Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under april 2013

Av Malin - 27 april 2013 10:51

Lördag och ledig helg, var ett tag sedan jag skrev men denna veckan har jag varit slut som artist var kväll och somnat in innan kl 21    Anledningen var att jag påbörjade ett nytt jobb i måndags och det är så mycket att ta in så hjärnan går på högvarv och fötterna bränner av att stå hela dagarna.

Det började veckan innan då jag på onsdagen fick besked att ett jobb inte blev av då de just nu inte kunde ta in ny personal. Jag pratade med en kompis och sa att ok, ingen idé att gräva ner sig... Beställde betakaroten tabletter och planerade för att inhandla en badenbaden och ligga på balkongen hela sommaren... Då ringde de dagen efter från en butik där jag inte ens sökt jobb och hörde om jag vill jobba sommaren och sedan som extra, SJÄLVKLART!!! Jag fullkomligt älskar att serva människor och sälja så det känns kanon.

Första dagarna var jag virrig i hjärnan av allt men i torsdags började det lossna och nu har jag börjat komma in i rutinerna och expiera kunder. Vad jag säljer... Guld/silver smycken, klockor osv... Superkul   


Annars händer det inte mycket förutom att jag sover... Är så mycket jag börjat se i veckan på TV men har somnat ifrån förutom Halv Åtta Hos Mig som jag inte missat ett avsnitt av. Allt hemma har släpat efter så denna helgen går i städandets och tvättandets tecken. Ska dock hinna trycka in en lunch hos mina föräldrar idag och i kväll kommer en kompis förbi så lite nöje i alla fall. Får se till att hålla mig vaken när hon kommer ha ha ha.


Nä, nu ska denna damen ta och piffa till sig för att gåutanför dörrarna, ser ut som ett åkerspöke just nu och vill ju inte chocka alla jag möter på min väg hem till päronen för lunch   


Ha en riktigt solig och fin dag   


Tjillevippen från Bitterfittan


 

Av Malin - 15 april 2013 09:47

Nåja, så tjorvigt är det inte, nu överdrev jag... Har just kommit hem från röntgen och i morgon ska jag till sjukgymnasten så då får jag väl reda på vad bilderna visar. Tror dock inte att de visar något vi inte redan vet, att sprickan i axeln helar som den ska. Man måste tydligen gå den här vägen innan läkaren kan skicka en remiss till ortopeden som i sin tur får skicka remiss för ultraljud av axel & arm. Vilket j-a tjorv, tänk hur enkelt allt hade varit om min egen läkare haft befogenhet att skicka remiss för ultraljud. Ja ja, bara att kämpa på.


Helgen som var har verkligen varit kanonfin, åtminstone gårdagen då det var strålande sol. Satt på balkongen och solade i 1,5 tim i linne och fick rejäla vita ränder så solen tar bra. Ser även ut att klarna upp idag men det blåser rätt bra så jag håller mig nog från balkongen.

Var i går kväll en prommis med Mari och Wilma, lugnt och skönt då de flesta satt hemma och såg hockeyn, slöseri med tid med tanke på hur Luleå spelar. I slutet av prommisen innan vi skulle gå skilda vägar stannade vi för att surra och efter bara 5 min fick Wilma psykbryt då hon var uttråkad och började kampa med mig och kopplet. Fick hålla ner henne i halsbandet och skarp säga nej innan hon slutade och sedan satt fint resterande av tiden. Trodde att hennes trots skulle vara över men icke, bara att vara hård så lägger hon ner skitbeteendet. Det är sådana gånger jag förstår att de som köper staffar och inte vet vad de ger sig in på får problem och vid första trotsen omplacerar dem. Då heter det oftast "ändrade familjeförhållanden" eller "allergi" men skulle hellre stå "pga inkompetens".


Vårkänslor... Någon som fått det ännu? Kärlek i luften osv bla bla bla... Är så less att se en del av mina manliga bekanta som nu träffat någon... Och då menar jag MANLIGA i vanliga fall men nu... Pussar och hjärtan, man sitter till och med på FB och tackar för den goda maten älskling... För f-n, ni sitter i samma rum, har du inte redan tackat eller vill ni bara skryta för era vänner. Ge er för f-n... Visst gillar jag när en man är romantisk och älskvärd men inte när det blir sliskigt töntigt.

Dejtade en kille för ett tag sedan, en yrkesmilitär, en riktigt manlig man som jag älskar... Men när vi efter några månader återupptog kontakten och han kom förbi på kaffe och började jollra med Wilma... Nä men usch, hela hans manlighet rann av, jag satt bara och tittade och tänkte "inte vill jag ha något förhållande med honom". Nu menar jag absolut inte att jag vill ha en man som behandlar mig respektlöst utan för mig är lojalitet, ärlighet och respekt väldigt viktigt, finns inte det så finns ingenting. Men han ska fortfarande vara MAN, kunna visa att jag är hans dam, vara älskvärd mot mig men utan att det blir löjligt. Jag är defenitivt inte den typen som gillar smeknamn som sötnos, smulan osv... Älskling ok... Jisses, skulle kunna fortsätta om detta i oändlighet, kanske inte konstigt att jag är singel ha ha ha...


Nåja, det var lite av det som surrar i min skalle idag, nu ska jag ta och koka lever åt Wilma så hon får någon mat. Min egen är kokad och räcker hela veckan ut.


Over and out från Bitterfittan


Tjillevippen


Bitterfittan som ung bikinitjej på 70:talet     

Av Malin - 12 april 2013 08:22

Fredag och fortfarande soligt och vackert väder, snacka om att vi här i norr har kanonväder just nu, ska inte klaga. Satt på balkongen en dag, satt bara 1,5 tim men färg i ansiktet fick man allt. Härligt att börja få lite färg på sin bleka kropp, inte för att jag är vit... Jag vet inte men jag har inte solat sedan maj förra året när vi var 2 v i Turkiet men har fortfarande ränder efter bikinibehån, har funderat vad det kan bero på... Kanske betakarotentabletterna jag tog förra året för att behålla solbrännan, i sådana fall kan jag varmt rekomendera dem ha ha ha   

Något som däremot alltid dyker upp om våren är dammlopporna hemma... Man dammsuger lika ofta som om vintern men ändå så syns de mest om våren och sommaren, hur kommer det sig? Något bra svar förutom solljuset. Kanske att man skulle inhandla en sådan där dammsugare som går av sig själv så slipper man jaga dem själv.


I morse var jag ut med Wilma redan kl 4.30, då stod hon och "smackade" så jag skulle förstå att nu är det krisartat... Ut med henne så hon fick göra av sig och tillbaka i sängen, somnade väl rätt hårt för ca 1 tim senare vaknade jag av en inte så delikat lukt... Tur i alla fall att min gumma inte gör av sig på mattor vid kris utan på golvet så det är lätt att få bort. Ut en sväng till med henne igen för att sedan komma hem och slutföra en cheesecake med hallon och vit choklad som jag ska bjuda på i kväll när min väninna kommer hit för att dansa. Hoppas att den blev bra, är ju en liten chansning att föra något man aldrig gjort för att bjuda på.

Har även intagit min frukost i form av en drink gjord på jordgubbar, proteinpulver, linfröolja, psylliumskal & yoghurt. Har i 1 v bara ätit kycklingsoppan annars och hej svejs, det verkar gå åt rätt håll :) Men i dag och i morgon är mina "unna mig dagar", kommer dock bara att unna mig att smaka av kakan i kväll. Ska ta och fixa till lite ugnsstekt lax som jag äter broccoli och skarpsås till, yummy...


Karlar... Har i veckan funderat på varför män ALLTID får höra att de är duktiga om de städat eller tvättat, inte tusan är det någon som skriver åt oss damer att vi är duktiga när vi gör detsamma. Min kompis fick en sjuhelvets massa beröm för att han tvättat, ja visst sa jag, gudars vad du är duktig som gör det som precis alla andra måste göra. Det hör väl likosom till livet i allämhet att städa, tvätta, laga mat osv... Inget konstigt direkt.


Åter tvära kast i det jag skriver ha haha... Men det visar ju bara hur det är i mitt huvud eller...   


Nej, nu ska denna Bitterfitta vara "duktig"   


Tjillevippen


Cheesecaken jag fixat klar i morse  

Av Malin - 9 april 2013 10:26

Positiv är jag men jag är även realist, mest för att jag inte ska springa händelser i förväg och sedan bli totalt nedplattad om det inte gick som jag trodde. Detta gäller i de flesta ämnen oavsett om det är i mitt privata liv eller i arbetslivet.

Jag har åsikter och har rätt till dem precis som alla andra men bara för att jag har en åsikt som inte är den samma som din så betyder det inte att jag är arg eller avundsjuk. Vi har alla olika värderingar i livet och vilken tur det är för jisses vad tråkig världen annars skulle vara. Ibland kan jag tycka att jag har för höga förväntningar på mig själv men om jag inte hade dessa, var skulle jag då stå och trampa. Vad det gäller familj så är loppet kört då jag inte kan få barn men jag hoppas träffa en man som kanske redan har barn eller helt enkelt inte vill ha några. Någon som respekterar mig och är mig lojal i ur och skur liksom jag är mot honom.


Finns drömprinsen? Tror inte jag i alla fall, alla har en liten ryggsäck och lite skavanker efter livets ojämna väg och är någon för perfekt så antar jag att de helt enkelt döljer sina fel och brister bakom sin ytliga fasad.

Det finns någon för alla, det tror jag, men vägen dit kan vara lång och med en massa gupp och hinder på vägen. Det är dessa som slutligen lär oss vad vi söker hos en partner och vad vi vill få ut av ett förhållande.


Jag har nu varit singel sedan -07 då jag skilde mig, visst har jag dejtat några gånger men det har aldrig lett till något fortsatt utan oftast med vänskap. Goda vänner är inte heller fel, de berikar vårt liv på många sätt och som kvinna måste jag säga att det är lättare att vara nära vän med en man än en kvinna. Kvinnor springer oftast med skvaller och vänder kappan efter vinden så att säga. Jag har en god väninna och flertalet ytliga som inte vet så mycket om mig och så vill jag ha det, för att skydda mig själv från allt skitsnack. Mari däremot tar del av det mesta i mitt liv och vi kan prata om det mesta vilket är skönt.


Vad jag tror förstör i många förhållanden idag så är det internet... Internet är en bra kommunikation om man använder den på rätt sätt men inte för att vara otrogen och flirta runt fast man är upptagen. Internet gör helt enkelt allt så mycket mer tillgängligt. Jag kom ju på min f.d make många gånger med att flirta och de patetiska förklaringarna han kom med köpte jag inte för en hotellgäst kallar inte en hotellchef för darling tex. Finns många fler exempel från vårt förhållande men de går jag inte in på mer, vill bara glömma skiten.

Som singel råkar man ju ofta på män som stöter och vill ha en "kk" som det så vackert heter, har man nu det så dåligt i ett förhållande att man måste söka andra sexpartners bakom sin partners rygg kanske man ska ta tag i det hela och "städa upp" hemma i stället. Antingen pratar man med partnern om det hela, vem vet kanske att de överraskar med egna fantasier, eller så bryter man upp innan man skadar både partner och barn.

Nåja, deras problem och inte mitt men återigen, min åsikt   


Så till mitt vardagliga liv... Lika tråkigt som vanligt eller ska jag i stället säga att det går i samma banor och att det inte blir många utsvävningar. Var igår till läkaren igen, han vill nu göra en till röntgen på min axel och arm + att han skrev ut något starkare smärtstillande så att jag kan få sova om nätterna.

Solen skiner var dag och det är helt underbart väder ute, skönt med promenader och visst är det så att man blir så mycket piggare nu när solen skiner    Helt underbart ju.

Har kommit fram till hur jag vill ha i mott sovrum nu, äntligen efter 1 år... Svart, lila & guld... Har inhandlat ett svart överkast i fuskläder och med en hel del kuddar i guld & lila blir det snyggt. Ska även hitta mig någon svart matta och kika in lite tavlor till ena väggen. Skulle vara härligt att även ha en schäslong där man kunde mysa med en bok i stället för ryggläge i sängen. Nåja, får se var det slutar.

Viktnedgången verkar gå bra, har dock inte inhandlat någon våg så jag vet inte till 100% men jackan sitter lösare och det är ju en liten morot till att fortsätta. Sockersuget har jag helt borta nu, var värst de 2 första dagarna men nu går det toppen.


Nej, nu ska denna bitterfitta ta tag i lite göromål för denna dagen


Tjillevippen


Bitterfittan längtar till sommaren  

Av Malin - 4 april 2013 07:54

Så var det torsdag och dag nummer 1 i mitt nya liv, ska bli kul att se hur jag lyckas. Nu undrar en del vad då som sker men det handlar om viktnedgång, bitterfittan ska ner i vikt hade hon tänkt. Har tidigare gått ner 10 kg med LCHF men då jag blev överkänslig för mjölk efter att penicillin slog ut magen så var jag tvungen att avbryta.

Fick av en vän recept på en kycklinggryta som man går ner upp till 7 kg i veckan av, den har jag nu tillagat igår och den var supergod. Man får dock bara ta den 7 dagar i sträck och ha ett uppehåll på 2 dagar så då tänkte jag äta enligt GI. Frukosten är utbytt till en proteindrink som jag gör på 2 dl naturell lättyoghurt, 1 mått proteinpulver, 1 tsk linfröolja, ½ matsked psylliumskal och en näve jordgubbar. Slinker ner då den är riktigt god och faktiskt mättande.

Så vi får väl se hur det går för denna bitterfitta med viktnedgången, bra får vi hoppas för annars kanske jag blir en riktig "pain in the ass"   


Har just suttit och beställt lite böcker, kände att jag måste unna mig något att läsa när jag tar ett ligg om eftermiddagarna. Det blev Det Osynliga Riket av Lena Ranehag, Ljusfolket av Benny Rosenqvist, Vinden Är Min Mor: En Indiansk Schamans Liv Och Lära av Bear Heart och slutligen Så Tänkte De: En Essäsamling Om Det Forntida Egypten av Gertie Englund. Ska bli så roligt med något nytt att läsa och jag slukar hellre faktaböcker än noveller och det forntida Egypten intresserar mig och jag hoppas snart kunna åka dit igen. Medial utveckling är också ett stort intresse och jag hoppas snart kunna komma igång med att spå igen. Så slutet av nästa vecka kommer jag att vara uppslukad av de nya böckerna.

Kan även ta och slå ett slag för min kusins pappas bok som nyligen lanserades här i Sverige, den heter Järnmannen: En Geologs Dagbok och författaren heter Tibor Parák. Den börjar i det Sovjetockuperade Ungern där Tibor kommer från och flyttat tillbaka till på äldre dagar, kan varmt rekomenderas.


I går så var jag åter till sjukgymnasten och han bokade nu in en tid till läkaren kommande måndag då jag har så mycket värk i överarmen och även armbågen. De röntgade och tog ju bara ultraljud på axeln så han vill gärna att man kollar igenom igen då jag bara fått värre smärtor och aldrig sover en hel natt. Han frågade om jag inte hört av mig om sömnpiller så att jag får sova men nej tack, svarade jag... Jag har inte tänkt börja med sömntabletter, jag tror att hur ont man än har så småningom är kroppen så trött att man dåsar in ett tag i alla fall. Gillar inte att ta för mycket piller och har även slutat att ta de smärtstillande de sa jag skulle då dessa inte hjälper länge så varför då ta dem. Ja ja, får se hur det går med armhelvetet...

Någon ersättning får jag inte heller från Försäkringskassan som anser att jag hela tiden kunnat vara till arbetsmarknadens förfogande för jag har ju faktiskt en högerarm. Hur f-n tänker idioterna på det stället???? Jag tvivlar starkt på att våran kära regerings arbetande skulle bli utan ersättning om de hade samma skada. Fy f-n för Sverige och det Sverige det blivit där de som har det bra får det bättre och de som har det dåligt får det sämre. Jo för f-n, tryck till de jävlarna som redan har det dåligt. De som sitter i regeringen ska inte för en sekund komma och säga att de tänker på Sveriges bästa, de sitter på sina poster för att säkra sin egen framtid ekonomiskt. Usch.


Snabba kast i min text ha ha ha.... Blir ännu en vacker dag i paradiset Kalix, kanske att jag hinner sitta och lapa lite sol mellan tvättmaskinerna i alla fall. Måste väl också ta en liten dans med dammsugaren, dras ju in så enormt med sand denna årstid.

Så nu ska jag ta och lägga in en lite högre växel och få gjort lite nytta, ha det bäst kära bloggläsare   


Tjillevippen


Malins Morgondrink  




 


Av Malin - 2 april 2013 08:47

Rackans vad fort denna påsken gick, måste varit på grund av det vackra vädret för det har verkligen varit helt underbart väder. Finns folk i söder som rackar ner på oss för våra vintrar men hallåååå..... Vi slipper i alla fall betala en sjujäkla massa pengar för att åka till fjälls då vi har allt så nära men det är klart, en del vill ju skryta om hur mycket de har betalat för sin fjällsemester och det kan ju inte vi göra. Vi har hela härliga naturen bakom knuten   


Jag och min väninna hade för länge sedan bestämt att på skärtorsdagen skulle vi gå ut på Folkets Hus där det arrangerades Hela Huset Gungar... Vi hade supertrevligt hemma, en hel del dricka för vi var så törstiga men inte kom vi iväg.. Blev för mycket dricka ha ha ha... Nåja, vi får ta igen det en annan gång i stället, vi hade ju faktiskt rätt trevligt i varandras sällskap ändå. Efter att jag sett min väninna vingla iväg på halkiga vägar så avslutade jag kvällen med 2 rostade mackor med grillad kyckling på, vilken helkväll.


Annars så har det varit rätt lugnt, inte gjort många knop men det gör inget tycker jag, man ska ju göra det man känner för och inte ha en massa måsten. När jag ser de som har barn och stressar runt för att hinna med att skjutsa dem till alla aktiviteter och inte hinner tänka på sig själv så kommer jag fram till att jag är bra lyckligt lottad som inga barn har. Jag kan göra vad jag vill, när jag vill och hur jag vill men det är klart, vi har alla olika värderingar i livet och så ska det ju få vara.


Idag strålar åter solen från en klarblå himmel, ska dock inte sitta på balkongen. Har hittat en kille i Luleå som köper upp LP-skivor och stenkakor så jag ska guida min far dit så att han får se om de kan få något för alla de skivor som de har hemma men aldrig använder. De ska flytta till ny lägenhet snart och då är det ju liksom läge att rensa och göra sig av med sådant de inte använder. Tycker att det är tråkigt att fler inte gör det, tänk hur mycket fint man kan ha nerpackat, man kanske inte använder det själv men är det helt & rent finns det alltid andra människor som de sakerna kan bringa glädje. Så ner i förråd & källare, rensa, sälj och få en liten extra slant till något ni vill köpa.


I förra veckan kom "min" frissa hem från Nya Zeeland där de hälsat på hennes makes släkt, ingen kan ha längtat som mig ha ha ha... Såg ut som ett åkerspöke i håret men nu är jag äntligen korthårig och med en massa slingor så jag känner mig som en ny människa, tänk vad lite som kan behövas för att man ska må bättre.


Nej nu ska jag piffa till mig och så drar vi till Luleå.


Ha det bäst alla där ute.


Tjillevippen

Påsken nere vid älven  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards