Bitterfittan - Mitt I Livet

Senaste inläggen

Av Malin - 10 juni 2018 12:48

Ja jisses vad jag är seg idag och jag vet inte varför, efter att jag hade vart ut med Wilma så kokade jag stuvade makaroner och diskade då jag tänkte att köket blir så varmt senare. Somnade och när jag vaknade kl 12 var jag helt virrig i skallen och trodde att jag inte varit ut med Wilma. Trodde att jag försovit mig innan jag kom på att vi visst hade varit till skogen. Fixade lunch åt oss båda och nu chillar vi igen på varsin soffa, känner inte alls för att göra många knop idag eller ska jag säga några knop alls what so ever. Så det får nog allt vara en lugn skön dag då jag igår dammsög och vaskade på eftermiddagen så lgh är representativ.


 


Igår så pysslades det hemma, var till graven en sväng med min far men blommorna var bra fuktiga så de behövdes inte vattnas. Var till skogen med Wilma och städade sedan som sagt hemma lite eftersom jag hade bjudit över Mari på kvällen. Jag har ju åter haft några veckor som jag inte har orkat med våra lördagsdejter med gottis och yatzy utan bara velat ligga i soffan. Det är så jobbigt att liksom inte orka träffas men ändå sakna personen och de trevliga stunderna vi har när vi väl träffas. Jag ska nu försöka tvinga mig till våra lördagsdejter så att jag inte snart sitter instängd i min trygga lgh igen, det är otroligt lätt att ta den enkla vägen i stället för att tvinga sig att göra sådant som tidigare var naturligt men jag är tvungen att tvinga mig om jag någonsin ska bli den "vanliga" Malin igen.

Vi hade i alla fall en riktigt trevlig kväll där vi först möttes upp för en prommis med Wilma, hamnade vi att sitta på en bänk för att prata men nu har ju myggen börjat visa sig så det blev bara en kort stund :) Sedan åt vi lite gottis, spelade yatzy och surrade om allt mellan himmel och jord. En jättetrevlig kväll som jag hoppas upprepas nästa helg igen :) Nu ska jag ta en treogrogg då jag har skallebang men innan vill jag passa på att önska er alla en fortsatt fin söndag :) Njut av livet och lev det fullt ut.


Tjillevippen


 

ANNONS
Av Malin - 8 juni 2018 16:55

Idag blir det två inlägg efter att mina tankar löpt amok, vilket de ofta gör efter att min före detta make försökt att få kontakt med mig eller uppenbarat sig på ett annat sätt. Orsaken till att jag valde att skilja mig var just barnlösheten, efter 3 misslyckade IVF kände jag att jag inte kunde göra mer och då han inte ville adoptera utan var tvungen att se sin frus mage växa så var ju faktiskt mitt beslut rätt realistiskt. Så här i efterhand så är jag också glad över det beslutet när det visade sig att jag gift mig med en obotligt otrogen karslok ;) Tänk om jag fått barn med honom!!!! Då hade vi haft ett band i flertalet år om vi skilt oss eller så hade jag fortfarande suttit hemma medan folk skrattade bakom min rygg då han for runt med andra damer. Men det hette ju "fotboll med grabbarna" eller "poker i Falun". 


 


Detta med IVF är verkligen en känslomässig berg och dalbana, jag tillhörde dem som grät för allt och ingenting och som han då sa så valde han att inte nämna ämnet barn just för att jag började gråta och då började även han att gråta. Men det viktigaste är ju att faktiskt prata oavsett om man får fälla tårar för nog är det mycket värre att gå i sina tankar och låtsas att allt är ok. 

Jag kommer så väl ihåg det allra första IVF vi skulle göra, dels så var jag ju inte van att sticka mig själv och då fick jag dessutom inte en penna utan skulle dra upp vätskan själv från flaskan, knacka för att få bort bubblorna osv... Vilket kändes oroligt så jag hade en väninna som kom och stack mig var dag, tacksam för hennes stöd då jag inte hade min egen familj nära eller mina vänner sedan långt tillbaka. 


När min makes sperma skulle lämnas så fick vi en behållare hem som han skulle fylla en morgon, då han skulle jobba så skulle jag ta bussen in till Gävle och lämna den på utsatt tid. Sagt och gjort, han fyllde den, jag satte behållaren mellan brösten där jag hört att bästa temperaturen är. Knallade till bussen och där var det stop, jag hade ju inte en hundralapp utan en femhundralapp och det skulle chauffören minsan inte växla. Jag försökte förklara att jag hade en tid på labb och måste in... Nopp... Frågade rätt ut till alla i bussen om någon kunde vara snäll och växla, ingen tittade ens upp. Jag fick gråtandes promenera hem för att ringa labb och berätta varför jag uteblev. Nästa gång tog vi bilen. Att gå igenom allt detta och dessutom möta otrevliga, otillmötesgående människor tär på en.


När jag skulle ta ägglossningssprutan så hade de räknat ut att jag skulle ta den kl 23 en kväll och just den kvällen var vi på kryssning, jag var sjukt nervös. Frågade sköterskan på båten om hon kunde ge mig den eftersom jag aldrig gjort det själv men svaret jag fick var att den tiden sov hon. Ja ja, jag löste det med att sova till 22.55 så att jag skulle ha så bråttom att jag inte tänkte så hepp så hade jag stuckit mig själv. 


När jag så kom till Falun för att plocka ägg så var det tidig morgon, delade rum med ett trevligt par från Gävle. När de var dags för att plocka de små äggen så visade det sig att de låg liksom dolda så en sköterska fick med händerna och kroppens tyngd trycka på mig för att liksom "lyfta" äggstockarna. Detta gjorte sjuhelsikes ont och jag vet inte hur mycket morfin jag fick för till slut kändes det som att jag lyfte upp till taket svävandes. 

Efter när jag fortfarande var typ drogad av morfinet och tabletter så hade givetvis min make vääääääldigt bråttom för att öppna företaget, han kunde inte i detta viktiga skeda kanske ha valt att be sin bror öppna men nej... 

Jag förklarade hur jag mådde och vad jag just gått igenom men han suckade och tittade på klockan. 

Jag bad honom argt att försvinna ur min åsyn och sa att jag tar tåget eller bussen hem i stället då detta inte är något jag kan skynda på. Då sa det snälla paret från Gävle att jag kunde åka med dem då de ändå passerade Hofors där vi då bodde. Jag hoppade av vid företaget och sa att jag sedan kunde gå hem eftersom det inte var långt, tackade dem så mycket för skjutsen och önskade dem lycka till.
När jag så skulle gå hem hade tabletterna slutat verka och jag hade enorma smärtor men jag tog mig i alla fall hem. Äggstockarna hade dock svällt upp rejält så det kändes som att jag hade en fotboll på magen som föll från sida till sida när jag vände mig i sängen, en väldigt obehaglig känsla.

Att sedan "plantera" äggen var ingen större sak men oj vad man var rädd för att tappa dem och varje gång jag hade gjort det så hände något som gjorde att jag fick oroa mig och sätta mig själv i andra hand. Jag kommer så väl ihåg känslan när äggen satte sig men även när de släppte efter ca 2,5 v och hur ledsen jag blev när det började blöda.


 


Detta upprepade sig de 2 till gångerna jag genomgick behandlingen, alltså efter äggen planterats, inte min makes beteénde även om han var ett arsle ;)
Att göra en IVF är inte som att ta en Treo om man har onte i huvudet, det vet jag nu, kroppen är så otroligt mycket mer komplicerad.


Nu har jag lärt mig att leva med min barnlöshet men jag fick efterskiljsmässan och flytten hem ta kontakt med psyk för att få hjälp eftersom jag inte kunde se gravida kvinnor eller lyckliga familjer mked barnvagn. Inte heller kunde jag träffa min brorsons barn utan att gråta.


Till er som lyckats, stort grattis, ett barn är en gåva och inte en självklarhet. Till er som fortfarande kämpar så önskar jag er all lycka till men försök att vara positiva realister och viktigast av allt, finns där för varandra för man är TVÅ om det. Slutligen till er som liksom mig är fortsatt barnlös, man kan ha ett underbart liv utan barn med och man får i stället njuta av de barn man har i sin närhet i familjen eller vänners barn.

Jag skulle kunna skriva så mycket mer men detta var den korta versionen om vad jag har för erfarenheter.


Många varma kramar till er alla


 

https://www.barnloshetsverige.se/

ANNONS
Av Malin - 8 juni 2018 10:02

Fredag, halvmulet, kallt blääää.... Vädret är verkligen ingen höjdare just nu men har i alla fall nu på morgonen fått dammsugit balkongen, skurat möblerna, lagt ut mattat osv så nu är balkongen redo att inta när sommaren behagar komma tillbaka :) Sommaren är ju som Ledin sjunger kort så man vill ju få ut mesta möjliga av den och jag har ju som bestämt att denna sommar ska bli MIN sommar, den sommaren när jag hittar mig själv igen och mår bättre.


  


Och äntligen är jag snart tillbaka i den mobila världen då min Samsung totalt gav upp, min far var så snäll att han köpte en lite tidig 50-års present i form av en Samsung Galaxy A6, så otroligt snällt av honom    Jag har ju typ haft hela mitt liv i mobilen och knappt slagit på datorn. Det som är mest jobbigt är att jag har en del foton som jag nu inte kommer åt men en del har jag ju delat på fejjan och instagram så dem kommer jag ju i alla fall åt. Jag har alltid kallat mobilen för "min förlängda arm" och nu märker jag ju att det stämmer ha ha ha... Jag har ju dock börjat att surfa mindre och hoppas fortsätta med det för när jag mådde som sämst så var det ju typ min enda kontakt med omvärlden, inte så allvarligt som det låter men jag träffade ju knappt ens min väninna som står mig nära, pratade inte i telefon så mitt sätta att följa alla mina vänner var ju via internet. Och eftersom jag samtidigt hade svårt att sova om nätterna så låg det ju nära till hands att ta fram mobilen. Ska nu försöka fortsätta leva i det verkliga livet så att säga och inte låta mobilen ta en massa värdefull tid av mig :)


 


Fredag idag och det vankas helg igen, ska i dag försöka att plocka lite hemma och koka en gryta ärtsoppa. Lite dammsugning och vaskning eller körning med ångtvätten rättare sagt :) Måste även kila ner och se om det finns några tvätt tider i helgen. Blir nog att i morgon åka med pappa och inhandla någon mer planta till kolonilotten, kanske att vi grillar där nere och äter om det inte är alltför kallt. Alltså, när solen kommer fram så värmer den ju bra men det har ju sista dagarna varit väldigt kalla vindar. Pratade med en kompis i Kiruna i går kväll, där hade de i går morse när han vaknade haft snö bbbbrrrrrr..... Tror inte att jag skulle vilja bo där ha ha ha... 

Annars så vet jag inte vad jag ska hitta på i helgen, kanske ber Mari komma över i morgon kväll, var ju nu igen några veckor sedan sist då jag haft en svacka igen och mest velat vara själv och inte orkat med besök :( Jag får helt enkelt sova någon timme innan så att jag orkar ha lite trevligt med henne, fika och spela lite yatzy :) 


Nu ska jag försöka komma igång, startar med diskningen... Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg och njuter av den till max, livet går inte i repris har någon klok sagt ;)


Tjillevippen


 

Av Malin - 7 juni 2018 11:07

Kom just på att det är torsdag... Det är som att onsdagen inte räknats in för mig så det var en röd dag :) Konstig man kan vara ibland. I morse så regnade det när jag vaknade, ett härligt stilla regn och så välbehövligt för allt som grönskar och speciellt för gräsmattorna som redan är brända på sina håll. Fick äntligen tummen ur röven och planterade blommorna på balkongen vid 8 i morse så nu är i alla fall det gjort. Ska jag bara ta och skura balkongmöblerna, dammsuga och lägga ut mattan så är balkongen klar för sommaren som jag hoppas snart återvänder. Just nu så kikar solen fram bland alla mörka moln men jag tror att det kommer mer regn på ett tag, rätt mysigt det men ibland.


 


Igår hade jag en skitdag... Det var min mobil som ställde till det :( Jag och min far var till graven för att vattna och satte lite blommor vi plockat i vasen. Jag hade lite batteri och den laddade ur, när jag sedan startade upp den igen hemma så hittade den inte SIM kortet. Jag startade om flera gånger, efter ett tag tog jag ur SIM kortet, putsade det, lät mobilen ligga med batteri och SIM kort ca 10 minuter innan jag satte in det igen men samma jäkla problem kvarstod :( Fick låna en Nokia av min brors fru men allt jag har haft i min finns ju inte i den, kom i alla fall på att jag kan använda min utan SIM kort för surf eftersom jag har WIFI hemma och ja det fungerade... Ett tag... Sedan började nästa problem, mobilen stängde av och startade upp konstant av sig själv och något annat är omöjligt att göra :( Så nu måste jag försöka hitta en ny till ett vettigt pris för med ena fickan tom och andra trasig finns det inte pengar till en ny flashig telefon men android måste jag i alla fall ha. Tänk vad ställd man blir när den slutar fungera, jag som skött allt via den har ju nästan fått panik men det måste väl fixa sig... Hoppas jag :)


 


Nä nu ska Wilma få sig lite lunch och jag med på ett tag, blir fläskytterfilé med broccoli och chilibearnaise för mig gott gotti gott gott ;) Och Wilma får sig lite ugnsstekt kyckling med ris. Sedan må jag ut på affären en sväng, har bara några droppar diskmedel kvar så det krisar lite :)

Hoppas att ni alla får en fortsatt fin dag och vet ni vad, i morgon är det fredag igen :)


Tjillevippen


 

Av Malin - 5 juni 2018 22:30

Ja min tårta gjorde succé idag, så glad jag blev :) Roligt när det man gjort smakar bra och tar slut. Gjorde tårtan med marsankräm och hallon, en kombination som aldrig kan misslyckas. Tydligen tyckte en herre att detta kunde bli en tradition på tisdagar ha ha ha... Nä, nu blir nästa tårta till midsommar och sedan om jag är hemma så kommer jag att fixa 2 tårtor till min 50-årsdag. Jag älskar ju somriga tårtor så kommer att köpa jordgubbar i sommar, skiva dem klart och frysa in till jag fyller år, ska vara mycket jordgubbar på ;) 


 


Blev ett kort inlägg idag och det mest för att jag kanske inte hade så mycket att skriva men även för att jag i alla fall ville kika in för att önska er ett trevligt nationaldagsfirande :) Oavsett hur ni firar eller om ni är som mig och typ tyst säger "hurra hurra" ;) Svenska flaggan är fin och vi ska kunna vara stolta över att vara Svenska utan att för den delen kallas för tex rasister osv. Tänker tillbaka på det glada 70-talet när man tom hade flaggan på träskorna med texten "Heja Sverige" på bandet över skon :) Väldigt käckt ha ha ha...


Hur som, ha nu en riktigt fin onsdag och nationaldag.


Tjillevippen


 

Av Malin - 4 juni 2018 16:46

Bbbbrrrrrrrr...... Fått stänga min balkongdörr som har stått öppen sedan flera veckor, blåser riktigt kallt ute idag och har ju kommit några droppar regn men väldigt få som inte blött jorden nog så när det ändå ska vara så kallt så kan det väl få komma mer regn för allt som växer. Wilma känner också av att det är sketaväder och har gått tillbaka i sovrummet efter vi hade vart ut nyligen. Önskar att jag hade varit mitt gamla Malin och en sådan här dag orkat röja igenom lägenheten ordentligt men jag har ju i alla fall dammsugit så jag får väl känna mig lite nöjd i alla fall.


 


Igår var jag och Mari på Buketten och inhandlade lite blommor, de jag hade velat ha hade ännu inte kommit så nu köpte jag i stället 10 hänglobelior i lila som jag ska plantera i lådan på balkongen. Hänglobelior blir ju riktigt stora och fina när de mår bra och får rätt skötsel. Har fått en dunk med gödeslvatten som min pappa har blandat till på kolonilotten så att de får lite näring ibland. Men planteringen får nog vänta till i morgon eftersom det blåser enormt idag så jorden skulle nog finnas både här och där på både min och andras balkonger ;) 

Däremot så ska jag i idag ta och fixa till en tårta till företaget där jag har gått på kurs, ska i morgon åka förbi dem till förmiddags fikat. Den brukar vara omtyckt, sätter marsankräm i ett lager och mosade hallon i det andra lagret. Dekorationen blir givetvis osötad grädde med hallon och chokladknappar :) Skulle gärna ha skivat en massa färska jordgubbar på men 60:- per liter!!!!! Nej tack, alldeles för dyrt så det får bli hallon.


 


Fixade igår till sommarens armband, det ena är väl 2 år gammalt och det andra fick bli en fotlänk jag kortade :) Jag har ju fått dille på snäckor nu till sommaren och blev riktigt nöjd med denna kombination som nu kommer få sitta på hela sommaren lång :) 


 Nä nu ska jag ta och fixa tårtan innan det är dags för middag, känns som att det bara var nyligen jag åt lunch och jag är rakt inte hungrig ännu men måste äta något litet i alla fall eftersom jag ska ta medicinen och gäller ju att inte skippa måltider för viktens skull :) För nu när jag äter alla måltider och skippar kolhydrater och socker så går jag inte upp utan tvärtom ner, så otroligt trevligt att få på sig kläder som man inte fick på förra sommaren ;)


Ha nu en fortsatt fin start på denna måndag och sköt om er allihopa :)


Tjillevippen


Av Malin - 2 juni 2018 18:40

Vilket helt underbart väder vi har nu men om man ska tro på väderprognosen så kommer det nu några lite svalare dagar. Här vid kusten brukar det dock inte stämma men jag ska ärligt säga att det skulle kunna vara liiiite skönt i någon dag i alla fall ;) Startade dagen på Buketten med min far, han skulle köpa lite mer blommor till kolonilotten, jag skulle köpa till min balkonglåda men då de inte hade de jag ville ha så fick det vara. De skulle dock få in mer idag så i morgon bitti ska jag och Mari dit när de öppnar :)

Efter så har jag och Mari varit på stan, köpte oss varsin glass och satte oss i Grodparken för att vänta på att cruisingtåget skulle passera så att vi fick se lite fina bilar men nog fick vi vänta förgäves :( De tog en annan väg tydligen, några enstaka passerade men vi hade trevligt ändå med lite glass och jag med bränt face medan Mari brände armarna :)) Nu är jag trötter så det lär nog bli en tidig kväll, det tar på krafterna att tvinga sig själv ut och innan när jag promenerade för att möta henne så var benen som gele he he he... Men det gick ju finfint så ännu ett steg på vägen att komma ur min sociala fobi så jag känner mig väldigt nöjd även om jag är trötter.


 

Min lilla "kossa"   


Wilma fick under tiden jag var på stan vara på "kollo" hos morfar på kolonilotten :) Kusinen Zam har ju kommit hem från Spanien så att de fick umgås så av bus och värme är min lilla dam helt slut och har legat på sängen sedan vi kom hem hi hi hi... Tar på krafterna även för våra fyrbenta denna värmen. 


Nu ska jag ta och diska undan lite och efter det väntar soffan och en liten tur med damen, solen skiner ännu och jag hoppas verkligen att det blir lite svalare mot natten när man ska sova. 


Hoppas att ni alla får en fortsatt fin lördag och kom ihåg att njuta av vädret.


TjillevippenAv Malin - 31 maj 2018 22:24

Funderar på en väninna som konstant klagar och är arg på internet, undrar hur hon egentligen mår och har det i sitt liv. Senast i går så kunde de som inte tyckte som henne typ dra åt h-ete och hon skiter fullständigt i om de inte gillar det hon skriver. Hmmmm.... Är man så pass aggresiv och när man skriver så är det typ my way or the highway som gäller, ja då får man nog faktiskt acceptera att folk säger ifrån. Nog för att jag mår dåligt i min depression men jag sitter inte och är otrevlig mot mina vänner :( Jag hoppas att hon snart börjar må bättre och hittar tillbaka till den glada människan jag lärde känna. 


 


Igår så hade jag dejt med kuratorn igen, det börjar som sagt gå åt rätt håll men som hon säger så måste jag har tålamod. Bli snällare mot mig själv vilket jag mycket väl vet och även fortsätta med att utmana mig själv och inte välja den lätta vägen, att stanna hemma. Så idag har jag gjort upp med Mari om att på lördag gå och se på lite finfina bilar som ska visas upp vid FH så Kulturnatta arrangeras. Kommer bli en prövning vägen dit men jag vet att när det väl är gjort så kommer jag vara nöjd men otroligt trött givetvis. Efter besöket hos kuratorn så sov jag i över 3 timmar efteråt. Idag tog jag även en prommis med Wilma längs en mer trafikerad väg i stället för att välja gågatan där jag knappt möter folk. Det gick bra men som vanligt väldigt trött efter och denna gången dessutom med en stor vattenblåsa i var hålfot då jag inte tänkte på att träningsskorna utan knasade iväg i Birkenstock. Att jag aldrig lär mig. Nå det kändes trots tröttheten bra efteråt att jag faktiskt gick den vägen, ett steg i rätt riktning :))


 Har idag igen ringt till FK om min ersättning denna månad, fick 3 dgr för lite och när jag ringde för en vecka sedan så satt det en snorkig dam och sa att jag inte haft sjukintyg för 2 dgr vilket inte stämde. Jag satt nämligen inloggad på deras sida och såg datumen vilket hon till slut sa stämdet. Sedan sa hon att man kan ju inte fortsätta vara sjukskriven efter slutdatumet om inte nytt intyg skrivits.... Ehhhhh, jag var inte sjukskriven efter, förstår inte hur de går igenom ärendena. Det är andra gången i år som jag får fel så alla ni som har ersättning från FK kom i håg att varje månad checka så att den verkligen stämmer. Nu har jag ju rätt och idag när jag åter ringde så sa hon att de nu hanterar det och att pengarna kommer snarast, ca 2 bankdagar. Skönt när man får rätt i alla fall men man tycker inte att man ska behöva sitta och checka upp om det stämmer varje månad. Ja ja, pengarna kommer om än lite sent ;)


 


Nä nu ska jag göra kväller men först så ska lilla damen få komma ut och kissa av sig inför natten :) Hoppas att ni alla haft en fin vecka så långt och får sova gott för i morgon är det fredag :) Natti natti.


TjillevippenPresentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Blogkeen
Följ Bitterfittan - Mitt I Livet med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se