Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 8 juni 2022

Av Malin - 8 juni 2022 13:11

Så var det ny vecka igen, nå nu är vi ju mitt i veckan så det känns ju bra. Tänk att även om man var ledig i tre dagar så är det inte nog, man skulle gärna ha varit ledig en dag till. Har inte gjort så mycket under helgen som var men fick i alla fall på söndag bakat en kaka, på receptet så lät den gudomligt god men den var faktiskt inte så speciell som man kunde tro. Var en sockerkaksbotten som man toppade med kola och flagad mandel. Bakade den till Mari skulle komma på kvällen så att jag hade något att fika. Hon hade med sig en massa muffinsformar så nu ska jag någon dag när jag är ledig eller någon kväll ta och baka muffins. Köpte igår Polly godis för att trycka ner i några av dem, inbillar mig att det kan bli bra då jag har sett att man gjort det någonstans men minns inte var. Nu sitter jag vakt på ett prov så jag passar på att skriva lite här.


Igår efter jobbet så blev jag liiiite lat och köpte mig en kebabtallrik hos Pizzeria Gudfadern, inte det nyttigaste men jisses så otroligt gott när man inte ätit det på ett tag. Brukar även köpa Schysst Käks kebabrulle bröd och fixa hemma och det blir också gott, sedan kan man ju då även fylla brödet med annat än kebab. Idag ska jag fylla brödet med varmrökt sik som min far överraskade mig med igår, till det min kalla dillsås och lite grönsaker givetvis, kommer nog att bli riktigt mumsigt. Helgen som var gjorde jag även lasagne efter ett nytt recept och den blev riktigt god, till den åt jag riven vitkål/morötter. Jag tycker att det är roligt att laga mat men det är tråkigt att alltid äta ensam. Nu går jag dock in i en årstid, sommaren, när jag äter mindre och är mer sugen på kallskuret. Något som jag äter till nästan allt är tzatziki, till allt det passar till i alla fall. Vattenmelon är en annan sak som jag älskar att äta på sommaren. Såg att många gör en sallad på vattenmelon, fetaost och grönsaker vilket jag tyckte såg riktigt fräscht och gott ut så det ska jag testa att snöra ihop. Har ni några recept på god ”sommarmat” så får ni gärna tipsa mig.


     


Nu är det inte länge kvar innan mitt kontrakt går ut här på Komvux, i slutet av månaden och from den 1 juli till början av augusti kommer jag att jobba som feriehandläggare. Efter det vet jag inte vad som händer men det löser sig säkert. I förra veckan efter jag vart och pratat med min kontaktperson på jobbtorget och kom in i klassrummet så ringde mobilen. Det var mitt gamla jobb som undrade vad jag gör nu förtiden, hon skulle ge vidare mina papper till personen som skulle ta över efter henne då hon skulle sluta så man kan ju alltid hoppas att de hör av sig till hösten då. Ett jobb är alltid ett jobb och där har jag många vänner som jobbar. Jag och ordinarie feriehandläggare satt för ett tag sedan och satte i ordning alla papper som feriejobbarna ska ha, och satte i kuvert så de kom iväg. Det är nu 3:e sommaren som jag hoppar in där så att hon kan få semester, så när alla andra tidigare gått på semester har jag i stället jobbat där. Förra året tog jag dock 3 v semester efter jag var klar där, det var faktiskt rätt skönt men jag ångrade mig lite då jag sedan inte hade lika många betalda semesterdagar som åren innan att ta ut vid loven, utan då fick jag i stället jobba när alla andra var lediga, dålig planering Malin…


 


Var det förresten någon av er som firade vår Nationaldag? Jag firade med att premiärsola på balkongen och tvätta kläder ha ha ha… Såg på kvällen på TV firandet från Skansen men annars firade jag inte mycket. Hittade en rolig bild med text från något ett barn sagt om Kungen och Nationaldagen, lägger in den här i slutet av inlägget. Var i alla fall en solig och fin dag för dem som deltog i firandet.


Nu ska jag fortsätta jobba med lite annat medan de skriver, 40 min kvar av testen. Ser att solen kikar fram, de har lovat regn till eftermiddagen/kvällen och jag hoppas att det håller sig borta till jag kommit hem. Sedan får det gärna ösa ner då jag tycker att det kan vara rätt mysigt att öppna balkongdörren och lyssna på regnet medan jag ser tv. Önskar nu er alla en fortsatt fin lillelördag.


Tjillevippen


 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards