Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under april 2014

Av Malin - 14 april 2014 13:02

Denna lilla turkiska flicka var med i en sångtävling för barn, hennes far sitter i publiken & hon sjunger för sin mamma som hon inte vet är på plats. Denna video berör mig lika mycket varje gång.


Av Malin - 14 april 2014 12:13

Positivt tänkande kommer man långt med... Har jag hört i alla fall. Skulle idag varit på AF kl 10 men just efter 8 ringde de att min arbetsförmedlare var sjuk & återkommer för ny tid. Nå, det blir nog bra med det.

Varit ut med min far, hämtat lite påskris som han ska ha på balkongen. Själv påskpyntar jag inte om man nu inte räknar med påskharen som står på köksbordet. Kommer så väl ihåg när man bodde hemma & mamma var väldigt noga med påskfirandet, det skulle sättas upp påskgardiner, dukar, ris, pynt... Påskmiddag ska vi som sagt i alla fall ha på långfredag, blir lax, köttbullar, skinka, prinskorv, sill osv... Blir väl som vid jul en massa mat över som räcker i typ 1 vecka. Ja ja, trevligt i alla fall att få stråla samman med några från familjen.


Helgen har verkligen varit grå & i går kväll regnade det igen, nu ser det dock ut som att solen äntligen kan få tränga fram. Till påskhelgen har de lovat runt +10-12 grader, hoppas på sol så man kan sitta & sola lite på balkongen. Badenbaden väntar ju bara på mig, får man i alla fall lite färg i ansiktet tills man ska ligga på stranden & pressa.


Vet inte vad det är med mig just nu, känns som att jag inte får något gjort... Jag har tusen saker som jag skulle behöva göra här hemma men får liksom inte tummen ur röven. Idag skulle jag bra gärna vilja få möblerat & fixat lite i sovrummet men det lockar inte då jag inte har allt jag vill där inne än. Jag har en inre vision om hur det ska se ut men behöver lite till i sovrummet för att det ska bli klart & det är saker som jag spanar efter på loppis sidor & blocket. Nåja, i 2 år har jag nu funderat på hur jag vill ha det i sovrummet då det kan nog dröja ett tag till.

Nä, tror att jag idag bara ska skura badrummet & sedan sätta mig att brodera ett tag, det brukar få mina tankar att skingras lite. Mina tankar förresten... De finns hos en person som finns i mitt hjärta fast vi är långt från varandra, Ken M... Längtar så enormt tills vi får träffas, jag har verkligen träffat min soulmate. Det är ofattbart hur lika vi är även om vi har "egna" intressen.


Nä, nu ska jag ta & göra lite nytta. Avslutar med några av mina favoriter med den Turk Kurdiske Ibrahim Tatlises som jag tycker är medryckande. Vet dessvärre inte hur det är med honom nu då han för några år sedan blev skjuten i huvudet men hade i alla fall tur som överlevde. En stor sångare i Turkiet men även i arabländerna.


Tjillevippen


Av Malin - 13 april 2014 06:56

Goood morgon kära medmänniskor, hoppas att ni hittills haft en riktigt fin helg & att solen kastat sina strålar på er. Här ösregnade det igår kväll men nu på morgonen har det i alla fall slutat men det ligger en tjock dimma ute. Varit ut en sväng med Wilma som nu har kurat ihop sig på min säng, det är liksom vår morgonritual att direkt jag vaknar drar jag på mig jackan & går ner i pjamasen så hon får kissa av sig. Sedan får jag sakta vakna & medan hon ligger & myser på sängen.


Sitter & funderar att jag måste gå & vända laxen jag har på "gravning" i kylskåpet men det får vänta tills jag har skrivit klart. Fredagkvällen spenderade jag med att rulla & steka köttbullar på 1,7 kg köttfärs åt min pappa. Lite av dem kommer vi nog ta fram på långfredagen då vi ska ha en liten påskmiddag med min mellersta bror & hans fru. Ska även baka en liten påsktårta till dess, funderade på hur jag ska göra gräs på den men tror jag löst det med grön mandelmassa & en vitlökspress, hoppas att det går som jag tänkt, om inte får jag komma på något annat. Såg att man kan lägga kokos i grön färg men nackdelen är ju då  just kokossmaken som jag rakt inte vill ha på min tårta. Nåja, löser sig.

När vi var i Paris så såg vi på alla cafeér de små gobitarna Macarones som nu även här blivit så populära men är rätt dyra, det var också orsaken till att vi inte köpte några i Paris. Alla har sagt att de är supersvåra att göra men jag köpte mandelmjöl & satte igång baket & de blev kanonbra. Inte alls så svåra att baka som alla sagt men när jag gjorde min andra sats så märkte jag att man inte får låta dem vila för länge mellan att man spritsat dem & sätter in dem i ugnen. Då sprack de under tiden i ugnen    Ska testa att göra en ny sats till veckan men då med smörkräm med smak av baileys eller amarulla, tror att det kan bli kanongott. Undrar varför jag bakar dem egentligen för jag äter dem inte själv ha ha ha... Jag bara tar en tugga efter de är klara för att smaka om de kan serveras & sedan skickar jag en del till pappa eller så får Mari, som i går kväll, fika när hon kom förbi. Gör det nog mest för att jag tycker att det är roligt att baka helt enkelt.


Får jag vara så lycklig som jag känner mig just nu, när ska det hända något oväntat så att jag kraschar igen. Min Ken M gör mig så otroligt lycklig även om vi är så långt från varandra just nu. När man träffat en sådan människa så tror man att de är för bra för att vara sanna men det kan ju faktiskt bero på att man tidigare träffat de mest oromantiska männen på denna jord. I veckan när han varit på långkörningar har vi pratat mycket på telefon, hans röst får mig att må bra & vi har så mycket att prata om. Ibland kommer det ett röstmeddelande där han säger hur han känner för mig & de meddelandena kan jag spela upp några gånger medan mungiporna nästan når öronen av glädje.

I fredags fick jag en bild där han plockat en söt liten blå blomma & fotat för att skicka mig då han inte kan ge mig en blomma irl så att säga. Så otroligt gulligt av honom & det gjorde mig så varm inombords. Han får mig verkligan att känna mig speciell vilket jag aldrig känt mig i mina tidigare förhållanden.


Idag är det bara 34 dagar kvar... Till vår vecka i Alanya, ska bli så otroligt härligt att bara slappa på stranden hela dagarna & bränna fläsket. Både jag & Mari behöver denna semester & det ska bli roligt att umgås. Det är något speciellt med att ha en god vän där man kan prata om vad som hellst men även ibland bara kan sitta tysta & läsa eller lösa korsord. Mari är den som vet precis ALLT om vad som pågår i mitt liv, henne kan jag anförtro saker & det känns så j-a skönt att ha någon man kan prata med. Det är dessvärre inte alla förunnat & som vi vet är ju damer väldigt bra på att "sladdra" bakom rygg i ett deperat försök att bli omtyckta av alla vilket faktiskt är en omöjlighet.


Nä, nu ska jag försöka få något gjort, till exempel diska, sketatråkigt men ett måste & kl 10 ska jag & Wilma möta upp med Mari för en promenad i det gråa vädret så vi får hoppas att i alla fall regnet håller sig borta.


Önskar er alla en riktigt fin söndag.


Tjillevippen


Mina hembakta macarones  

Av Malin - 8 april 2014 10:14

Ja det livet behöver inte alltid vara lätt, känns ibland som att man balanserar fram på en väldigt tunn pinne. Denna pinne kan man antingen falla av för att man är oförsiktig/gör dumma val eller så går denna pinne helt enkelt av under en på grund av faktorer man inte kan påverka. Jag har väl egentligen ett bra liv om man jämför med många andra men jag vill ha ett jobb, vilket man verkar kunna glömma när man är 40+ & har högsta lön.

När jag gick ut gymnasiet fanns det som hette "ungsdomslag" & som gav oss som just avslutat skolan en språngbräda in i arbetslivet. Mitt första jobb var på Missionskyrkan här på orten, min uppgift var att trycka blad till gudstjänster & att även kopiera dem på kasetter som besökarna ofta köpte. Och nu ska man inte tro att vi hade en kopiator, nej då... En gammal tryck som man vevade ha ha ha... Kommer ihåg att jag satt i "mitt" lilla kontor, lyssnade på radio & skrev programen. Ibland tjötade jag med prästerna, hade en "vanlig" & en ungdomspastor. Var ett rätt skönt jobb faktiskt även för mig som inte är det religiösaste på denna jord.

Vanliga jobb var det svårare att få även om det fanns mer lediga men de ville ha folk med erfarenhet, till & med på butiker. Så då fick man inte jobb för att man saknade erfarenhet & nu får man inget för att man har för stor erfarenhet & därför är dyrare än de som just kommit från skolbänken. Tänk vilken nackdel det helt plötsligt är med erfarenhet inom handeln.

Jag vet i alla fall att jag älskar att sälja, ge mig en vara & jag kan prata in den & skapa ett behov för kunden    Oavsett om det är face 2 face eller via telefon. Så har du ett jobb i Kalixtrakten år mig, hör av dig.


I morse var jag & Wilma ut på en skön promenad längs älven, svalt i luften men oj vad solen värmde skönt, längtar verkligen till sommar, sol & värme. Får en försmak i Turkiet & hoppas sedan att vi får en kanonsommar här i norr.

Vart på Apoteket & inhandlat lite allergitabletter nu när pollen är på G, har märkt det om nätterna när jag är täppt & torr i näsan, knappt sovit de 3 sista nätterna. Astman är jäkligt jobbig för andningen just nu & i lördags när jag skulle hjälpa pappa fixa maten orkade jag knappt gå dit, varje gång jag hostade "tvillade" det om i skallen men men... Är ju bara en kortare tid så jag ska nog stå ut.

Som sen lunch kom jag på att jag skulle göra kycklingfilé i ugnen & till det äta shiratakinudlar med kinesiska grönsaker. Kastade in kycklingen under folie & lade mig på sängen tills den skulle vara klar... Har väl gått så där 2 timmar nu & den är fortfarande inte klar ha ha ha... Hann inte mer än lägga mig på sängen så gick nämligen strömmen, var den gick vet jag inte men ugnen slog då av. Visade sig att hela kvarteret var svart. Äter ju inget bröd så hade typ inget hemma som gick att äta utan att behöva värma så svischade förbi OK/Q8 & köpte en kebab baguette så fick i alla fall lite i magen. Wilma vill inte alls äta idag, hon har tydligen börjat rata fullkornsris, nåja, hon äter när hon blir hungrig.


Nu vet jag inte om jag ska göra så mycket mer idag än diska, kanske storstäda badrummet... Har suttit & sett på lite recept, funderade på om jag skulle inhandla lite tel kadayif när jag är i Turkiet, det är trådig massa som man kan hitta på Turkiska eller Mellanöstern butiker här i Sverige men inte här i Kalix desvärre. Man använder den när man gör min favoritdessert från Turkiet, Künefe, som är så otroligt god men kanske inte det nyttigaste. Innehåller dels osaltad vit ost & pistagenötter & sockerlag... Man äter den varm med vaniljglass, den är så otroligt god, brukar kunna få den på Mado när man är i Alanya så nog lär det bli ett besök där, om inte annat för den goda glassen. Så ni som ska ner till Turkiet, passa på att beställa in Künefe till dessert, ni kommer inte ångra er (om ni nu inte är nötallergiker)...


Nä, nu ska jag ta & börja med badrummet så lämnar er & hoppas att ni får en fortsatt fin dag & att solen skiner lika vackert hos er som den gör här hos oss i Kalix.


Tjillevippen


Künefe, helt underbart god med vaniljglass  



Av Malin - 3 april 2014 19:02

Är ju åter "thirsty thursday" & här sitter jag med en Celsius & hoppas få lite energi för att vara vaken liiite längre i kväll, har ju den sista tiden fått en ful ovana att somna på soffan framför tv:n. Man ska inte ha en mysig, varm pläd man kan ligga under för då är det kört kan jag lova & så ser jag oftast bara programmet jag ska se till första pausen & sedan är det kört. Kanske nu att Celsius kan hjälpa mig + en promenad med Wilma efter Badhotellet kan hjälpa mig.


I morse när jag steg upp ställde jag mig nästan direkt i köket & bakade brunbitar åt pappa, älskar att baka i långpanna, den går snabbt & är enkelt. Skulle baka lite mer men man kommer inte långt på 1 ägg & lite smör så det blir en tur till ica i morgon.

Har varit en sväng till graven, idag är det precis 4 månader sedan mamma lämnade oss men det känns som en evighet. Frågade pappa om vi skulle åka & köpa gula rosor att pryda graven med men han ville sätta dem i morgon lagom till helgen så vi får fixa det i morgon. Mamma sitter säkert på ett moln, tittar ner på oss & skakar på huvudet samtidigt som hon är glad över att vi fixar på graven. Jag längtar så till gravstenen blir uppsatt, då kommer det att bli så fint med gula minirosor framför. Vi har valt en sten i svart granit med inbyggt ljus, guldtext & på stenen kommer det att sitta en ängel som de skrivar fast. Kommer bli kanonfint. 

När jag kommer hem från Turkiet är det även dags för att fixa alla blommor på kolonilotten med pappa, inhandla & planera, alltid lika roligt när man får dem på plats & stugan inramas av en massa färgglada blommor. Ska jag även hjälpa honom med att skura stugan invändigt så att den är klar om någon kommer & hälsar på & behöver någonstans att sova. Tror även att jag själv kommer att övernatta där ibland, det är så lugnt & fridfullt.


Annars har jag inte gjort så mycket idag, känns som att jag mest "lallat" runt & inte fått så mycket gjort så jag får väl göra desto mer i morgon. Wilma ligger & snarkar bakom mig & fjärtar med jämna mellanrum urrrrkkkk.... Hon kan verkligen lukta... Vet inte hur många gånger jag trott att hon gjort av sig inomhus ha ha ha....

Igår kväll var hon också trötter efter att ha tampas med livliga labbehanen Wolf, hon leker hårt men han var för mycket till och med för henne ha ha ha...Tror att de också fick ta en dusch efter de kom hem, Wilma fick då gå raka vägen in i duschen så hon var vääääldigt sandig även om hon rullade av sig i snön. Mina jeans måste in i tvätmaskinen innan jag kan ta på dem igen, så även med jackan & skorna måste spolas av. En fördel är ju att man känner sim så otroligt ren när man fått av sig sådana kläder & duschat. Måste se det positiva i det hela.


Nä, nu ska jag se veckofinalen av Halv Åtta Hos Mig.


Tjillevippen


Checka in denna super staffe :)

Av Malin - 2 april 2014 12:45

Ja det gjorde jag av den enkla anledningen att alla ändå skulle tro att jag skämtade om allt ;) På Fejjan var det inne att gå från singel till förhållande eller att ha en bulle i ugnen.

Kvällen innan frågade min M om vi skulle göra något drastiskt & lägga in status att vi är i förhållande men utan namn... Utan namn väljer vi av den enkla anledningen att vi fortfarande inte träffats men är otroligt förälskade, hur man nu kan vara det... Jag förstår inte det själv men det fladdrar fjärilar i magen & pirrar i hela kroppen när vi pratar med varandra eller jag tänker på honom. Så namn väntar vi med tills vi har setts vilket förhoppningsvis blir snart när det passar oss båda. En väninna hade scrollat tillbaka på förra årets 1 april på min sida & såg då att jag även där hade skrivit i ett förhållande som skämt. Hon trodde det var likadant nu men icke, nu finns det någon i mitt liv.

Idag känner jag mig lite ur gängorna, vet inte varför, kan vara astman som gör det men har liksom ingen ork i kroppen & skulle hellst av allt bara ligga & sova. Och egentligen... Varför gör jag då inte det, har ju inga direkta "plikter" förutom att fixa mat åt Wilma. Man ser att astman påverkar mer än man tror, ena dagen tar man en längre promenad utan problem & nästa får man kämpa sig igenom den. Kan vara rätt irriterande när man vet att det inte är kondisen det sitter i. Ändå har jag blivit bättre med medicineringen som jag tidigare slarvade rätt bra med.

Har i alla fall idag varit & handlat hem mjölk så att jag kan baka åt pappa så bara jag får inspiration ska jag sätta igång. Har även varit ner på strandpromenaden med Wilma så att hon fick springa av sig så nu är hon nöjd & har gosat in sig i mitt täckte på sängen.

Igår var det som sagt 1:a april... Småpysslade hemma & gjorde ännu en gryta med kycklingsoppa, blev 14 portioner så jag har då soppa så det räcker. Satte i lite extra sambal oelek & jädrar vilket drag det blev i soppan, när jag tagit första skeden fick jag en serienysning som hette duga hi hi hi... Den öppnade både näsan & lite till tror jag.

Var till kyrkogården en sväng & penseérna på mammas grav var fina trots minusgraderna natten innan, vi valde givetvis gula & sommarens blommor kommer också gå i gult då det var hennes önskan till begravningen.

Tisdagar brukar jag på morgonen ha Det Okända morgon, äter då frukost & ser avsnittet sedan måndag kväll men nu fällde jag en tår då det inte sändes i måndags, fick vackert äta frukost utan deras sällskap.

Något som däremot kommit tillbaka är ju nya avsnitt av Halv Åtta Hos Mig... Så roligt att se "vanligt" folk laga mat & få lite inspiration, däremot är jag väl inte så glad över byte av programledare... Pia låter som en speedad papegoja så att jag bara blir stressad när hon pratar för mycket. Helge var no1 & hans skämt lät inte tillgjorda.

I kväll är det dessutom finalen av Sveriges Mästerkock, jag håller på Ala då jag tycker att hon varit rätt jämn i sin matlagning. Dessutom skulle jag gärna köpa hennes kokbok då jag hörde vad den skulle innehålla.

TV ja... En serie jag började se förra veckan är Badhotellet, en helt underbar Dansk serie som jag ser fram emot att se varje torsdag framöver.

I helgen när Mari kom över så satt vi & pratade utlandssemester, vi längtar båda något enormt till våran vecka i Turkiet. Mycket solande & efter stranden ska vi ta några rundor i poolen för att kroppen ska få sitt också. God mat & dryck hör ju till & sedan shopping. Men inte shopping som alla tror av kläder, skor, väskor och så vidare. Nej, vi handlar lite annat som vi ska ha hem. Dels har Rexona en puder deodorant som inte säljs här i Sverige, den är helt underbar då den är "torr" & inte ger missfärgningar under armarna när man har svarta kläder. Vi köper även Niveas lotion som är helt underbar & luktar gott av apelsin. Ännu en hudcreme, Turkisk, som är gjord på granatäpple eller oliver, helt underbar & har fuktar huden länge. Granatäppelte är också en favorit då den kan drickas både varm eller kall. Sedan min favorit, den Turkiska korven sucuk som är kryddstark, kanon att äta till frukost om man steker den med ägg eller till måltid med till exempel pasta. En flaska Yeni Raki är också ett måste, fräscht att ta ibland om sommaren med lite is i. Det sista som vi alltid vill köpa hem är Magnums underbara choklad, fattar inte varför den säljs i så få länder. Jag är själv inte mycket för choklad men denna är underbart god.

Ja, det var våran inköpslista på semestern ha ha ha... Lite som att vi handlar på Dollar Store eller ÖB men vissa saker får man bara inte tag på här i Sverige & denna gången får vi ju dessutom ha 30 kg/person på planet.

Nä, nu är det dags att fixa mat åt Wilma, makaroner & mald lever mums... Ha en fortsatt fin dag ni som orkat läsa ändå hit.

Tjillevippen


Åker ni till Turkiet så smaka Magnums underbara choklad  



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards