Bitterfittan - Mitt I Livet

Senaste inläggen

Av Malin - 12 november 2017 12:59

Och idag har jag äntligen en vilodag, glömde nämligen att boka tvättstugan så det enda jag har att göra idag är värma mat, diska och gå ut med Wilma :) Rätt skönt med en söndag i myskläder utan att behöva springa i tvättstugan.

Igår kväll var Mari på besök, lika trevligt som alltid att umgås. Jag visste inte vad jag skulle hitta på för gott som inte innehöll för mycket socker så jag tog fram osockrade hallon från frysen, vispade vaniljvisp & smulade digestivekex, detta varvade jag i dessertglas och det blev riktigt gott och inte alls så sliskigt som en dessert med socker i kan bli. Mitt socker ligger på max 7 när jag mäter blodsockret 2 tim efter måltid så jag är nöjd, däremot fastesockret är för högt och ligger mellan 7.9-9 Nå jag får på torsdag se hur långtidssockret ligger. Idag har jag unnat mig 2 burkar med Cola Zero som läkaren sa är ok att dricka. Jag har däremot slutat köpa storpack för att alltid ha i kylen för då dricker man det för ofta, som andra har lördagsgodis så har jag helgdagszero ha ha ha... När man inte dricker det ofta så räcker det med 2 burkar/helg eftersom man då märker hur sött det egentligen är även om det är sockerfritt. Så för mig så blir det isvatten eftersom jag inte heller gillar mjölk och juice har jag inte druckit sedan innan jag fick börja med insulin, mjölk kan jag möjligtvis ta till jul när jag äter pepperkakor & där har jag i år hittat sockerfia på ICA :)  Seriöst så tycker jag inte alls att detta med att hålla sig från socker är så svårtsom många diabetiker säger men det är MIN åsikt och alla är vi ju olika.


Ja ja, från det ena till det andra... Skiljsmässor och bittra x... Jag har ju själv gått igenom en skiljsmässa och oavsett om man går isär efter överenskommelse och som vänner eller som ovänner av olika skäl så är en skiljsmässa eller ett uppbrott om man inte är gifta inte något roligt alls. MEN... Jag misstycker att man sitter och hänger ut sitt X på olika sociala medier, smutskastar dem och drar upp sådant som andra inte alls har med att göra. Men jag tror ärligt att detta är ganska typiskt för kvinnor och vissa män också givetvis. Jag skulle kunna skriva MYCKET om min f.d man men väljer att inte göra det, visst har jag någon gång skrivit om hur han behandlade mig men nu väljer jag att inte hänga mig kvar i det utan jag är faktiskt glad att jag fick chansen att gå vidare i livet. Mycket som han gjorde mot mig har givetvis satt sina spår som tex min misstro mot män, om de verkligen är ärliga eller är ute efter något annat för att sedan sticka eller helt enkelt att jag bara är en i mängden för pga internet så är det lätt att ha många partners samtidigt och många utnyttjar detta. Själv vill jag numera bara ha en man och då menar jag en MAN, någon som respekterar mig och älskar mig för den jag är med alla mina fel och brister. EN MAN och inte ett harem ha ha ha...

Så tillbaka till smutskastandet, jag har absolut INGET att göra med andras uppbrott och jag har inte en tanke på att sitta och smutskasta någon efter att bara ha hört ena sidan heller. Min brorson träffade en ny dam efter skiljsmässan och de har nu fått en underbar liten son, hans nya dam är så välkommen i våran familj och även hennes lilla son från tidigare förhållande. Jag har heller inte något emot hans f.d fru MEN jag gillar absolut INTE när man sitter och snackar skit åt kollegor på jobbet och påstår att ditten och datten är hans fel. Allt det är mellan DEM och inget som vi andra i familjen har med att göra, än mindre kollegorna på jobbet.

Sitta och kasta skit för att höja sig själv är INTE OK. Så nog om detta, ni har nog förstått var jag står nu ;)


Kikar ut men vilket grått och tråkigt väder vi har, i morse hade det kommit liiiiiiite snö men det har tinat/regnat bort redan. Gillar när snön kommer om den får ligga och inte hålla på att tina bort så att det blir så otroligt halkigt. Dessutom blir det så mycket ljusare ute och jag ser Wilma mycket bättre, har i alla fall köpt ett diod halsband som blinkar blått så jag ser henner när vi går ut om kvällarna. Kanske något fler människor som är ute efter mörkret fallit skulle tänka på, som igår när jag och pappa skulle till mammas grav. När jag stod och väntade hörde jag en mindre motrocykel men såg ingen tills han passerade oss UTAN lyse. Frågade pappa om han såg motrocykeln han mötte... Vilken motorcykel? Blev svaret... Innan snön ligger är det ju så svart ute att man måste tänka på reflexer.


Nä nu ska jag ta och diska bort efter lunchen, sedan ska jag ta och läsa lite, bara chilla och mysa denna gråa söndag. Hoppas att ni alla där ute får en fortsatt fin söndag.


Tjillevippen

ANNONS
Av Malin - 10 november 2017 12:45

Ja äntligen är det fredag, även om jag nu tog helg redag på onsdag efter lunch ;) Oavsett om man jobbar eller inte så är det något speciellt med fredagar, vet inte varför men så har det alltid varit. Fått lite gjort idag i alla fall men inte mycket, vart ut med Wilma i skogen, sedan har jag ugnsstekt 2 karré som jag köpte på ICA, diskat och både jag och Wilma har fått oss mat. Idag slog jag till och tog lite ris så, har ju egentligen slutat med allt som heter potatis/ris/bröd men ibland tycker jag inte att det gör något. Ja just, har även skurat mina Nike, att jag kunde köpa en sådan opraktisk färg på dem... Men nu är de rena i alla fall och på tork så nu är det bara dammsugningen kvar så kan jag ta och slappa resten av dagen. Ska bara på eftermiddagen ta en tur till mammas grav och tända ett ljus, får ju även Wilma sig en tur innan vi ska mysa ner oss framför tv:n.


TV ja... Varje eftermiddag på 4:an visas A Place In The Sun, ett program där en mäklare hjälper engelskmän att hitta bostad i tex Frankrike och Spanien. Jag har mer och mer sista tiden funderat på hur skönt det skulle vara att kunna flytta utomlands i framtiden, främst pga all värk som alltid blir värre här om vintern. Min bror med fru har ju köpt en lgh i Carboneras i Spanien, de bilar snart ner och kommer hem först i maj igen. Men Spanien njaaaa.... Jag har haft funderingar på Grekland eller någonstans ännu längre bort. Nå, den dagen den sorgen brukar man ju säga, får väl på internet söka någon man i de länderna jag har funderingar på ha ha ha...

Någon mer som går i samma tankar?Något annat som jag funderat på sedan mitten av 90-talet är att skriva en bok, då var det en barnbok men nu har jag mer och mer funderat på att skriva en roman. Jag har huvudpersonen klar och handlingen i det stora, har suttit och sett lite hur man ger ut en bok också. Jag vet att det absolut inte är lätt och att det finns tusentals med samma dröm som mig men provar man inte så kan man inte heller få önskan/drömmen uppfyllt eller hur ;) Jag vet till och med hur de första raderna i boken ska skrivas och det som sedan ska ske tror jag inte är så svårt med dels min erfarenhet men även min fantasi som är rätt bra och har så varit sedan jag var liten. Det gäller bara att ta tag i det hela och sätta igång med att skriva. Någon av er som utgett en roman eller funderat på detta?


Jag har en hel massa ideér men vet ofta inte hur jag ska genomföra dem, skulle verkligen behöva ett bollplank. Och nu när jag börjat må bättre så har jag även börjat få ordning på tankarna så att de inte bara skenar genom huvudet. Det är väl därför som alla dessa gamla planer kommit tillbaka till mig. Och inget är ju omöjligt lär någon klok ha sagt och man måste väl tro på det eller hur....


Mitt mående ja, det är så otroligt skönt att äntligen orka lite mer och inte bara ligga på sängen och fundera på allt man borde göra men inte orkar. Min psykolog tyckte dock att jag ännu ska ta det lite lugnt och inte göra för mycket då risken att krascha åter om man inte lyckas med allt man vill göra hemma. Hon vill att jag hellre gör lite varje dag än att göra för mycket och jag förstår hur hon tänker och är väl även själv inne på samma spår men hur som så går det i all fall åt rätt håll och det gör mig så glad.

Det jag ännu har stora problem med är att möta folk, tänkte i veckan gå in på Willys men det tog stop då jag visste att det är så mycket folk inne på gallerian. Nästa lördag ska jag och Mari på Johan Glans World Tour Of The World här i Kalix och det är utsålt... Lär vi komma i tid så jag hinner sätta mig på min plats innan alla kommer och jag måste passera framför dem. Vill absolut inte att folk ska se mig för mycket helt enkelt men det ska nog också ge med sig när jag är bekväm med mig själv igen. Nåja, jag vet att det i alla fall kommer att bli roligt i slutändan.


 

Nä nu ska denna damen ta sig en dans med dammsugaren så att det blir gjort, skönt när det är klart. Hoppas att ni alla får en riktigt fin fredag och helg givetvis :)


Tjillevippen


ANNONS
Av Malin - 7 november 2017 08:53

Sol är det i alla fall ute och det är ju riktigt härligt må jag säga efter regnet så det stämmer ju att efter regn kommer solsken eller som en man i pappas hemby sa "efter detta väder kommer annat väder" och det är ju sant ha ha ha...


Igår ringde psykologen, mötet på fredag flyttas till nästa vecka då hon var kallad till något möte men det gör inte mig mycket. Jag tycker att jag mår så mycket bättre, berättade även om det men hon tycker ändå att jag ska skynda sakta så att jag inte får något bakslag om jag kör ut mig totalt. Jag känner bara att det är så skönt att orka mer igen och inte bara ligga och stirra i taket i flera timmar medan tankarna rusar i huvudet. Bara det att dammsuga, tidigare fick jag vila efter varje rum men nu är jag normal där och dammsuger allt i ett och sedan är det klart. Tidigare tog det ca 1 tim att dammsuga min 2:a men nu tar det 15 minuter så en klar förbättring. Ska även på torsdag tvätta mina soffor så tvättstugan är bokad, skulle gjort det förra veckan men givetvis började det då att regna och då kan man ju inte vädra dynorna och kuddarna till ryggstöden. Jag brukar normalt tvätta den 2 ggr/år så det ska bli skönt att få tvätta den ordentligt nu. Sedan ska sovrummet få sig en genomkörare i helgen har jag tänkt, måste bara kila in till möbelaffären och se om de har sådana där nät som gör att mattor inte halkar runt för mina mattor i sovrummet är livsfarliga just nu och jag vill inte halka och slå mig mer än jag gjort de sista åren :)


Jag vet egentligen inte varför jag plötsligt fått en sådan vändning i mitt mående men det kan vara en kombination av allt.... Dels så hade min moster hört att det forskat i USA gällande diabetes och att de kommit fram till att om man är deprimerad kan det bero på just för högt blodsocker. Nu ligger ju mitt normalt eller på gränsen just innan måltid och efter måltiden ligger det normalt. Dessutom har jag börjat ta bipollen vilket gjort att jag är pigg om dagarna, sover just ingenting men däremot nätterna sover jag som en stock och det är ju en stor skillnad mot de sista 4 åren då jag bara sovit typ 2-3 tim/natt. Så jag tror att mitt mående som nu blivit bättre beror på många faktorer men vad spelar det för roll då jag mår bättre :)


Diabetes ja.... Peter Jihde... Vilken j-a pajas om jag får säga det. Sedan han fick diagnosen så är diabetes en sååååååå stor sak så att man måste ordna diabetesgalor och en serie där man möter människor med diabetes. För helsifyr, man ska ju inte vara sin sjukdom utan låta sjukdomen vara en del av en själv. Som den gången han rev upp himmel och helvete för att affären lagt lite choklad bland frukten för att det var chokladens vecka, har han så dålig karaktär att han var tvungen att köpa en eller??? Jisses, det som till sist fick mitt blodsocker att skjuta i höjden var all apelsinjuice och frukt som jag överkonsumerade, ska jag då kräva att affärerna tar bort det från hyllan?

Jag vet inte om jag bara är okänslig eller dum men jag har levt med diabetes i familjen då både mormor och mamma hade det så för mig så känns det bara som att der går att styra med mat och det är inte så jäkla svårt faktiskt och man kan unna sig ibland. Nu har ju jag i och försig kanske inte lika allvarlig diabetes som många andra men detta är i alla fall min åsikt.


Vad gäller min kost så har jag slutat med vitt bröd, pasta, potatis osv... Jag tar var morgon 2 skivor finn crisp med tonfisk på, inget smör, och min yoghurt med bipollen. Lunch och middag är numera mat lagad från grunden för då vet jag att jag har koll på ingredienserna för i stort sett allt man köper innehåller ju socker då det är en smakhöjare.

Eftersom jag tagit sockret 7 ggr/dag så kunde jag ju klart se att korv med bröd/senap/bostongurka hade bra mycket mer socker än tex ugnsstekt lax med broccoli och min egen dillsås. Så laga mat från grunden och det gäller ju även om man inte har diabetes, det är nyttigast så.

Och eftersom jag kämpar med vikten så har jag även börjat med storkok där jag sedan fryser in i mindre portioner så kan man inte äta för mycket, och lagar jag maten innan så lägger jag upp på en assiett i stället så äter jag mindre för en mattallrik gör ju att man lastar upp mer för den kan ju inte vara tom 3/4 ha ha ha... Detta fungerar för mig och jag märker att jag blivit mindre om magen, har dock ingen våg så diabestessköterskan ska få väga mig när jag nästa vecka ska till henne för att se hur långtidssockret ligger till. Ja ja, nog om detta ;)


Tisdag idag ja... Sitter på kursen och läser min bok, filar på recensionen och kikar ut på finvädret. Ska efter jag slutat handla lite hem och så ska Wilma få springa av sig lite i skogen innan vi åker hem. Min lilla guldklimp, vad skulle jag ha gjort utan henne denna tiden när jag mått så dåligt? Hon är verkligen mitt allt som kan få mig att le i de svåraste stunderna och som vaktar mig för "farliga gubbar" ha ha ha...


Nä nu ska jag fortsätta så att jag någon gång blir klar med denna boken, hoppas att ni alla får en fortsatt fin dag och att solenäven skiner hos er.


Tjillevippen

Av Malin - 4 november 2017 12:43

Vilken helt underbar lördag, solen skiner och det är ca +5 ute så det var friskt och härligt när vi var till skogen i morse. När jag kom hem passade jag på att säätta upp ljusslingan på balkongen, slog inte på den men bättre att sätta upp den medan det är varmt ute än att stå och frysa när det blir minusgrader. Fotot här under tog jag igår när vi var ut på strandpromenaden, isen börjar redan lägga sig på älven.I början av veckan kom min ena vinst, 10 påsar av Fisherman's Friend så nu behöver jag inte få ont i halsen om jag skulle råkas börja bli förkyld. Enda nackdelen med dem är att jag tycker att det är så otroligt starka så att jag alltid måste spotta ut dem efter ett tag ha ha ha... Men det brukar ju vara så att sådant som verkligen gör nytta inte är gott. Kör ju med mitt ingefärste i stället som gör att man aldrig behöver ha ont i halsen länge. Tror även att det var min andra vinst som kom i går i rekat brev, presentkortet på 1000:- från Solresor för jag väntar då inget annat som ska komma rekat. Det presentkortet funderar jag dock på att sätta ut på Blocket för 800:- eftersom jag vill resa direkt från Luleå men de kör bara sina resor söderifrån :(


     


I veckan fick jag även ett ett bra besked, att mammografin inte visat något & det var ju väldigt positivt :) Jag hade dock inte heller oroat mig för något men man vet ju aldrig, cancer är ju en riktigt slug sjukdom som kryper på en utan att man märker det innan det oftast är för sent. Hatar den sjukdomen liksom många andra.I veckan chattade jag lite med min brorsons nya dam, hon är en supergullig tjej som jag hoppas få lära känna närmare så bara jag känner mig redo så ska jag bjuda hem henne på mat eller fika. Hon kände dessvärre att hon inte ännu var en i familjen vilket jag tycker är så otroligt synd. Vi gillar henne allihopa men våran familj är dessvärre inte som andra när det gäller att springa runt och hälsa på varandra eller ringa. Värre blev det när våran kära mor gick bort, det var hon som höll ihop oss med att ordna stora middagar där verkligen ALLA var bjudna av oss syskon med familjer. När jag ser hur nära varandra mina vänners familjer är så blir jag faktiskt lite ledsen att våran är på väg att helt rasa ihop. Mina bröder vet tex inte mycket av vad som pågår i mitt liv och det lilla jag vet om dem är det som våran pappa berättar för mig när vi träffas. Ja ja, jag pratade i alla fall med pappa igår om att vi i mellandagarna kan bjuda in alla på julfika. Vet att med mat så blir det för mycket för honom men fika i alla fall kan ju vara trevligt så att vi ses lite i alla fall. Nå, får se om det blir av, om de kan avvara tid för det.

Funderar lite på hur det är för alla andra familjer i vårt land, är alla så upptagna av sitt eget att man glömmer bort sina nära och kära. Oavsett så tycker jag att det är fel och att man ska vara rädd om varandra och ta vara på tiden vi har för man vet aldrig när det tar slut.


Ja ja.... Lite funderingar från mig denna soliga dag, jag får fortsätta att fundera på det medan jag nu ska ta och först äta lite lunch och sedan städa lite smått eftersom Mari kommer i kväll :) Ska bli trevligt.


Hoppas att ni alla får en riktigt fin allhelgona helg.


TjillevippenAv Malin - 30 oktober 2017 10:20

Solen skiner i alla fall och när jag vaknade var det -5 ute, friskt och härligt med andra ord men som vanligt lär vi inte få behålla den kylan. Kommer vällan smälta den lilla snön vi har och sedan blir det ishalka igen när det fryser på. Bläää....


I torsdags så var jag till Luleå för ögonbottensfotografering, detta görs när man har diabetes. Förändringarna sker i ögats näthinna och benämns som retinopati vilket innebär att de små blodkärlen i näthinnan förändras och förtjockas. Det blir svårare för syret att nå fram och för att motverka syrebrist blidas nya blodkärl. I mitt högra öga fanns det förändringar på 2 ställen men vänstra är ok (än så länge).

Efter passade vi på att åka förbi ÖB och Willys för lite shopping eller shopping.... Handlade nyttosaker och mat, sådant som alltid går åt.


I fredags fick jag hurra lite i alla fall, först så fick jag ett mail från Fishermans Friend, jag hade varit med i en tävling om 2 superfina resväskor... Vilka jag inte vann men fick ett annat pris i form av 10 påsar Fishermans Friend så då får jag i alla fall hålla mig frisk ha ha ha... Bara några minuter efter så kom ännu ett mail och då från Solresor, lite bättre vinst där i form av ett presentkort på 1000:- woooo hooooooo.... Hi hi hi... Men nackdelen är ju att de inte flyger från Luleå så jag funderar på att sälja det presentkortet för 800:- i stället. Roligt att vinna ibland må jag säga.


Annars i helgen så har jag mest tagit det lugnt, lördag så lagade jag ett sats ärtsoppa och gjorde en karréstek och på söndag blev det en torskgratäng så nu har jag en början i frysen. Annars så tog jag det mest lugnt och samlade krafter så att säga.

Så i dag när jag slutar här på kursen ska jag hem och göra en gryta med gulashsoppa och det är ju gotti gott det med.

Sockret ligger bra, tog det nu 2 tim efter frukosten och då låg det på 6.0 och det berör nog på att jag börjat laga mat från grunden och äter en bra frukost i form av yoghurt med bipollen, 2 finn crisp med rökt kött och paprika. Just bipollen gör att man håller sig mätt länge eftersom det är så mycket proteiner i det.

Är så glad att sockret börjar att stabiliseras.


Nä, nu ska jag läsa lite till, ska ju hinna läsa ut Pabo Escobar och skriva en recension om denna till näste vecka, lämna in den och sedan börja på sista engelskan.


Hoppas att ni alla får en bra start på veckan och vet ni vad, snart är det fredag igen ;)


Tjillevippen

Av Malin - 25 oktober 2017 09:52

Så var det äntligen onsdag och sista dagen på kursen för denna veckan :) Sista delen av det nationella provet gjort igår, hoppas väl att det gick bra men som vanligt är jag negativ och tror det värsta. Så nu är det bara kvar att läsa den jäkla boken om Pablo Escobar (som jag valde själv)... ;) Den kommer igen på engelska 7 så till vi ses efter höstlovet hoppas jag ha läst klart den och skrivit det jag ska så att 6:ans engelska är helt klar.


Idag är det grått och regnet hänger i luften, igår morse däremot så låg det ett liiiitet täcke med snö när jag steg upp men som vanligt så smälte det bort under dagen och på kvällen var det ishalka. Jag fullkomligt hatar denna årstid med halka, eftersom jag har artros i knäna så vet jag med mig att om jag halkar omkull så har jag jäkligt svårt att komma upp och därför går jag mest och spänner mig vilket jag vet inte är bra. Man ska ju slappna av... Har jag hört i alla fall.


Bra i alla fall att E4 inte är så hal när vi ska till Luleå i morgon, ska jag göra min ögonbottensfotografering så bara att ta med solbrillorna eftersom man kommer vara ljuskänslig från dropparna som förstorar pupillen. Tydligen är då pupillerna stora i några timmar efteråt och i vissa fall fram till nästa dag vilket jag inte hoppas. Nåja, bra att få det gjort i alla fall. Hoppas i alla fall att jag efter kan gå och handla lite när jag ändå är i Luleå, tur jag har min far som privatchaufför så jag kan sitta och blunda på vägen hem.


Nä nu ska jag ta och läsa lite, studievägledaren var förbi och surrade men om allt annat än studier ha ha ha... Han hade nämligen varit på Cirkus i Stockholm och sett Ledin helgen som var och sa att det var en suverän show.


Ha nu en fortsatt fin onsdag och sköt om er i höstrusket så ni inte blir sjuka.


Tjillevippen

Av Malin - 23 oktober 2017 10:50

Hur kommer det sig att man alltid är trött på måndagar oavsett om man sovit bra eller dåligt??? Sitter på kursen och försöker koncentrera mig på engelskan där jag fått det förberedande häftet inför sista nationella provet i morgon men det fungerar inte.... Sitter och gäspar, har ont i huvudet och känner mig allmänt bläääähhhh....

Har dock skrivit ner lite så får jag i morgon innan provet ta det sista så jag vet vad jag ska skriva.


Längtar just nu bara hem till min varma lgh, hoppas jag den är och om inte så får jag väl tända lite värmeljus så då blir det ju även mysigt på samma gång. Fixa till lite lunch, se Mord & Inga Visor... Lär bli en väldigt lugn och skön eftermiddag känns det som.


Då jag ändå inte kan koncentrera mig till 100% på engelskan så har jag hunnit kolla in var jag ska på torsdag i Luleå. Fick äntligen kallelsen för ögonbottensfotografering då denna ska göras när man fått diabetes. Kanske jag äntligen kan få ett vettigt svar av dem vad gäller synen, vill veta när jag kan veta att den har stabiliserats så att jag kan skaffa nya glasögon. Jag har ju sedan gymnasiet varit närsynt, plötsligt efter insulinet så började jag se kanonbra på långt håll medan min närsyn försämrades drastiskt och jag fick hålla allt jag läste så långt bort som möjligt. Nu har jag åter börjat se bra på nära håll och lite sämre på långt, dessa ögon tar snart livet av mig ha ha ha... När jag tog upp det med diabetessköterskan så såg hon bara ut som ett levande frågetecken och jag fick inte något svar.

Ja ja, nu kanske jag kan få det äntligen :)


Ohhhhhh.... Jag skulle behöva komma bort känner jag, skulle gärna åka ensam med en bok någonstans där det är varmt. Bara få vara, starta dagen med frukost på en balkong i solen och sedan ta med boken, gå till en strand där man kan ligga under ett parasoll och bara njuta av dagen och värmen.

Man känner ju att vintern är på väg nu, kallare luft och tom jag som vanligtvis är som en kamin fryser. Har just slagit på elementet här vid min plats så att jag får upp värmen, kanske att en varm dusch innan lunchen skulle sitta fint men jag har ju duschat i morse... Ja ja får se, kan i alla fall vara skönt med en dusch, får man upp värmen ordentligt.


Vilket svammel idag från mig, hoppas att ni orkade med det ha ha ha... Ha en fortsatt fin måndag & klä er varmt så att ni inte blir sjuka ;)


Tjillevippen

Av Malin - 22 oktober 2017 14:49

Funderar ni nog vad jag menar... Jo denna #Metoo... Jag vill inte på något sätt förminska dem som verkligen råkat ut för sexuellt ofredande men när de intervjuar en tjej som står och säger "när man tex går på gatan och någon visslar eller säger något men man har ju vant sig". Ursäkta men ser man det som sexuellt ofredande så har man ta mig fan gått över gränsen och snart får vi väl inte ens flirta utan att det ska räknas till sexuellt ofredande. Jag skulle personligen bara vara glad om någon visslade efter mig eller gav mig en komplimang. Nä, det är bra med denna #Metoo för att få upp ögonen på folk om att det existerar men inte när det blir så här. Jag förstår att jag kommer få en massa skit för detta och må så vara men detta är min åsikt.Nu till nästa sak som gör mig inte bara upprörd utan ledsen rent ut sagt... Min brorsons dotter lade in en bild med en cigarett och tändare med texten "Mitt liv, mina val, mina misstag"... Ja det är ett sätt att se på det när man är så svag att man inte kan stå emot trycket från andra som inte fattar vad cigaretter gör.

Om jag skulle vara förälder och mitt barn lade ut en sådan bild jag då skulle jag sätta mig ner med henne/honom och säga fine... Eftersom du har råd att röka så gör vi så att framöver så får du hela ditt barnbidrag, med det ska du själv få ansvara för dina klädinköp, nöjen och cigaretter. Inte ett öre utöver det kommer från mig eftersom bara maten kostar och du även bor gratis.

Men visst är man coooool och ashäftig när man röker.... NOT. Undrar hur cool man känner sig efter att ha sett denna bild på hur rökningen påverkar våra lungor... Att röka är töntigt enligt mig och inte alls häftigt.Så ja... Har jag fått göra av med en del som pyrt inom mig sista veckan. Förövrigt har det varit en rätt ok vecka, har gjort de 2 första delarna av de nationella proven i engelskan och på tisdag har jag bokat in tid för det 3:e och sista. Jag är INTE nöjd efter de två första då jag ligger på ett C på gränsen till ett B efter de två första, ett B kan jag vara nöjd med men inte ett C... Får jag det så är jag misslyckad enligt mig. Nå, bara att kämpa på.


I torsdagd kom en fin väska jag vann i förra veckan, den var dock större än vad jag hade trott så det är mer en väska om man ska övernatta tex men inte vill ha en bag. Fin var den i alla fall.


  

På fredag var det dags för något som inte är så roligt men ett måste... Mammografi. Frågade dem om de kunde klämma så att de blev förminskade från i-kupa till e-kupa... Jadå sa hon men hon skrattade och sa att hon inte kunde lova att det blev bestående ha ha ha... Det känns så viktigt att kolla upp då dels mamma dog i cancer och min pappa hade cancer för ca 15 år sedan. Även när jag var liten hade mamma cancer i underlivet men det blev hon frisk från så vi fick ha henne i vårat liv ett bra tag längre innan den hemska sjukdomen tog hennes liv.

Jag tycker också att det är bra att det blivit gratis för jag tror att har man dålig ekonomi blir det nog lätt att man väljer bort sådant här som faktiskt är viktigt.Nä, nu ska jag gå ut med lilla vovven så att hon får kissa av sig, sedan ska jag diska bort sedan lunch... Tvätten hänger på tork så bara en dusch kvar så kan jag krascha i tv-soffan och bara chilla resten av dagen.


Ha en fortsatt fin söndag alla där ute.


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Blogkeen
Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se