Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 12 februari 2018

Av Malin - 12 februari 2018 21:07

Så var det måndag och snart är även denna dagen över och snart är det fredag igen ha ha ha... Måste ju försöka vara positiv för det var jag rakt inte i fredags, då hade jag en sådan där skitdag när jag mestadels låg i sängen och inte ville stiga upp på hela dagen men var ju tvungen då jag har min skatt Wilma som måste få gå ut och få mat. Vad skulle jag ha gjort utan henne, troligen varit sämre än jag varit/är.  

Helgen var väl inte heller någon hit, inte nu något allvarligt men jag gjorde en miss i min planering vad gäller mat... Handlade på morgonen och såg att de hade billig basturökt korv och blev så otroligt sugen på stuvade makaroner med stekt korv och bacon, jag som slutat med kolhydrater och dessutom är överkänslig vad gäller mjölk... Och vad god lunchen blev på lördagen yummy men... Efter var det mindre roligt, fick springa på toaletten och först nu på morgonen hade magen slutat värka. Minns att jag vände mig i natt och när jag lade mig på vänster sida gjorde det så ont i magen att jag vaknade så jag kan lova er att stuvada makaroner kommer jag aldrig mer att laga. 

På tal om mat så hade skolsköterskan ringt till en bakant och sagt att dottern måste gå ner i vikt så hon hade gått upp snabbt, han hade tydligen själv märkt detta men liksom inte gjort något. När vänner gav tips och råd så blev svaret hela tiden, hon gillar inte det, hon gillar inte att sporta, hon gillar inte hästar, hon gillar inte grönsaker, hon äter inte frukt, hon gillar inte det, hon gillar inte det, hon äter inte det osv osv... Jag blev nästan lite förbannad när jag då igår såg att när han hämtat henne så köper man hem en massa j-a hämtmat som är långt ifrån nyttig. Som jag redan sa åt honom tidigare så är det ju inte hon som handlar hem mat så någonstans så ligger ju problemet hos honom som förälder. Jag kan inte fatta att man som förälder, som dessutom själv varit kraftig överviktig och gjort en gp operation, inte tänker till. Hon är inte ens tonåring än så varför inte försöka göra något åt det och inte låta det gå lika långt för henne. Det är ju bara att handla hem sådant som är nyttigare, laga mat från grunden åt båda två givetvis och sedan säga att detta är vad som serveras idag. Men många av dagens barn, jag säger inte att det är alla, verkar bestämma i hemmet och föräldrarna gör som de vill för att det är enklare än att ta striden. Det är inget som ändras över en dag men det gör inte vilktuppgång heller utan det är något som tar lång tid och har man skaffat barn så tycker jag att man har ett ansvar att se till att deras hälsa är god och att de mår bra. 

Jag kommer ihåg när jag boddei Hofors och där hade en väninna, även hon har nu genomgått en GP operation men då var hon kraftigt överviktig och hennes dotter började gå samma väg. Där var det också mycket hämtmat OCH ALLTID Coca Cola till maten, aldrig mjölk eller vatten. 

Jag vet att allt detta kan vara gott, absolut, jag har också ätit dåligt men har i alla fall mest druckit vatten till maten. Och vad gäller läsk, när man väl slutat med det så är det inte alls lika gott utan man känner verkligen att det är proppat med socker. Det går att ändra sig, det är inte lätt men det går. Sedan går man kanske inte ner i vikt lika fort som vid en operation men å andra sidan hänger ju huden med så man slipper fler operationer av tex mage, överarmar och lår. Nu när jag lagt om maten så märker jag även att jag inte är lika hungrig som tidigare, äter mindre portioner och regelbundet vilket gör att jag är mättare. Kyckling, grönsaker, ärtsoppa utan fläsk, gulash soppa, ägg och grönsaker är sådant som alltid finns hemma. Sopporna är dessutom portionerade och i frysen så det är lätt att ta fram. Eftersom det var juice och frukt som gjorde att mitt blodsocker stegrade så äter jag inte frukt i samma omfattning men en apelsin eller ett äpple om dagen i alla fall och bara isvatten som dryck. 

Ja ja, nu ska jag inte predika om kost längre ha ha ha... Bara lite som jag reflekterat över men för all del lär barnen att äta nyttigt och håll er till lördagsgodis, man behöver inte en massa socker. 


 

Nu till något som jag tycker är otroligt viktigt men jag har ännu inte sett vad resultatet blev... Idag skulle man nämligen ta beslut om alla män ska erbjudas prostata scanning, så precis som vi damer får gå på mammografi skulle de få gå på "pappografi" som jag kallar d ;) Jag förstår verkligen inte varför detta inte har blivit beslutat om tidigare med tanke på hur många män som drabbas av det. Min ena morbror och en mosters särbo har varit drabbade men där upptäcktes det i tid, min äldsta mosters man hade inte samma tur utan avled. Jag håller nu tummarna för att det kommer ett positivt besked och det är jag i det stora hela 100% på att det kommer att göra så att alla män får denna otroliga förmån precis som oss damer.


 


Nej men oj vad jag nu skrivit, undrar om det är någon som ens orkar eller ids läsa ha ha ha.... Jag är ju inte lika intressant som typ BlondinBella eller Kissie som bara visar sina lyxprodukter eller naglar osv ;) Och inte heller låtsas jag vara någon annan och skriver om en fantasivärld, min värld just nu är arbetslös, deprimerad kärring mitt i livet ;)


Önskar nu alla en fortsatt fin kväll   


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards