Bitterfittan - Mitt I Livet

Senaste inläggen

Av Malin - 9 januari 2018 16:08

Så var första träffen med kuratorn avklarad igår, 2 timmar av prat och tårar... Igen... Så otroligt jobbigt att behöva dra allt en tredje gång så att när jag precis har börjat må liiiiiite bättre så ska allt rivas upp igen, kan lova att tankarna löpte amok i går. Kunde knappt somna även om jag var så himla trött i huvudet. Nå, nu är denna gången klar så nu är det bara resten kvar och fortsättningen kommer nästa vecka. Hon var i alla fall helt ok att öppna sig för men det är jobbigt efter med trötthete och skorn och huvudvärken. Men jag ska bli ok, jag ska hitta tillbaka till den Malin jag en gång var, den sociala, glada och energiska Malin som jag saknar något enormt.


 


När jag ser denna bilden av mig så ser jag mina helt underbara pumps från Franza, de hade så otroligt mjukt och skönt skinn och var så sköna. Jag och skor är ett kapitel för sig ha ha ha... Jag har alltid varit skogalen men nu när man är tyngre och har värk så är inte högklackat direkt idealskorna och jag skulle nog inte ens komma ut från lgh i dem ha ha ha.... Numer ääääälskar jag träningsskor och använder dem året om, även vintertid men det fanns en tid när pumps var det enda valet. Jag jobbade i skoaffär under en massa år och då fanns det alltid 30-40 par skor i garderoben, pumps hade jag i stort sett alltid förutom om jag var sportklädd. Jag till och med tog långpromenader med hundarna iförd pumps och alla stiftklackar var utbytta till stålklackar för att hålla då man gick mycket på asfalt. Nackdelen var väl när jag skulle ta en snabb kurva på stengolv att man kunde glida till och när det var modernt med breda byxben med slag så hände en liiiiten incident. Jag skulle ner på lagret för att hämta upp skor åt en manlig supersnygg ryss som precis kommit för att spela bandy. Of topic, jag vet ha ha ha... HUr som hellst så fastnade klacken i slaget på byxan när jag sprang nedför trappan och jag hade tur att trappräcket var där att grabba tag i för annars vet jag inte hur det hade gått. Han måste ha funderat vad tusan jag höll på med för det skedde ju inte direkt i tysthet. En annan gång på krogen glömde jag bort 2 trappsteg då jag var glad i hatten, tog ett långt steg rätt ut i tomma luften vilket slutade i att jag bröt klacken och fick lov av vakterna att traska hem för att hämta nya skor för pälsstövlarna jag kom i kändes inte idealiska på dansgolvet. 

Jag har ännu en skofetish men det har blivit träningsskor då i stället för heels, håller dock på nu att gå in ett par kängor från Bunker, vill ha dem lite mjukare innan jag ger mig ut med dem så jag slipper värk. Har ju liksom en tanke på att försöka ta mig ut på krogen med min väninna och då lär de inte släppa in mig med apelsinfärgade Nike Air Max ha ha ha...


 


Från det ena till det andra... Dagens rubrik... Ärligt, hur många lever det liv som man verkligen vill leva? Följer vi våra drömmar eller blir det mer som att man anpassar sig och typ gör det bästa av situationen?

Jag har funderat mer och mer på detta, först och främst ska jag nu jobba för att börja må bra samtidigt som jag läser klart sista engelskan. Efter det ska jag ge mig på spanskan som jag läst på 90-talet men aldrig använt, där har jag en liiiten tankte. Jag vill, som jag tidigare tagit upp, flytta utomlands och jobba då min värk inte gillar vinterhalvåret. Och spanska är ju också ett världsspråk som talas i dels Dominikanska Republiken. 

Jag vill inte längre vara med om att jag bara gör det som förväntas av oss alla, jag vill göra något för MIG, något som får MIG att må bra. Vad är det för idé att leva om man hela tiden bara följer med strömmen och inte vågar ta steget och skapa sig något helt utanför ramarna. I vårt samhälle är man ju bara accepterad inom yrkeslivet och privat om man bara följer strömmen. Man ska träffa en man, skaffa barn, hus, vovve osv osv... Då är man accepterad av alla runt en och är man som mig singel, arbetslös och dessutom barnlös så är man ju helt utanför ramarna och utanför. Det märkte jag när mina vänner skaffade allt det, då duger man inte att umgås med mer och inte blir man bjuden hem till dem när det vankas fest osv men jäklar om man ordnade en tjejfest, då tog de chansen att komma bort från man och barn. Jag förstår givetvis att det inte är så i alla kretsar men i min f.d krets så beter man sig så. 

Ja ja, där kom jag lite utanför ämnet igen men som sagt bara jag börjar må bra igen och när jag inte har något som håller mig kvar här så är planen att börja på nytt i ett året om varmt land. Någon av er som har liknande planer?


 


Nu ska jag ta tag i lite göromål innan det är dags för middag men tänk på att ni ska göra sådant som gör er glada och inte bara följa med strömmen och göra sådant som förväntas. Jag lovar att jag i alla fall ska försöka leva efter det,


Tjillevippen


 

ANNONS
Av Malin - 7 januari 2018 19:05

Ja då var det söndag och i morgon är det vardag igen efter alla helger, hoppas att ni alla har haft det bra för jag vet att det finns väldigt många som sitter ensamma och inte har någon att fira alla helger med. Jag är ju också själv och inte är de som de var när mamma levde, på julafton åt ju jag och pappa en lunch och nyår hade jag min väninna här och vi hade som alltid trevligt. Igår kom "mina" ungdommar som jag kallar dem, det är 3 underbara personer som jag träffade på mitt tidigare jobb. Det är roligt att vi sedan dess alltid träffats sedan jag slutade där -15. Igår bjöd de på kebabpizza, jag hade köpt snacks och annat gott, vi spelade yatzy, surrade om allt mellan himmel och jord plus att de hade varit så snälla och köpt 2 klappar åt mig som jag fick då. En jättefin ljuslykta och en glasängel med en liten liten ljusslinga i. Jag sa att de inte ska hålla på och köpa åt mig, jag vill ju också köpa åt dem men just nu så har jag inte råd, då sa de något som verkligen värmde... Att jag öppnat dörren för dem hem till mig och att jag gett dem så mycket mer som inte går att ersätta med presenter. Det värmde verkligen i mitt hjärta och det är så roligt att bli uppskattad.


 


Idag när jag vaknade var det -12 ute, kom i alla fall ut med min far en sväng, vi handlade och var även till mammas grav för att se om ljuset i stenen ännu brann. Det gjorde det och nu när det kommit så mycket snö är jag glad att vi har graven vid vägen så att man lätt kan skotta bort snön framför stenen för när man ser dem som inte har vid vägen så ser det ut som att mullvadar varit i farten och gjort gångar hi hi hi... Snö ja, när ska det ta slut för det är ju denna årstid som det brukar komma som mest och vi har ju redan mycket, vet inte när vi hade så här mycket sist.


   


Ohhhhh.... Förra veckan fick jag 2 helt underbara nya produkter från Lanza som jag hade beställt, de är så bra att jag bara måste skriva dela med mig av dem för jag kan varmt rekomendera dem. 

Det första är ett serum som ger lyster utan att tynga eller göra håret fett, det känns silkeslent & glans. Den andra produkten är en moussé som var gav bra stabilitet plus att håret inte längre var frizzigt som mitt blonda är på vintern. Så sjukt bra produkter, beställde sedan även ett hårspray som antagligen kommer till veckan. Kommer numer inte att handla andra produkter utan hålla mig till Lanza. Till höger på andra bilden är moussén och som ni ser så har jag verkligen snöat in på Lanza ha ha ha... Har även 2 olika shampoon som är jättebra.

 

   

 

Från skönhet till psyke, i morgon är det dags för första mötet med kuratorn på Hälsocentralen... Samtidigt som jag ser fram emot det så otroligt mycket så bävar jag något enormt eftersom jag vet att de första gångerna kommer bli otroligt jobbiga och åter slita upp de sår som jag nu har bearbetat. Blir jobbigt att dra upp allt igen, mammas bortgång, min barndomsväns bortgång, en kompis självmord, en annan kompis bortgång, barnlöshet, provrörsbefruktningar, otrohet, arbetslöshet, känslan av att inte räcka till varken som person eller på arbetsmarknaden, familjen som rasar med mera... Vikten som jag gick upp efter mammas bortgång, att känna mig fet, ful och misslyckad... Att gömma mig så att så få som möjligt ska se mig. Det är så mycket som allt detta ställt till med... Men det ska jag inte ta upp just nu i alla fall, blir för mycket att skriva. 

 

Nå nu ska jag ta och diska bort dagens disk så det är tomt på bänken när jag ska fixa frukost, ett framsteg att jag håller rent där så jag får känna mig liiite nöjd i alla fall med mig själv. Alla små steg blir i slutändan till något bra. 

 

Ha en riktigt fin kväll ni som orkat läsa.

 

TjillevippenANNONS
Av Malin - 5 januari 2018 19:15

Så var det 2018, får vi se om detta året blir bättre än det förra men sämre kan det knappast bli. Mitt horoskop verkar också lovande om man nu ska tro på dem men de är ändå rätt roande att läsa så är ni fler vågar här så kan ni här läsa hur ert år blir :)


Den korta versionen: Ett strålande inkomstår, möjlighet till hembaserat jobb och ett kärleksliv som lovar mer stabilitet.

Vågen 24/9-23/10

Kärlek

Vågen har varit det tecken som fått sig en rejäl dos av hastiga förändringar i kärlekslivet sedan 2011. Behovet av att tänka nytt och tänka om har hängt över er. I maj-november 2018 släpper Uranus sitt grepp om Vågens kärleksliv. Det blir som en försmak av det lugn som sedan kommer lägga sig ytterligare under åren mars 2019- 2026.

Vågen kommer känna av att kärlekslivet blir stabilare och att det sociala livet inte förändras på samma sätt som tidigare. Med Uranus i det sjunde huset kan det sociala umgänget ha förändrats helt till följd av exempelvis en skilsmässa.

Vågen kan ha attraherat personer som vill leva ett liv på sina egna villkor, rebelltyper eller nytänkande själar som arbetar inom områden som inte hör till de vanligaste. Det kan röra sig om forskning och uppfinningar inom it eller teknik eller alternativa områden. Troligen har det varit enormt spännande att gå på date för en Våg för ingen person har varit den andra lik och alla tycks ha varit väldigt ”speciella”.

En dejt vore väldigt roligt att få till, gärna med någon stor, skäggig, snygg, trevlig man som älskar motorer och mig givetvis ha ha ha... Han måste även ha en massa humor då det för mig är viktigt att kunna skratta, han får gärna ha barn som är färdiggräddade eftersom jag inte kan få egna barn och gilla hundar givetvis då Wilma ingår i mitt paket.

Hoppas att han kommer och förför mig i år.


 


Män ja... Chattade med min f.d svägerska i början av veckan eftersom jag grattade henne på födelsedagen och jag blev så glad för hennes skull. Hon är ju Turkiska och när jag för ca 1 år sedan frågade om hur det var med kärleken så fick jag svaret "Malin, du vet hur vår kultur är och jag vill INTE ha en Turkisk man". Då hade hon flyttat från familjen till Gävle för att studera och bodde i egen lgh. Nu när jag frågade då hade hon sambo och en svensk man, fatta hur glad jag blev för hennes skull att hon äntligen fått välja själv och att mitt x och hans bror faktiskt accepterat honom. Hon är verkligen värd allt gott och ett EGET liv, kärleken är underbar när det knackar på. 


 

Kärlek kan ju dock vara i så olika former, för mig är den viktigaste just nu kärleken till mig själv som inte alls existerar. Jag har i alla fall sedan just innan jul börjat försöka klä mig snyggare, fixa till håret, måla naglarna ibland, allt för att jag ska må liiiiite bättre med mig själv i alla fall. Jag hoppas att det gör lite i alla fall, för andra gör det d i alla fall, mötte en grannfru som sa att jag måste träffa mig en man eftersom jag är så snygg. Visst skulle det vara trevligt men först måste jag älska mig själv, innan jag kan låta någon annan älska mig.

På tal om det så har jag äntligen fått tid till kuratorn på Hälsocentralen, hon ringde igår då hon fått remissen från läkaren jag var till för ca 1 mån sedan och då hon läst att remissen från psykologen på AF var skickad redan den 1 juni så ville hon inte att jag skulle behöva vänta längre.

Det är skönt att jag äntligen ska få träffa henne men jag kan säga att det samtidigt är med skräckblandad glädje eftersom jag nu vet att jag kommer att få ta alla jobbiga saker från början igen med henne. Tror att det var därför som jag hade så svårt att somna i natt igen eftersom tankarna löpte amok.

Nåja, det kommer att gå bra men det kommer även att ta tid och medicinering har jag redan bestämt tackat nej till.


Nä, nu ska jag se på Tsatsiki, farsan och olivkriget :) Hoppas att ni alla får en fortsatt fin fredagkväll och tack för att ni kikade in :)


Tjillevippen


 

Av Malin - 28 december 2017 10:13

Ja det är något som jag har funderat på sedan förra veckan... Jag har ju som sagt gått vidare och är numera singel MEN... Det betyder rakt inte att jag hoppas i säng med vem som hellst och när som hellst.

Det började med att jag delade ett foto på instagram av mazarinerna som jag hade bakat, en killkompis skrev att det så ut så gott och att han gärna hade smakat. Ja skrev jag men nu bor ju du dessvärre så långt bort, han har nämligen flyttat från norr till söder så det är över 100 mil mellan oss. Tidigare har vi träffats ofta, han kunde hälsa på en helg, vi lagade mat och umgicks... SOM VÄNNER eftersom vi kom på redan första dejten att det inte fanns något mellan oss och dessutom så var jag inte smal nog... Hmmm... Kommer från en man som är typ 2 m lång och väldigt överviktig själv, man ska ju liksom inte kasta sten i glashuset.

Nu däremot så skrev han att han gärna skulle komma och hälsa på OCH.... Gärna ville ha något mer när han kom och givetvis så menade han sex... VAD F-N TROR HAN OM MIG???? Sedan skulle han väl ringa och skrev då att han inte hittade mitt nummer... Ja, skrev jag, det berlr väl på att vi inte hört av oss på jäkligt lång tid... Efter det har jag inte hört från honom men jag kan liksom inte förstå varför man tror att jag är någon slags "kn...docka" som särar för vem som hellst bara för att jag är singel. Och efter att han dessutom tidigare sa att jag inte var smal nog, plötsligt är jag helt ok att ha sex med i alla fall... Nä fy f-n vad sådan här skit gör mig förbannad & det är inte första gången som jag fått denna typ av inviter. Är man nu ute efter enbart sex så finns det väl andra sidor eller damer att gå till.

Sex ja tack men med en fast partner som älskar mig för den jag är och älskar med hjärta och hjärna. PUNKT.


 

Vad har då hänt sedan sist jag skrev, inte mycket om jag ska vara ärlig, jag tar bara det lugnt och just nu funderar jag på nyårsafton... Det har blivit årets plåga för mig eftersom jag har en hund som är vanvettigt rädd för fyrverkerierna :( Det är inte roligt att ha en hund som står under köksbordet och är rädd och stressad. Tror att vi i år i alla fall ska bjuda över Mari och hoppas på det bästa med Wilma. Bara äta något gott, mysa och ha det bra.

Vad gäller fyrverkerier så får man här i Kalix bara skjuta på nyårsafton mellan kl 20-02 men det finns alltid ärthjärnor som inte har fattat detta, redan igår skjöts det och direkt hade jag Wilma under köksbordet skakandes. Jag vet var jag skulle vilja stoppa de smällarna, där solen aldrig skiner på de som skjuter dessa utan en tanke på regler osv... Sedan är det ju inte bara hundar som är rädda utan alla andra djur, både tama och vilda, men även människor. Jag är för ett förbud av försäljning av fyrverkerier, låt i stället varje kommun stå för ett stort fyrverkeri på tolvslaget. Det som är roligt eller ska jag skriva ironiskt är att så många klagar på ekonomin MEN man har råd att kasta tusenlappar i luften för att elda upp dem. Ge den tusenlappen till tex cancerforskning och köp tomtebloss åt barnen ;)


 

Från det ena till det andra så funderar jag på vad jag ska hitta på att äta idag, mår sedan igår illa av allt som jag äter... Spelar ingen roll vad jag stoppar i mig, efter ett tag mår jag illa ändå :( Mat ja, igår fick jag äntligen griljerad julskinkan ha ha ha... Hade inte ens tagit ut den ur förpackningen och funderade skarpt på att frysa in den och ta fram den till påsk i stället men nu är det gjort. Passade även på att ugnssteka en karrestek så mat har jag i gross och parti hemma men som sagt, ingen matlust över huvudtaget men måste ju tvinga i mig eftersom jag tar mediciner. Vet inte varför jag kommer in i sådan här perioder då jag mår bläääää bara jag tänker på mat, tur i alla fall då att man har mat klar att bara värma och slipper stå vid spisen för finns det något värre än att stå och röra om i en gryta medan magen liksom vänder på sig bara man känner lukten av det man tillagar. Ja ja, blir nog bra med det också ;)


Ifall jag inte skriver innan nyår så vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!!!!!


Tjillevippen från åkerspöket i norr ;)


 

Av Malin - 27 december 2017 09:38

Så var äntligen julhelgen över eller... Nog skulle det ha kunnat vara några fler röda dagar tycker jag, även om jag inte som många firar med ett kompani av släkt och vänner så är det ändå rätt mysigt.

Men ska jag vara ärlig... Jag har inte ens griljerat min julskinka än ha ha ha... Ska göra det idag när jag slutar och även ugnssteka en karréstek. Jag gillar julmat men jag tröttnar väldigt fort på det, redan på juldagen så blev det taco för mig och igår en macka med räkor och kräftstjärtar vilken var vääääldigt mumsig.


 

Min julhelg började på lördag med uppesittarkväll med min väninna Mari, vi åt en massa gott och spelade bingolotto, dock vann vi bara erfarenhet i vanlig ordning. På sista bingon fick jag snabbt 4 på 15000:- och 5000:- kläder men men... Varför ska jag vinna, vi vet ju alla att pengar dras till pengar så med ena fickan tom och andra trasig så kan man ju glömma att man ska vinna cash eller annat som skulle underlätta... Nä, slå ner mig rejält när ni ändå håller på så att jag får en sjujäkla uppförsbacke för att komma tillbaka. Nåja, vi hade i alla fall trevligt och drack lite gott till också. Givetvis hann jag med att baka lite mazariner, det hör ju som till när Mari kommer över :)


   


Julafton var lugn och skön, åt en lättare lunch hos min far, hade inte köpt några julklappar åt varandra men fick öppna de som min moster hade gett oss så dem öppnade vi efter maten. Då min älskade moster vet att jag är galen i att tända en massa ljus om kvällarna på vintern så fick jag en underbar ljuslykta från Iittala. Om kvällarna änder jag bara på vardagsrumsbordet 7 ljus och i går kväll tog värmeljusen slut så nu efter kursen måste jag och inhandla en packe till för inte klara jag mig utan mysljus heller ;)


 

Förövrigt har denna helg varit väldigt skön, ute har det legat mellan 15-20 minus och igår kikade till och med solen fram ett tag vilket var underbart vackert. Fick ju nästan lite vårkänslor ha ha ha... Det jag tycker är mysigt är att det är så mycket bra filmer på TV, har nu sett första och andra Harry Potter och i eftermiddag är det dags för den tredje. Och på kvällen är det ju min favorit Stig H :) Så bara att fixa skinkan och när jag handlar ljus ska jag passa på att även inhandla lite räksallad så kan jag ta en macka när jag myser upp i soffan.


 

Ja det var vällan min helg, lugn och skön utan en massa stress :) Så som jag vill ha den när. Hoppas att ni alla andra också haft en riktigt fin jul och god fortsättning på er.


Tjillevippen

Av Malin - 21 december 2017 10:02

Ja det har blivit en liten julklapp åt mig själv, kostade ingenting och var ett resultat av min ändrade kosthållning... Vad det var för julklapp, jo minus fem kilo när jag vägde mig igår :) Kändes så bra att det går åt rätt håll, må gå sakta men hellre det än att göra någon operation. Nu hinner ju huden anpassa sig och det är ju toppen, bara att fortsätta i samma bana så ska detta gå bra. Visst kommer det ju nu under julen att bli lite annorlunda mat men jag ska ändå hålla mig från potatis, ris, bröd osv, man kan äta gott ändå :)


 

Igår kväll såg jag sista avsnittet av Jills Veranda, jag fullkomligt älskar detta program och önskar att det gick året om men det är klart, då skulle man väl ledsna... Eller skulle man göra det för det är ju olika artister varje gång och alla har ju olika önskelistor om vad de vill uppleva.

Enkelstöten som jag också sett såg jag sista avsnittet av i morse, de damerna var ju bara för galna, en riktigt rolig serie måste jag säga och i slutändan fick de ju sina pengar och kunde köpa de bostäder som var tänkta från början.

När det kommer till TV så är det många serier man följer men bara några få som verkligen är bra och där man inte kan missa ett enda avsnitt, tur att jag bara har 6 kanaler ha ha ha... Tillhör ju dem som vägrar boxer och dyligt & tur är väl det för annars skulle jag ju får fyrkantiga ögon :)


 

Sitter nu på kursen, svårt att koncentrera mig på engelskan då det är mycket annat som surrar i huvudet men som en av de ansvariga sa igår, lägg undan det lite i stället för att traggla och låsa dig så nu har jag gjort det. Här spelas det nu julmusik och de har piffat till med röda dukar och levande ljus inför fikat eftersom de flesta nu får några dgr ledigt. Trevligt i alla fall och ute så har det ljusnat idag, några grader kallt och ett helt underbart väder.


 

Nyss spelades Freddy Kalas jullåt Hey Ho vilket gav mig en liten tår i ögat... Jag har ju gett upp Morten för ett antal veckor sedan, har inte skrivit om det här dock... Tror jag inte i alla fall...

Det hände hela tiden saker i hans liv som gjorde att vi sattes i andra hand konstant och jag orkade inte mer, det fanns så mycket planer men hur länga ska man vänta? 3,5 år fick vara nog för mig, jag kan inte sitta och vänta medan han fixade sitt så att säga. Somliga saker rådde han inte på men mellan varven så skulle det ha funnits tid för oss men då valde han att sitta hemma i stället och då anser jag att man inte är kär nog om man inte ens försöker.

Vi skulle fortsätta vara vänner men inte ens det fungerar då det ändå inte ens finns tid för vänskap utan man lallar på i sitt och tror att världen enbart kretsar runt en själv. Sådant kan jag helt enkelt inte acceptera. Det känns som en stor förlust samtidigt då jag verkligen trodde på oss och hade byggt upp så stora förväntningar och så går allt i kras. Börjar tro att det är kört för mig, att jag aldrig kommer att träffa den där mannen som verkligen älskar mig gränslöst så det är väl lika bra att ställa in sig på att vara singel resten av livet med små äventyr här och där.


 

Julen så... Den ska jag och min gamla far fira hos honom, blir lite mat och någon enstaka klapp men huvudsaken att vi i alla fall får vara tillsammans. Det viktigaste för mig när det handlar om julfirande är just samvaron med familjen, våran har ju dessvärre rämnat efter att mamma gick bort men man får göra det bästa i alla fall. Jag har lite kvar att baka men det får bli i morgon och på lördag innan Mari kommer över för uppesittarkvällen. Trots att det inte blir en jul med hela familjen samlad så blir den säkert bra ändå och lugn och skön.

Ifall jag nu inte hinner in mer innan julafton så passar jag på att önska er alla en riktigt God Jul, ta vara på tiden med de nära och kära. Stressa inte utan ge varandra tid.


God Jul och Tjillevippen :)


 


Av Malin - 19 december 2017 09:25

Goder morgon, tisdag morgon och en dag närmare julafton... Jag har varit klar med pyntandet länge, har bara hängt upp kransen på dörren och slingan på balkongen, that's it. För mig räcker det att se vilken jäkla hysteri alla andra har där de stressar runt för att hinna med allting. Men var tusan har traditionerna tagit vägen? Folk har ju förtusan satt upp granarna vid första advent!!!!! Och en bekant satte tom upp den i november. Vad håller folk på med, alla traditioner har försvunnit och folk har helt glömt varför vi firar jul och vad som är viktigt. Julen numera är köpmännens tid på året och det konstiga är att folk alltid klagar på att allt blivit dyrt och att man har mindre pengar att röra sig med men... Handeln slår ändå nya rekord varje år och folk handlar julklappar som besatta, då har man minsan inte lite pengar eller är folk verkligen så dumma att de tar lån för att kunna skämma bort barnen? Läste i förrgår tror jag det var om en mamma som hade köpt totalt 3000 julklappar åt barnen, man såg knappt granen pga alla paket och sedan har människan mage att stå och säga att hennes barn inte blir bortskämda... Hur tusan är människan funtad???

Jag har i år köpt en julklapp år min moster som alltid funnits och ännu finns för mig, en julklapp åt min väninna som också betyder väldigt mycket för mig och en åt min älskade far. Det räcker för mig, jag vill bara passa på att visa att de är betydelsefulla för mig men med ena fickan tom och andra trasig så har det defenitivt inte blivit några lyxprodukter utan sådant som kommer till användning.

Idag ska jag handla lite hem så det finns mat, julafton ska jag fira med min gamla far, blir bara vi och min vovve Wilma och det räcker så väl. Det enda jag bakat är biskvier, hallongrottor, kardemummamuffins och hallongrottor där jag bytt ut hallon till lemoncurd. Ska i veckan bara baka en ambrosiakaka på mitt vid med marsankräm mellan och mazariner, sedan är jag klar. Julen för mig ska vara för att samla energi och bara känna värmen.

Ja sedan ska ju jag och min väninna ha en liten uppesittarkväll då vi även spelar bingolotto, bakat finns ju redan och så ska jag ta och göra lite tunnbrödrullar med lax och pepparrotskräm plus en räkröra på crostinis. Lite annat småplock blir det också men jag har inte ännu bestämt vad det blir. En liten myskväll på tu man hand med Mari blir det i alla fall och det kommer säkert bli trevligt.


       


Idag sitter jag på kursen, har börjat med sista delen av engelskan där jag i första uppgiften bestämt mig för att skriva om Egyptens tio plågor, insåg nog inte vad jag gav mig in på men det kommer att gå bra. Måste alltid när jag gör ett arbete välja ett ämne som jag tycker är intressant för annar så kommer det ta vääääldigt lång tid och bli ett dåligt arbete. Så denna sista engelskadel kommer läraren att få läsa och även lära sig om det gamla Egypten :)Ute är det idag -15 och mulet, känns just nu som att det aldrig blir riktigt ljust om dagarna och redan vid kl 13.30 börjar det att skymma så inte konstigt att man är trötter. Längtar tills det vänder och börjar bli ljusare igen, för att inte tala om våren... Vem längtar inte till våren men det kanske är väl optiomistiskt att börja längta efter den innan ens julen är avklarad men sommaren... Vem längtar inte till de ljumma sommarkvällarna mmmm.... Drömmer mig bort, tittar ut och landar snabbt tillbaka i verkligheten igen ha ha ha... På gården våran har hyresvärden äntligen, för första gången sedan jag flyttade in, hittat en riktigt fin julgran som nu lyser fint så lite julstämning på gården också.Nä nu ska jag fortsätta med mitt arbete så att jag får något gjort idag innan jag ska på ICA och trängas med alla pensionärer då det är pensionärstisdag ha ha ha... Vill i alla fall sluta med en så söt bild jag hittade i förra veckan och önska er en fortsatt fin tisdag. Sköt om er och stressa för all del inte utan ta er tid att njuta av julen och förberedelserna.


Tjillevippen


 

Av Malin - 13 december 2017 09:41

Hoppas att ni alla blivit lussade på jobben, av barnen eller av TV:s lucia :) Sjäv har jag inte blivit lussad någonstans och det går vällan lika bra det men vill i alla fall passa på att önska er alla en riktigt trevlig Lucia.Igår så var jag till hälsocentralen för mitt blodtryck som efter dygnsmätningen måste åtgärdas så nu fick jag en kompletterande medicin som man hoppas ska få ner mitt övertryck som är på tok för högt. Jag var väl inte så road av att få komma in 40 minuter efter avtalad tid så när han kom och ropade upp mig kastade jag upp armarna i luften och utbrast "hurra", bara 40 min för sent... Jag kan lova att han såg ut förvånad. När jag just innan frågade i receptionen om de fått in ett akutfall när jag fick vänta så sa hon att det tydligen var dubbelbokat och att jag egentligen skulle ha gått in före de andra. Gjorde ju inte mig speciellt mycket gladare med det beskedet och då  jag såg läkaren såsa runt lite hit och dit i sakta mak med ett papper i handen. 

Det jag tycker är roligt eller ska jag skriva ironiskt är att var hellst annanstans man ska på möte så ber de om ursäkt om man så bara får vänta 5-10 minuter över tid men se på lasarett ber de ALDRIG om ursäkt, där förväntas man ha tålamod & vara beredd på att vänta.


Ja ja, så kan det i alla fall gå ibland men nu är medicinen fixad och han skulle även skicka en remiss till kuratorn som jag har väntat på sedan 1 juni men som vanligt är det ju låååång väntetid dit med så innan jag fått komma mår jag väl mycket bättre ;)


Nu vill jag önskar er alla en fortsatt fin dag. Ha det bäst och sköt om er.


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Blogkeen
Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se