Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 10 januari 2022

Av Malin - 10 januari 2022 17:57

Så var sista dagen på semestern här, jag har ju varit ledig från den 23 december, bara jobbat en halv dag med att skicka lite närvaro till lärarna. Har varit riktigt skönt, igår tog jag och tvättade så idag har jag bara kunnat slappa och ha det bra. De sista dagarna har temperaturen legat på -27 så varken jag eller Wilma har velat gå ut, dock har vi ju varit tvungna så att hon fått göra av sig men det har gått snabbt vill jag lova, sedan har hon dragit mig hem så att jag nästan har fått småspringa. Skönast inne så en dag passade jag på att baka bullar plus pizzabullar och en dag gjorde jag en soppa så det nu finns lite i frysen. Nu när vi just var ut så hade det gått ner till -22 så det kändes nästan som högsommarvärme ;)


       


Min frånvaro härifrån får jag skylla på de puckon som kom på att dom natten mot den 15 december skulle hacka Kalix Kommun så jag har inte kunnat använda datorn, i morgon ska jag kila över och lämna in den för genomgång så som de måste göra med alla kommunens datorer nu. Nu har jag dock letat fram min gamla trotjänare som dock är rätt seg så man lär sig tålamod vill jag lova.


 


Natten mot den 21 december gick en anrik byggnad upp i rök här i Kalix, gamla Furulogen. Där har man haft mycket roligt i sina unga dagar när det anordnades logdans och många stora dansband så som Vikingarna, Lotta Engberg och Lasse Stefanz m.fl Där har även anordnats loppisar, hundutställningar mm mm… Jag kommer ihåg när jag som liten åkte ut på raggen med mamma och pappa i den senapsgula Volvo 142:an som vi hade, för att sitta utanför logen och se på alla som festade. Sedan när man hade åldern inne så var man själv där på dans, det är synd att detta med logdans liksom dött ut i många orter för det är riktigt trevligt. Just nu så är det ju dock pga pandemin inga nöjen.


 


Julafton  "firade" jag ensam eller inte ensam direkt, jag hade ju Wilma vid min sida. Min bror med fru från Luleå skulle till pappa på julafton så jag valde att stanna hemma och sedan skulle pappa komma till mig på juldagen för att äta julbord. Dock så blev han så trött under julfirandet så han orkade inte dagen efter så det fick gå några dagar innan han kom men det var lika trevligt ändå :) Jag fick i alla fall 3 julklappar av 3 elever så lite jul blev det i alla fall.


   


Varje år mot jul sätter min moster in en slant och ber mig köpa blommor till pappa, så även detta året och jag vill verkligen slå ett slag för Christer och Sanan på Buketten här i Kalix. Alltid lika trevligt att handla där, trevligt bemötande, bra service och Sanan gör verkligen fina buketter. 


 

Christer & Sanan på Buketten


Så gick mellandagarna och nyåret närmade sig, jag och Mari åkte dagen innan nyårsafton till Happis för att handla och vi hade redan tidigare även bestämt att hon skulle fira in det nya året hos mig men men... Livet ville annat och redan under turen började jag känna mig väldigt matt, orkade bara in på Candy World och ICA Maxi, de andra affärerna fick Mari gå in på själv. På kvällen började jag få ont i halsen och frös, dagen efter vaknade jag med huvudvärk och vita fält på tungan som kändes som att man bränt den. 2 dgr innan vi åkte till Happis fick jag min 3:e dos vaccin så trodde först att det kunde vara en biverkan men det var nog bara en vanlig förkylning. Jag fick ringa återbud om firande. 


 


Så  nyårsafton firades in under filten framför tv:n, först med Bingolotto där jag enbart vann erfarenhet, vilket inte heller är dumt egentligen men nog hade jag hellre vunnit bilen ;) Och efter tolvslaget tog jag mig en Smirnoff och sjung hest med till Lena Ph. Rackans vilket drag det var på mitt firande ha ha ha...


   


Blivit några Smirnoff framför tv:n, någon dag efter tror jag det var som jag tog en tillsammans med Stig H Olsson som skulle på hälsoresa :) Men nu är mina flaskor slut, tog den sista i lördags. Apropå tv, inte tusan visas det lika mycket bra filmer som tidigare under jul och nyår, numera lägger man alla filmer på betalkanaler så att inte alla kan se dem utan de som inte har dessa kanaler får nöja sig med en massa repriser. Dessutom är jag sjukt trött på TV4 som satt i system att flagga för en ny serie, visar första avsnittet och sedan ska man se resterande på play!!!!!!! Ja ok, jag har dator och play men alla som inte har det??? Alla som inte har tillgång till dator så som många äldre i min fars ålder och de som helt enkelt inte har råd för hör och häpna, i välståndslandet Sverige har inte alla råd till dator och internetuppkoppling. 


 


Jag har i alla fall på Netflix efter ett tips av Carlos börjat se en mexikansk serie som heter El Dragon, den handlar om en finansman i Tokyo som återvänder till sitt hemland Mexiko för att överta sin farfars roll som ledare för en kartell och bekämpa två rivaler. Den är faktiskt riktigt bra och jag rekomenderar den varmt, har snart matat av första säsongen. 

 

 

 

Så det är väl typ det som hänt i stora drag sedan sist jag uppdaterade, inte mycket om man ska vara ärlig men men, så är livet ibland. Jag har ju i alla fall sovit mycket men är ändå inte utvilad ;) 

Nu ska jag ta mig en lite sen middag och kvällsmedicinen.

Hoppas att ni alla haft ett find jul och nyårsfirande med vänner och familj och framförallt att ni har fått vara friska och sluppit bli smittade av covid. Fortsätt att leva men på ett vettigt sätt, följ restriktionerna och var rädd om er.

 

Tjillevippen

 

 


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards