Direktlänk till inlägg 15 februari 2013
Så var fredagen här igen, konstigt hur den kan kännas speciell även när man är arbetslös och man ser fram emot helgen lika mycket som de med jobb. På tal om jobb så bjöd facket i går på semlor, var kul att se alla välkända ansikten på plats och jag hoppas att vi kan ha fler sammankomster framöver.
I dag blir en lugn dag, ska bara njuta av nuet och ta det lugnt. Prommis med vovven och hälsa på mina föräldrar, även tagit fram lite lammkött som jag tänkte tillaga i lergryta till middag. Det blir en Turkisk gryta som heter Güveç och här under har ni receptet, degen i kanterna skippar jag dock och jag våtlägger i vatten och inte mjölk:
Guveç för 4 personer
500 gr köttbitar av lamm el. nöt
1 st gullök
4 st vitlöksklyftor
1 st aubergine
1 st squasch
4 st grön avlång turkisk paprika
3 st tomater
4 msk olja
2 tsk salt & peppar
Hur gör man en riktig Güveç? Joo, hela grejen är att grönsakerna ska tillagas med sin egen vätska. Man ska absolut inte tillsätta någon vätska och sedan ska man även ha en deg i kanten så att det inte kommer in någon som helst luft. Tillagas i lerform.
1.Blöt lerformen med mjölk. Lägg i grytbitarna längst ner.
2. Skär löken i ringar och lägg över köttet, sedan hela vitlöksklyftor. Därefter skivad squash, skivad aubergine, paprika delat i fyra delar. Högst upp lägger du hackad tomat med lite olja&kryddor.
3. Lägg deg runt formen så att det inte andas.
4.Laga på 200 grader i ca. 1 timme.
Nej nu ska denna dam ta sig frukost, det är ju fortfarande tidig morgon så kanske att jag återkommer lite senare.
Trevlig Fredag Tillönskas Er Alla
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 |
15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|