Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under augusti 2021

Av Malin - 25 augusti 2021 14:42

Varför ska tiden gå så otroligt snabbt när man har semester eller överhuvudtaget när man är ledig??? Någon som kan svara på det? Redan onsdag på min sista semestervecka av de 3 jag tagit ut, har jag kvar lite dagar till mellandagarna i jul. 

Inte har jag fått gjort något mycket heller och egentligen är det väl inte det semestern är till för heller men av någon konstig anledning känner man sig inte duktig om man inte gör en himla massa. Nå, jag har i alla fall fått rensat garderoberna och jag vill lova att det var en rejäl hög som hamnade i en stor svart sopsäck. Samtidigt hittade jag tex ett par svarta jeans som jag inte visste att jag hade så skönt det, slipper jag slösa pengar på det. Anledningen till att jag började röja där var att min kompis ringde och hörde om jag hade några kläder som jag inte använder, vi har nämligen samma storlek och hon vet att jag brukar ha en massa & då köper hon dem av mig. Vi är som sagt rätt lika i kroppen men hon är kortare och har hälften så stora tuttisar som mig så de tröjor som jag tycker är för korta framtill blir perfekta på henne. Hon var hit i måndags och det blev en rejäl hög med kläder som följde med henne hem.

Vad jag också hittade var en av mina trotjänare på alla resot jag gjort, en svart t-shirt från resetidningen Vagabond, inte är den bara snygg utan budskapet på ryggen är ju så sant som det kan bli.


   


Ja just, jag har ju faktist bakat lite också, fyller ju år på 1 månad och tänkte att det kan vara bra att ha lite framförhållning så att jag slipper stressa med bakandet samtidigt som jag jobbar. Än så länge har det blivit en äppelkaka, rabarberrutor och kolasnittar, både vanliga och med smak av lakrits. Till äppelkakan använde jag äpplen som jag hade fryst ner, visste faktiskt inte att man kunde frysa ner äpplen men det gick ypperligt. Man tar bara ut kärnhuset, delar äpplet och skivar, vänder i socker och lägger i burk. När man tar ut dem kan de vara lite blöta men när man ändå bakar så gör det inget, kakan blev jättegod. Ska nog även ta och göra mina omtyckta mazariner och chokladbiskvier i helgen, sedan får det vara nog eftersom det även blir tårta. Blir ju inte många som kommer men de som jag vet kommer ska inte bara ha en sort att välja på och sedan blir det ju även lite fika åt pappa ;)


      


Jag har under semestern även försökt ta tag i min hälsa, kost och röra mig. När jag var deprimerad så for ju min kondition så djupt ner som den kunde och jag har inte orkat gå så mycket och ryggen har värkt men nu har jag fått en början. Tagit prommisar med Wilma och i min egen takt, inget marcherande utan sakta, sakta känner jag att det blir bättre. I början hamnade jag alltid på kyrkogården på vägen hem, där satte jag mig att filosofera och fann lugnet. Nå, promenaderna blir pö om pö längre och min motion bättre och bättre. Vad gäller maten så har jag än en gång minskat ordentligt på kolhydrater och socker, övervägande äter jag utan kolhydrater & det är inget som hellst problem då man kan äta mycket gott utan att ha potatis, ris, pasta eller bröd till. Något som jag älskar är ju kycklingsallad med mangoraja till yummy... Det tror jag att jag skulle kunna äta varje dag ha ha ha. Om nu har något bra recept på en maträtt utan kolhydrater så tar jag tacksamt emot det :)


 


På fredag ska jag och Mari ta en liten roadtrip till Happis för att handla, de hade en del på ICA Maxi och så blir det väl en sväng till Rusta och Dollar. Rusta köper jag alltid servetter på, billiga och med fina motiv. Sist köpte jag med jordgubbar, blåbär och citroner, som jag är så kan jag ju då inte bara öppna en förpackning och lägga i servetthållaren... Nääää, jag ska ha alla 3 och lägga dem i ett system, 3 jordgubbar, 2 blåbär och 2 citroner och så fortsätter jag och varva :) Har man inte något att göra så skapar man sig ha ha ha. På ett tidigare jobb fick jag av en ungdom frågan om jag har ocd, tvångssyndrom, men nej svarade jag, jag är bara noggrann ;) 

Likadan är jag när det gäller porslin och glas, de ska stå i en rad och där glasen är olikfärgade så får aldrig samma färger stå tillsammans. Är det någon mer som har sådana  här töntiga saker för sig utan att ha ocd? :) 


 


Nu ska jag ta och diska bort det lilla som blev i diskhon efter lunchen men innan måste jag bara tipsa om ett helt underbart gäng som kallar sig Småstadsliv och min nya idol Agneta Patrull :) Vill ni skratta ska ni kika in deras filmer på youtube, önskar att jag var mer som Agneta för så  mycket roligare livet skulle vara ha ha ha... Lägger in ett klipp neders med Agnetas träningstips.


Ha det ju bäst och njut av höstens intåg även om sommaren hade fått vara liiiiite längre.


Tjillevippen




Av Malin - 18 augusti 2021 09:56

Tänk hur fort första veckan av semestern gick, poff så var den över och jag han typ inte blinka :) Kände mig även rätt lat men det var någon klok som då sa att det får man känna sig ibland så då var jag lat med gott samvete.

Denna veckan började jag dock med att städa på måndagen, inget roligt men skönt när det är gjort. Dock som vanligt efter jag städat en hel dag så slutar det med en låååång natt med smärtor i ländryggen, var inte idealet då jag dagen efter skulle med pappa på en liten roadtrip. Somnade vid 4.30 efter att ha tagit 2 tabletter och steg upp 8. 

Först gasade vi till Boden där pappa hade bokat tid på Specsavers för synkoll och glasögon, på E4:an mötte vi Carlos på väg att jobba så vi hälsade via sms :) Medan han var på besök strosade jag och Wilma till något torg och satt i solen, skriver något torg för jag är inte bevandrad i Boden :) Var riktigt varmt och skönt men för Wilmas skull strosade vi tillbaka till bilen efter ett tag så hon fick dricka vatten och sedan var det svalare för henne när man öppnade rutorna så det blåste genom bilen. När han var klar gasade vi vidare till Luleå för att hälsa på brorsan med fru men först en stop på Biltema för Wilmas korvar :) Alltid när vi är till Happis eller Luleå så lägger hon sig inte innan hon fått sina korvar (utan bröd), när hon fått dem då är hon nöjd och lägger sig ner :) 

Var trevligt hos Kenny & Åsa, vi kunde sitta ute då det var otroligt varmt. Tror att pappa ville tid då de i slutet av nästa månad bilar ner till sin lgh i Carboneras och inte kommer hem förrän i maj. Vi blev bjudna på laxmacka, köttsoppa med renkött och äppelpaj med vaniljsås och gräddglass så vi var då mätta och belåtna när vi kom hem just innan kl 20 :) Sista avsnittet av Morden i Modsomer och spänningen var ooooolidlig, skulle jag hålla mig vaken eller skulle jag i vanlig ordning somna efter 30 min.... JAG KLARADE DET!!!!! Jag såg hela avsnittet, well done Malin :) Men sedan somnade jag på soffan och vaknade just innan kl 1, var då ut med Wilma och sedan hittade jag sängen.


           


I förra veckan var vi också på en roadtrip men då till mammas hemby Karungi för att hälsa på lite släkt, först stannade vi som hastigast och hälsade på min kusin Carl-Ragnar och hans fru Taina. Har inte sett dem på typ 30 år så det var roligt, de såg precis ut som tidigare bara lite äldre... Precis som mig ;) Sedan åkte vi till min morbror Lasse & hans fru Aila där det blev fika och surrande. Så roligt att höra min pappa och Lasse som hela tiden ska skoja när de pratar. Efter tänkte vi att vi som vanligt tar hemvägen över Happis (Haparanda) och hamnade då en sväng i Kukkola och Kukkolaforsen, var en lite mulen och kall dag där, även på finska sidan :) Vidare till Happis där pappa ville in på Rusta, jag väntade i bilen då jag vet att han strosar i godan ro så det tar tid. Är det något han gillar så är det att gå runt på affärer som Rusta, Dollar Store, ÖB och Ikea :) Jag är ju ingen direkt shoppingmänniska utan tar det jag ska och vill sedan ur så fort som möjligt. På vägen hem var det en hel del vägarbeten men det gick ändå rätt smidigt. Sista fotot nedan är min obligatoriska "hoppsan bild" när jag råkas ta ett foto med mobilen, jag är superduktig på det. Även med vanlig kamera, vet inte hur många gånger jag när man festat tagit foton av tak och dörrkarmar ha ha ha...


     


Från roadtrips till något helt annat :) Som de få som följer mig vet så brukar jag vara med i mycket utlottningar och tävlingar och det jag inte känner är för mig ger jag bort till bekanta. Som tex boende på hotell inkl Pluras julbord och besök på Ice bar, den vinsten gav jag bort till 5 tjejer som jag lärt känna på Fejjan och de fick i sin tur en trevlig vistelse samtidigt som de alla fick 4 nya vänner :) Halsband har jag lottat ut bland mina egna vänner på Facebook osv. Så när Pierre ville att man skulle nominera någon pensionär eller någon som haft det jobbigt för att de skulle vinna 1000 kr och hans bok signerad så tvekade jag inte att nominera min goda vän Irene som jag också lärt känna via Facebook. Och har det inte roligt, redan när jag lärde känna henne för över 7 år sedan så kämpade hon mot en hjärntumör plus att hon för ett tag sedan även fick underlivscancer och som ett brev på posten även covid-19 men hon hänger ännu med. Hon har sådana otroliga smärtor och numer biter inte något på dem och givetvis blir ekonomin lidande även för henne, Pierre är även en av hennes idoler som hon följer både på TV och social media. Och hon vann, jag blev så otroligt glad för hennes skull, så roligt att kunna glädja någon annan :) Nu på ett tag så ska Pierre hälsa på henne och personligen leverera vinsten, så otroligt roligt :)) Och jag hoppas verkligen att vi får ha kvar Irene många år till men då att hon får må bättre.


 


Någon som hastigt lämnade oss för snart 6 år sedan är Calle från Helsingfors som jag också fick kontakt med via Facebook för flertalet år sedan. En underbar människa som dessvärre fick ett hårt liv efter en olycka som gjorde honom delvis rullstolsbunden, de bra perioderna klarade han sig med käpp. Vi hade så många roliga konversationer men givetvis också djupa, både chatt och via telefon i timmar. Jag ska ärligt säga att jag inte vet vad han gick bort av men jag tror att han helt enkelt inte orkade längre och tog sitt liv. Jag har länge tänkt fråga vår gemensamma vän Tanja men tänkte att det har varit och farit så jag ska inte gräva i det utan helt enkelt minnas honom som den fina person han var. Här nedan är en diskussion vi hade om skor, delar det då jag gillar hans uttryck att tassa barfota :)


   


Så, detta var väl allt för stunden som jag kan dela med mig :) Idag regnar det för fullt, rätt skönt faktiskt ändå att inte känna mig tvingad att ligga i solen ha ha ha... Ska bara ut och handla lite, låta Wilma göra toaletten och sedan tänkte jag baka lite. Fyller ju år nästa månad och några sorter förutom tårtan vill jag ju ha på ett fat när mina få gäster kommer. Tårtan ska i alla fall ha ett lager hallon, ett lager vaniljkräm och ett lager åkerbär för att på toppen ha massor med jordgubbar så den är klar i tanken i alla fall :)


Hoppas att ni nu får en fortsatt fin dag och att ni kanske har bättre väder än oss här i Kalix.


Tjillevippen



Av Malin - 10 augusti 2021 10:27

Ja, äntligen så har jag fått semester, första sammanhängande på 3 år så jag är liksom lite ringrostig. Vad ska man göra, hur ska man fylla eller inte fylla dagarna? Jag har i alla fall gått lugnt ut, igår bara slappade och var jag, såg på en serie jag hittade på ComHem, heter American Housewife, sjukt rolig och ironisk serie. Handlar om Kate som bor i ett område där i stort sett alla är rika och smala medan hon anses överviktig, även enligt henne själv, och familjen är en medelklassfamilj. Kan varmt rekommenderas. Idag då… Ja, jag började dagen med en prommis med Wilma, åt frukost, diskade och nu sitter jag här. Har tvättstugan bokad i kväll, man kan ju liksom inte bara slappa, och innan ska jag faktiskt ta och gå igenom mina garderober som jag är säker på har ätit en hel del kläder som jag inte använder så nu ska det rensas tänkte jag. Min semester började ju igår väldigt regnig, nu ser jag att molnen åter drar ihop och rätt mörka sådana så få se om det inte börjar snart igen.


   


Frukosten ja, den har nu sista dagarna bestått av lite naturell lättyoghurt med bipollen och två finn crisp med Svennes kaviar, till det ett smarrigt isvatten. Försöker beskriva det lite lyxigare än det är ha ha ha… Jag har under sommaren slarvat väldigt mycket med just frukosten när jag jobbat hemifrån så nu måste jag försöka sköta mig, jag är ingen frukostmänniska och därför känns denna hanterbar och samtidigt bra för min kropp. Sist jag åt bipollen kontinuerligt så fick jag bättre hår, var piggare, gick ner i vikt mm så hoppas att det åter hjälper mig på traven. När det gäller mat så har jag nu försökt att ta bort kolhydraterna så det blir mycket kött/kyckling med sallad, wokgrönsaker eller kokt broccoli till. Inte alls dåligt faktiskt, i första hand gör jag detta för mitt blodsocker men jag hoppas även att jag även denna gång kan tappa några kilon. Sist tappade jag 20 kg rätt snabbt.


 


Vikten är väl också en av anledningarna till att jag nu börjat att ta promenaden innan frukosten och för att min grundkondis verkligen är under all kritik, ska även försöka börja använda min träningscykel som står i sovrummet och agerar klädhängare just nu :) Det var lättare tidigare när jag hade TV i sovrummet men den störde nattsömnen för mycket så den åkte ut, får vällan försöka dra på lite härlig rockabilly i stället och trampa i takt. Det tar tid att få tillbaka kondisen men det ska gå, jag har börjat sakta och får öka på allt eftersom, samtidigt som jag tycker att promenader är så sjuuuuukt tråkiga så får jag försöka hitta trevliga stråk. På vägen hem brukar jag gena över kyrkogården, låter kanske inte så trevligt men där finner jag det väldigt lugnt och skönt plus att gamla minne poppar upp eftersom jag jobbat på den 4 somrar när jag var ung, sorry YNGRE för jag är ju fortfarande ung ;) 

Även när jag reser besöker jag alltid kyrkogårdar om jag ser någon, gillar lugnet på dem. En sommar när vi samlades & surrade lade jag mig på bänken & njöt så mycket att jag somnade. Somnade gjorde jag i alla fall inte när jag skulle vattna graven längst ner till höger på fotot med tungt stenblock över graven & grindar som gnisslade ;) Skulle någon gnidit 2 tegelstenar mot varandra hade jag nog hoppat över staketet & sprungit. Kommer även ihåg när en kollega kom på att han kunde lägga sig & sova i redskapsboden på hyllan längst ner. De var nämligen väldigt djupa hyllor. Där kunde besökare låna planteringsspadar osv. När han låg där såg han en hand som trevade runt på hyllan & sökte något, vi funderade skrattande vad som hade hänt om personen hade sökt längre in & råkats röra honom. Ja ja, många roliga minnen som vattenkrig, grillfest & filmtajm i husvagnen hos grabbarna från Burträsk som varje sommar kom för att gravera & snygga till gravstenar i 1 mån.

 

 

 

När jag nu gick på semester så tänkte jag även att det var dags att uppdatera min profilbild på Fejjan, den gamla var typ från -13 så man kan i alla fall inte kalla mig för linslus. Fick till en ganska bra bild och chockade nog rätt många av mina kontakter, nu kommer det väl att dröja typ 8 år till innan jag uppdaterar nästa gång. Jag skålade även in min semester med en Smirnoff Ice, var tvungen att ta ett lite mer stylat foto och fråga min väninna om det var instagramvänligt nog. Vi brukar nämligen skoja om det när vi tar foton som ska läggas på Instagram, om de är instagramvänliga som Bianca, tror jag det var, sa. Jag fick godkänt och Smirnoffen landade bra i magen efteråt, iskall och god.


   


Nu hoppas jag bara att denna semester fortsätter lika trevligt och att min fortune cookie eller spåkaka som det tydligen heter på svenska, kommer att ha rätt. Mitt hjärta är öppet för rätt händelser.

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt fin sommar och att vi även får njuta av den ett tag till, smittan ökar dock så kom ihåg att fortfarande försöka följa restriktionerna.


Ha det bäst och sköt om er.


Tjillevippen


 

 

Av Malin - 2 augusti 2021 08:12

Ja, nu är den igång, nedräkningen till min semester :) Sista 5 dagarna, på fredag får jag äntligen min första sammanhängande semester på 3 år. Fatta hur skönt det ska bli och jag hoppas verkligen att vädergudarna lämnar lite sol och värme till de veckorna. Nå, vill den inte visa sig så får jag väl ge min lägenhet lite extra kärlek i form av att röja klädkammare och garderober :) Nedan mitt hemmakontor, kör dator på dator ha ha ha... Den undre för arbete till skolan och den övre till att regga ferieungdomarna.


 


Solen ja, jag har i alla fall hunnit ta vara rätt mycket på det fina vädret så jag ska inte säga att jag har haft en dålig sommar hittills heller även om jag har jobbat. Jag har varvat mellan baden baden och solsängen, tom ätit ute på solsängen och njutit i fulla drag av solens värmande strålar. Det har ju sedan i torsdags förra veckan lovats regn, det har skjutits fram en dag allt eftersom men nu när jag såg på vädret så kommer det inte att regna kommande vecka i alla fall. Det skulle gärna få regna om nätterna i alla fall för nog har gräsmattorna tagit stryk, sönderbrända och med massor av maskrosor som trivs jättebra när det är torrt och näringsfattigt i jorden. 


     


För en vecka sedan skulle mamma ha fyllt 88. Saknaden försvinner aldrig och direkt jag börjar tänka mer på henne så kommer tårarna, saknar henne så enormt. Våran familj är inte heller vad den varit utan henne. Jag och pappa ses ju varenda dag förutom när min yngsta bror från Stockholm kommer, då vågar pappa inte ringa mig för att fråga om jag ska komma med till graven osv med honom. Han ringde i förra veckan och frågade om jag skulle följa med eftersom min bror hade åkt till Haparanda. Jag frågade om han inte vågar fara med mig när han är hemma… Nej, blev svaret, han säger att jag ska skaffa ett eget liv. För f-n, pappa blir 90 i mars. Jag blir så in åt h….. förbannad på min bror, det är jävligt lätt att komma hit 5 dagar på 2 år och tycka till när man inte annars någonsin behöver lyfta ett finger för att hjälpa till. Vem är det pappa ringer till när han mår dåligt? Vem är det som mitt i natten springer över till honom och inväntar ambulansen? Vem är det som hjälper med alla papper och deklaration? Ja inte fan är det han i alla fall. Jag kan nog säga att jag har en bror mindre för det är inte första gången han hugger mig i ryggen. När mamma hade gått bort hälsade han på min moster och hade då åt henne sagt att jag är bortskämd… Jag??? Då hade jag i 2 år sprungit till  mina föräldrar när pappa ringt med gråten i halsen för att mamma var dålig och låg och mumlade att hon bara ville dö och blev arg när pappa frågade om han skulle ringa ambulansen. Jag fick snabba mig dit, ringa ambulansen och sedan gå in till henne och säga att de var på väg. Jag vill inte på något sätt klaga för jag hjälper givetvis mina föräldrar när de behöver hjälp MEN jag blir så in åt h-ete förbannad då att en människa som sitter 100 mil bort ska komma och döma mig.

Nå, tillbaka till mammas födelsedag. Grattis lilla mamma, hoppas att du har det bra på andra sidan.


 


Under denna pandemin har man ju knappt haft något umgänge, utanför jobbet har jag bara träffat min pappa och Carlos. 

Men i lördags bjöd jag in Mari på mat och yatzy kväll, precis som vi haft varje lördag innan denna pandemi så jag har utökat med en person till att umgås med. Vi har ju ofta varit till Turkiet på semester, där äter man ju något gott innan man strosar runt på kvällen och när vi kom hem brukade vi alltid sitta på balkongen och spela yatzy, äta något gottis och dricka något starkare än vatten. Så nu lagade jag den turkiska grytan Etli Kuru Fasulye som vi åt med grekiskt lantbröd till då jag inte hade turkiskt lavashbröd. Efter spelade vi yatzy, åt lite onyttigt och drack lite cider. Den nya limited cidern från Halmstad Crush är grymt god, smak av guava och vattenmelon mmm… Och Smirnoff Black är ju aldrig fel. Hur som, det var ootroligt trevligt att åter kunna umgås och jag hoppas att vi snart gör om det igen. Vi ska i alla fall ses i veckan och ta en tur till Frevisören och kika runt lite på campingen, ta en glass och bara vara.


       


Nu ska jag ta en liten tur med Wilma. Skrattade åt henne igår när jag hade på exfolierande sockor med mina USA-sockor ovanpå. Hon låg rätt nära mina fötter och fick nysa och fnysa åt lukten som liknar alkohol ha ha ha... Hon såg inte ut direkt nöjd när hon tittade på mig som ni kan se på det liiite suddiga fotot, min lilla älskling som i slutet av månaden fyller hela 12 år.


 


Nu ska jag lämna er för denna gång, hoppas att ni har det härligt och njuter av sommaren.


Tjillevippen


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards