön bestämde sig nämligen att lägga av så hux flux när jag skulle torka håret så slog den av och bestämde sig även för att kasta ut lite blixtar och eldflammor på min arm. Tack som f-n för det, var inte skönt även om det nu inte blev alltför stor skada men elprylar som går sönder är verkligen inte att leka med. Det sjuka är att jag sedan Black Friday suttit och tänkt beställa en ny varje månad men varje gång har snålheten slagit till och jag tänkte att det var onödigt då min gamla trotjänare fortfarande fungerade. Tji fick jag.


 


Har som sagt inte varit på topp så de sista dagarna har jag mest sovit, först började det med att jag tidigare i veckan fick ett bakslag och somnade först efter 4 en morgon. Efter dess så är det som att kroppen inte kommit på rätt köl igen och jag vill mest sova eller åtminstone bara ligga och vara. Jag har även tappat sugen totalt för att göra något hemma, inget känns roligt mer vad gäller hemmet och det känns som att det inte är någon idé att ens försöka piffa till. Jag försöker verkligen vara positiv men jag kommer mig bara inte för att göra något utöver det vanliga. Ja ja, denna årstid brukar ju tydligen vara jobbig för många så varför skulle det vara något annorlunda för mig.


 


En liten glad sak som hände i veckan var i alla fall att jag vann en ögonskuggs palett från Max Factor :) De fastnade nog för att jag skrev att jag önskade mig lite flirtiga ögon :) Vem tusan jag nu ska flirta med ha ha ha... Men man vet aldrig när han med stort H dyker upp. Har de som säger att man kan faktiskt leva som singel med... Ja nog tusan vet jag väl att man kan det, jag är ju inte tom i knoppen man jag kanske vill ha någon i mitt liv, någon att älska och bli älskad av. Jag undrar om männen som uppvaktar existerar längre? Har vi kvinnor drivit vårat "kan själv" så att männen slutat att uppvakta? För mig handlar det inte om att han ska ge dyra presenter, inte för att jag skulle tacka nej, men de små sakerna. Bara att slå av mobilhelvetet för en stund, sitta ner, äta något gott och ge varandra uppmärksamhet, det behövs inte mer. När jag tänker tillbaka på C och mitt förhållande så är nog gångerna han lade bort mobilen lätträknade, typ 1-3 ggr i början av vårt dejtande. När jag i slutet skickade sms tog det typ någon timme innan han svarade, om han ens gjorde det men när han hälsade på så kunde han sitta och skicka sms efter sms till sin polare i Uppsala. När jag nu börjar få distans till allt så undrar jag hur viktig jag var för honom. Han var bra på att prata om sig själv och jag lyssnade och kom med råd MEN... Hur många gånger frågade han ens hur allt var med mig? Det var inte ofta. Jag vill nu träffa någon som verkligen älskar MIG, med alla brister och fel som jag har. Jag vill hitta den mannen som  även ger mig uppmärksamhet och inte bara sin älskade mobil. Finns den mannen numera? 


 



Från det ena till det andra, något mer allvarligt som jag tycker har blivit skrämmande. Blev för ett tag sedan inbjuden till en tjejgrupp på Fejjan, det är tjejer/damer i alla de åldrar, upp till 70+.

Något som jag uppmärksammat är hur j-a lätt man verkar ta detta med aborter och för vissa låter det nästan som att en atbort är detsamma som preventivmedel typ. Vet man inte hur man skyddar sig??? Har man inte sexualkunskap längre i skolan så att de lär sig hur barn blir till??? 

Tex hade en problem med sin sambo och märkte att hon var gravid, alla svarade och gav råd och till slut skrev hon något liknande "ja men jag har ändå gjort abort så det är bortglömt". 

När man själv inte har kunnat få barn och läser sådant här blir jag något så otroligt förbannad över att man använder abort som preventivmedel. Visst, barnet hade nog inte fått det bra ändå hos en sådan oansvarig mamma men bara sättet. Givetvis kanske barnet även hade kunnat få en bra och närvarande mamma, det vet man aldrig men sättet... Jag kan liksom inte få ur mig allt jag tänker i ord men jag tror att ni förstår vad jag menar :)


Preventivmedel i stället för abort


Nä, nu blev jag så uppe i varv så jag ska ta och avrunda ;) Hoppas att ni alla får en fortsatt fin söndag och en bra start på kommande vecka.


Tjillevippen


 

På min kappa :)


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards