Bitterfittan - Mitt I Livet

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin - 28 februari 2013 08:08

För mig är bara en flirt online otrohet om man har en partner, min f.d make kom jag på några gånger då han inte varit smart nog att stänga av datorn utan chatten poppade upp. Sweet dreams darling skriver man knappast till en före detta hotellgäst, det var i alla fall hans förklaring. Inte heller skriver man åt någon före detta hotellgäst att man önskar hon kunnat komma till Tyskland från Holland när han skulle dit och hämta sin mamma.

Efter hans 2 veckors semester i Turkiet hittar jag bilder på datorn som någon tjej mailat där de sitter på hans f.d chefs showrestaurang men ändå var han så jävla dum att han förnekar att han varit där. Förklaringen på en t-shirt därifrån förklaras med att de hade den på sitt hotell i en helt annan stad, hur dum trodde han att jag var?

Måste ärligt säga att så här i efterhand är jag glad att vi inte fick barn så att jag hade något som höll mig fast vid honom.

En gång skulle man spela poker på en släktings firma och då hittar jag bilder där man står med en dam på vardera sida... Förklaringen... Jo de hade farit och hälsat på en annan släktings restaurang där de här damerna var gäster... Var de så jävla viktiga att man var tvungen att fota sig med dem???

Glad att jag bestämde mig för att skiljas och gå ur det hela med högt huvud... Det är nu snart 7 år sedan och först i julas har han fattat att jag verkligen inte vill ha med honom att göra då lögnerna fortsatte hagla även efter skiljsmässan. Äntligen slipper jag höra av honom.


Internet ställer till mycket numera, allt är för tillgängligt och damer... Det eran man inte får hemma hittar han någon annanstans. Jag som singel är medlem på ett antal sidor och hur många upptagna män har inte skrivit till mig för att träffas men sorry... Har man själv blivit bedragen vill man inte ha att göra med en upptagen man med vetskapen om att hemma hos honom sitter en dam och väntar på att bli sårad.


I förra veckan var jag in på Badoo, där hittade jag min kompis man som sökte damer i åldern 27-35 för att dejta. När jag varit in på hans profil och han såg det försvann den snabbt. De har två barn och hon lever verkligen i en bubbla som snart kommer att spricka men är man som dam upptagen med sig själv och barnen hela tiden då får man nog räkna med att ens man söker någon annan som roar honom.

Jag vill inte försvara det hela och säga att det är OK att vara otrogen men även om man varit tillsammans många år och har barn får man inte glömma att man är ett par och behöver vuxentid också. Vet inte hur många jag haft kontakt med som säger att de bara stannar för barnens skull och väntar till de växer upp innan de lämnar henne.


Och hur många män söker inte sexförbindelser utanför förhållandet, de har så mycket fantasier som de vill leva ut. De som tagit kontakt har jag bett prata med sin fru/sambo för vem vet... Kanske även hon har en massa fantasier men inte vågar ta upp det. Ska man verkligen inte våga ta upp det med sin partner?


Hur som haver, otrohet är inte lösningen på ett dåligt förhållande utan kommunikation. Öppna för fan käften och prata med varandra och leder det till separation... So let it be, vem vill hålla kvar en partner för sitt eget höga nöjes skull om man vet att han/hon inte älskar en längre.


Tjillevippen



Av Malin - 26 februari 2013 12:25

Natten som varit har jag inte sovit mycket utan väldigt osammanhängande pga smärta och rastlöshet i kropp och säkert även i själ. Nåja, får ta mig ett ligg på eftermiddagen efter jag varit över till mina föräldrar på middag, vankas ju köttsoppa.


Vilken otrolig tur att jag igår kväll köpte biljett till Terry Evans, idag när jag kikade in på sidan var allt slutsålt, ibland ska man verkligen ha tur. Såg Det Okända igår med Pierre och han är lika klockren som alltid, älskar att se denna underbara människa när han jobbar och lika mycket gillar jag att se Lena Ranehag. Lena Ranehag ja, har ni möjlighet så läs hennes böcker, de är helt otroliga. Jag kunde inte lägga bort den första när jag väl börjat utan sträckläste den, tur att jag den gången inte heller hade jobb ha ha ha...


Idag är det verkligen vårväder och snart har snön på balkongen helt tinat bort, kan man snart dagar när det är varmt sitta ute och sola för magnecylen här behöver verkligen få lite färg på kinderna. Brukar mot våren börja äta betakaroten tabletter och jag börjar undra om det är de som gör att jag fortfarande har bikiniränder fast jag inte solat sedan i maj förra året. Mysko men ränderna bakom ryggen och över axlarna går verkligen inte bort och jag lovar att jag skrubbat mig ordentligt så det är inte skit ha ha ha   

Längtar även till man får börja plantera och sätta ut blommor på balkongen, blir ju som ett extrarum om sommaren. Får väl dock börja med att ta bort ljusslingan som jag haft under julen nu när den torkat i solskenet.


Nej, nu kanske jag ska ta och göra lite nytta. Till er som bor i närheten av Kalix, jag ska börja lägga tarot igen så hör gärna av er för mer information om intresse finns för att bli spådd.


Tjillevippen


Turkisk Tarotlek som är till salu  

Av Malin - 25 februari 2013 21:28

Yes,  biljetten till Terry Evans seans i Kalix är bokad och betald, ser så otroligt fram emot att se honom igen. Sist jag såg honom var för 3-4 år sedan i Haparanda så nu när han äntligen kommer hit måste jag vara på plats.


Har ju själv gått medial utveckling men då för ett medium i Gävle, otroligt roligt och givande. Har alltid varit nyfiken på det mediala men trodde aldrig att jag skulle kunna ta ner budskap men men... Det går och jag har i dagarna funderat på om jag skulle börja spå igen då jag råkade på mina kort när jag skulle ta fram en annan tarot lek.


Annars idag har jag varit till sjukgymnasten för första gången, fick några enkla övningar utan att behöva lyfta armen i sidled vilket jag först nästa onsdag ska få prova på för att inte sprickan ska gå upp igen. Känner mig bättre även om jag givetvis har en smärta just nu som heter duga. Skulle ta några måndader, upp till ett år innan det helt helar så då vet jag vad jag har framför mig.

Tycker inte att jag gjort mycket annat idag, betalat räkningar, inhandlat lite mat, prommat med vovven, handlat åt en sjuk vän då han ligger i influensa och feber. Man ska hjälpa varandra.


Nej, nu ska denna damen glida ner under täcket och se lite TV innan det är dags att stänga d blå.


Tjillevippen

Av Malin - 24 februari 2013 09:20

God morgon världen, livet är bra härligt även om man har en del skavanker, finns ju faktiskt alltid de som har det värre.

Ute skiner solen, det är verkligen härligt vårväder. Jag var dock ut med Wilma redan vid 6:tiden då jag inte kunde sova längre och vid 8 ringde min far på dörren och ville ha med henne till kolonilotten. Hon är lyckligt lottad min Wilma att så många gillar henne och säger jag bara morfar blir hon galen av lycka.


Snart närmar sig sommaren, hoppas givetvis att jag får ett jobb men lika härligt skulle det vara att få vara ledig en sommar då jag alltid valt att jobba somrarna. När jag nu är utan jobb lär det inte bli några längre resor men jag skulle gärna ta en liten i sommar, kanske dansbandsveckan i Malung... Där verkade det vara kanontrevligt när jag såg på serien de visade därifrån. Jag är väl ingen älskare av dansband rocker som jag är men kan väl rucka på det för en stund.

Förra året hann jag och Mari till Turkiet, Paris, Helsingfors och med en Sabatonkryssning...

Paris, Paris... Har ni möjlighet så åk dit, våren närmar sig och då ska det vara otroligt vackert där. Vi åkte på hösten så första dagen hade vi störtskurar men trevligt ändå och hann se det mesta men mycket finns kvar att se. Bara att strosa runt på Pére-Lachaise kyrkogård för att hitta Jim Morrisons grav tog ca 2 tim och på vägen tillbaka hittade vi även Chopins grav. Och Disneyland Paris, oavsett om man har barn eller ej så är det väl värt ett besök för alla har vi växt upp med Disney och jag personligen är barnsligt förtjust i deras tecknade serier   

Malta kan jag också rekomendera, helt underbart land som har små avstånd, härligt väder och mycket att se. Förutom all historia så måste man bara besöka Popeye Village i Anchor Bay, Karl-Alfreds hemstad Sweet Haven. 1980 spelades filmen Karl-Alfred in där med Robin Williams. Väl värt ett besök, där har man oavsett ålder roligt.


Nej, nu ska denna damen "kasta" sig över disken


Tjillevippen


Disneyland Paris, fotot tagen 25/9-12 

Av Malin - 23 februari 2013 08:23

God morgon världen, kom i säng vid 4 och vaknade just innan 8. Hmmmm, något konstigt med min kropp... Oavsett hur sent jag kommer i säng måste jag upp vid 7-8 på morgonen och vaknar hur pigg som hellst och anser mig ha fått nog med sömn. Börjar likna mina första månader efter jag flyttat hem igen, satt och såg tv till 4 och steg upp vid 7, fattar liksom inte att jag var pigg hela dagarna för det var inte många timmars sömn var månad men det gick.


Gårdagen var en lugn och skön dag, började med en morgonprommis med WIlma. Vädret är ju nu så otroligt skönt, riktigt vårväder och just nu när jag tittar ut ser det ut att bli åter en fin dag.

Efter lite frukost och spring i tvättstugan begav jag mig till Arbetsförmedlingen, 3:e dagen i rad men denna gången skulle jag bara lämna in sjukintyget så det gick snabbt... Not... Oavsettt hur snabbt mitt ärende går så har man ju dem som såsar framför sig och ska bli kompis med arbetsförmedlarna.

Tog en snabbdans med dammsugaren och fixade sedan i ordning middagen då Micke skulle komma, blev renskavsgratäng och till efterrätt blåbärskaka med gammeldags vaniljglass. Landade fint i magen och min gäst fick matkoma, ett bra betyg enligt mig   


Vi hade verkligen en supertrevlig kväll/natt som vi surrade bort med tv:n i bakgrunden. Helt otroligt hur mycket man kan ha att prata om, mycket bättre än den där pinsamma tystnaden som kan infinna sig med vissa där man inte vet vad man ska säga förutom mmmmm, visst är det så... Mmmmm... Mummel mummel.

Wilma blev kär och lämnar inte hans sida och ligger nu och sover med honom, gick han bara på toaletten satt hon bakom dörren väntandes och smågnällde. Lillgumman min.


Nej, nu ska denna damen knasa sig in i köket och diska bort sedan igår men ska i alla fall ge er receptet på blåbärskakan, nu halverade jag detta och gjorde den i rund form.


Ha det bäst, tjillevippen.


Blåbärskaka

5 ägg

4 dl socker

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

75 gr smör (kylskåpskallt)

Blåbär och pärlsocker


Vispa ägg och socker poröst

Tillsätt de torra varorna

Strö över blåbär

Hyvla det kalla smöret och lägg på kakan

Avsluta med att strö över pärlsocker


Gräddas i 200 grader ca 20-25 minuter


Serveras med grädde eller vaniljglass 

Av Malin - 21 februari 2013 20:57

Jaha, inte blev man mycket klokare efter Sommarjobbens Dag på arbetsförmedlingen, skulle hellre kallat det Sommarjobbens timme som det max skulle tagit att gå runt hos arbetsgivarna.

Fuskade på lunchen, jag som börjat med LCHF igen åt pasta... Mjölkstuvade makaroner och köttfärssås hos mina föräldrar, landade gott i magen kan jag lova.

Efter lunchen vart jag så oooootroligt trötter och längtade bara till jag skulle vara klar hos läkaren. Där blev det 1 tim fördröjning innan jag fick komma in på grund av något akutfall. Blev sjukskriven ytterligare 3 veckor och på måndag första besöket hos sjukgymnasten.

Var så skönt att komma hem och få lägga sig på sängen, blev en liten nap i några timmar men jag känner att jag nog snart kommer somna igen bara jag vart ut med vovven. Hoppas att jag inte är lika trötter nu när Micke kommer över helgen, trevligt sällskap om jag knoppar in vid 21:tiden var kväll... Not.


En eloge åt en butiksinnehavare på orten som i går stannade mig för att be om ursäkt för sitt beteende när jag var in sista gången i höstas. Skulle se på en vara som de var tvungna att ta in så vi kikade på datorn när 2 kunder kom in, jag bad henne expiera dem så att de skulle slippa vänta. Visade sig att den ena var en bekant och man började surra privata saker och vandra iväg i butiken. Tog då på jackan och tackade för mig, jag kan se på varan till nästa gång du kommer in sa hon... Nej tack sade jag, jag kan nog hitta den på annat ställe och sedan dess har jag inte satt min fot på den butiken. Har själv jobbat i butik flertalet år och ALDRIG satt mina bekanta för en kund så sådant beteende accepterar jag inte, varken från butiksinnehavare eller personal... That's it.


Nej, nu ska jag ta och knasa ut med Wilma en sista gång, får väl dra henne med mig då hon fortfarande ligger och myser på yllepläden.


Tjillevippen


Min följeslagare Wilma förevigad bakom min vad  

Av Malin - 20 februari 2013 19:58

Så var snart onsdagen, även kallad lillördag, till ända och snart är fredagen här. Blir säkert en riktigt trevlig helg att tillbringa med Mikael, så skönt med vänner som man är avslappnad med och helt otroligt att denna kille har jag lärt känna via Facebook av alla ställen. Goda vänner kan dyka upp när man minst anar det.

Tänk när man var ung hur lätt det var att få nya vänner, nu när man blivit äldre är det inte lika lätt då de flesta redan har sina små gäng och där är man rakt inte välkommen. Speciellt inte om man är singel... Nej men huga... Jag som singel är givetvis ute efter alla mina väninnors karlar. Man är bara välkommen på middagar/fester om man har en partner, man måste ha gjort de rätta valen för att räknas.

Träffade en gång en gammal kompis som numera hur hus, make, barn och vovvar... Jag har bara vovve. Vi surrade och kom fram till att det skulle vara trevligt med en grillfest, det måste vi ta tag i tyckte vi båda två och visst f-n hade de grillfest men var vi andra singeltjejer på plats? Skulle inte tro det men om jag någon gång råkade ha fest hemma hos mig, då jäklar kom de för att slippa allt och ha kul för stunden. Så fult men de så kallade vännerna är städade ur mitt liv och numera är dessa bara ytliga vänner och kommer så förbli.

Nåja, kommande helg kommer i alla fall att bli trevlig :)


Har idag varit på Arbetsförmedlingen för att uppdatera min handlingsplan, vart nu det ledde vet jag inte men kanske att det lossnar i morgon på Sommarjobbens Dag. Jag ska bara ha ett jobb, har inte tänkt sitta hemma och bita på tånaglarna och fjärta ;) Jo men visst är ju jag så vig att jag skulle kunna bita på tånaglarna ha ha ha   


Efter Arbetsförmedlingen är det läkarbesök inplanerat, sjukskrivningen går ut i morgon och jag skulle omöjligt kunna ta ett jobb just nu i det skick min vänster arm är. Får se om denna läkare som varit längre gör en mer noggrann undersäkning och även checkar mitt skulderblad som smärtar. Måste ju bli frisk så att jag kan jobba.


Nej, nu ska jag ta hand om disken men slutar med en bild från Turkiet :) Vill ju till värmen igen.


Tjillevippen


Vid poolkanten en varm dag  


Av Malin - 19 februari 2013 17:03

Tänk att först nu så är dammsugningen klar och nu är lgh:en i sådant skick att jag i morgon bara kan ta det lugnt. Har även fått klart grytan i ugnen, blir mums tror jag då det luktar riktigt gott mmmm....


Ska snart ut en sväng med Wilma, efter det en dusch innan mitt främmande kommer över. Alltid kul med besök och hellst när det är manligt    I helgen kommer mest troligt en manlig kompis från Malmberget, han tyckte att han behövs här för att hjälpa mig med matlagning och rastning av Wilma, tackar inte nej jag   

Micke som han heter är så lätt att umgås med, avslappnad och vi har så otroligt mycket att surra om så det ska bli riktigt kul om han kommer på besök över helgen. Har som sagt mycket manliga vänner och av någon konstig anledning heter en stor del av dem Mikael... Han som kommer i kväll heter också det och i mars kommer en 3:e Mikael på besök 2 helger då han ska jobba i Luleå ett tag. Min väninna tycker att de är svåra att sära på alla mina Mikael ha ha ha...


Nej, nu ska damen rasta Wilma och även sig själv så ha en trevlig kväll, tjillevippen   


Grytan innan den hade "gottat till sig " 



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26
27
28
<<<
Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards