Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under mars 2018

Av Malin - 27 mars 2018 10:32

Ja det är något som jag funderar då jag återigen börjar böla bara någon frånar hur jag mår. Jag har inte heller samma ork när jag kommer hem från kursen utan återigen sover jag några timmar efter jag tvingat i mig lunch för hungrig är jag inte heller. Man kan ju tycka att när solen skiner och det är ljusare ute så ska man må bättre för det gjorde jag ju när jag mådde bra men inte nu längre. Jag som var så glad att allt gick åt rätt håll har nu åter tagit ett stort steg bakåt. Glad i alla fall att man kan ha på solglasögonen nu så att folk inte ser att man gråtit och hur dåligt man mår. 

Kanske att det är vårdepressionen som lagt in en stöt och att man då som redan deprimerad mår ännu pissigare. Hur mår alla ni andra? Känner ni av att ni mår dåligare denna årstiden?


 


Igår efter kursen handlade jag lite och avslutade med att kila in på Buketten för att köpa en jättefin orkidé till friseringen jag är kund hos. De är alltid så tillmötesgående och goa och sist när jag skulle dit för att klippa mig fick jag ändra mig och bara göra en quick fix vilket i mitt fall betyder en rakning av vänster sida då jag har sidecut. Det var när FK ändrade sina brytdatum så jag fick bara just över 6000:- så en klippning för 450:- kändes mycket då det skulle bli en quick fix för femtiolappen. Då var min gulliga frisör så snäll och bjöd mig på en klippning. Så otroligt snällt gjort, det var därför jag nu ville köpa henne och kollegorna en liten blomma. Dessvärre låg just hon hemma i magsjuka men jag hoppas att den lilla blomman glädjer lite i alla fall. Jag är ju sådan att jag tycker det är roligt att glädja andra och frisörerna om några är ju de som gör att man känner sig extra fin i håret och inte som en piasavakvast. Jag måste dock försöka bli snällare med mig själv också och försöka att plocka in ljuset i livet igen, fylla livet med roliga saker och inte bara gå runt och må dåligt men hur gör man det? Medicin? Hur har ni som varit deprimerade gjort för att komma tillbaka?


 


Denna veckan blir lite kortare då vi är lediga torsdag till måndag :) Blir faktiskt riktigt skönt att få ta dagarna som de kommer, känner att jag skulle behöva vara ledig 2 v bara för att få ta tag i hemmet för jag har mest energi före lunch men då är jag ju på kurs så det blir inte mycket mer än diskat gjort hemma de dagarna. 

På torsdag kommer i alla fall Mari på besök, då ska jag fuska lite och äta bröd. Ska göra en extra god macka med räkor och kräftstjärtar och en glassbomb till efterrätt. Så det blir väl typ det närmsta ett påskfirande jag kommer. Hoppas att ni alla andra har något roligt inplanerat och att ni kommer att få en riktigt trevlig påsk.


Tjillevippen pip pip


 

Av Malin - 22 mars 2018 09:56

Så var torsdagen äntligen här och det är soligt ute, blåser dock lite men vad gör det... Det är ju torsdag och sista "arbetsdagen" för veckan för mig. Ska jag bara dammsuga, sätta in en kyckling i ugnen och göra en laddning gulash soppa. Sedan kan jag bara ta det piano resten av dagen. 


Igår var det dags för ett besök hos kuratorn efter ett 3 v uppehåll, var otroligt jobbigt igår. Jag vet inte varför jag just nu mår så otroligt dåligt igen, våren ska man ju må bättre av eller hur? Som hon säger så måste jag ju berömma mig själv för de små framstegen jag gjort, så som att dammsuga regelbundet och att jag diskar 2 ggr om dagen så att det aldrig blir denna samling som det tidigare kunde bli. Även att jag har gått ner i vikt och ändrat mina matvanor. Men det är liksom svårt att berömma mig själv då jag tycker att jag är så långt ifrån den jag brukade vara. Känner mig otroligt vilsen just nu, vet inte var jag är och vad jag vill. Jag vet knappt hur jag känner mig och ändå har det inte hänt något utan normalt ska jag ju vara glad just nu men varför är jag då inte det???? Visst ser alla runt mig en glad Malin men det leendet är påklistrat och för att se hur jag egentligen mår så måste man se mig i ögonen för det sägs ju att de är själens spegel och de ler då rakt inte alls. 

Det roliga är att jag är ju för frisk för att bli skickad till psykolog och i remissen till kuratorn ingår endast 8 besök där jag då har ett kvar nu efter påsk. Jag frågade henne vad som nu då händer, ska jag må tipp topp efter 8 gånger? När man inte är så depressiv att man försöker ta livet av sig så känns det som att man är i någon slags gråzon men nu kommer hon i alla fall att utöka besöken fram till sommaren i alla fall. Men allt känns så förvirrande, man ska inte jobba men ändå ska man söka jobb och raportera till AF. Det blir ju ett jäkla stressmoment.

Ja ja, det lär väl bli bra någon gång, om inte annat så får jag väl låtsas att jag mår tipp topp och rasa ihop när jag är hemma i stället. 

 

Från det ena till det andra... Hårspray. Kom att tänka på det igår när jag finishsprayade min sidecut och använde en billig Wella spray eftersom min Lanza tog slut... Fyyyyy s-an vad den luktar, det bara sprider sig en lukt av kemikalier och direkt jag har sprayat måste jag hålla andan, ta mig ut ur badrummet och andas frisk luft. 

Min Lanza däremot har jag inga som hellst problem med, den luktade bara lite när man blötte håret dagen efter men det var någon lukt jag kände igen och efter ett tag kom jag på vad den luktade... Kanel :) Så nog luktar jag hellre på kanel än kemikalier ha ha ha... Nä, det lönar sig när det kommer till hårprodukter att köpa dyrare, drygare märken än dessa billiga på typ mataffären. 


En liten glad sak eller kanske jag ska säga två :) I förrgår vaknade jag tidigt och hade ont i ena knäet, gick upp och smorde in det med Voltaren och blev rätt förvånad när jag märkte att mitt knä blivit mer synligt :) På kvällen när jag såg TV så sträckte jag ena benet och märkte då att, hallå Malin, du har ju fått en syndlig fotknöl ha ha ha... 

Det är verkligen det roliga med viktnedgången, när man se de små små förändringarna.


Nä nu ska jag fortsätta skriva om anafylaxi på engelska och mina egna erfarenheter runt detta, efter så ska jag försöka rensa hjärnan från alla veckans intryck medan jag dammsuger ;)


Tjillevippen


 

Av Malin - 19 mars 2018 10:45

Jag som kom igång att blogga rätt regelbundet men vad hände??? Kanske att det är för att livet liksom ser ut likadant varje dag. Man stiger upp, äter frukost, far på kurs, kommer hem, äter lunch, diskar, ser lite tv, är ut med hunden, äter middag, diskar, ser tv, ut med hunden och lägger sig. Fy tusan så otroligt tråkigt det lät när jag skrev det och ser hur dagarna ser ut framför mig i text, inte konstigt att man blivit deprimerad ha ha ha... 


Nåja, vi går mot ljusare tider och det märks när det nu börjar att ljusna redan vid kl 5 på morgonen, funderat på om jag kanske skulle köpa mig en rullgardin så att man får bättre sömn. I går var det så otroligt härligt, plusgrader, stundom soligt och takdropp. Jag mådde ju inte allra bäst men var skönt att ligga och vila på soffan efter tvätt och dammsugning var gjort och lyssna på takdroppet när balkongdörren fick stå på glänt. 

Har i helgen inte mått så där 100%, börjat få ont i halsen och lite feber men försökte i alla fall att göra det viktigaste så som att diska, tvätta och dammsuga. Sedan så var soffan vääääääldigt skön vill jag lova ;) 


Idag så kom pms:en som ett brev på posten bläääähhhh..... När ska jag slippa den, samtidigt så är det ju bra när den kommer regelbundet så att man vet att den delen av kroppen i alla fall fungerar men inte gör det den roligare för det. Man skulle kunna denna vecka hänga av sig underlivet ha ha ha... Män vet inte hur bra de har det.


Nä nu ska jag forsätta skriva, denna gången ska jag förbereda ett tal om någon ämne som jag själv valt och givetvis i vanlig ordning gör jag det inte lätt för mig utan kommer att skriva ett tal på engelska om allergichocker anaphylaxis som det heter. 


Önskar er alla en riktigt fin start på denna nya vecka, sköt om er och håll er friska :)


Tjillevippen 

Av Malin - 10 mars 2018 09:52

Sköna lördag, hoppat i myskläderna igen efter att ha vart på morgontoaletten med Wilma, ute fortsätter snön att falla så det är rätt skönt att vara inne och inget har jag att göra heller, ska bara ta en dans med dammsugaren & fixa mat åt Wilma. Åt mig så har jag tagit fram en gulash soppa från frysen & till middag blir det karré med broccoli och chilimayonäs mmmm.... Var länge sedan jag åt det så det kommer att landa bra i magen ;) 

Finns säkert massor jag skulle kunna göra men då denna förkylning inte bryter ut utan ligger i något slags mellanläge så känne jag mig inte i for, dock skulle det vara bättre om den fick bryta ut ordentligt i stället. Natten som var var olidlig, jag var het som en kamin. Låg i bara trosor, utan täcke och med fönstret öppen men var ändå så otroligt varm. Ja ja, får sova lite idag så att jag är piggelin och trevlig när Mari kommer förbi i kväll på lite spel & surr.


 


I veckan har det stått mycket om... Ja jag vill inte skriva personens namn då det smakar unket i munnen. HUr som så handlade det om att denna självutnämnda hälsoguru varit på en hamburgerrestaurang, vad hon nu gör där, och då hade en tjej med diabetes tagit insulin vilket var sååååååå hemskt och äckligt och kunde jämföras med att byta tampong!!!!!!! Snacka om att öppna foderluckan utan att ha kunskap, detta uttalande gjorde mig fly förbannad och för att inte tala om alla hennes följare på instagram som blint tror på henne och uppenbarligen är lika j-a IQ befriade utan att kunna tänka själv. Direkt hon skrev att magen hängdes ut så antog man att det handlade om en överviktig person och då lät sig inte kommentarerna vänta. Feta, lata, äter onyttigt bla bla bla.... Fy satan vilka stolpskott och de är ju klara bevis på att det inte är någon ide att ha fibrer i magen när man har skit i huvudet. Och bara för att någon är offentlig, jag säger inte känd för hon har inte tillfört något förutom att spy galla på sin blogg, så har man inte rätt i all man skriver och jag som följare av någon behöver inte konstant ha samma åsikt eller slicka röv vilket dessa patetiska människor gör. 

Sorry, nu har även jag utan att tänka på det spytt galla på min blogg ha ha ha... Det är bara så att jag inte gillar folk som tror sig ha rätt i att klanka ner på människor för att göra sig själv viktigt vilket denna människa, om man kan kalla henne det, gör ofta.

Over and out om detta ämne men nu har jag i alla fall fått ventilera och det ska alla ni damer där ute veta att ni ALLA är lika viktiga och fina oavsett former på kropparna. Sträck på er, var stolta för den ni är MEN gör er inte viktiga på andras bekostnad för ni har inte en aning om vad de har gått igenom i livet. 


 

Ni är alla vackra oavsett kroppsform och hör sen   


Nä, nu ska jag ta mig en dans med dammsugaren och sedan ska lilla damen få sig lite mat, hoppas att ni alla får ha hälsan och att ni får en riktigt fin helg med nära och kära.


Tjillevippen


Av Malin - 4 mars 2018 19:14

Jisses vad veckorna går fort och speciellt helgerna, var tar tiden vägen??? Denna helgen har jag verkligen inte gjort mycket, har inte varit helt kry... Ont i halsen, hostat om nätterna, snorat och haft lite feber men det vill liksom inte bryta ut ordentligt och jag hatar att gå och vara så här småhängig, ni vet kroppen orkar ingenting men samtidigt så är man inte dålig nog för att ligga hemma. Ja ja, det ska nog bli bra, får ta en treogrogg innan sängen i kväll och hoppas att jag sover bort det. Har surrat med Morten en hel del då jag mest legat och han har ju gjort detsamma eftersom han är lika klantig som vanligt... Fredagkväll skulle han ta ett glas med vatten och svamlade givetvis till det, slog sönder det och skar sig på ovansidan av handen så han tillbringade natten på akuten där de fick sy det hela. 

Jag skojade i förra veckan och sa att nu när jag fått högkostnadskortet och har gratis vård fram till januari nästa år så gör det inget om jag bryter benet ha ha ha... Men jag tycker att min otur med kroppsskador har lagt sig och det är jag glad över. Hämtade ut mina 2 blodtrycksmediciner i fredags och nog får vi vara glada att vi får billig medicin i vårt land, 55:- för båda och nu har jag så det räcker i 6 månader. 


Ohhhhh jag måste få visa min otroligt fina orkidé som jag köpte igår, fick nämligen ett presentkort när jag fyllde år i september och igår när jag kände mig lite hängig så ville jag ha något som lös upp tillvaron så det fick bli en orkidé till köket. Så otroligt fin rosa färg, den är dock inte naturlig utan förjad men vad gör det, den är ändå vacker.


 


Ja ja, från det ena till det andra... Inlägg på fejjan. Jag skrev bara ett kort inlägg om att jag insett hur duktiga politiker många av mina vänner är med alla manipulerade bilder med fejkade texter på politiker. Att jag tycker att de i stället skulle gå ut i verkliga livet och engagera sig då de är mer kompetenta än sittande och tidigare regering. Då fick jag ett svar av en vän om att det var tråkigt att jag var så arg eftersom hon har en helt annan bild av mig... Hmmmm..... Arg när jag har en åsikt eller tycker till? Jag skrev inte argt på något sätt och jag vet inte men nog tycker jag väl att jag också har rätt till en åsikt eller... Det är felet med vårt samhälle, direkt som man har en åsikt så är det någon som ska trycka ner en. Jag betackar mig allt sådant eftersom jag redan hatar mig själv, trycker ner mig själv och gömmer mig med bravur så jag behöver ingen annan som gör det. Inte konstigt att man blir depressiv så som världen har blivit. Jag tror ärligt att det är internet, facebook, instagram osv som ställer till det en hel del för man får orealistiska krav på sig själv. Man ska vara fotomodell, bo i herrgård vid 20, resa jorden runt och shoppa som en galning. Ska vi verkligen värdera våra liv baserat på vad vi handlar och har, inte på familj, de små sakerna och kärlek? Jag har därför dragit mig lite undan fejjan då det blivit ett sjukt klimat där inne men även på andra sidor. 

Så arg... Nej, jag är inte arg men precis som alla andra har jag åsikter men jag sitter inte och manipulerar texter och förvränger bilder för att visa något som inte är sant.


Nej, nu ska denna bitterfitta gå ut med Wilma så att hon får slå en drill innan jag ska se Mästarnas Mästare och sedan avsluta kvällen med James Bond innan sängen kallar. 


Hoppas att ni alla haft en helt underbar helg, tankat på energi inför kommande vecka och får en fortsatt fin söndag.


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards