Bitterfittan - Mitt I Livet

Senaste inläggen

Av Malin - 13 juli 2018 10:32

Om ni bara visste vilken överraskning och glädje som mötte mig när jag i går eftermiddag vaknade efter en tupplur. Då kom ett mess från Nathalie med "grattis i förskott" :) Hon, Daniel och Katarina, mina underbara ungdommar har tillsammans köpt ett festivalpass åt mig    De är ju bara för goa och jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att de kommit i i mitt liv, inte pga gåvor och denna underbara överraskning utan för de personer som de är. Nathalie säger att jag alltid funnits för dem och lyssnat men de har ju gjort detsamma för mig och det är väl så vänskap ska vara. Att man finns för varandra. 

Denna supergåva gjorde mig så glad eftersom jag hade räknat bort detta evenemang eftersom jag typ har ena fickan tom och andra trasig just nu och hankar mig fram. Då kände jag att det fanns viktigare saker att lägga pengarna på än detta evenemang men tack vare mina änglar så kommer jag att få se superbra artister och jag hoppas även att de hänger med själva :) Så nästa vecka torsdag till lördag vet jag vad jag gör på kvällarna :)


 


Från det ena till det andra... Eller det går väl hand i hand på ett sätt, kärleken till goda vänner och kärleken till en man och partner. Varför jag kom att tänka på detta är för att jag är medlem på några sidor där man kan ha turen att träffa någon MEN.... När vågar man släppa in någon och öppna sitt hjärta efter att ha blivit bedragen och fullmatat med lögner... Jag antar att man kanske känner när det känns rätt men vågar man då lita på känslan och hur svårt ska det vara att våga lita på någon igen. 

Jag tror att vi alla eller i alla fall de flesta vill finna den där speciella människan som älskar en med hela sitt hjärta och som samtidigt är en väldigt god vän. Någon som finns vid ens sida i vått och torrt, som stöttar en när marken gungar. Men som även finns där för att ta del av alla glada stunder i livet och som man samtidigt skapar nya minnen med. Jag vill i alla fall hitta den speciella mannen men hur många minor ska man gå på innan "han" träder in i ens liv och hur sargat ska jag tillåta att mitt hjärta blir?

Friskt vågat hälften vunnet har någon klok sagt och visst kan det vara sant så kanske att man ska ge sig ut i dejtingträsket igen. Finns många som vill träffas men jag har svårt att lita på dem och tror typ att alla män bara är ute efter en sak för något som jag märkt när jag är på dessa sidor är att de flesta alltid söker efter något bättre. Man nöjer sig inte med den som det känns bra med utan man tror att runt nästa krök så finns någon ännu bättre. Jag känner mig ärligt väldigt frustrerad och kluven vad gäller detta ha ha ha... Ja ja, man kanske inte ska fundera för mycket utan bara följa med strömmen eller? 


 


Och det soliga fina vädret fortsätter dag efter dag, i går orkade jag dock inte ligga i solen  mer en en halvtimme så det blev en innedag och på eftermiddagen somnade jag i någon timme. När det blir sådant här väder så har jag en benägenhet att komma in i samma dagsschema som man har när man är utomlands med sol, bad osv. Men nu ska jag försöka ta det lugnare och komma ihåg att det inte bara gäller 2 veckor utan jag har tid att njuta av solen och värmen på ett lugnare sätt ;) Nåja, vill jag sola idag så står solsängen utvecklad på balkongen ha ha ha... Men nu ska jag sätta in lite kyckling i ugnen och diska så solsängen får vänta, dessutom var det rätt skönt framför ac:n och det tycker Wilma med ;) 


Ha nu en riktigt fin dag och kom i håg solskyddsfaktor och vatten ;)


Tjillevippen

ANNONS
Av Malin - 10 juli 2018 20:43

Snacka om att sommaren har kommit och det med besked, dag efter dag med solsken och värme och ska man tro vädersiterna så kommer det att fortsätta åtminstone denna vecka och även nästa. Det ställer ju dock till en hel del men man får väl hoppas att det snart kommer lite regn och får man önska så skulle det gärna få falla om nätterna. Nåja, jag mår i alla fall rätt ok, bara lite snorig och hostig än men det är på väg att bli bra så idag har jag legat på solsängen i 2 timmar :) Tänkte att jag inte ska överdriva för som vädret ser ut framöver så kan man i stället ligga varje dag än att bränna sig en dag för att sedan inte kunna vara ute ;)  Men nog är det varmt, det må ni hålla med om.


 


Det jag tycker är jobbigast med denna värme är nätterna, natten som var fick ac:n stå på hela natten men då hade jag å jäkligt ont i ena knäet när jag vaknade. Den får aldrig blåsa högre än till knäna för jag vill inte som tidigare i maj få ont i ryggen och inte är det heller bra för huvudet om den står och blåser över det.
Jag tar även vätskeersättning var dag när det är så här varmt, bara ifall att jag inte dricker nog mycket vatten. De gånger som jag druckit dåligt har ju slutat med kramp i lårmuskeln och det kan jag framföra är långt ifrån roligt. Rackans vad ont det gör.
Inte heller har man mycket till matlust utan har mest lust att dricka och äta frukt/bär. Jag tvingar dock i mig alla 3 måltiderna då jag tar medicinen så jag vill inte slarva. Och snart är väl de lokala jordgubbarna klara vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Tror att jag i morgon ska ringa och boka några liter till jag får lönen, en del kommer jag givetvis att äta upp nu om sommaren men 3 liter ska jag rensa, skiva och frysa in så jag har till tårtorna när jag fyller 50. Gjorde så förra året och det blev toppen, delar dem med äggskivaren så blir de jämna och fina. Inget är som de lokala jordgubbarna, då är det bara ;)


 


Pratade just med Nathalie och kom på att jag nog börjar må lite bättre nu när jag fått ökat dosen av de antidepressiva... I vissa saker i alla fall, speciellt att jag kan gå ut på balkongen i bikini utan att bry mig om någon från alla de andra husen ser mig :) Jag har ju typ snabbat mig att lägga mig, ålat mig ur klänningen eller ålat mig in i den när jag solat klart. Nu orkar jag inte bry mig, låt dem se mig om de vill :) Jag hoppas att det nu kommer att fortsätta i samma riktning och att jag till hösten kommer kunna börja deltid någonstans, om inte ett jobb men i alla fall någon form av praktik så att jag kommer igång igen. Känns i alla fall skönt att bli uppbackad av kuratorn som gärna är med på första mötet med min nya arbetsförmedlare så att han inte kör över mig så att jag åter rasar. Jag har dock ännu problem med att gå in och handla på någon annan affär än "min" ICA på Näsbyn och när jag handlar ska det gå fort så att jag får komma hem till tryggheten igen. Måste fortsätta att utmana mig själv hur jobbigt det än må vara eller hur trött jag än är efteråt, i slutändan är det värt det så att jag kommer tillbaka till den gamla Malin. Den sociala Malin, den skojfriska Malin, den Malin som alltid såg möjligheter, den Malin som orkar med att storstäda lägenheten på en dag... Hon saknas ska ni veta. 


 


Nu ska denna damen ta och diska bort från idag när solen äntligen försvunnit från kökssidan, var så otroligt varmt där tidigare så att jag knappt kunde ordna middag. Hoppas nu att ni alla njuter av det vackra vädret och får en fortsatt fin kväll.


Tjillevippen

ANNONS
Av Malin - 5 juli 2018 16:41

Ja förkylningen börjar äntligen vända, rackans vad jag var dålig igår... Min pappa var så snäll att han hämtade Wilma på morgonen och kom med henne på kvällskvisten så jag skulle slippa gå ut. Svettades och halsen värkte som bara den, snorade och slemmade... Jag har ju som för mig att jag någonstans läst att det är bra att svettas ut skiten så kanske var det som gjorde susen för idag har jag i alla fall orkat diska och jag svettas inte alls så efter gårdagen och natten var det i morse skönt att ta sig en lång härlig dusch. Känner mig rätt mycket fräschare nu även om kroppen inte är 100% ännu, är ännu snorig och tungandad som jag alltid blir pga astman. Hittade dock igår Betapred sedan förra gången så det började jag ta igår så att jag ska få upp luftvägarna så nu är damen på G igen ;)


 


Tror även att ingefärsteét gjort sitt, brukar fort få bort det onda i halsen, igår drack jag det med stil i en mugg jag vann för ett tag sedan :) Och vad ännu bättre är att solen är på väg tillbaka woo hooo... Den hade vett att hålla sig borta medan jag var som sämst för den hade inte varit rolig som den värmer. Jag fick ju samma dag som jag blev dålig Hawaiian Tropic oljan jag hade beställt så bara kroppen känns ordentligt frisk ska här solas ha ha ha... Jag måste ju låta som världens solfjant men jag trovs verkligen i solen och har alltid gjort det, jag mår som bäst av sol och värme. Och att sedan få bli lite brun på köpet gör att jag känner mig piggare, friskare och fräschare även om jag invändigt mår dåligt. 


 


Matlusten har också blivit bättre, de dagarna jag har varit som sämst har jag knappt orkat äta och har fått tvinga i mig lite då jag tagit medicin men annars har jag knappt orkat dricka. Bara att gå på toan var ett gissel, hur kissnödig jag satt jag länge och funderade hur jag skulle orka gå till toaletten :)) Man kanske skulle ha katetrar hemma till sådana här gånger ha ha ha... Eller bara släppa och sjunga "kiss i byxan och ha det bra, ligga lite och fundera, det är så varmt som en sommardag, jag tror jag kissar lite mera" ;)) Kanske inte är riktigt frisk än ha ha ha... Eller det blir jag nog aldrig men det är vällan bra att ha lite humor ibland för hur skulle man annars orka.


Nu ska jag vila ett litet tag men först ska blommorna på balkongen få sig en liten "sluring" så att de inte dör. 


Ha en fortsatt fin torsdag alla där ute och hoppas att jag inte tråkade ut er, i sådana fall skulle ni ha klickat vidare tidigare så om så var fallet får ni skylla er själva ;)


Tjillevippen

Av Malin - 2 juli 2018 21:17

Ja jag börjar seriöst tro att jag är allergisk mot solen ha ha ha... Redan i fredagskväll började jag få lite ont i halsen och på lördagen hade jag knappt någon röst... Det gick över men idag efter jag solat blev jag jättetrött, somnade i 2 timmar på soffan och sedan när jag vaknade så hade jag åter knappt någon röst så glöm Lotta att jag kan sjunga med er på Lisseberg ;) Sitter här nu med min mugg med ingefärste och hoppas kunna mota bort skiten, näsan rinner och är täppt om vartannat... Blääähhh... Nå, jag har i alla fall tänkt vara ute i morgon också och liksom idag ligga med överdelen i skuggan då det blir för varmt att ligga i solen hela tiden. Jag ska INTE bli sjukare så är det bara, det har jag bestämt mig för ;) Heja ingefärsteét, jag tror på dig :)


 


Är det något som helt försvunnit i sommarvärmen så är det matlusten, fick tvinga i mig lite till middag eftersom medicinen ska tas till mat. Tycker att det är superjobbigt att behöva äta när matlusten är lika med noll och man egentligen bara vill dricka isvatten. Måste i morgon köpa hem lite frukt så kan jag i alla fall ta en skål med yoghurt och müsli med en frukt efter sådana gånger när jag inte är hungrig. Känns lite som ett bakslag eftersom jag hade fått sådan ordning på mattiderna... Ja ja, det blir väl bättre till hösten ;)


Nu ska jag ta och se Beck - Familjen på 4:an, passar på att önska er alla en fortsatt fin måndagkväll och hoppas att ni får hålla er friska och inte är allergiska mor solen ;) ha haha


Tjillevippen


 

Av Malin - 1 juli 2018 18:54

Vilken helt underbar dag det har varit och fortfarande är, klarblå himmel och så varmt och skönt, dock så var det rätt ok när det började blåsa liiiite så att man fick svalkas av :) Har legat på solsängen och njutit, tömde mina Piz Buin flaskor som sjöng på sista versen. Har beställt en Hawaiian Tropic dark oil som jag hoppas ska komma i morgon då de lovat sådant här väder åtminstone fram till fredag så bara att passa på att lapa sol då :) Det är så länge sedan jag varit till Turkiet nu, 4 år går fort och just nu har jag då rakt inte råd att åka så i stället får jag kroppen att minnas känslan när man ligger där på stranden och njuter. Detta gör jag genom att slå på den Turkiska radiokanalen Kral Pop :) När jag blundar och lyssnar på den så infinner sig den känslan, kanske inte till max men den får mig att må bättre. 


 

Hoppas kan man ju alltid ;)


Just nu hör jag hur tanten under mig sitter på balkongen och äter atingen glass i en skål eller någon mat. Det gör hon alltid vid denna tiden när vädret tillåter och jag tycker att det är så roligt att höra eftersom så otroligt många som har balkong inte alls använder den. Vilket slöseri, balkongen blir ju som ett extra rum om sommaren när man inreder och gör lite mysigt med blommor, matta och lite dekorationer. När det är så här fint väder vill man ju använda den så mycket som möjligt... Läsa, sola, äta & njuta till fullo. Kan lova att min balkong åtminstone blir använd.


 


Efter jag hade solat klart idag lade jag mig att vila, man blir trött av att sola ha ha ha... Ställde larmet på kl 16 då jag sett att dem första av Sex And The City filmerna skulle visas. Saknar den serien för inte visas den då på någon av mina 6 kanaler ha ha ha... Älskar denna serie och filmerna med givetvis. Man kan alltid känna igen sig i något och hur det än är så går man genom både bra och dåliga saker i livet plus en massa farthinder. Man är liksom en mix av Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte :) En sak som vi alla har gemensamt tror jag i alla fall är att vi alla vill bli älskade för den vi är och uppleva den stora kärleken. Dock så undrar jag om den finns för mig med tanke på alla bakslag jag gått på. 


 


Linkedin är en sida där man lägger in sitt CV så att arbetsgivare kan se det, man liksom skapar ett kontaktnät och hoppas på det bästa ;) Hur som så fick jag ett medd från dem till min hotmail att jag hade fått ett meddelande på den sidan, tänkte att ok... Jag kan ju i alla fall se vad det är även om jag vet att jag inte klarar av att jobba heltid ännu pga min trötthet och okoncentration... Kan man skriva okoncentration??? Ja ja, nu har jag i alla fall gjort det och ni förstår säkert vad jag menar men tillbaka till ämnet...
Jag loggade in och vad fann jag... Jo ett medd från min före detta make...
Hello Malin How are you?? Well l want to say to you doesnt matter what do you think about me we have been together many years and share Good and bad days together.. And do not care which person say something about me to you because l do not care .Because l have family child ... Anyway my quescion to you l have start New busines that is worm fertilizer company we are the only Proffesionel .............. company we deliveried many small butik even Coop in Luleå and Umeå...check our webpage...And if you can sell this produkt north of Sweden you can earn money if you want.
Nej tack... Jag har inte ens svarat på det ännu, vad skulle jag skriva... Att sitta och låtsas som att han aldrig varit otrogen mot mig och att alla andra ljuger... Jag skulle ha respekterat honom mera om han hade stått för det han gjort och bett om ursäkt för det. Skulle ni svara på mailet? Jag skulle i alla fall aldrig sälja något åt honom, den tillfredsställelsen skulle han aldrig få... Jag vill inte ha något som hellst av honom mer och inte heller vill jag känna att han är en del av mitt liv igen som arbetsgivare. Det tog 4 år att hitta mig själv efter skiljsmässan och trots att jag nu äter antidepressiva så har det ju inget med honom att göra men jag mår då ändå bättre än när jag satt fast i äktenskapet med honom.  


 


Nu ska jag ta och diska bort i köket, ta mig en skön dusch och sedan bara chilla i soffan. Hoppas att det nu är någon bra film på TV i kväll, om inte så får jag väl se något avsnitt av Ghost Adventures på youtube ;)

Önskar er alla en fortsatt fin söndagkväll.


Tjillevippen

Av Malin - 30 juni 2018 09:54

Så var helgen här, den startade i går kväll med att mina underbara vänner från mitt tidigare jobb hälsade på för lite surr och yatzy. Sov någon timme innan de kom så att jag skulle vara lite pigg i alla fall och som alltid hade vi trevligt :) 

På förmiddagen var jag duktig och gjorde Adana Kebab på 1.6 kg körrfärs och tyckte jag var rätt smart när jag ändrade form på dem ha ha ha... Normalt så ska man ju göra dem som avlånga rullar att lägga in i  bröd men jag gjorde dem som större hamburgare så att jag i stället kan äta dem i pitabröd :) Ska idag göra rödlökssalladen till och i morgon grilla en till missagen när salladen fått gotta till sig ett dygn. När jag gör Adana kebab så fryser jag alltid in dem råa så att det bara är att ta ut och grilla, superenkelt och gotti gott :) 

I förrgår hade jag redan kl 8 på morgonen 4 liter köttfärssås puttrande på spisen och idag ska jag göra köttfärsbiffar på 1.5 kg så kommer att bli ett litet matförråd i frysen... Såååå skönt. Ska även köpa några påsar morötter att riva, portionera och frysa in så jag har till biffarna. Känner mig rätt på med att fixa alla mat nu så att jag slipper fundera vad jag ska äta och framförallt äter även då gångerna jag inte orkar ställa mig och laga mat. 


   


Bingo då som vi var på i torsdags... Ja... Den bringade mig enbart erfarenhet igen, undrar när storvinsten eller åtminstone 500:- ska komma till mig. Mari vann i alla fall ett paket Gevalia i tombolan så hon behövde inte fara hem tomhänt ha ha ha... Nåja, vi hade i alla fall trevligt och vädret var perfekt då det var grått och lite regnigt så att det inte blev så varmt i bilen. 

Innan hade jag varit duktig och tvättat mina träningsskor, hade låtit det gå lite för länge så den ena fick jag inte riktigt ren trots att jag skriúbbade som en galning med nagelborsten som jag använder till det. Men de blev i alla fall renare än de varit och det var ju huvudsaken. 


 


Från det ena till det andra... Dejting. Kommer inte ihåg vilken morgon jag råkades hamna på TV4 där man tog upp ämnet och om hur dåliga vi Svenskar är på att dejta, att vi ses så allvarligt på det och det kan nog vara sant. 

Så snart man tänker på dejting så ser man en framtid med en människa och nästan dömmer ut dem innan man träffats. VI skulle nog vara mer som i tex Amerika där de ofta dejtar en massa. Som de sa i programmet att om man tex är på affären och ser någon som ser ut intressant, gå fram till personen, ta kontakt... Vad är det värsta som kan hända? Att de inte är intresserade och so what... Friskt vågat, hälften vunnet typ :)
Något som jag tycker var en bra idé var när de hade singelkorgar mot Alla Hjärtans Dag men varför inte sätta in det året om? Vi är ju liksom inte bara singel vid den högtiden :) Detta fick mig att tänka till lite och jag ska försöka att vara mer öppen för dejting framöver och inte se så allvarligt på det för jag har några som vill ses över en kopp kaffe men som jag inte velat träffa för att de inte känns "rätt". Men vem vet, kanske skulle kännas jättebra.
Så dejta mera tycker jag defenitivt att vi alla ska göra :))


    


Nä nu ska denna damen inta köket för att göra biffarna, är soligt och fint så håller det i sig ska jag inta solsängen efter lunch och vippa med tårna till någon bra musik. 

Ha en fortsatt underbar helg och kom ihåg om ni är singlar, dejta mera ;)


Tjillevippen


 

Av Malin - 27 juni 2018 16:37

Dagen när det var dags för avslutet med kuratorn, det känns konstigt att liksom "bli släppt" men jag tror att det ska gå bra. Hon hade pratat med läkaren som tyckte att jag skulle öka dosen på medicinen eftersom det gick så bra i början men jag sedan några veckor åter kommit in i en svacka där jag mått sämre igen. Så hoppas att det kommer att hjälpa till på traven så att jag kan fortsätta göra framsteg. Kommer dock att träffa henne en gång till då vi ska ha möte tillsammans med min nya arbetsförmedlare då min gamla går i pension. Känns tryggt att få ha med henne på första mötet så att han förstår hur jag mår och fungerar. Då det var sista gången så fick jag med en liten text som hon tyckte jag skulle sätta upp på kylskåpet och där är den nu... Mitt i prick.


 


Igår blev det ingen tut bingo :) När jag dagen innan satt och läste annonsbladet så såg jag att det är säsongsstart på tut bingon i Risön där vi trivs som bäst. Mysigt då det är utanför i en by, på en äng i stället för en asfaltparkering. Så i morgon ska vi vinna oss lite pengar var det tänkt ;) Men som vanligt vinner vi väl bara erfarenhet men spelar man inte så kan man inte heller vinna och någon gång måste väl turen vända. Ja jag vet, jag har vunnit mycket småvinster i utlottningar men nu skulle det vara välkommet med en större vinst så att jag kan investera i lite nya kläder. Skulle gärna ha något lite färggrannare då jag ser ut som damen i svart :))


 


Idag har jag som sagt varit till kuratorn före lunch så efter har jag hunnit ligga på balkongen. Det har varit helt underbart väder hela dagen och är så ännu, intog solsängen och njöt. Smorde in benen med den sista Piz Buin oljan jag hade kvar. Har sökt samma olja men den finns inte längre och motsvarande var slut överallt och hade tom utgått :( Så blev till att beställa klassikern Hawaiian Tropic som jag inte har använt sedan 90-talet :) Nå, den är i alla fall effektiv och luktar gott så jag kommer nog bli nöjd. Förstår dock inte varför jag numera har så svårt att bli brun om benen, tidigare har jag bara behövt visa mig ute i solen så har de varit bruna men inte nu... Nu får man pressa som en galning för att de ska få lite färg, tänk om de skulle bli lika bruna som man är i ansiktet och om händerna, då hade jag vart nöjd :) Nåja, sommaren kommer ju vara ett litet tag till så jag hinner nog få färg, känner mig så mycket fräschare och friskare när jag får lite färg.


 


Nu ska jag ta mig en skön dusch och sedan kanske jag tar och gör en laddning köttfärssås att frysa in. Måste göra lite pö om pö och fylla frysen med portioner igen.
Hoppas att ni alla får en fin eftermiddag och kväll och att ni som gillar fotboll får fira ;)


Tjillevippen


 
Av Malin - 25 juni 2018 19:59

Nå inte jag kanske men sitter framför TV:n och har på Lotta På Lisseberg... ;) Nu är som sommaren på allvar när det är Lotta på måndagar och Skansen på tisdagar och speciellt Morden i Midsomer på tisdagar och det sista är ett program jag tycker att de skulle kunna visa året om. Och efter en massa mord så visar de Mrs Brown's Boys, den serien är verkligen sjukt rolig :)) 


 


Men men men.... Jag kom just på.... I morgon lär jag ju missa Morden i Midsommer :( I början i alla fall eftersom jag och Mari ska på tut-bingo... Mari ska ju åk ner åt landet för att hälsa på dels sin syster så vi ville hinna med en bingo innan dess i alla fall, nå får se alla mord på play efteråt i stället. Får ju se Mrs Brown i alla fall :) 

Hoppas att vi denna gången får åka hem med lite mer pengar i plånboken och inte bara en erfarenhet rikare :) Det är i alla fall ett trevligt sätt att umgås, man tjattrar, spelar och har trevligt :) 


 


Idag har jag åter tillbringat lite tid på solsängen på balkongen, det var riktigt skönt eftersom det fläktade skönt med jämna mellanrum så där skulle jag ha kunnat ligga länge men man får ju vara lite försiktig när man inte har smort in med solskydd. Satt och sökte på nätet efter en Piz Buin som jag köpte sist vi var till Turkiet men den fanns inte längre och de liknande var slut på varenda sida jag hittade på nätet :( Så får nog gå till klassikern Hawaiian Tropic som man körde med på 80 och 90 talet. Man blir som frustrerad när man har gillat något och så bytts det ut till något nytt och det gäller ju inte bara solskydd. 


Nä nu ska damen göra Lotta sällskap och sjunga Markoolios Mera Mål ha ha ha... Ha en fortsatt fin måndagkväll.


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Blogkeen
Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se