Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 24 april 2021

Av Malin - 24 april 2021 18:56

Ja, trött och sliten för absolut ingenting, är vällan psykisk trötthet jag lider av just nu. Sov hela natten och somnade igen ca 11 och sov i 2 timmar då min far ringde och ville ha med mig till mammas grav. Nå, var nog bara bra att jag blev väckt så att jag inte sov bort mer tid. I och försig har jag väl inte så mycket att göra hemma, ska bara dammtorka i vardagsrummet då jag städade resten i torsdags då Carlos kom på kvällen efter jobbet. Alltså förstå mig rätt, jag städar inte när han kommer för att visa att jag har rent utan helt enkelt för att han är pälsallergiker och jag, som många vet, har hund. Jag vill absolut inte att han ska bli såå dålig som han blev före jul då han mitt i natten fick åka till sin husvagn eftersom han knappt fick luft. Denna gången och förra han var här var pappa snäll och lät Wilma sova där, blir lättare när sommaren kommer och jag kan ha öppet balkongdörren dygnet runt och jag får helt enkelt dammsuga soffor osv varje vecka för att minimera att han ska få en allergichock. Är så trevligt att ha någon att umgås med ibland då man är singel, är ju liksom bara honom & min far som jag träffar utanför jobbet.

Wilma ja, tänk att min lilla tjej i augusti blir 12 år. Så glad att hon aldrig varit sjuk utan fått må bra och gör så ännu, hon är pigg, har syn och lukt i behåll och energi som en unghund när vi är ute men inne gillar hon att ligga och mysa. Här är ett litet kollage från det hon var 4 veckor till idag.


 


Min allra bästa vän och följeslagare, så jag älskar henne. Klok som få och det har hon bevisat gång efter gång när hon överraskat mig men hon är också klar och tydlig när hon inte gillar en viss hund :)) Och chihuahuas bryr hon sig inte alls om, har en äldre herre som brukar gena över våran gård och varje gång stelnar han när han ser att Wilma är lös men.... Hon kissar utan att ens bry sig om dem och kommer sedan springandes till mig utan att jag lockar. De enda hon springer fram till är dem som brukar hälsa på henne. Jag har egentligen aldrig tränat henne på inkall förutom på kurs när hon var 4 månader, jag har bara försökt göra mig intressantare än andra hundar och människor genom att leka och vara rolig :) Bevisligen har det räckt :)


Jag vet inte om någon minns att jag för ett tag sedan lade in ett foro på min ena orkidé som blommade, nu när jag satte mig vid datorn så ser jag till min förvåning att den åter skjuter knoppar och då från grenen där blommorna slog ut för någon vecka sedan. Helt otroligt hur bra den mår av att jag dagit bort all jord och enbart har den i vatten numera. Ser nu förresten att även en till slagit ut bakom andra gardinen :) Så ni som  tycker att era orkideér aldrig blommar, testa att ta bort all jord och sätt enbart vatten i en genomskinlig orkidékruka. Kom bara ihåg att en gång i veckan skölja av rötterna för att slippa alger och fyll på vatten regelbundet. Lovar att de kommer blomma :)


 


Från det ena till det andra, jag är ju ingen direkt pizzaälskare, har aldrig varit och kommer nog heller aldrig att bli det trotts att vi ägde en pizzeria när jag var gift men... Jag har nu upptäckt pizzabullarna :) Vilken helt genialisk idé att göra bullar av pizza och perfekt att ha med på jobbet eftersom jag dessutom gillade dem bättre rumsvarma än när man värmde dem i mikron. Jag har varit lat och skippat att göra degen själv utan köpt färdig deg där även tomatsåsen följer med. Kletat på ett tunnt lager tomatsås, ost och strimlad rökt skinka, rullat ihop, skivat och lagt på plåt och bara strött lite oregano på innan de åkt in i ugnen, 200 grader i ca 15 minuter. Så sjukt praktiskt att ha dessa i frysen och bara ta fram på morgonen och ta med till jobbet, jag har ätit dem som de är eller med pizzasallad till.


     


By the way... Celsius Frozen Berry är grymt god ;)


Har ni förresten märkt hur veckorna springer iväg??? Blääähhhhh måndag... Och hepp, så är det fredag och helg :) Jag är glad så länge jag har jobb nu för sista juni löper mitt kontrakt ut och jag tror inte att de kommer att förlänga det av ekonomiska skäl eftersom denna anställningsform ej får förlängas så jag kan nog bli dyrare. Jag har ju dock de två sista somrarna vikarierat som feriehandläggare och hon ville gärna att jag skulle jobba i sommar igen så att hon kan ta semester så i sådana fall har jag jobb tom slutet av augusti. Har redan nu dock börjat att se på jobb så att jag är lite förberedd då jag vet att det är lättast att få jobb när man inte har varit arbetslös en längre tid, gäller att smida medan järnet är varmt som man brukar säga. Jag trivs i alla fall välldigt bra på detta jobb och tycker att det är roligt att jobba med människor från alla möjliga länder, samtidigt som jag lär dem så lär jag mig själv väldigt mycket. Kan bli många intressanta diskussioner :) 


 

Utsikten från ena rummet där jag håller lektion.


Nä, nu ska jag ta och göra lite nytta innan jag ska slå ner rumpan i tv-soffan och se Magnum P.I Tänkte i alla fall ta och diska bort den lilla disken som finns, mycket trevligare att i morgon ha en diskho utan disk när jag stiger upp :) 

Hoppas nu att ni alla får en fortsatt fin helg och får hålla er friska. 


Tjillevippen


 


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards