Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg den 27 maj 2014

Av Malin - 27 maj 2014 14:11

I söndags morse landade vi just innan klockan 3, svårt att hålla mig vaken på vägen hem när Mari körde & jag som hade lovat att sjunga så hon skulle hålla sig vaken. I stället satt jag & tippade iväg korta stunder, nåja, vi kom hem & kunde lägga oss att sova. Jisses vad skönt med sin egen säng, sin egen kudde & täcke.

Vi har haft det kanonbra, varmt, god mat & shopping kändes som en lyx för mig som inte har mycket pengar då allt är så villigt där nere.

Enda nackdelen var att mitt knä pajade innan vi ens hämtat upp våra väskor, Mari som gick 3-4 meter framför mig hörde också hur det smällde till i mitt knä. Fick halta mig fram & var glad att det alltid fanns en taxi utanför hotellet så jag kom mig därifrån. Inhandlade lite piller på apoteket för smärtan så det funkade. Det jävliga var att när vi skulle hem & kom fram till flygplatsen i Antalya så smällde det igen innan jag ens kom ur bussen. Behöver jag säga att de få som var kvar i bussen fick höra varenda svordom jag kunde, en liten flicka såg chockat på mig men vid ett sådant tillfälle när knäskålen liksom hoppar i sidled så säger man inte oj oj oj eller aj aj aj... Tro mig. Nåja, i morgon ska jag till en sjukgymnast som ska få se på det, tror liksom att han kan checka det bättre än läkarna & behöver jag röntgen så sitter han ju vid läkarna så att de kan hjälpa.


Tillbaka till Turkiet, vi har verkligen ätit gott, besökt varje restarang som varit specialister på det vi ville äta just för tillfället & vår glädje var stor när vi såg att man kunde köpa künefe runt hörnet från hotellet.

Baklava köpte vi på samma ställe & åt under ett parti yatzy en natt efter vi kommit hem. Jag har ju bakat macarones tidigare & de var ljuvliga men Mados macarones med glass mellan som man doppade i chokladsås var outstanding, dem måste ni bara smaka om ni besöker dem.


     

Från vänster: Künefe, baklava & macarones med glass mellan


Och maten... Kan man säga annat än att den är underbart god, förstår verkligen inte de som går på restaurang & äter spaghetti bolognese eller plankstek. Jisses, prova det Turkiska köket som är kanongott.


       

Från Vänster: Lahmacun, etli kuru fasulye, köfte & Adana kebab


Förövrigt så är ju brödet lavash som man får innan maten med lite röror till underbart gott, min väninna gillar även att ta sig en kall öl av märket Efes plus att vi givetvis hann till Burger King för att testa Texas meal vilket var gott.

Till frukost köpte vi färskt bröd i supermarketen som fanns tvärs över vägen & hette Ica, inte riktigt samma sortiment som Ica här hemma men mycket gott ändå. Älskar att äta labne på bjukbröd, labne är en bredbar ost som är baserad på yoghurt. Köper även deras salami som är mild & god, Mari hade ett laktosfritt alternativ hemifrån i form av Philadelphia ost.


       

Från vänster: Lavash, Efes öl, Texas Meal & lite frukost med labne


Hotellet Villa Sunflower 2 var helt ok men man får se till att inte bli lurad av de skamlösa servitörerna som vi blev under en turkisk afton. Vi hade beställt en meny för två där det ingick en flaska vin vilket vi tyckte var bra då endast Mari dricker vin. När vi satt oss kom han med två flaskor var han rekomenderade den ena, vad han inte sa var att den inte ingick i priset utan kostade lika mycket som det vi redan betalt för maten. Ska man inte säga att jag rekomenderar detta MEN det ingår inte vilket den andra flaskan gör. Tog upp det med honom när notan kom & då började han prata om att vinet var franskt bla bla bla... Turkiet importerar inte vin plus att det klart & tydligt stod på flaskan somk vi tog upp på rummet att det var turkiskt vin. Sedan blev vi lurade ännu en gång & fick betala för sådant vi inte druckit så vi kommer i alla fall inte att bo fler gånger på det hotellet. Visst anordnades det turkisk afton & ormshow men allt gick enbart ut på att sälja in en juvelerar butik eller en läder butik. Mari vann, vi blev upphämtade & sedan fick hon välja bland några plånböcker som inte var i läder hmmmm.... Han som tog emot visade sig snabbt ointresserad när han såg att vi inte gick att lura på något. Nåja vi fick gratis taxi ner till centrum.


   


Shoppingen i Alanya levererar som vanligt bara man är bra på att pruta. Jag är ingen storshoppare men var roligt med nya sommarväskor, lite nyckelringar, prydnader & dukar plus att jag handlade hem labne & sucuk som jag älskar.


     

     


Förövrigt så är Alanya just Alanya, finns mycket att se & uppleva. Denna gången for vi inte på några utfärder då vi bara var en vecka men vi hade det supertrevligt ändå.


     

       


Så vår resa innehöll som vanligt det mesta av det b'sta & vi njöt av varje stund, även om mitt knä brakade samman.


Tjillevippen

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards