Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 18 augusti 2021

Av Malin - 18 augusti 2021 09:56

Tänk hur fort första veckan av semestern gick, poff så var den över och jag han typ inte blinka :) Kände mig även rätt lat men det var någon klok som då sa att det får man känna sig ibland så då var jag lat med gott samvete.

Denna veckan började jag dock med att städa på måndagen, inget roligt men skönt när det är gjort. Dock som vanligt efter jag städat en hel dag så slutar det med en låååång natt med smärtor i ländryggen, var inte idealet då jag dagen efter skulle med pappa på en liten roadtrip. Somnade vid 4.30 efter att ha tagit 2 tabletter och steg upp 8. 

Först gasade vi till Boden där pappa hade bokat tid på Specsavers för synkoll och glasögon, på E4:an mötte vi Carlos på väg att jobba så vi hälsade via sms :) Medan han var på besök strosade jag och Wilma till något torg och satt i solen, skriver något torg för jag är inte bevandrad i Boden :) Var riktigt varmt och skönt men för Wilmas skull strosade vi tillbaka till bilen efter ett tag så hon fick dricka vatten och sedan var det svalare för henne när man öppnade rutorna så det blåste genom bilen. När han var klar gasade vi vidare till Luleå för att hälsa på brorsan med fru men först en stop på Biltema för Wilmas korvar :) Alltid när vi är till Happis eller Luleå så lägger hon sig inte innan hon fått sina korvar (utan bröd), när hon fått dem då är hon nöjd och lägger sig ner :) 

Var trevligt hos Kenny & Åsa, vi kunde sitta ute då det var otroligt varmt. Tror att pappa ville tid då de i slutet av nästa månad bilar ner till sin lgh i Carboneras och inte kommer hem förrän i maj. Vi blev bjudna på laxmacka, köttsoppa med renkött och äppelpaj med vaniljsås och gräddglass så vi var då mätta och belåtna när vi kom hem just innan kl 20 :) Sista avsnittet av Morden i Modsomer och spänningen var ooooolidlig, skulle jag hålla mig vaken eller skulle jag i vanlig ordning somna efter 30 min.... JAG KLARADE DET!!!!! Jag såg hela avsnittet, well done Malin :) Men sedan somnade jag på soffan och vaknade just innan kl 1, var då ut med Wilma och sedan hittade jag sängen.


           


I förra veckan var vi också på en roadtrip men då till mammas hemby Karungi för att hälsa på lite släkt, först stannade vi som hastigast och hälsade på min kusin Carl-Ragnar och hans fru Taina. Har inte sett dem på typ 30 år så det var roligt, de såg precis ut som tidigare bara lite äldre... Precis som mig ;) Sedan åkte vi till min morbror Lasse & hans fru Aila där det blev fika och surrande. Så roligt att höra min pappa och Lasse som hela tiden ska skoja när de pratar. Efter tänkte vi att vi som vanligt tar hemvägen över Happis (Haparanda) och hamnade då en sväng i Kukkola och Kukkolaforsen, var en lite mulen och kall dag där, även på finska sidan :) Vidare till Happis där pappa ville in på Rusta, jag väntade i bilen då jag vet att han strosar i godan ro så det tar tid. Är det något han gillar så är det att gå runt på affärer som Rusta, Dollar Store, ÖB och Ikea :) Jag är ju ingen direkt shoppingmänniska utan tar det jag ska och vill sedan ur så fort som möjligt. På vägen hem var det en hel del vägarbeten men det gick ändå rätt smidigt. Sista fotot nedan är min obligatoriska "hoppsan bild" när jag råkas ta ett foto med mobilen, jag är superduktig på det. Även med vanlig kamera, vet inte hur många gånger jag när man festat tagit foton av tak och dörrkarmar ha ha ha...


     


Från roadtrips till något helt annat :) Som de få som följer mig vet så brukar jag vara med i mycket utlottningar och tävlingar och det jag inte känner är för mig ger jag bort till bekanta. Som tex boende på hotell inkl Pluras julbord och besök på Ice bar, den vinsten gav jag bort till 5 tjejer som jag lärt känna på Fejjan och de fick i sin tur en trevlig vistelse samtidigt som de alla fick 4 nya vänner :) Halsband har jag lottat ut bland mina egna vänner på Facebook osv. Så när Pierre ville att man skulle nominera någon pensionär eller någon som haft det jobbigt för att de skulle vinna 1000 kr och hans bok signerad så tvekade jag inte att nominera min goda vän Irene som jag också lärt känna via Facebook. Och har det inte roligt, redan när jag lärde känna henne för över 7 år sedan så kämpade hon mot en hjärntumör plus att hon för ett tag sedan även fick underlivscancer och som ett brev på posten även covid-19 men hon hänger ännu med. Hon har sådana otroliga smärtor och numer biter inte något på dem och givetvis blir ekonomin lidande även för henne, Pierre är även en av hennes idoler som hon följer både på TV och social media. Och hon vann, jag blev så otroligt glad för hennes skull, så roligt att kunna glädja någon annan :) Nu på ett tag så ska Pierre hälsa på henne och personligen leverera vinsten, så otroligt roligt :)) Och jag hoppas verkligen att vi får ha kvar Irene många år till men då att hon får må bättre.


 


Någon som hastigt lämnade oss för snart 6 år sedan är Calle från Helsingfors som jag också fick kontakt med via Facebook för flertalet år sedan. En underbar människa som dessvärre fick ett hårt liv efter en olycka som gjorde honom delvis rullstolsbunden, de bra perioderna klarade han sig med käpp. Vi hade så många roliga konversationer men givetvis också djupa, både chatt och via telefon i timmar. Jag ska ärligt säga att jag inte vet vad han gick bort av men jag tror att han helt enkelt inte orkade längre och tog sitt liv. Jag har länge tänkt fråga vår gemensamma vän Tanja men tänkte att det har varit och farit så jag ska inte gräva i det utan helt enkelt minnas honom som den fina person han var. Här nedan är en diskussion vi hade om skor, delar det då jag gillar hans uttryck att tassa barfota :)


   


Så, detta var väl allt för stunden som jag kan dela med mig :) Idag regnar det för fullt, rätt skönt faktiskt ändå att inte känna mig tvingad att ligga i solen ha ha ha... Ska bara ut och handla lite, låta Wilma göra toaletten och sedan tänkte jag baka lite. Fyller ju år nästa månad och några sorter förutom tårtan vill jag ju ha på ett fat när mina få gäster kommer. Tårtan ska i alla fall ha ett lager hallon, ett lager vaniljkräm och ett lager åkerbär för att på toppen ha massor med jordgubbar så den är klar i tanken i alla fall :)


Hoppas att ni nu får en fortsatt fin dag och att ni kanske har bättre väder än oss här i Kalix.


Tjillevippen



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards