Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under september 2021

Av Malin - 30 september 2021 14:29

Tjo hej, då var jag här igen en sväng. Sitter i klassrummet och eleverna studerar på bra, ropar bara eller kommer till mig när de behöver hjälp. Vi har även varit och lyssnat på Kvinnojouren som berättade om sin verksamhet. Väldig intressant att lyssna på, tog med lite material till klassrummet så att det finns på olika språk för många är nog rädda för att ta för sig just där och då även om de kanske skulle behöva det. Jag säger nu inte att alla har dåliga män men de existerar och även dåliga kvinnor för det finns ju även kvinnor som misshandlar sin partner. Var en elev som frågade om det finns motsvarande för män, jag checkade, men detta finns tydligen inte. Män vågar nog dessutom inte i samma utsträckning be om hjälp om detta sker. Hade en kompis som berättade om sitt x som alltid när hon drack blev aggressiv, sista gången satt han blodig i duschen när Polisen kom men anmälde han henne, nej. Nå, det finns säkert mycket att skriva om detta ämne så jag slutar här, annars kommer det att bli långrandigt.


 


I morse skulle jag egentligen ha börjat jobba kl. 10, hade en orolig natt med väldigt lite sömn så jag ställde klockan på 8. Vaknade 7.40 och såg att jag fått sms från läraren i ”min” klass om att hon inte kunde komma då hon var sjuk så med 49 minuter på mig innan jag måste fara så blev det full fart på mig. Kammade bara till håret, borstade tänderna och klädde mig, fixade en macka och tog med medicinen. I väskan fanns det sedan igår kvar lite Cola Zero, bättre än ingenting tänkte jag och visst fungerade den även om den inte var god. Så först såg vi på nyheterna, diskuterade dessa och sedan medan de jobbade vidare i böckerna tryckte jag i mig min smörgås och tog medicinerna. Ibland kan jag få sprutt när jag har bråttom, jag var ju här redan 10 minuter innan de började idag så jag kände mig rätt nöjd även om jag var ooootroligt trött och det hördes nog även på min hesa röst.


 


Idag är det torsdag och i morgon är det ÄNTLIGEN fredag woooo hooooooo…… På lördag skulle vi egentligen ha haft en tjejfest hemma hos mig men jag tror att vi får flytta fram den. I lördags när vi skrev i vår gruppchat så svarade vår kompis att hennes x-make och barnens far hade avlidit den morgonen. Givetvis blev även hon, fast de var skilda, berörd och konstigt vore det ju annars. De har levt tillsammans i ca 30 år och han är pappa till hennes barn. Så otroligt tragiskt och det kommer bli jobbigt för de som är kvar, barnen, hans föräldrar och syskon och givetvis vår väninna. Nå, vad gäller festen så kan vi ha den när som helst när alla mår bra och har tid. Alltså, jag kan verkligen konsten att vända ett stycke som börjar med woooo hoooooo till att bli tråkigt.


 


Så är lunchen snart slut, blev en varm macka med kyckling och fetaost från fiket här på FH, men de gör inte bara en varm macka rätt upp och ner utan de har mycket goa tillbehör och nu med mangoraja till som jag bara äääälskar. Just låst upp dörren så snart ramlar eleverna som vill studera extra in.


 


Så ska jag göra lite nytta och rätta, ha en fortsatt fin dag och kom ihåg att i morgon är det FREDAG!!!!!


Tjillevippen


Av Malin - 29 september 2021 12:42

Så var det äntligen lillördag, då vet man att snart är det fredag igen. Ska nog unna mig en Smirnoff Ice Double Black som jag fick i present av min väninna. Satt även och kikade igenom lite recept och tror att jag idag ska laga mammas currygryta, om jag inte är för trött efter jobbet som jag nu varit denna vecka då det blivit heldag eftersom en lärare är borta och jag är i hennes klass. Har i en vecka nu haft ont i huvudet förutom den lilla förkylningen, vet inte vad det kan vara för fel men jag ska till sköterskan den 8:e får hon checka upp det om jag fortfarande har ont. Kan ju vara mitt höga blodtryck som spökar och att medicineringen måste justeras.


 


Igår såg jag med eleverna filmen Sommaren med Göran, allt enligt lärarens instruktioner, men jag tror att den var lite svår för eleverna ibland då de pratar så otroligt snabbt i vissa scener. Men när vi efter såg på foton från filmen och de tillsammans fick berätta så gick det ändå bra. Idag efter lunch så ska de få ta fram bilder på sina länders flagga, söka fram information om flaggan och sedan berätta om den för de andra eleverna. Tror att det passar bra då man oftast efter lunchen blir trött och jag tycker dessutom att det är viktigt att prata och inte bara sitta med näsan i boken. Har själv tagit fram information om vår svenska flagga så att de får lära sig lite mer om den också.


 


Nu sitter jag på lunch, har just ätit en macka från OK/Q8, de har verkligen grymt goda mackor, rejält mörkt bröd och inte detta solkiga ljusa bröd som baguetterna på övriga affärer har. Idag köpte jag en ciabatta fylld med kycklingfilé, hickoryrökt bacon, sallad och caesardressing, så otroligt god. Bara ett tips.


 


Solen kikar in & det ger en lite vårkänslor faktiskt fast det är höst ute. Usch, jag ser verkligen inte fram emot den långa kalla vintern, jag vill ha sommar året om. Redan nu har mina knän börjat tjorva & värka, hatar årstiden vi har framför oss just pga. mina knän och fötter som värker extra mycket då. Varje kväll får jag sitta i badrummet och spola fötterna med varmt vatten för att värken ska ge med sig, jag gör så för att slippa äta för mycket starka värktabletter och det hjälper faktiskt. Måste till vintern köpa mig nya fårskinnstofflor, det är verkligen det skönaste man kan ha på sig under vinterhalvåret och de gör att fötterna inte värker lika mycket. Måste nog säga att just i år är jag minsann lite avundsjuk på min bror och hans fru som i veckan ska bila ner till Spanien & bli där till i maj.


Nu droppar eleverna in, en står och ber bakom skärmväggen hör jag. Ska jag ta tag i det vi ska göra i eftermiddag. Hoppas att ni får en riktigt fin eftermiddag.


Tjillevippen


Av Malin - 27 september 2021 13:13

Så var det måndag igen, helgerna bara springer iväg. I fredags fyllde jag år, blev en dag på soffan under filten eftersom jag blev sjuk. Hade redan tidigare i veckan ont i halsen och på torsdag kväll fick jag feber och blev liggande. Nå sjuk eller inte så fyllde jag år, hela 53 år, går åt fel håll känns det som. På lördagen fick jag i alla fall ihop en tårta eftersom min väninna skulle komma på eftermiddagen. Blev en tårta med jordgubbar på första botten, vaniljkräm på andra, åkerbär på tredje och vaniljkräm på fjärde, lite grädde och sedan hallon på toppen. Blev faktiskt väldigt god men det blev också väldigt mycket över så dagen efter skickade jag lite över halva till min far.


   


Mari var också nöjd med tårtan, just åkerbären gav en riktigt god smak. För er som inte vet vad åkerbär är så växer de bara längs norrlandskusten och smaken… Hmmm, som en blandning mellan smultron och hallon typ. De kostar ca 800:-/kg men jag hade i somras tur att hitta ett litet ställe där de växte så att jag fick precis till tårtan.  Jag var ju inte det piggaste i ett par tofflor när hon kom, innan när jag tog en dusch så märkte jag att jag inte var riktigt kry då benen darrade och var som gelé. Men vi fikade och efter blandade jag oss varsin grogg, korkade upp en Explorer som jag hade köpt för över 2 år sedan. Och när det gäller present, bra med någon som känner en innan och utan som hon gör, så hade hon nu köpt Smirnoff Ice Black. Så glad jag blev, älskar ju den alkoläsken. Och visst var det ju bättre än presenten hon kom med för något år sedan, Dimor tabletter mot tillfällig diarré ha ha ha… Men då visste hon också vad jag behövde eftersom jag hade varit dålig i magen till och från.


   


Just nu har jag lunch, har innan lunchen varit i en annan klass då den läraren är på utbildning några dgr i veckan. Vi gick igenom hemläxan, de gjorde lite prov som jag rättade och pratade lite. I  morgon ska vi se film, Sommaren Med Göran :) Nu kommer snart de som jag har extra på eftermiddagarna fram till 15.30 Blir en lång dag innan jag kommer hem eftersom jag efter jag slutat ska till frissan och bli lite snygg i håret. Räknar med att jag är hemma först närmare kl 19 då jag också ska och handla. Igår eftermiddag när jag skulle ut med Wilma så luktade det tacos i trappuppgången och jag blev såååå sugen så nu måste jag fixa till det i kväll. Och vilken tur jag hade att just ICA hade billigare köttfärs i veckan, hur perfekt är inte det.


 


Kommer nog i kväll att somna som en stock, är ju ännu inte helt kry men kände att jag måste till jobbet då jag lovat att vara i denna klass. Har lite feber tror jag och även lite ont i huvudet men det ska nog ge med sig, synd att jag glömde att ta med treo till jobbet. Har i alla fall ätit mig en fruktkuse, på hade jag färskost med smak av vitlök och örter, hamburgerkött och paprika. Var faktiskt helt ok och har en till att trycka i mig innan jag ska kila över till frissan så att jag inte behöver sitta där md kurrande mage eller så kan jag helt enkelt äta den medan färgen är i håret.

Nu kommer eleverna så jag må avsluta men jag hoppas att ni alla får en bra start på denna nya vecka och får ha hälsan och kom ihåg att även om restriktionerna hävs så ska vi fortsätta att vara försiktiga och använda hjärnan för Corona finns fortfarande kvar i allra högsta grad.


Tjillevippen


Av Malin - 22 september 2021 13:18

å var äntligen måndagen & tisdagen gjorda och det är onsdag, skönt för då vet man att det snart är fredag igen, gäller ju liksom att se positivt på det hela eller hur? Dessutom så fyller jag ju år på fredag så det kommer kännas extra bra eller… Jag fyller ju 53… 53!!!! Känner mig inte alls så gammal, känner mig mer som ca 40 år om jag ska vara ärlig, i huvudet i alla fall men kroppen känns mer som 90+ ha ha ha… Speciellt nu när vi går mot kallare tider, nästan varje kväll får jag sätta mig i badrummet och spola fötter och knän med varmt vatten för att få bort smärtan. Nå, egentligen ska jag väl inte klaga, det finns ju faktiskt de som har det mycket värre än mig. Så summa summarum, fredagen ser jag fram emot.


 

Tårtor från en tidigare födelsedag, i år blir det en med åkerbär, jordgubbar, marsankräm och hallon :)


I veckan har jag ju börjat på ett nytt schema, jag börjar kl 10 i stället för kl 8.30, det känns än så länge inte som någon större skillnad men jag får nog ge det en liten inkörs tid. Jag var tex igår när jag kom hem oooootroligt trött så efter middagen lade jag mig på sängen och somnade i lite över 1,5 timme då jag tvingade mig upp. Somnade inte på soffan som jag brukar utan höll mig vaken till nästan 12 då jag var ut med Wilma och sedan lade mig att sova. Sov rätt bra och vaknade först vid 6 men somnade om till klockan var 7. Skulle vara sjukt skönt om det kunde fortsätta så varje natt så att jag får sova ut ordentligt och så att hjärnan börjar fungera bättre och inte blir så trött hela tiden. Har ju sista tiden mått riktigt pissigt och då är det jobbigt att inte ha någon att prata med, att bo själv och inte ha någon som frågar hur man mår, ingen som ger en en kram eller håller om en när man ska sova. Texten under skriven av Mauro Scocco förklarar allt så bra och jag är då 100 % säker på att jag inte är ensam om att känna så här.


 


Snart 53, singel och inga barn men hund… Finns det verkligen ingen för mig? C valde studierna före mig så där känner jag mig väldigt tillplattad, jag förstår honom på ett sätt men inte på ett annat. Jag vill träffa en man som vill vara med mig, som vill träffa mig, som vill spendera tid med mig, som ser en framtid med mig. Inte en man som ser mig som ett alternativ när man inte har något annat för sig. Jag är inte felfri, jag är inte smal, jag har inte långt blont hår och är inte heller stöpt i formen som alla idealkvinnor men jag har ett stort hjärta, om än sargat, och när jag älskar så gör jag det av hela mitt hjärta. Sargat är det av de törnar jag stött på under mitt liv, bla otrohet, och varje gång jag blir sårad så lossnar en liiiten del av mitt hjärta. Efter 11 långa år som singel vågade jag öppna det igen när jag såg C och släppte in honom i mitt liv och jag ska INTE stänga det igen utan låta någon man som uppskattar mig för den jag är ta del av det. Jag är dock inte desperat och kommer inte ta första bästa utan han ska verkligen få visa att han tycker om mig och få uppvakta, inte med dyra saker men med sin tid och sitt engagemang.


 


Från det ena till något helt annat… Priser. I morse så åt jag 2 mackor med gravad lax, jag hade precis gravat klart den och som vi vet är gravad lax salt så jag blev jättetörstig när jag kom till jobbet. Gick ner i Caféet och höll på att trilla baklänges när en burk Cola Zero kostade 18:-…..Arton kronor för en liten burk, det är ju för f-n hutlöst. Jag har ju själv jobbat i café och vet vad de betalar i inköp. För att inte tala om maten på våra matvarubutiker, ska man äta nyttigt så kostar det och det som är billigt är bara halvfabrikat & har en massa socker i. Det är inte länge sedan man kunde, när det var extrapris, köpa fläskytterfilé för 29.90 och nu kostar det nästan det dubbla när det är extrapris. Färska grönsaker och frukt är ju också hutlöst dyrt. Ska det verkligen bli som i USA där det är billigare att äta frukost på McDonalds än att köpa hem och laga till själv, det är ju skrämmande utveckling.


Just innan lunchen gick jag till elevköket för att hämta vatten och ut kom jag med en liten minipizza, de är så givmilda våra elever och det är alltid roligt med mat från andra länder. Så här sitter jag nu, mätt och belåten, lär klara mig till jag slutar och även lite längre. När jag kommer hem så brukar jag inte äta på en gång utan jag tar på mjukiskläderna och lägger mig på sängen ca 1 timme, är rätt skönt att få sträcka ut sig på sängen när man kommer hem tycker jag. 


 


Längtar till i kväll, först Halv åtta hos mig och kl 21 börjar äntligen Hela Sverige bakar, som jag har längtat. Tycker att de är så grymma på att baka deltagarna, har en kompis som tyckte att jag skulle ställa upp men jag kan inte baka söt bröd eller matbröd så det skulle rakt inte vara något för mig. Jag gillar med att baka i långpanna, biskvier, mazariner och kolasnittar typ, vanligt fika som inte är så svårt.


 


Från det ena till det andra, internet och att lära känna nya människor via internet. Jag fick ju tidigare ett meddelanden från en som gav komplimanger, en kompis skrev då att hon minsan får många sådana men hon blockerar på en gång. Men varför undrar då jag??? Är det bara på internet som man är snabb att rata folk eller gör man det även i verkliga livet när någon tar kontakt? Otroligt fräckt tycker jag när man ser att människan verkligen existerar, man kan ju tacka och sedan vänligt men bestämt avsluta samtalet om man inte vill lära känna personen närmare. Skulle Carlos ha tänkt som henne så skulle vi aldrig ha lärt känna varandra och oavsett hur bitter jag kan vara över vårat slut så skulle jag inte vilja vara utan honom i mitt liv och jag ångrar absolut ingenting för även om det är mycket jag inte gillat så är det även mycket som jag älskar med honom och hur mysigt vi har haft det med varandra. För när vi väl varit tillsammans så är han otroligt öm och kärleksfull på sitt sätt. 

Sedan finns det givetvis dessa fake profiler som konstant skickar ut massbrev men där ser man ju direkt igenom dem och de får ligga kvar i spamkorgen där de kom in för underbart är det att de inte hamnar i inkorgen ;)


 


Så har jag fått ventilera mig lite denna dagen och hoppas att jag inte tråkat ut er men å andra sidan, om jag är tråkig så är det ju ju bara att klicka vidare till de stora bloggerskorna ha ha ha... Här är det bitterfittan mitt i livet som gäller och mitt liv är inte alls lika spännande som deras men det är jag nöjd med ;)


Ha nu en fortsatt fin lillelördag och jag slutar med Agneta Patrull som är med på dejtingsidan grodskinnslustan.com, där man ger äpplen till dem man gillar på sidan... Hmmmmm, tror att jag håller mig därifrån ;)

 

Tjillevippen

 



Av Malin - 17 september 2021 12:17

Jisses vad veckorna springer iväg, det är redan torsdag och snart helg igen. I förrgår levde jag som i en dimma, kunde rakt inte somna kvällen innan och kl 6 på morgonen gav jag upp då larmet skulle ljuda efter 45 minuter. Då är det ingen idé att sova endast 45 minuter för då skulle jag ju ha varit dubbelt så trött. I stället gick jag upp, kastade in en bit lax i ugnen och stekte lite karrékotletter så att jag skulle ha middagen. Innan jobbet svängde jag in på ICA och köpte 2 Celsius eftersom jag inte dricker kaffe, en åkte in på morgonen och den andra tog jag vid lunch. Visst gick dagen men inte var jag pigg och efter lunch gäspade jag nästan oavbrutet. Idag, fredag så är jag däremot lite piggare då jag fått sova hela 7 timmar med små kisspauser ha ha ha… Men jag somnade i alla fall om på en gång så lite mer sömn än vanligt har jag nog allt fått.


 


Efter lunchen i onsdags hade jag möte om mina tider, plötsligt ska jag vara heltid i klassrummet, jag har typ en SFI Stuga 13-15.30 de dagarna de studerar till lunch och fredag skulle jag ha det 9.30-15.30 Detta fungerar inte för min hjärna, så är det bara. Alla ljud gör mig otroligt trött och jag är ju trött redan efter lunch så nu ska jag komma in 1.5 tim senare och fredagar gå hem kl 14. Jag hoppas att det blir bättre för som det nu varit så har ju jag ingen fritid när jag kommer hem utan efter middagen somnar jag eller gör som när jag var som sämst i min depression, ligger på sängen utan att sova utan mer apatiskt. Det är lätt för de som tar beslut och inte vet hur en hjärna fungerar att säga hur man ska jobba. Just det att vara med elever en heldag fungerar inte för mig men om jag tex kan gå undan någon timme och tex göra pappersarbete i tystnad så klarar jag en heldag. Nu ska jag i stället på morgonen, hemma, rätta prov och det kommer nog gå mycket bättre. Jag vill absolut inte falla tillbaka och må dåligt, det är det värsta jag varit med om att må på det sättet. Jag jobbar ju ännu med att komma tillbaka och det är f-n inte lätt, det ska gudarna veta.


 


Det bästa denna veckan var när jag kom hem från jobbet och inte hade sovit, när pappa hade med mat som han hade glömt avbeställa men inte gillade :) Så det blev bouillabaisse med  aioli, har aldrig ätit det tidigare men gudars så gott det var. Dessutom var portionen så stor att jag har till idag när jag kommer hem. På jobbet blev det bara ugnsstekt lax med finn crisp då jag inte orkade börja fixa mat på morgonen men det landade också bra i magen :)


     


Tidigare i veckan bestämde jag mig för att boka tid hos frissan för en uppdatering, jag ju som funderat på varför jag inte får till håret och kom på att det är ju för att jag inte har färgat det. När jag har naturligt så är mitt hår så otroligt mjukt och efter halva dagen har det säckat ihop. Så nu ska jag unna mig en ordentlig färgning, vilket jag gör 2 ggr om året. Suttit och kikat och hittat en snygg färgning så denna på fotot nedan får det nog bli. Hittade en hel del snygga men de kändes lite mer sommaraktiga. Tycker att jag kan unna mig detta denna månad som en present åt mig själv när jag fyller år nästa fredag ;)


 


Men nu är det ju fredag, ÄNTLIGEN!!!!! Ska bli så skönt att komma hem, dra av mig till mjukiskläderna, äta gott och bara mysa. Har tvättstugan bokad kl 19 men funderar på om jag ska skjuta fram den till i morgon eller söndag så att jag idag bara kan slappa och ha det bra.

Hoppas nu att ni alla får en riktigt fin helg, ta det lugnt och samla energi till kommande vecka. Se till att göra något som NI mår bra av, det tror jag att vi är många som gör alltför sällan.


Tjillevippen


Av Malin - 9 september 2021 12:15

Ja, efter första veckan blev jag liggande med feber, rosslig hals och snorandes. Började egentligen redan förra måndagen men tänkte att det inte var så allvarligt. Fredagen började dessutom inte på bästa sätt då jag somnade först vid 5.30 och kl. 6.45 ringde alarmet, snacka om att jag for till jobbet med ögonen i kors och det blev en riktigt tung dag. Speciellt då jag bara hade en enda elev som dessutom är självgående och bara ställde någon fråga då och då. När jag kom hem åt jag bara och lade mig, hade så tur att pappa hade med sig mat till mig i form av karré, potatisgratäng och pepparsås så jag slapp även laga mat. Sedan har min helg tillbringats i sängen, knappt orkat se på TV och gjorde jag det somnade jag ändå iväg från programmet eller filmen. Nätterna var varma och svettiga fast jag hade fönstret ordentligt öppnat så tur att jag hade min Ac att slå på ett tag ibland.


   


När jag på söndag morgon checkade Facebook fick jag ett medd. på Messenger från en kille utanför Stockholm som tydligen ansåg mig intressant. Trevligt givetvis att bli uppskattad men då jag inte var intresserad så svarade jag att jag inte var singel. Men på Facebook står det att du är singel sa han då… Sa bara att jag måste ha glömt att ändra det ;) Jag och C ses ju ibland men jag vet ärligt inte vad vi har just nu, om vi är vänner eller mer, vi skulle pratat om det men det blev så hastigt vi sågs sist så det blev inte av. Nå, roligt att det faktiskt finns andra som är intresserade av en, är ju inte direkt van vid att någon tar kontakt av det skälet så att säga. Igår är jag stod på ICA i kassakön så fick jag ännu ett meddelande från honom, har inte svarat och tänker nog inte heller göra det eftersom jag inte har något intresse av att ha kontakt.


   


Hade när jag låg sjuk i alla fall lite godis att trösta mig med, jag som slutat med socker ha ha ha… Köpte förra veckan hem lite blandgodis och det kanske var tur, även om jag har diabetes så kommer det gånger när jag bara trycker i mig ;) Gott var det i alla fall även om det inte var så nyttigt. Hade mat hemma så att jag klarade mig, fördelen med storkok så att man har färdiga portioner i frysen. På tal om mat och sötsaker, såg att Zeina’s ska börja sälja baklava så den måste jag testa när den kommer in på t.ex COOP eller ICA.


     


I morse så var jag och tog lite prover, tycker att det är så sjukt jobbigt när man ska fasta från kl 22 kvällen innan och sedan inte heller ska kissa på 4 timmar innan. Jättelätt att hålla sig på morgonen, jag ställde mitt larm kl 3.30 för att kissa en sista gång men kl 5.30 kunde jag inte hålla mig längre så det fick allt hålla tillgodo med de 2 timmarna. Får nu hoppas att proverna är bra, var min diabetessköterska som hade beställt dem. Skrattade när hon tog min längd, visade bara 160 cm så jag frågade om jag kanske börjat växa nedåt som korumpan eftersom jag normalt är 163-164 cm ha ha ha… Jag tror dock att det handlade om att jag kanske inte stod helt rakt pga. min rygg som värker. Då jag inte hade fått äta så åkte jag på vägen till jobbet förbi OK/Q8 och köpte en macka, de har så grymt goda smörgåsar, speciellt en med bacon och kyckling, grönsaker osv i mörkt bröd. Till det köpte jag en Celsius så att jag skulle vakna till. Kom till jobbet 30 min innan så jag hann i lugn och ro äta och ta min medicin som jag inte heller fick ta innan provtagningen. Känns som att det kommer att bli en rätt skön dag här på jobbet och nu har vi ju lunch så då kan jag chilla och blunda ett tag.


  


Hoppas att ni alla får en fortsatt fin dag & jag avslutar som vanligt med kloka Agneta Patrull, denna gången vid poolen i Grekland med väninnan och kollegan Morgana :)


Tjillevippen





Av Malin - 2 september 2021 12:39

Ja, snart så är första arbetsveckan efter semestern över och jag är sååååååå trött. Ändå så var jag ledig igår när pappa skulle hämta sina glasögon i Boden. Fritid efter jobbet, vad är det? Beroende på hur man sTuer det så har jag ju fritid men att sova bort den känns inte så roligt men det är det jag gör när jag kommer hem. Den som har levt eller lever med psykisk ohälsa förstår vad jag menar, man är inte kroppsligt trött men huvudet... Jag är ju absolut bättre än jag varit men jag är inte fullt ut frisk än och det mörks ibland när jag är det det är mycket pratande och ljud under dagen. Blir trött redan vid lunch, som nu skulle jag helst vilja lägga mig ner och sova men på 15 minuter kommer eleverna så bara att härda ut, sova får jag göra när jag kommer hem. 

Tur att Wilma också är en soffpotatis när vi är hemma och gillar att slappa/sova på soffan. Wilma förresten, min fyrfota följeslagare fyllde hela 12 år förra fredagen :)  Blev en ny pip till present, en stor säck med Acana foder & kloklipp. Den gamla pipen fick pension och ligger på fotot nedan i bakgrunden medan jon jobbar på den nya som numera inte piper något alls ha ha ha... Det är det första hon gör, fixar så att pipen lossnar.


    


Idag har jag ätit 2 kokta ägg till lunch, rena rama lyxlunchen ha ha ha.... Nåja det mättar och jag får äta bättre när jag kommer hem. Köpte i förra veckan lite över 6 kg lax som nu är skurna i lagom bitar och i frysen, ugnsstekte också en bit och när jag såg i frysen hittade jag ett paket filodeg. Hmmmm, kom på att jag skulle testa göra filodegsrullar som fylldes med ugnsstekt lax och fint hackad rödlök och jäklar vad goda de blev :) Perfekt att ha med på jobbet till lunch då man kan äta dem kalla, yummy.... Rullade dem bara, lade dem med skarven ner på en plåt klädd med ugnspapper, penslade med smör och strödde på sesamfrön.


   


Jag har börjat känna att jag saknar mina och Maris hotellweekends i Luleå, vi hade ju så otroligt roligt på dem men snart ska vi väl kunna ta en hoppas jag. På fejjan kommer det ju varje dag upp minnen och där kom igår upp minnen från just en sådan helg -19 när vi tydligen hade druckit rätt bra. Från min text verkar det ha blivit några Harvey Wallbanger och B52 kvällen innan och även på Maris foto med just B52 :) Jag är dock ingen storätare på den och då jag utesluter kolhydraterna så blir det mycket kött, ägg och grönsaker på min tallrik :) Åhhh, vad jag nu blev sugen på apelsinjuice, har knappt dryckit det sedan jag fick min diabetes... Hmmm, undrar om jag ska unna mig en Brämhult idag :)) Hur som helst så hoppas jag att vi snart kan ta oss en hotellweekend igen och ha lite trevligt.


   


Nä nu har jag svamlat nog för idag, trött i luvan och inga elever än men vet att det ska komma någon snart så jag ska vällan avsluta för idag då :) Avslutar med Agneta Patrulls tips.


Tjillevippen



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards