Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 17 januari 2023

Nytt år Nya möjligheter

Av Malin - 17 januari 2023 10:11

Man kan ju alltid hoppas att det äntligen ska vända och gå mot ljusare tider och då inte bara ute :) Gott Nytt År förresten :) Jag har ju inte vart in så ofta så jag har helt missat att önska er, de få läsarna, det. Jag har flera gånger startat datorn men lusten har liksom inte fallit på, jag vet faktiskt inte varför. Visst jag har varit aningen låg fast jul/nyår varit helt ok. Var till min bror och hans fru, och alla hundar förståss, på juldagen och det var riktigt trevligt. I mellandagarna kom Nathalie och Daniel hit för det vi kallar "tjejkväll", vi spelade yatzy, åt gott och surrade. Det har bara blivit så att vi kallar det tjejkväll eftersom vi brukar vara 2-3 tjejer och Daniel, det brukar ibland komma ett gruppmeddelande från honom på messenger där han frågar om det inte är dags för en tjejkväll :) 


 


Nu blev jag distraherad av det j-a knackandet utomhus, vet inte var det kommer ifrån men är jäkligt irriterande. Vi har levt med det i flera månader när de tog bort den gamla E4 bron och nu börjar det igen. Varför jag är irriterad är för att jag ännu en gång har otroligt svårt att somna och när jag i morse äntligen somnade efter 6 så startade dessa j-a knackningar så att jag vaknade. Känner mig rätt mör men får väl ta mig ett vil när tvätten är upphängd på tork och Wilma har fått mat. Min frukost gick i rask fart då jag bara kokade 2 ägg att äta, har tagit fram köttfärs från frysen så till middag blir det tacosallad tänkte jag :) 

Har gått ner 10 kg totalt, trodde att jag skulle gå upp en massa under jul då jag åt en del kolhydrater men gick bara upp 1 litet kilo :) Så nu vet jag att jag ibland kan äta ett litet bröd eller en potatis utan att få dåligt samvete och varför ska man egentligen få det? Annars så är det tex kött, ägg och grönsaker som gäller för mig. De hade billiga morötter så det köpte jag ett lass av och har rivit ner, portionerat och fryst in igår. Morötter är gott till det mesta, annars äter jag mycket wokgrönsaker och givetvis färska. De hade också förra veckan vitkål billigt så idag ska jag ta och fixa en lass med pizzasallad, tycker jag är grymt gott att äta precis som det är :) Jag köpte längre tillbaka Slim med mangosmak från protein punkt se (vill inte skriva ut webadressen) :) Jag har tidigare använt mig av Whey 80 och det var toppen när man blandade i naturell lättyoghurt med jordgubbar och linfröolja. Men denna som skulle smaka mango var det största misstaget jag gjort, fy i h-ete vad den var äcklig, varken luktade eller smakade mango. Jag undrar hur mycket alla influencers får för att sitta och ljuga om huuuuuuur goda deras produkter är mmmmm.... Nä, lägg ut lite mer på bra produkter, det är d värt. Nu skippar jag alla dessa produkter och lär mig att äta på ett sätt som ska vara hållbart hela livet i stället :)


   


Före helgen som var fick jag äntligen bort julen, det är roligt att sätta upp, ger en varm och skön känsla under helgerna men är såååå sjukt tråkigt att plocka bort :( Nu har jag bara fällt ihop granen med belysning, dragit en sopsäck över och ställt in i min klädkammare som jag använder som förråd. Allt julpynt finns där så att jag slipper hålla på och springa ner i källaren varje gång det ska upp eller ner. Jag var så nöjd när det var borta men så skulle jag ut med Wilma och tittade upp i taket och där hade julkransen med kulor blivit av :) Nå, snabbt åtgärdat med skohornet. 

Håller på att tömma sovrummet på allt som inte ska vara där inne och placera ut i lägenheten eller in i förrådet och såg då att jag helt glömt bort pläden som min bror bad mig ta efter pappa. En jättefin ullpläd från finska Pentik som han fick i 90-års present, gudars så varm och gosig den är att ha på sig om kvällarna när jag ser tv eller.... Hmmm... Den är så varm och gosig så att jag somnar ifrån alla program jag ser ha ha ha... 


   


I fredags var det dags för farbror Jean´s begravning, det var ett fint avsked i kyrkan om än sorgligt. Många känslor som kom upp till ytan igen då det bara är 4 månader sedan pappa begravdes. Efteråt var det minnesstund med de närmsta på Hotell Lilla Staden med smörgåstårta och gräddtårta. Minnesstunderna knyter liksom ihop allt, man pratar minnen, man gråter men skrattar även åt roliga berättelser. 

Min bror Peter som nu bor i Nykvarn flög upp för att delta så på lördagen kom han och min bror Tommy med sin fru över på fika. Jag hade ju en del i frysen även om Mari köpte av mig när jag bakade, bra att det kommer någon ibland så att det går åt :) Vi surrade och tittade på gamla foton, jag hade även lagt undan en del åt Peter som han fick ta med sig eftersom han inte var här när vi tömde lägenheten. 

Sedan var Peter snäll och bjöd oss alla på kina restaurang på söndagen, fick vi umgås ännu lite mer vilket var väldigt trevligt. Jag fick med mig en lite folieask med mat eftersom jag inte ens åt 1/3 eftersom de lassar på så mycket.

Så det har kommit något gott efter pappas bortgång och det är att vi har fått en mycket bättre relation till varandra vi syskon. Helgen knöt jag samman med att käka lite popcorn och se Beck. Så trots begravningen av Jean så blev det en riktigt bra helg och nu ringde AF om en intervju på torsdag och solen kikar fram så kanske att detta året blir bra :) 


     


Nu ska jag ta och ge Wilma mat och sedan hänga lite tvätt på tork i badrummet, kanske att jag efter kan inte ryggläge ett tag. 

Hoppas att ni alla haft fina helger och får hålla er friska och krya.


Tjillevippen


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Söndag 14 april 16:20

Ja, första veckan efter påsklovet gjord och så även helgen, hela veckan bara swishade iväg i en herrans fart. Kanske är så det blir när man trivs där man arbetstränar. Blev mycket Hooja i torsdags och eleverna var helt slut efter dansandet :)    ...

Av Malin - Torsdag 4 april 07:46

Ja så är det, i morse när jag var ut med Wilma vid 6.30 så blev morgontoaletten snabbt gjord då graderna visade -18. Länge sedan vi nu haft så kallt så man är inte van och till helgen verkar de även lovas lite snö men så brukar det ju vara om vårvint...

Av Malin - Söndag 31 mars 17:08

En dag kvar men en vecka ledigt för mig :) Hoppas att få lite mer ork så att jag kan göra en del här hemma, skulle vara så skönt.  I morse trodde jag att jg legat och blåst lite längre än vanligt, till jag blev påmind om att vi faktiskt har ställt ...

Av Malin - Lördag 30 mars 07:25

Rubriken gäller givetvis inte alla men nog är det många liksom mig som sitter ensam när högtiderna ska firas. Tidigare blev jag ledsen när jag tänkte på det men numera orkar jag inte knappt bry mig. Jag har inte påskpyntat förutom att min godisskål...

Av Malin - Lördag 23 mars 07:24

Ja så är det, vet inte hur många gånger jag försökt skriva här men jag har helt enkelt inte orkat. Själv har jag tänkt att det är vårtrötthet som de äldre brukar tala om men arbetsförmedlaren och min kontakt på försäkringskassan tror att det är för a...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards