Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 5 november 2021

Trevlig helg tillönskas er alla

Av Malin - 5 november 2021 09:34

Så var det äntligen fredag, då kan även jag gå hem vid lunchtid och ta helg. Jag har en annan anställning så medan alla lärare är lediga så ska jag ändå jobba, känns faktiskt lite surt om jag ska vara ärlig. Kom i alla fall en del elever igår så jag behöver inte sitta ensam i klassrummet. De arbetade på som små ivriga bin men idag har jag än så länge bara tre elever. 

Igår när jag slutade så var det inbokat medarbetarsamtal med rektorn, känns för mig mer som en pratstund med vem som helst men jag antar att hon får ut något av det i alla fall. Hon tyckte i alla fall att jag skulle börja ta till mig att jag faktiskt gör ett viktigt jobb och att eleverna som kommer till mina extratider faktiskt går framåt fortare. När vi var klara var jag till JUC Återvinningsbutik för att se om de hade några blomkrukor som passar i mitt köksfönster men icke. Jag har ju haft 5 orkidéer där men bara en av dem blommar konstant med jämna mellanrum så de andra fick igår flytta ut i soprummet. I vardagsrummet har jag 4 fredskallor och de skjuter nytt hela tiden så krukorna är överfulla nu, tänkte flytta över lite skott i nya krukor och ha i köksfönstret i stället. Bättre med tacksamma blommor som växer än de som bara ser ut som, ja jag vet inte vad, en massa gröna blad och gråa pillifjongar. Jag tog även å kvällen och städade och plockade i vardagsrummet eftersom C idag ska hämta upp min nya TV i Luleå och ta med till mig då han ändå ska hit och jobba. Min TV som är just över 10 år fungerar ju inte efter omläggningen så jag har varit utan kanaler i lite över 2v och det blir låååånga kvällar utan en TV att se på vill jag lova. Själv kände jag att jag inte kunde köpa en just nu men då var min far snäll och sa att han köper en åt mig. Hittade först en på Elgiganten men innan jag kom till skott så var den slut och sedan kostade nästa 1300 mer. Så i veckan hittade jag samma på Mediamarkt och med samma bra pris, kikade sedan in den efter ca 1,5 timme och då hade den gått ner 600 kr, woooo hoooo….. Självklart så beställdes den så nu vet jag vad jag ska göra i eftermiddag, ställa in kanalerna och se TV men innan har jag lite kökstjänstgöring.


 


Nu till något som jag ofta skriver om. MAT!!! Ha ha ha…. I veckan satte jag 2 bitar lax på gravning och på onsdag morgon så var de klara och blev precis så goda som jag förväntade mig. Blev två mackor med lax till frukost och jag vill lova att de landade bra i magen. Vad gillar ni gravad lax? Det är ju liksom sushi rå fisk men sushi har jag faktiskt aldrig smakat om jag ska vara ärlig, kanske är på tiden då det för lite över ett år sedan öppnade en sushi restaurang här i Kalix. Igår till middag fick jag pappas lunch igen, det var pulled pork med pitabröd och tillbehör, tackade inte jag nej till och det var supergott. Igår hann jag i alla fall ringa och avbeställa dagens lunch då de serverar gulaschsoppa och det gillar han inte. Bättre att han sparar den kupongen än att slösa den på mig. Jag köpte igår lite över 2 kg nötfärs så idag, efter tv:n är installerad ska jag göra en köttfärslimpa och av resten blir det köttfärssås. Jag har ännu kvar färdiga portioner i frysen men det är alltid bra att fylla på med lite nya rätter så att det finns.  


   


På lördag har jag bjudit in Mari på en liten yatzy kväll igen, vi pratade i förrgår och sa att vi nog bör ta upp våra yatzykvällar igen efter uppehållet sedan corona stegade in i våra liv med buller och bång. Vi har alltid så trevligt när vi har våra kvällar, vi äter gott, tar en grogg och surrar. Blir mycket prat om gamla tider och jag blir lika förvånad varje gång jag hör vilka som har varit på fest hos mig ha ha ha…. Antingen var jag då väldigt full eller så är mitt minne väldigt dåligt, nog för att jag har problem med minnet efter min depression men då är det ju närminnet och inte sådant som hänt långt tillbaka. Alltså, allt var så mycket bättre innan datorerna kom in i våra liv, vi var bra mycket mer sociala. Nu sitter alla och läser på fejjan och tror att de vet allt om ens liv men det man delar där är ju bara en bråkdel av vad som händer i ens liv. Längre tillbaka behövde man tex inte ringa och ”boka tid” för att hälsa på någon, dörren stod alltid öppen och fika fanns det alltid så att det bara var att sätta på kaffet. Nu pratar man ju knappt ens i telefon med folk och inte vågar man ringa till någon efter 21 på kvällen då man är rädd för att störa. Vi har blivit otroligt osociala och det är ju typ bara på jobbet som man är social med elever och kollegor. Jag saknar verkligen den gamla goda tiden, inte bara det sociala utan även musiken, kläderna (ibland), frisyrerna (ibland) och alla saker som man hade. Kom igår upp i ett flöde klistermärken, hur kan man bli nostalgisk av några klistermärken? Ja jag blev då det och önskade genast att jag hade kvar sådana.


       


 

Kommer ni ihåg dem :)

 

Nä, nu tror jag faktiskt att jag ska knasa ner till fikt och köpa oss varsin kaka till rasten när det bara är 3 elever :) Får vi lite fredagsmys.

Ha nu en riktigt fin allhelgona helg och mys med nära och kära.

 

Tjillevippen

 

 

 
 
Ingen bild

Jocke

11 november 2021 13:28

Jag fick en liten tjock-TV på min födelsedag en gång som 14-åring, som jag hade på mitt rum och sen tog med mig till min första lägenhet. Denna höll i 18 år! :D Troligen skulle det ha hållit längre också, jag hade den i gästrummet sen, men det började spraka i den och då kastade jag den för säkerhets skull. Men vart skulle man ens hitta en sån hållbar TV idag, tänker jag? :) Sen håller jag med i att folk har blivit mycket mera osociala nu också mot för förr...Allt handlar om digital kontakt. Men vår generation fick ju i alla fall uppleva en annan tid. :) Tänk alla som fötts på detta århundrade och inte ens känner till något annat.

Malin

15 november 2021 12:52

Ja på den tiden tillverkades saker för att hålla, inte som nu slit och släng :) På den tiden när man flyttade hemifrån var det inte heller noga med att man skulle köpa allt nytt. Man var liksom glad bara att få en egen lgh, kommer så väl ihåg känslan av lycka när man fick nyckeln till första.
Visst är det så, stackars generation som missat allt det roliga som vi upplevt. Jag och min väninna pratar ofta gamla minnen, det får en att må bra och att skratta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Söndag 21 april 09:00

Nå, för all del, veckodagarna går ju också lika fort men man må ju få fråga i alla fall ;) Helgen har varit och är väldigt lugn, blev 4 dagar ledig för mig då jag i torsdags hade slut medicin att ta för ryggen men fredag morgon kom den med Early Bird...

Av Malin - Söndag 14 april 16:20

Ja, första veckan efter påsklovet gjord och så även helgen, hela veckan bara swishade iväg i en herrans fart. Kanske är så det blir när man trivs där man arbetstränar. Blev mycket Hooja i torsdags och eleverna var helt slut efter dansandet :)    ...

Av Malin - Torsdag 4 april 07:46

Ja så är det, i morse när jag var ut med Wilma vid 6.30 så blev morgontoaletten snabbt gjord då graderna visade -18. Länge sedan vi nu haft så kallt så man är inte van och till helgen verkar de även lovas lite snö men så brukar det ju vara om vårvint...

Av Malin - Söndag 31 mars 17:08

En dag kvar men en vecka ledigt för mig :) Hoppas att få lite mer ork så att jag kan göra en del här hemma, skulle vara så skönt.  I morse trodde jag att jg legat och blåst lite längre än vanligt, till jag blev påmind om att vi faktiskt har ställt ...

Av Malin - Lördag 30 mars 07:25

Rubriken gäller givetvis inte alla men nog är det många liksom mig som sitter ensam när högtiderna ska firas. Tidigare blev jag ledsen när jag tänkte på det men numera orkar jag inte knappt bry mig. Jag har inte påskpyntat förutom att min godisskål...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards