Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under april 2016

Av Malin - 11 april 2016 08:42

Ja ni som någon gång läst min blogg vet ju att jag har snabba kast mellan ämnena, blandad kompott med andra ord.


Idag är det måndag, tråkigt att helgen skulle gå så fort även om nu alla dagar är sig lika när man är "mellan två jobb" som det så fint heter numer. Har varit ut med Wilma vid 5, somnade om någon timme & vaknade som vanligt av värk men det var helt ok då det var dags att stiga upp ändå. Fått i mig lite frukost & kan ta det lite lugnt då jag inte har någon inplanerat förrän vid lunchtid då jag ska till sjukgymnasten. Knäet känns lite bättre i alla fall men det är frustrerande att inte kunna hålla igång som man är van vid än, detta sista halvåret har varit skit rent ut sagt & det som är ett tråkigt resultat är ju att vikten gått upp då man inte kan förbränna det man intar på samma sätt.

Har nu i alla fall på snart 3 v inte druckit en läsk, förra veckan började jag lägga mindre portioner på tallriken & hoppas snart att knäet ska vara så pass bra att jag kan börja ta kortare promenader.

Ska be att få lite fler övningar idag hos sjukgymnasten som jag kan göra hemma, bäst att lyssna på honom & inte börja med något själv som fördröjer helandet.


Det finns en radiokanal på nätet som heter Raggarradio, så otroligt skön musik & den kanalen brukar jag ha på när jag tar en dusch. För 1,5 v sedan var det en riktigt medryckande låt, tror att det var Runaround Sue & Malin blev så uppspelt att jag gjorde något hastig danssteg & hipps vips så var knäet dåligt & kryckorna åkte fram så... Efter det kan jag säga att dansa i duschen inte är något för mig ha ha ha... Så gillar ni medryckande "raggar musik" gå in på www.raggarradio.se



Helgen har varit ganska lugn & skön, har åter tagit fram mitt broderi för att inte sitta framför datorn när jag har tid över, bättre att få den klar tänkte jag så att jag får fortsätta med ett annat broderi som jag hållt på med i flera år men ibland lägger undan då det är så otroligt mycket räknande i det.


På lördag kväll hade jag Mari över på kvällen, det är den kvällen som jag brukar göra något gott så det blir typ som lördagsgodis. Denna lördagen fick det bli den gamla efterrätten Gino, varm frukt med riven vit choklad över som man har i ugn & serverar med glass till. Givetvis hade jag köpt för lite kiwi som jag skulle ha i botten & fick lite smått panik, hittade en bork med mandarinklyftor i kylen & fyllde ut med dem, sedan ett lager bananskivor för att avsluta med hallon & choklad... Jag var väldigt skeptisk till mandarinen men det fungerade faktiskt & det blev en väldigt läskande men inte söt efterrätt.



Småpysslade hemma & när jag vattnade blommorna slogs jag av mina julstjärnor som fortfarande lever... Jag brukar ha otur med dem & de brukar tappa alla blad efter typ 2 veckor men inte nu... Nej nej, så här fina har jag aldrig haft & de bara skjuter & blir tätare så jag har bestämt att de får leva & planteras ut i större krukor till sommaren på balkongen. Får jag ha lite juligt där med ha ha ha...



Från det ena till det andra igen... Fick tidigare några parfymprover & jaaaaaa nu har jag 2 nya favoriter förutom min vanliga Chanel No5 & Giorgio Beverly Hills...

Bvlgari Omnia Indian Garnet & Michael Kors Sexy Amber har jag nu testat & jag kan varmt rekomendera dem, otroligt behagliga dofter utan att bli så där stickande i näsan & för starka. Jag som har astma reagerade inte på dem. Så nästa gång jag inhandlar en ny doft så blir det någon av dem.


   


Nä nu ska jag ta & gå ui sovrummet, ta bort lakanen som ska tvättas i eftermiddag när jag har bokat tvättstugan. Ska även dammtorka & dammsuga lite så att det blir representativt här hemma.


Ha en riktigt fin dag alla där ute & vet ni vad, snart är det fredag igen.


Tjillevippen


Av Malin - 7 april 2016 10:27

Visst är det väl ändå konstigt att fast man är utan jobb så är fredagen speciell. Under veckorna så gör man bort det mesta för att kunna vila under helgen, det sitter liksom i ryggraden sedan man jobbat förutom tvätten som jag alltid brukat ta hand om på söndagar. Idag regnar det så det är en passande dag att städa lite & dammsugas behöver verkligen hallen göras, det dras in så otroligt mycket sand denna årstiden.


Bättre med ett hus i sanden än sand i huset  


Nu ska Bitterfittan klaga liiiiite.... Och det gäller alla dessa kedjeinlägg på Facebook där man uppmanas dela det om man är en "sann vän" eller om man tex vill stödja cancerforskningen mm mm mm mm.... Så otroligt trött på dem & det är absolut inget som jag delar vidare. I dessa står det dessutom att ser man att någon inte delar så förstår man... Förstår vad? Hur dålig människa den personen är? Att man inte bryr sig? Svammel.

Just när det gäller sådant som cancer blir jag extra upprörd eftersom min mamma dog av denna fruktansvärda sjukdom. Vill man verkligen stödja cancerforskningen så gå in på https://www.cancerfonden.se/stod-cancerfonden & ge en slant.

Jag vill också slå ett slag för insamlingen "Klara som ville förändra världen". Denna tappra tjej som bara några månader efter hon fick diagnosen Pons Gliom (hjärntumör) avled & lämnade sin familj i sorg. Hennes familj har startat en insamling på barncancerfonden, gå gärna in & donera en slant https://www.barncancerfonden.se/1309400033/.



Cancer, denna hemska sjukdom som varje år tar en vän från en... Min älskade Morten kämpar, han har gjort sin andra stamcellstransplantation & sist var proverna liiiite bättre. Jag hoppas att det fortsätter åt samma håll framöver & att han blir bättre & kanske tom friskförklarad som en stor del av de som genomgått denna behandling blivit.



Jag vet att många med mig är intresserade av det mediala & gärna går kurser i detta för att utvecklas, denna kurs med Pierre skulle jag gärna gå men bor ju lite avsides. Kanske att någon av er som läser bor närmare & har tillfälle att delta, jag har förstått att det är kurser som ger mycket & utvecklar en bra som person. Så här vill jag rekomendera Pierres sommarkurs som går av stapeln 17-19 juni.


 


Slutligen vill jag slå ett slag för min vän Matt Demons nya album som släpps i maj/juni, skön bikermusik så jag hoppas att ni köper en CD att njuta av i sommarnatten... Och resten av året naturligtvis ;)

Här är ett smakprov från det nya albumet BROTHERS FOR ETERNITY. På denna länk kommer ni att kunna finna albumet när det släppts: http://bigredmachine.eu/

 


Det blev många tips idag ha ha ha... Ja då får ni även lära känna mig lite närmare & får reda på vad som gör att mitt hjärta slår lite fortare ;)

Nä nu ska jag ta tag i det som måste göras, tror att jag börjar med dammsugningen. Hoppas att ni alla får en toppendag & att ni har bättre väder än oss här i norr.


Tjillevippen

Av Malin - 6 april 2016 07:15

Kommer så väl ihåg att var onsdag morgon, på Tallink Siljas infon, sa Maria att nu var det keskiviikko & då kändes det som att snart är det helg. Saknar tiden där, älskar ju att sälja så det jobbet passade mig riktigt bra & sedan hade man ju dessutom så otroligt bra kollegor vid sin sida. Och vilka företagsfester ha ha ha... Men de kan ju inte bli annat än bra när man trivs i sällskapet. Sedan saknar jag givetvis de roliga kryssningarna som jag privat åkte på, visst kan jag åka nu med men inga gratishytter & måltider nu inte...

 

 

Igår var jag med min far till Boden då han skulle prova ut nya glasögon, man tjänar på att åka de milen för här skulle det bli nästan 6000:- för ett enda par medan han på butiken i Boden får 2 par, som dessutom har glas som blir mörka i solen, för 2700:-. Det är verkligen skillnad måste jag säga & då han tagit från dem tidigare vet vi ju att de har bra glasögon.

Blev så att vi åkte runt lite i Boden, vad in på DollarStore dels, orkade inte gå på så mycket då jag har kryckorna igen. Vi åkte förbi Försvarsmakten, pappa hade mycket minnen att berätta från sin tid där. Passade på att fota lite.

 

 

Wilma är så rolig när vi åker bil, hon har absolut inte ro att ligga ner utan ska hela tiden ha koll men man märker att hon blir trött då hon nästan hela tiden lägger huvudet på min axel. Ligger det gör hon när vi står parkerade.

 

 

Jag köpte på DollarStore Supersalta Flakes som jag ska ha när jag bakar, funderar på att hitta på en egen kaka som ska ha lite hallonkola aktig topping med dessa flakes på. Tror faktiskt att det skulle kunna bli riktigt gott.

Har en tanke på att göra en mördeg & göra småkakor i mazarinformar, sedan kanske en hallonkola i & flakes som topping.... Vad tror ni som bakar om det? Eller ni som helt enkelt bara gillar att fika.

 

 

I måndags kom så äntligen min vinst från Tidningen Nära, det blev en glad överraskning & de hade verkligen skickat sådant som jag kan behöva. Kändes som att den som plockat ihop nästan visste vem jag var, hur jag mår & är som person ha ha ha... Ska faktiskt ta & börja läsa boken för det finns garanterat verktyg för mig i den.

 

     

 

Nä, nu ska jag ta & ta tag i livet, diska lite, plocka lite, dammsuga för usch vad det dras in sand denna åretiden. Nog för att jag gillar sandstränder men inte vill jag ha en i hallen. Hoppas att ni alla får en riktigt fin onsdag & vet ni... Snart är helgen här igen.

 

Tjillevippen

 

Av Malin - 2 april 2016 08:26

Så var april här & vilka dagar vi haft i veckan, soligt & fint & det ser ut att bli ännu en underbar dag. Man blir så mycket piggare & får energi när solen skiner, även om jag just nu inte får sitta ute & pressa som jag brukar göra pga ögonbrynen.... Efter behandlingen så får man inte vistas i solljus eller solarium på 1 månad om man vill ha ett bra resultat så jag håller på mig.


Påsken var lugn, firar inte något speciellt som man gjorde när man var yngre. Jag vet inte men påsken känns inte som någon jätteviktig högtid, för mig i alla fall, utan jag tycker att julen & midsommar är viktigare.

Jag hade i alla fall Mari över på påskaftonskvällen, gjorde vardin laxmacka åt oss & pavlova efteråt & det var riktigt gott, pavlovan var också perfekt & inte alls för söt. Bytte ut grädden till vaniljvisp & det var toppengott.



I tisdags så ville min far ha med mig till Happis för att handla, med ena fickan tom & andra trasig så kan man inte shoppa men det blev i alla fall ben åt Wilma, värmeljus & tvättmedel köpt ha ha ha... Inga utsvävningar här inte.

Efter åkte vi förbi till mammas hemby Karungi där vi passade på att hälsa på min morbror med fru, trevligt då man inte ses så ofta... Tror att det är typ 1,5 år sedan jag sist såg dem.

Man märker efter mamma gått bort att man inte har lika mycket kontakt med släkten på hennes sida med ett undantag för min moster i Stockholm, vi hörs av varje vecka & det har vi gjort i snart 30 år. Visst gillar jag alla mina mostrar men henne står jag närmare. Efter jag flyttade hemifrån så har hon alltid varit bra att prata med om det var saker som jag inte ville ta upp med mina föräldrar & det har varit toppenskönt att ha någon äldre att prata med då man varit virrig i kolan.


Mamma & moster Barbro ca 1,5 månad innan mamma lämnade jordelivet


Annars så pysslar jag på hemma & i stället för att sitta vid datorn när det finns tid så har jag tagit fram mina broderier igen... Har en mindre jag nu ska slutföra, en färggrann tavla med en massa cupcakes & när den är klar ska jag gå på en större tavla som jag hållt på med i över 10 år eftersom den lagts åt sidan ibland. Den är stor & med nästan 80 färger, mönstret är i ett häfte & var sida passar inte ihop riktigt så jag får räkna en massa & det är därför som den fått vila ibland men snart ska den luftas igen & jag hoppas få den klar då den är så vacker med en påfågel sittande i ett träd... Ja här under ser ni bilderna på projekten.


   


Och påsken ja... Tidningen när hade en tävling där man kunde vinna ett andligt paket & tro det eller ej men jag vann ännu en gång, verkar ha en riktigt tur vad gäller tävlingar just nu & det är ju roligt att ha tur i något.

Vet dock inte vad paketet innehåller så jag ser verkligen fram emot att öppna det när det kommer.



I kväll tror jag att det blir en varm dusch & sedan ska jag krypa upp under filten med lite ostbågar (mitt lördagsgodis) & njuta av en av mina favoritserier, nämligen Grimm. Har sett den sedan starten & visst är den kanske overklig men ändå bra faktiskt. Innan så visas Vampire Diaries, den har jag däremot inte sett från början & ser nu bara med ett öga. Hänger väl med så där i alla fall. Men det är en hel dag innan så det får snart bli en liten tur med Wilma & ett besök på affären, diska lite, dammsuga, brodera.... Kanske hittar någon att surra med i tfn ett tag, har ju blivit lite dålig på att ringa upp vänner & surra.

Men sedan blir det planerade duschen, ostbågar & Grimm.


   

Lördagsmys

 

Nä nu ska jag först piffa till mig & sedan ta tag i lördagen, hoppas att ni alla får en riktigt fin helg   

 

Tjillevippen


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards