Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 10 augusti 2021

Av Malin - 10 augusti 2021 10:27

Ja, äntligen så har jag fått semester, första sammanhängande på 3 år så jag är liksom lite ringrostig. Vad ska man göra, hur ska man fylla eller inte fylla dagarna? Jag har i alla fall gått lugnt ut, igår bara slappade och var jag, såg på en serie jag hittade på ComHem, heter American Housewife, sjukt rolig och ironisk serie. Handlar om Kate som bor i ett område där i stort sett alla är rika och smala medan hon anses överviktig, även enligt henne själv, och familjen är en medelklassfamilj. Kan varmt rekommenderas. Idag då… Ja, jag började dagen med en prommis med Wilma, åt frukost, diskade och nu sitter jag här. Har tvättstugan bokad i kväll, man kan ju liksom inte bara slappa, och innan ska jag faktiskt ta och gå igenom mina garderober som jag är säker på har ätit en hel del kläder som jag inte använder så nu ska det rensas tänkte jag. Min semester började ju igår väldigt regnig, nu ser jag att molnen åter drar ihop och rätt mörka sådana så få se om det inte börjar snart igen.


   


Frukosten ja, den har nu sista dagarna bestått av lite naturell lättyoghurt med bipollen och två finn crisp med Svennes kaviar, till det ett smarrigt isvatten. Försöker beskriva det lite lyxigare än det är ha ha ha… Jag har under sommaren slarvat väldigt mycket med just frukosten när jag jobbat hemifrån så nu måste jag försöka sköta mig, jag är ingen frukostmänniska och därför känns denna hanterbar och samtidigt bra för min kropp. Sist jag åt bipollen kontinuerligt så fick jag bättre hår, var piggare, gick ner i vikt mm så hoppas att det åter hjälper mig på traven. När det gäller mat så har jag nu försökt att ta bort kolhydraterna så det blir mycket kött/kyckling med sallad, wokgrönsaker eller kokt broccoli till. Inte alls dåligt faktiskt, i första hand gör jag detta för mitt blodsocker men jag hoppas även att jag även denna gång kan tappa några kilon. Sist tappade jag 20 kg rätt snabbt.


 


Vikten är väl också en av anledningarna till att jag nu börjat att ta promenaden innan frukosten och för att min grundkondis verkligen är under all kritik, ska även försöka börja använda min träningscykel som står i sovrummet och agerar klädhängare just nu :) Det var lättare tidigare när jag hade TV i sovrummet men den störde nattsömnen för mycket så den åkte ut, får vällan försöka dra på lite härlig rockabilly i stället och trampa i takt. Det tar tid att få tillbaka kondisen men det ska gå, jag har börjat sakta och får öka på allt eftersom, samtidigt som jag tycker att promenader är så sjuuuuukt tråkiga så får jag försöka hitta trevliga stråk. På vägen hem brukar jag gena över kyrkogården, låter kanske inte så trevligt men där finner jag det väldigt lugnt och skönt plus att gamla minne poppar upp eftersom jag jobbat på den 4 somrar när jag var ung, sorry YNGRE för jag är ju fortfarande ung ;) 

Även när jag reser besöker jag alltid kyrkogårdar om jag ser någon, gillar lugnet på dem. En sommar när vi samlades & surrade lade jag mig på bänken & njöt så mycket att jag somnade. Somnade gjorde jag i alla fall inte när jag skulle vattna graven längst ner till höger på fotot med tungt stenblock över graven & grindar som gnisslade ;) Skulle någon gnidit 2 tegelstenar mot varandra hade jag nog hoppat över staketet & sprungit. Kommer även ihåg när en kollega kom på att han kunde lägga sig & sova i redskapsboden på hyllan längst ner. De var nämligen väldigt djupa hyllor. Där kunde besökare låna planteringsspadar osv. När han låg där såg han en hand som trevade runt på hyllan & sökte något, vi funderade skrattande vad som hade hänt om personen hade sökt längre in & råkats röra honom. Ja ja, många roliga minnen som vattenkrig, grillfest & filmtajm i husvagnen hos grabbarna från Burträsk som varje sommar kom för att gravera & snygga till gravstenar i 1 mån.

 

 

 

När jag nu gick på semester så tänkte jag även att det var dags att uppdatera min profilbild på Fejjan, den gamla var typ från -13 så man kan i alla fall inte kalla mig för linslus. Fick till en ganska bra bild och chockade nog rätt många av mina kontakter, nu kommer det väl att dröja typ 8 år till innan jag uppdaterar nästa gång. Jag skålade även in min semester med en Smirnoff Ice, var tvungen att ta ett lite mer stylat foto och fråga min väninna om det var instagramvänligt nog. Vi brukar nämligen skoja om det när vi tar foton som ska läggas på Instagram, om de är instagramvänliga som Bianca, tror jag det var, sa. Jag fick godkänt och Smirnoffen landade bra i magen efteråt, iskall och god.


   


Nu hoppas jag bara att denna semester fortsätter lika trevligt och att min fortune cookie eller spåkaka som det tydligen heter på svenska, kommer att ha rätt. Mitt hjärta är öppet för rätt händelser.

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt fin sommar och att vi även får njuta av den ett tag till, smittan ökar dock så kom ihåg att fortfarande försöka följa restriktionerna.


Ha det bäst och sköt om er.


Tjillevippen


 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards