Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 20 juli 2022

Av Malin - 20 juli 2022 09:05

Blandat för en krona, kommer ni som är kring 50 årssträcket ihåg hur mycket lösgodis man fick för en krona som barn? Numera får man inte ens ett tuggummi för 1 krona. Man stod på tå för att kunna se och sedan pekade man på de godisar man ville ha och den ständiga frågan var "hur mycket har jag kvar"? :) Vi hade kiosk rätt över gatan, en helt underbar dam vid namn Ann-Mari Ström. Då och då gick vi dit och frågade om det fanns några trasiga godisar eftersom hon alltid gav dem gratis. Snacka nostalgi, numer är det bara att gräva på själv och komma hem med ett kilo lösgodis. Jag tror helt enkelt att man på den tiden uppskattade godiset mer när man bara fick små mängder.


 


Blandad kompott, jag det lär det bli då jag inte skriver så ofta. 

Jag har ju tidigare skrivit om min far som föll och fick en höftledsfraktur, under denna månad har de konstant skickat hem honom för tidigt från lasarettet. Lika fredagen som var, han var bara hemma lördagen så fick han natten mot söndagen åka in igen. Han skulle upp på toaletten och föll vid sängen, några grannar hörde honom ropa och larmade så att både ambulans och polis kom på plats. Men hörde de av sig till oss anhöriga??? Skulle inte tro det så hur chockad var inte jag när hemtjänsten ringde tidigt på söndagsmorgonen och bad mig höra av mig när han skulle hem igen. Oj, visste inte ni att han är inlagd? NEJ!!!!! Inte en jäkel hörde av sig och hur lätt är det sedan att komma fram till akutmottagningen för att höra vad som hänt och hur någon mår? Det kan jag svara på, man kommer inte fram dit utan man kopplas till en extern växel där man bara får veta att de lämnar ett meddelande. Vad fan är det för system????? Till slut ringde jag 1177 då jag vet att även de kan ringa igenom, hon tyckte också att detta med växeln var ett väldigt konstigt system och ringde igenom till akuten där en sköterska lovade att de skulle återkomma snarast. Ska det verkligen behöva vara så hör tjorvigt när en nära anhörig skadas? Nej är i alla fall mitt svar och jag tycker definitivt att detta måste ses igenom. Jag har själv jobbat på ett företag som är växel för över 5000 företag, jag förstår att vissa företag vill ha detta system men någon måtta. Min bror jobbade på just detta callcenter som ekonom när jag skulle ringa honom eftersom vår mamma var väldigt dålig, låg på palliativa och inte hade långt kvar. Då sitter en telefonist och frågar vem jag är och om hon kan lämna ett meddelande. Förbannad skällde jag ut henne och frågade om det är meningen att hon ska sitta och skicka något j-a meddelande när jag är hans syster och vår mamma inte har långt kvar, koppla för fan igenom mig. Vissa saker har verkligen blivit sämre men åren.


 


När jag ändå är inne på detta med vård och sådant så finns det ett ämne som är lika aktuellt nu som när det hände mig för ett antal år sedan. Att bli drogad på krogen. När detta händer ska man vara tacksam för att man har uppmärksamma vänner. Hände mig på Lilla Hotellet här i Kalix. Jag hade bara druckit en grogg hemma & tog en till när vi kom ut. Höll i glaset hela tiden men givetvis tittade jag inte på det hela tiden. Huvudet fungerade när det kickade in men kroppen såg ut som att jag var aspackad & ragglade. Min kompis tog med mig ut för att jag skulle få frisk luft & vallade mig runt men när hon fick hålla mig mot väggen för att jag skulle stå så ringde hon sin son & de körde mig hem. Hon fick mig i säng, låste dörren & postade nycklarna. Allt snurrade & jag tog mig till badrummet, där låg jag & kräktes i 4-5 timmar. Alla som känner mig vet att jag på den tiden kunde dricka en 75:a utan att må dåligt & dagen efter var jag pigg vid 8. Denna dagen efter kom jag mig inte från soffan förrän efter 17. Dum som jag var åkte jag inte till lasarettet för att checka vad jag fått i mig, jag var mest glad bara för att kroppen började fungera igen. Vad människan var ute efter vet jag inte men han misslyckades pga mina vänner. Så alla ni som springer på krogen, var vaksamma, man behöver bara titta bort en sekund så är de där. Numera köper jag bara ciderflaskor och håller tummen i hålet så att ingen kan peta in något.


 


Förra veckan torsdag till lördag anordnades det Classic Motormeet i Happis, som alltid en massa fina bilar så på lördagen åkte jag och Mari dit för att se på cruising. Vi tyckte vi åkte i tid men nog tusan var alla bra platser för att fota redan tagna så det blev inga foton i år, mer än av fängelset som vi passerade flertalet gånger och skylten när vi närmade oss Happis ha ha ha… Lite dålig planering dock då de ändrat programmet i år och hade prisutdelningarna på lördagen och inte söndag som tidigare så mycket av utställarna hade ju redan åkt hemåt. Nå, fanns i alla fall lite bilar kvar som snurrade runt men nästa år får vi se till att åka kvällen innan i stället om det är samma upplägg som i år.


     


Nä, nu ska jag ta och ringa till Börjes Jordgubbar och beställa några liter att hämta till veckan när löningen kommer, för just nu känns det som att jag har ena fickan tom och andra trasig ha ha ha... Inga utsvävningar tillåts här inte ;) 


Hoppas att ni alla har en fin sommar och njuter av det fina vädret och då det nu ska bli riktigt höga temperaturer så kom ihåg att dricka vatten ;)


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards