Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under augusti 2018

Av Malin - 26 augusti 2018 21:51

Ja när ska jag bara få bli bättre... Mitt vänstra ben har ju vart med om en hel del, speciellt knäet. Först artros, sedan gick jag med det ur led så det helade fel under knäskålen, efter det halkade jag & slog det på blåis & sista gången råkades Wilma springa in i mig så det blev en spricka.


Så fick jag ju ischias... Suck... Ont i vänster skinka, höft, ljumske, lår & smalbenet bortdomnat. 

Var ut med min far igår & kom på att jag skulle kila in på en affär. Där finns både ramp & trappa, valde trappan & givetvis måste jag ha fått hjärnsläpp när jag tog första steget med vänster ben. Hann bara säga "knäet håller inte" & grabbade tag i det enda som fanns, en välkomstskylt med blommor & sedan föll jag handlöst bak i asfalten. Det enda jag tänkte var att jag inte fick slå huvudet & tog i stället emot med vänster armbåge & axel. 


Mmmm... Det jäkla benet bara försvan under mig, ska nu knoppa in & i morgon boka tid så en läkare får kolla upp benet ordentligt. Jag ska ju fira födelsedagen i Luleå ;) Med eller utan kryckor men jag hoppas på det sista. 


Fick bli en kort uppdatering om vad som pågår hos fröken otur. Sov så gott alla & sköt om er.


Tjillevippen


 


Av Malin - 20 augusti 2018 14:23

Ja redan igår tänkte jag att usch vad tråkigt att det redan är måndag, till jag kom på att det faktiskt var söndag :) Inte för att dagarna är annorlunda när man är arbetslös, var dag ser ut likadan. Känner mig rätt nöjd efter helgen då jag ångskurat golven i köket och badrummet :) Börjar få bättre i höften och benet så då måste man passa på de gånger det är bättre, så idag har jag varit i tvättstugan och på ett tag tänkte jag ta och ångskura hallgolvet och även gångmattan där. Sedan är det dags för sovrummet då jag snart kan börja sova där igen när det blir svalare väder men än så länge är det vardagsrummet med balkongdörren öppen som gäller. Inte roligt att vara en het person ha ha ha... 


Idag tog jag även tag i att boka hotell till vi ska till Luleå när jag fyller 50. Såg först på Clarion Hotel Sense men 3800:- för en natt nej tack... Jag bokade i stället Best Western Savoy där man fick rum och parkering för 1500:- så ett mycket bättre pris. Kommer att bli en trevlig liten tripp då jag inte varit någonstans sedan förra våren när jag var till Stockholm, nå jag har ju varit ut men inte övernattat menar jag ha ha ha... Låter som att jag suttit instängd. 


     


I morse var vi och såg på den "gamla hamnen" när vi var ut med Wilma på morgontoaletten, först till skogen så att hon fick springa av sig och sedan för en titt på området vid den hamnen där jag förstått att det ska byggas stugor eller hus. De kommer verkligen att få en fin utsikt över älven där det är så fint. Där skulle jag ha kunnat sitta någon timme och bara njutit om det hade funnits någon bänk :)) 


   


Nu till något helt annat som jag och min väninna pratade om.... Dejting och hur svårt det är att hitta någon att dela sin vardag med. Vi har båda försökt och gör så än med internet eftersom det inte arrangeras några danser eller finns någon pub längre här i Kalix där man kan gå ut och träffa folk. Men internet har verkligen gjort det svårt, det verkar som att de flesta antingen söker en kk eller konstant söker efter något bättre. Det var onekligen sååå mycket lättare att träffa någon när vi var unga och man var ut på krogen eller som ännu yngre ringde Heta Linjen ha ha ha... Nu känns det som att alla bara söker vidare fast man fått kontakt med någon som man har otroligt mycket gemensamt med och som man kan prata med om allt. Internet har gjort dejtandet svårare tycker vi i alla fall, det var mycket bättre förr ;) Jag har i alla fall ännu samma flirt och vi pratar var dag, det blir aldrig någon sådan där pinsam tystnad utan vi har hela tiden något att prata om. Bara att hoppas.


 


Nu ska jag se A Place In The Sun där folk söker bostad utomlands, tycker att det är jätteroligt att se :)

Önskar er alla en fortsatt fin måndag och hoppas att solen även skiner hos er.


Tjillevippen


 

Av Malin - 14 augusti 2018 15:14

Så kikar jag in en sväng igen för att uppdatera om mitt relativt tråkiga liv och jakten på den stora kärleken ha ha ha... Mari lurade ju mig som sagt att bli medlem på Happy Pancake, fanns många kponstiga typer där och lika många bra givetvis, om inte fler. Hur som så har vissa fallit bort när man pratat mera och märker att vi faktiskt inte alls har så mycket gemensamt, det räcker liksom inte att vi båda är supporters av samma klubb. För ca 1 v sedan skrev en utflyttad Kalixbo och nu är vi vänner på fejjan, vi är inte intresserade av varandra mer än som vänner och det var jättekul att få kontakt då han även känner mina bröder. Så där har jag hittat en kanske framtida god vän och det är också bra. Kärleken då... Mmmmm.... Nu ler jag och känner mig varm inombords... Kärlek är ett stort ord men jag har i alla fall funnit någon som gör mig varm inombords och som får mig att le bara med ett sms. Han har också bott här i Kalix, dock bara några år men vi har såååå mycket att prata om så när vi hamnar i telefon sitter vi i 2 timmar. Det blir aldrig sådan där pinsam tystnad utan vi verkligen surrar konstant om allt mellan himmel och jord och många gånger kommer vi in på diktsamlingarna han gett ut. Mina tidigare män har alltid varit 7-8 år yngre och här har det blivit en helomvändning då han är 9 år äldre :) Vi får se vart det bär eftersom han bor i Stockholm men om vi inte klickar som par så kommer jag att ha världens bästa vän i honom, så mycket kan jag säga. Bara att vänta och se :)


 


I går surrade jag och Mari om vad vi ska hitta på när jag fyller 50 och det blir som vi tidigare talat om en hotelltripp till Luleå med lite shopping och god mat/dryck på Bishop Arms. Det kommer verkligen att bli det perfekta firandet :) Så länge sedan som jag var någonstans, ja det var ju förra våren till min moster med besök på Tutankhamuns utställningen och några riktigt trevliga dagar med henne. Hon frågade nu om jag skulle vilja åka utomlands eftersom hon vill betala men jag sa att dels så vill jag inte lämna Wilma för länge hos pappa, han är ju ändå 86 och man vet aldrig om det kan hända något. Och dels så när man har ansträngd ekonomi så känns det mer värt att för de pengarna kunna köpa kläder och annat som man verkligen behöver :) Ibland så måste man tänka praktiskt, en resa skulle bara vara ett minne men här kommer jag att få sådant jag behöver plus ett riktigt bra minne :)) Så 50 år, här kommer jag ;) Funderar då även på att jag måste döpa om bloggen, kanske till "Bitterfittan Mitt I Livet" :)


 


Nu hoppar jag till något helt annat som jag är så ledsen över att det idag är sista avsnitten... Morden i Midsomer och Mrs Brown's Boys... :( Jag har ju längtat till dessa tisdagkvällar men nu tar de slut, varför kan man tex inte visa Morden i Midsomer oftare och inte bara på sommaren på SVT? Ja ja, får hoppas att det nu börjar några nya bra serier som man kan följa när höstmörkret faller och man myser ner under filten. Men i kväll ska jag njuta till fullo av de sista avsnitten för denna säsong.


 


Nu ska jag traska ut med Wilma men först så vill jag dela med mig av en insamling som ger en underbar sångerska en chans att komma igen efter en lång tids sjukdom, cancer, och komplikationer efter denna. Nana har sjungt bakom många stora artister så som Celine Dion, Britney Spears och E-Type för att bara nämna några. Så har ni en slant över och vill göra något gott så ligger länken till insamlingen längst ner i inlägget, alla bidrag små som stora är välkomna.


Med det då önskar jag er alla en fortsatt fin tisdag.

Tjillevippen


https://www.gofundme.com/help-save-my-voice





Av Malin - 7 augusti 2018 16:24

Hej svejs, nu var det ett tag sedan jag skrev, av den enkla anledningen att jag inte kunnat sitta någon längre stund. Har fått ischias och har sviiiiiinigt ont i sätesmusklen, höften, ljumsken, låret och sedan har även smalbenet blivit bortdomnat. Sjukgymnasten kunde inte göra någon större undersökning då jag hade sådana smärtor men jag har nu hittat lite stretch övningar på internet som jag tycker hjälper lite. Och det är väl klart att det inte blir bra över en natt men denna damen är ju så otålig ;) Blir inte många timmar sömn per dygn men det går ju i alla fall så länge man inte har något man ska göra. Är det lika dåligt nästa vecka så får jag väl svälja stoltheten och ringa HC igen. Men vad jag förstått så är det bara att stretcha och vänta på att det ska bli bra. Någon av er läsare som har tips? :)


Och lite svalare väder har vi ju äntligen fått även om det nu sägs ska bli varmt igen i morgon, tur i alla fall att åskan och regnet har rensat luften så att den är friskare och här en natt fick jag tom ta på filten... Jaaa, jag frös om natten ;) Något jag märkt på att jag har fått längd på håret är alla hårsnoddar som samlats på vardagsrumsbordet... Tar på mig i badrummet och av i vardagsrummet innan jag lägger mig, fick det till 15 snoddar idag och i badrummet minskar lagret drastiskt ha ha ha... Man märket att håret har växt rätt bra i sommar och nu längtar jag till nästa månad när jag ska låta Sanna gå loss med någon/några härliga färger i det till jag fyller 50 :) 


 


Men nu till min rubrik.... Vad är det för fel med en del män??? Jag blev inlurad att regga mig på Happy Pancake av Mari när vi satt och mös på hennes balkong. Har fått kontakt med 2 kanonkillar från Stockholm som man kan prata om allt mellan himmel och jord med, jag tar det med ro just nu men det är jätteroligt att även lära känna nya människor i vårt avlånga land. I alla fall tog en man från orten kontakt med mig, jag fick säga att vi hade gått på samma kurs i våras och surrat en del och NEJ, han är absolut inte min typ av man. I alla fall så frågade han om jag ville ha honom... Nej, svarade jag, vi är alldeles för olika. Efter 2 meningar frågar han samma sak och jag svarade att den frågan har jag redan svarat på och jag har ännu inte ändrat mig. Jag raderade konversationen och bestämde mig för att inte svara mer. Han fortsatte skriva och jag svarade inte... Till slut skrev han att han vill kn...a mig och då fick jag nog. "Kan jag säga d tydligare än DRA ÅT H-ETE" skrev jag... Då var jag otrevlig att prata med och han skulle kontakta HP eller mandodaterna som han skrev ha ha ha... Blockerade honom. Jag vill sällan vara otrevlig men han fattade ju absolut ingenting. Det jag inte förstår är när man bor på samma ort och kommer att träffas någon gång hur man kan vara så jäkla dum och häva ur sig sådant. Överhuvudtaget behöver man inte göra det oavsett var i vårt land man bor, kan man bara inte respektera en människa och bete sig som folk oavsett hur "kåt" man är. Jag önskar nästan att internet aldrig hade uppfunnits för då hade vi dejtat på gammalt hederligt vis och uteställene skulle inte behöva stänga för att folk sitter hemma som ruggugglor framför datorerna. Det sociala livet var så mycket mer givande då när man faktiskt gick ut för att träffa folk. När man sitter bakom en skärm tror man sig kunna tilltala folk hur som hellst, när usch. Vill jag dessutom snacka sex så finns det nog andra sidor där folk inte är ute efter seriösa förhållanden och vänskap utan verkligen bara vill prata sex och kanske ha engångsnummer. Bra i alla fall att det finns många guldkorn också så att man inte tappar hoppet totalt om männen i vårt land ;)


 


Ja ja, här sitter jag nu i alla fall med en stretchad rumpa som är gladare och klarar av att sitta lite längre så att jag kunde uppdatera här, om nu någon har saknat mig :) Tror dock att jag får skylla mig själv gällande ischiasen, när vädret varit varmt har jag inte orkat göra mycket utan har mest legat framför min ac... Sedan chockade jag kroppen med 2 partykvällar men... I slutändan så var det nog värt det för jag kom ut, jag var till Mari som jag inte varit på över 2 år, jag lyssnade på bra artister och hade superkul så nu får jag bita i det sura äpplet ;) När vi satt hos Mari på balkongen så beställde jag 1 fotlänk åt oss var som jag hade sett, vi gillar ju båda det skyddande ögat så nu är vi fina runt vristerna :)) Hoppas att vi hinner med en kväll till på balkongen, helgen efter festandet tog vi oss varsin kebabtallrik och åt och spelade yatzy, bara njöt. Hon har lite roligare utsikt än mig då hon bor mitt i stan ;) Hos mig får man sitta om man vill ha lugnet.


   


Nu ska jag ta och värma mig en paj, orkar ju inte stå och laga mat så det är skönt med klara portioner. Och i kväll är det dags för Morden i Midsomer och Mrs Brown's Boys så kommer bli en trevlig kväll smärtan till trots, man må ju hålla uppe humöret för det blir ju inte bättre av att tycka synd om sig själv.

Önskar er alla en riktigt fin tisdagskväll.


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards