Bitterfittan - Mitt I Livet

Direktlänk till inlägg 17 juli 2020

Solen den skiner & ögonen viner

Av Malin - 17 juli 2020 07:46

Ja så känns det idag, som att ögonen viner eller åtminstone måste se ut som små korkgluggar efter denna natt, sovit dåligt så jag är typ lika trött nu som när jag lade mig. Har i alla fall gått igenom några misstag som fanns när lönelistan kom till lönekontoret, inga missar från min sida dock vilket jag är väldigt glad över :)) Jag tänkte direkt att det var mitt fel men ordinarie feriehandläggare sa att i detta fallet ligger i sådana fall felet hos dem puhhh... 

Jag har ju såååå dåligt självförtroende efter depressionen så innan jag ens påbörjar en uppgift på ett jobb så är jag säker på att jag kommer att ställa till med något stort fel, idiotiskt ja jag vet. Och på min ordinarie tjänst som assistent på SFI känns det likaså, som att jag inte tillför något och att det som jag gör inte är värt något egentligen. Jag borde nog tänkta om för skulle jag inte tillföra något så skulle de nog inte vilja ha kvar mig och jag har ju nu fått förlängt till årets slut så realistiskt så måste jag ju göra något rätt i alla fall.

På detta vikariat är det ju en hel del papper som kommer in och jag har plastfickor till dessa men... Gillar inte det systemet så när jag var och hämtade posten passade jag på att ta en ordentlig pärm och ett register. När jag kom hem sorterade jag efter arbetsplatser och sedan även ungdommarna i bokstavsordning så att det ska bli lättare att hitta när man söker något. Vill inte ge tillbaka ett virrvarr av papper när hon kommer åter så nu vet jag att jag har gjort ett bra jobb i alla fall även om inte det var huvuduppgiften ;)


   


Idag ska äntligen jag och Mari ses (vilket vi inte gjort sedqn mars månad), vi ska passa på att umgås på min balkong nu när vädret är så varmt och fint. Hon skulle äta lunch med en kollega så hon kommer vällan vid 15:tiden så innan dess hinner ju även jag sola lite, kanske tom slumra till lite ;) 

I förrgår fick vi tillbaka pengarna från Tickster för biljetterna till Sommarfesten som blev inställd, nu hoppas vi att den blir av nästa år i stället. Miriam Bryant, Smith & Tell och Baskery är klara artister än så länge.

Vi hade ju i stället tänkt se Sabaton när de kommer till Luleå i slutet av januari men hallå, 998:-/person!!!! Nooo way att vi har tänkt betala det, helt vansinnigt pris så vi får tänka som så att vi har ju sett dem flera gånger under Sabaton kryssningen så vi kan vara nöjda :) Vi har ju även inbokat hotell och biljetter till Dansgalan i Piteå i november men den är ju också farligt ute att bli inställd om inget under sker. Bara att vänta och se vad som händer, vi får alla liksom försaka saker under denna pandemi.


  


Jag har funderat och det har säkert flera med mig om hur folk beter sig under denna pandemi, det finns absolut de som tar sitt ansvar men sedan har vi denna klick som inte tar det på allvar, säger att de är immuna, festar och trängs, reser och lever som om de är helt ensamma i världen och oövervinnerliga. Jag måste ju säga att ibland så är det nästan så att man tappar tron på människor men denna klick människor är liten men utmärker sig ordentligt.

Det är väl så att vissa måste få någon i sin närhet som blir smittad och dålig, som kanske tom avlider, innan man tar det hela på allvar. Och det är klar att när inte ens mäktiga företrädare för vissa länder, harklar mig & tänker på tex Trump, inte tog det hela på allvar så är det klart att de som inte vill se denna pandemi komma hellre lyssnar på dem. Summa sumarum så hoppas jag verkligen att folk omvärderar vad som är viktigt i livet, att tex hälsa på och umgås med släkt och vänner, att ta vara på tiden med de äldre och att alla materiella saker inte är så jäkla viktiga.

Hoppas kan man ju alltid göra ;)


Jag umgås då i stort sett var dag med min far och hjälper honom att handla och nu ska vi plantera om på mammas grav. I väntan på plantor så har han varit och plockat sommarblommor som han ställt på den :) 

Vi är ju båda i riskgruppen av olika anledningar men vad gäller att handla så anser jag att det är bättre att jag gör detta och då tidigt på morgonen när det är lite folk.


   


Nä, nu ska jag diska bort allt från igår och ta mig lite frukost, sedan ska Wilma få komma ut på morgontoaletten så att även hon blir nöjd :)

Hoppas att ni alla får en fin sommardag och tänk på avståndet ;) hi hi hi


Tjillevippen


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - Söndag 14 april 16:20

Ja, första veckan efter påsklovet gjord och så även helgen, hela veckan bara swishade iväg i en herrans fart. Kanske är så det blir när man trivs där man arbetstränar. Blev mycket Hooja i torsdags och eleverna var helt slut efter dansandet :)    ...

Av Malin - Torsdag 4 april 07:46

Ja så är det, i morse när jag var ut med Wilma vid 6.30 så blev morgontoaletten snabbt gjord då graderna visade -18. Länge sedan vi nu haft så kallt så man är inte van och till helgen verkar de även lovas lite snö men så brukar det ju vara om vårvint...

Av Malin - Söndag 31 mars 17:08

En dag kvar men en vecka ledigt för mig :) Hoppas att få lite mer ork så att jag kan göra en del här hemma, skulle vara så skönt.  I morse trodde jag att jg legat och blåst lite längre än vanligt, till jag blev påmind om att vi faktiskt har ställt ...

Av Malin - Lördag 30 mars 07:25

Rubriken gäller givetvis inte alla men nog är det många liksom mig som sitter ensam när högtiderna ska firas. Tidigare blev jag ledsen när jag tänkte på det men numera orkar jag inte knappt bry mig. Jag har inte påskpyntat förutom att min godisskål...

Av Malin - Lördag 23 mars 07:24

Ja så är det, vet inte hur många gånger jag försökt skriva här men jag har helt enkelt inte orkat. Själv har jag tänkt att det är vårtrötthet som de äldre brukar tala om men arbetsförmedlaren och min kontakt på försäkringskassan tror att det är för a...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards