Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under mars 2021

Av Malin - 25 mars 2021 13:43

För visst är det väl ett helt underbart väder som vårat land nu bjuder på, åtminstone här vid norrlandskusten. Soliga, fina dagar och till och med de 2 sista nätterna har legat på plusgrader. Blir det lika fins i helgen så kommer jag att inta balkongen och sola lite, man känner ju sig så mycket fräschare och friskare med lite färg på kinderna. 


Idag jobbar jag hemifrån och även i morgon, sitter och sätter ihop lite extra material till ett kapitel som heter Må Bra, lite om kroppsdelarna, färger, kläder, 1177 osv. Nu tog jag mig en liten paus och tänkte att jag uppdaterar här då jag inte kunde göra det förra fredagen som det var tänkt. Anledningen var att när jag då satt och jobbade så fick jag just innan lunchen ögonmigrän. Jag har det inte ofta, kanske 2-3 ggr/år, och det har aldrig tidigare dröjt sig kvar så länge som det gjorde förra veckan. Ögonmigrän kommer när som hellst, blir som en zickzack mönster över synfältet, detta mönster är i regnbågens alla färger och när det kommer är det omöjligt att tex läsa för mönstret skär över bokstäverna. Här under har jag lagt in en bild på hur det kan se ut. Mönstret försvinner för mig efter ca 1 timme men jag vet att det kan vara längre för många och efter får jag huvudvärk. Förra veckan drog jag ner alla persienner i lägenheten och lade mig på sängen och blundade. Även om huvudvärken inte var den allra värsta så dröjde den sig kvar till lördag eftermiddag så söndagen blev hektiskt med allt jag skulle hinna som egentligen redan skulle ha varit gjort. Jag jobbade vid datorn, lagade köttfärssoppa och 2 köttfärslimpor och tvättade. Det var riktigt skönt när jag var klar vid 16-tiden och kunde chilla :)


 


Jag måste bara berätta vad som hände fredagen innan, den 12:e... På lunchen fixade jag en kebabtallrik, när jag drog ur sladden till fritösen gick strömmen i köket. Jag såg på proppskåpet att en knapp hade slagit ner så jag satte bara upp den (ni förstår nog vad jag menar utan fackord) ha ha ha... Strömmen kom tillbaka och allt var frid och fröjd trodde jag. När jag sedan på eftermiddagen kom på att jag skulle sätta in en karréstek i ugnen så slog den inte på men lampan i fönstret däremot slog på :) Testade alla knappar på spisen, 1:an slog på fönsterlampan, 2:an slog på mikron och kaffebryggaren, 3:an & 4:an slog på taklamporna ha ha ha... Min spis hade typ blivit en fjärrkontroll för köket :) Ringde vaktmästaren som kom dagen efter före lunch och det visade sig vara huvudsäkringen som hade gått. Min frukost däremot på lördagmorgon såg inte ut som vanligt, brukar ju äta 2 kokta ägg men då spisen inte fungerade så blev det lite pizzasallad, gifflar och ett glas isvatten till medicinen ha ha ha... Mmmmm yummy yummy ;)


 


På tal om mat så har jag ännu en gång lagt bort kolhydrater och socker, blir i stället kött och grönsaker och inget fel med det för det är ju faktiskt riktigt gott. Varierar med sallad och wokgrönsaker, soppor blir det också mycket av. Måste försöka gå ner lite i vikt, jag säger försöka för jag vill inte säga SKA för jag vet att om jag då misslyckas så kommer jag att krascha rejält. Jag gör det inte för någon annan heller utan bara för min egen skull. 

Har tänkte mycket på detta med utseende och vikt och kan faktiskt inte minnas att jag någonsin innan depressionen ens tänkt på detta så mycket som jag gör nu, gillar inte alls att jag hela tiden går och funderar på vad andra människor tycker och tänker om mig. Det tar mycket energi att gå runt och oroa sig för det, jobbar mycket med min självkänsla och det är ta mig tusan inte lätt. Som jag tryckte ner mig själv när jag var depreimerad och ärligt så gör jag det även ännu. Jag är bara fet, ful och misslyckad och inte värd att älskas. Så går mina egna tankar om mig själv och det värsta är ju att jag då också tror att det är alla andras syn på mig. Realistiskt vet jag att det inte är så men känslan i bröstet är en annan och dessvärre så är det ju den man följer. Att jobba med sig själv är bland det jobbigaste man gör och hur ofta ljuger man inte för sig själv? 

Jag ska ärligt säga att ingenstans i mitt hem hittar man en helkroppsspegel, har bara speglar från bröstet och upp. Så de få gångerna jag ser mig själv är när jag ska in någonstans där det är en glasdörr eller på toaletterna på jobbet där det rakt fram är en stor spegel när man kommer in. Så när jag har köpt nya kläder och går ut med dem för första gången så har jag faktiskt aldrig ens sett hur de sitter på mig, vet bara att de är sköna. 

Ja så är det för mig, är det fler som gör likadant? Skulle vara roligt att höra det i så fall :)


   

Exempel på min nya kost :)


Något jag också börjat fundera mer på sista tiden är min ålder, jag har liksom svårt att greppa att jag faktiskt är över 50 år... Blev lite verkligare när jag i förra veckan fick ett varuprov på hudkräm som minskar åldersfläckar, förbättrar hudens alasticitet och jämnar ut djupa rynkor ha ha ha... Ja, jag har testat den men mest för att jag var så otroligt torr i ansiktet, rynkor har jag tack gode gud inga ännu så det behöver jag inte oroa mig för :) 

Jag gillar egentligen inte ansiktskrämer då man blir så svettig av dem :( Men just nu är det ett måste när jag är så torr om hela kroppen, att använda lotion på resten av kroppen känns inte lika jobbigt men det är klart där blir man inte att svettas på samma sätt :) Skrev om detta varuprov på fejjan och då hade en kompis fått inkontinensskydd med en damtidning ha ha ha... Man kan ju tycka att det känns lite tidigt. När man närmade sig tonåren fick man bindor och tamponger hem och nu kan man vänta sig inkontinensskydd ha ha ha... 



Nu ska jag återgå till att jobba lite till men innan ska jag bara dela med mig av ett foto av en av mina orkideér som blommar i köksfönstret. Jag har ju för ca 2 år sedan tagit bort all jord och låter dem vara i vatten och de har aldrig blommat så mycket som nu. Man får bara komma ihåg att med jämna mellanrum skölja av rötterna så att det inte blir en massa alger.


 


Ha nu en riktigt fin helg när den infinner sig och ta vara på det vackra vädret.


Tjillevippen



Av Malin - 9 mars 2021 19:34

Ja det undrar jag, är ju nu frisk och bara så där snorig & hostig som jag alltid är pga astman men orken är inte riktigt tillbaka. Jag hade ju hoppats att få gjort en del här hemma denna semestervecka men än så länge har det inte blivit av, i morgon har jag i alla fall bokat tvättstugan så då kanske att jag får annat gjort medan maskinerna går. Har som för mig att jag tidigare också sagt att jag funderade på att tvätta soffan men får se om det blir gjort nu eller senare. Där har jag ju en tanke också om att det kanske är bättre att göra när vårslasket ute är över eftersom Wilma "äger" ena soffan. 

Kanske att lite  80-talsmusik kan få mig att komma igång... Hmmmm... Om nu solen i morgon kommer skina så som den gjorde idag och jag slår på 80-talsmusik så kan jag ju inte misslyckas med att komma igång med städningen, är faktiskt värt ett försök :) 


 


Idag så skulle jag köpa Guldfågelns kyckling kebab som var på annons, 2 för 50:-. Annonsen var i ICA bladet men INGEN av de två ICA här på orten hade ens det i lager ggggrrrrrrrr.... Alla andra typ drumsticks, nuggets osv hade de men se inte denna och ändå stod den uppräknad i annonsen, jag var mäkta irriterad vill jag lova tills jag såg att de hade tagit in Järvsö kebab :) Vi hade den på pizzerian vi ägde, enda skillnaden var då att vi skar den själv men det är i särklass den godaste kebaben man kan laga till hemma enligt mig. Så vad tror ni att jag åt till lunch? Inte en kebabtallrik väl ;) Jisses vad gott det var, landade bra i magen vill jag lova så vill ni fixa kebab hemma köp Järvsö :)


   


På torsdag fyller våran pappa hela 89 år :) Blir nog bara min bror med fru här och jag som firar honom men inte samtidigt för vi är ju de som träffar honom kontinuerligt. Min moster ringde igår om att hon hade fört över pengar på mitt konto så jag kan köpa honom en rejäl bukett och något gott så det blir väl en Budapestrulle och lite annat gofika så att han även har när brorsan och hans fru kommer dit. Sedan får han även en present i form av covid vaccin samma dag, den första sprutan av de två. Hoppas att han slipper biverkningarna som vissa har fått. 

Så med vaccin, blommor och blad så ska han bli firad och jag hoppas att coronan lugnat ner sig till nästa år så att vi kan fira hans 90-årsdag ordentligt :)


Nä, nu får det räcka för idag, ska ta och diska bort det som samlats idag innan jag slår ner rumpan i soffan :) Önskar er alla en fortsatt fin tisdagkväll.


Tjillevippen


 


Av Malin - 6 mars 2021 11:14

Ja denna vecka har varit lååång, mest legat eftersom jag förra helgen fick feber, ont i halsen & snorade. Har inte varit och testat mig då jag ändå inte träffar några, förutom Wilma the dog :) Idag känner jag mig frisk men orken är ännu inte 100% så bara min enda maskin tvätt är upphängd på tork så blir det en lugn dag i sängen och på soffan. Enda kruxet är ju att min rygg började demonstrera igen så i natt blev det inte mycket sömn, har tagit pronaxen 500mg igår kväll, i natt och på morgonen men det vill inte helt ge med sig. Ska ta mig en varm dusch och försöka att stretcha ryggen lite, tron kan ju förflytta berg har någon klok sagt så jag tror och hoppas att det ska hjälpa lite i alla fall.

Något som försvinner när man är sjuk är ju matlusten men man måste ju tvinga i sig något när man ska ta medicinerna så för mig har det blivit en del yoghurt, blodapelsiner, ärtsoppa till middag och varm choklad. Hmmm, jag som annars inte gillar varma drycker men nu var det gott, speciellt när det är sådan man själv kokar och inte någon O´Boy :)

Till idag har jag tagit fram lite kurufasulye från frysen, en turkisk gryta som jag gjort själv och den lär nog gå ner nu när jag mår lite bättre.


     


Lite har jag under veckan blivit uppmuntrad, när mitt nya mobilskal kom med posten :)) Jag beställde ett när jag fick mobilen, en present av min far när jag fyllde år, men glömde lägga till ett "e" i mobilnamnet så jag fick ett fodral som var aningens stort m en nu så har jag rätt och telefonen sitter där den ska i fodralet och åker inte upp och ner :)

Nackdelen med att ligga sjuk är ju att man hinner surfa en del och nu hamnade jag på en klädsida där min favorittröja hade kommit in i en ny färg så blev ännu en svart då de jag har är urtvättade och den nya vackra blå. Hittade även ett par jeans då jag inte har mycket byxor och jobbar man bland folk så är det ju bra med lite ombyte, jag är ju som sagt ingen som handlar massa kläder men ibland så får jag mina ljusa stunder och förnyar mig. 

Annars så fullkomligt hatar jag att handla kläder och jag går inte gärna in på en affär och provar kläder utan håller mig mest till att beställa. Dels kan det ju ha att göra med min tidigare depression men också för att jag inte är bekväm med min kropp. Det är ingen som sagt något om den men jag dömer mig hårt själv och dessvärre så ser jag tillbaka till när jag var 25-30 år och det är ju liksom inte rättvist att se så långt tillbaka. Alla ändras vi med åren, vi är ju inte förevigt unga. Följer många som är överviktiga och så otroligt vackra och modiga vad gäller kläder och jag önskar verkligen att jag själv ska nå dit en dag. Dit där jag var innan depressionen när jag fullkomligt sket i vad andra tyckte och dessutom knappt tänkte på detta med utseenden. Nå, jag är den jag är :))


     


Hoppla, blev ett litet avbrott då tvättmaskinen var klar så nu är tvätten hängd på tork i badrummet så att jag slipper gå ner i tvättstugan igen :) Funderat på att till veckan ta och tvätta klädseln till sofforna, det är ett projekt som heter duga och då får verkligen inte ryggen strejka. Har ju en sådan "amerikansk" soffa som är 1 m i djupet och dynorna är av den anabola modellen plus de stora kuddarna man har som ryggstöd så det är inte lite att tvätta och att sedan klä soffan igen är iiiinte roligt vill jag lova men skönt när det är gjort. Tänkte att det kan vara bra att göra nu när jag kan ha öppet balkongdörren och få in sval luft för man blir så svettig när man ska klä den. Har någon gång gjort detta på sommaren och det var plågsamt ha ha ha... Jag får väl dela det på två dagar och ta en soffa varje gång så känns det lättare :) Hur som hellst så är det kanonbra att kunna ta av och tvätta klädseln när man har hund, visst kan man i vanlig ordning dammsuga soffan varje vecka men en tvätt är ändå en tvätt. 


Från det ena till det andra... Våren. Vem längtar inte efter den? Jag längtar något enormt efter att få känna asfalten under skorna, att slippa bylsa på sig en massa kläder, få börja plantera på balkongen och sitta i solen. 

Det är vad jag längtar efter denna dag när snön faller igen :( Vi hade ju en vecka med plusgrader då snön smälte bra och det droppade från taken, helt underbart och nu... Nu är vi tillbaka på minusgrader och snöande igen men å andra sidan kanske det är bra att våren inte kommer för fort så att vi kan få en solig och varm sommar :) Tänk när man kan inta frukosten på balkongen i solen, helt underbart. Fälla ut solsängen, slå på lite bra musik och lägga sig ner och njuta. Åhhh vad jag längtar, någon mer med mig? ;)


 


Chattade i veckan med Nana Hedin, hon som sjungt bakom dels E-Type och Britney Spears. Hade saknad hennes inlägg så jag skickade ett medd och frågade hur det var med henne. Hon blev så glad att någon frågade, denna helt underbara sångerska har det inte lätt sedan hon fick tungcancer för ca 12 år sedan. Just före jul hade hon det väldigt tungt och trodde inte att hon skulle fira jul, då skickade jag ett julkort med snigelposten (den vanliga alltså) för jag vet ju själv hur trevligt det är att bland all reklam och räkningar kunna hitta ett helt vanligt vykort. Jag passade nu på och frågade henne om hon fått det. "-Var det DU?" Hon hade blivit jätteglad över det och jag tycker att det är helt underbart att man på ett sådant enkelt sätt kan glädja någon, det känns mer personligt när man får ett vykort i handen än en hälsning på chat eller mail. Man vet att personen verkligen lagt tid på att skicka det.

Vi surrade bra länge och kom in på 80-talet och hon hade så otroligt mycket roligt hon varit med om när hon varit på turné runt om i världen. Frågade henne om hon inte tänkt på att skriva en bok för jag är då helt säker på att den skulle sälja. Hon har funderat på det men undrar vem som verkligen vill läsa om "hennes" liv, de flesta vill bara höra om alla artister hon jobbat med. Det är ju otroligt tråkigt för hon har ju en helt magisk röst och hon kan ännu sjunga. Jag ska nu avsluta med ett axplock av låtar hon sjungt på, lyssna och njut för hon har en otrolig pipa och är en väldigt fin person.


Hoppas att ni alla får en fortsatt fin helg och kom ihåg, håll ut och håll avståndet ;)


Tjillevippen





Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards